Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

SHE
Vieras

#51 HUH HUH!

06.08.2010 09:51

HALOO!

ENSINNÄKIN KOIRAKUISKAAJA EI OLE KOIRAKOULUTTAJA VAAN HÄN KUNTOUTTAA KOIRIA!TOISIN KUIN TÄMÄ BRITTI NEITI ON NIMENOMAAN KOIRIEN KOULUTTAJA!

CESARIN KÄYTTÄMÄT SÄHKÖPANNAT HÄN TESTAA AINA ENSIN ITSEENSÄ,JA TÄMÄ PANTAHAN EI ANNA SÄHKÖISKUA VAAN SE TOIMII SÄHKÖIMPULSEILLA,SAMATEN KUN IHMISTEN KÄYTTÄMÄT ABTRONIC-VYÖT MITKÄ "KASVATTAA" LIHAKSIA ERO ON VAAN SIINÄ ETTÄ IHMISET KÄYTTÄÄ TÄLLÄISIA VÖITÄ JOPA 15min AJAN KUN TAAS SÄHKÖPANTA ANTAMA "ISKU" KESTÄÄ VAJAAN SEKUNNIN! SE MIKSI NÄMÄ ON KIELLETTY SUOMESSA ON SE ETTÄ IHMISET ON NIIN HELVETIN ÄÄLIÖITÄ NIIN NIITÄ ON KÄYTETTY VÄÄRIN! CESARHAN YHDESSÄ JAKSOSSA OPETTI KOIRAA VÄLTTÄMÄÄN MYRKYLLISIÄ KÄÄRMEITÄ JUURI TÄMÄN PANNAN ANSIOSTA.KUINKA MONTAA KOIRAA ON PURRUT KYYKÄÄRME PELKÄSTÄÄN SUOMESSA JA AIHEUTTANUT KIPUA JA TUSKAA KOIRALLE MONIN KERTAISETI KUN TÄMÄ SÄHKÖPANTA OLISI AIHEUTTANU!

KOIRAN ALISTAMINEN ON KOIRALLE AIVAN LUONNOLLINEN ASIA,KOIRATHAN ALISTAVAT TOISIAAN,NIIN KESYKOIRAT,VILLIKOIRAT KUIN SUDETKIN! KUN KOIRA TEKEE JONKIN ASIAN VÄÄRIN TAI KÄYTTÄYTYY VÄÄRIN TOINEN KOIRA ALISTAA SE JA NÄIN OLLEN ALISTETTU TIETÄÄ ETTÄ KÄYTÖS OLI SOPIMATONTA. NIIN KESYKOIRILLA KUIN LUONNOSSA ELÄVILLÄ VILLIKOIRILLA JA SUSILLAKIN OVAT SÄÄNNÖT JA RAJOITUKSET MITÄ SAA TEHDÄ JA MITÄ EI!

OTTAKAA HYVÄT IHMISET ASIOISTA SELVÄÄ JA LOPETTAKAA KOIRIEN HYYSÄYS!

ITELLÄNI ON KOIRA!

OLEN MYÖS KASVISSYÖJÄ ELI PERHANAN ELÄINRAKAS MUTTA EN SILTI HELLI JA LELLI KOIRAANI PILALLE!

Vieras

#52 Re: Haukutaan väärää puuta

08.08.2010 15:16

#4: Mirka Helin - Haukutaan väärää puuta

Olen kanssasi samaa mielta Mirka, itse olen käyttänyt joitakin Cesarin menetelmiä 5-vuotalle tytteli-koiralle, hyvin tuloksin. Namipalat ja maanittelut olen heittänyt romukoppaan ja ottanut tiukan,määrätietoisen asenteen niiden tilalle. En kuitenkaan satutta karvaista ystävääni. Kirjoitan mielummin nimeni adressiin HALUAMME KOIRANKUISKAJA CESAR MILANIN RUUTUUN.

 

Vieras

#53 Re: Tarkennus adressiin

09.08.2010 22:05

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin

sanoohan se mutta ongelma on siinä että jengi ei etsi sitä ammattiauttajaa josta mainitaan ekan minuutin aikana ni ne voi kertoa nämä asiat

jo riittää turha jauhaminen
Vieras

#54 voi teitä

09.08.2010 22:34

Iso ongelma on se, että koirafoorumeilla porukka riitelee keskenään. Jokainen on omasta mielestään oikeassa ja joku muu väärässä. Sitten viritetään oikein adresseja. Turhautumista lisää se kun jotkut ovat sinnikkäästi eri mieltä ja jossain vaiheessa alkaa ärsyttää ja sitten hyökätään muita vastaan.

Millan opastaa ihmisiä antamaan koirilleen liikuntaa etteivät ne turhaudu.

Koirat eivät voi lukea kirjoja eikä ratkoa sanaristikoita. Niitä kaikkia ihminen voi tehdä liikkumatta metriäkään. Kun koira ei saa jumppaa, jota se tarvitsee, se turhautuu ja se purkautuu niin, että alkaa tulla sitä paikkojen hajottamista ja muuta, millä se energia sitten lopulta tulee purkautuneeksi. Ja se TULEE PURKAUTUNEEKSI. Tätä ei tietenkään ajatella koiran omistajan virheenä tarjota koiralle sitä, mitä se tarvitsee, vaan se tulkitaan koiran käytösongelmaksi. Kuinka kätevää eläinrakkaalta ihmiseltä. Koiran vika.

Mitä yhteistä näillä kahdella asialla on tähän asti? Sekö, että ihminen turhautuu siinä missä koirakin? Ja kumpikin purkautuu sitten tavalla tai toisella... syytä olisi huomata.

Seuraavaksi adressi varmaan laitetaan siitä aiheesta, että kaikkien susia käsittelevien ohjelmien esittäminen täytyy kieltää, koska se vääristää ihmisten ymmärrystä koiristaan.

Pahin ongelma ei ole joku stillwell tai koirakuiskaaja, pevi eikä edes se, että jengi ei osaa uskaltaa päättää, mitä alkaa ajatella vaan se, että ihmisillä on pääosin yksi koira ja sitä ja sen turhautumia havainnoidaan yhdellä esiintymiskappaleella otusta eikä edes kunnon vertailua tule. Kaiken keskellä yritetään ymmärtää koiraa tekemässä väärin ihmisen näkökulmasta, vaikka se omasta näkökulmastaan tekee ihan täysin oikein sen mukaan missä tilanteessa se on. Jos ei ole sääntöjä, joita koira ymmärtää, miten se muka voi  ymmärtää ihmisen sääntöjä? Lukeeko se jonkun opuksen? Vai tunkeeko ihminen sen kuonon johonkin, mikä lipsahti sisälle? Sekö sitten auttaa? Ihmiset yrittää puuttua siihen käytökseen niin kuin se olisi ihmislapsi, mutta kuitenkin niin, että ihmislapsen sijaan koiralle saa eläinlajin myötä kostaa julmemmin joku, jälleen, ihmisen silmissä tehty vääryys. Voin vakuuttaa ettei auta viikkorahojen lakkautus ei kotiaresti eikä kuonon työntely yhtään mihinkään.

Osa tästä ongelmasta poistuisi, jos ihmisillä olisi useampi koira tai muuten pääsisivät näkemään niinkin yksinkertaisen tapahtuman kuin vaikkapa se kun kaikille koirille annetaan ydinluu. Se viestintä luun hallinnasta ja yksilön asemasta käy sekunneissa selväksi, koska koirat viestivät omilla keinoillaan niin kauan kuin tilanne jatkuu. Ja sen todella näkee jos aikoo haluta nähdä.

Toinen puoli ongelmaa poistuisi sillä, jos ymmärrettäisiin, että ihmisellä on fiksumpana olentona vastuu yrittää oppia koirien viestintäkieltä, koska koirat eivät tule oppimaan lukemaan eikä puhumaan ainakaan lähivuosina. Eikä niitä tulla menemään katsomaan nenäliina kädessä kevätjuhlaan kun ne laulavat suvivirsiä koulun päättäjäisissä.

Koira on eläin. Koiraeläin tarvitsee sen, mitä koiraELÄIN tarvitsee. Se ei ymmärrä ihmistä, koska ihminen on kokonaan eri eläin. Koira tietää, että "äqjäsjf" tarkoittaa ruuan saamista ja "ölhckjdc" että nyt mennään kävelemään kerran sen korttelin ympäri (ne kaikki 400 huimaa metriä!!!). Tottakai se uskoo nämä, kun muuta ei ole. Mutta se tekee sielussaan kuolemaa, kun se ei muuta saa. Ja muistakaakin tämä, koska vastineeksi se antaa teille koko elämänsä ja te kiitätte sitä tästä tappamalla sen perustelemalla kuoleman ongelmilla, jotka olette itse aiheuttaneet sille ja joita ongelmia ei olisi koskaan edes syntynyt, jos ette olisi määrätietoisesti alkaneet pilaamaan koirianne käyttäytymällä itse väärin.

Jokaisen sopii itse koittaa maata lattialla 10 tuntia päivässä, kävellä kerran korttelin ympäri, syödä ja tulla takaisin makaamaan samaan paikkaan loppuvuorokaudeksi. Auttaako se, jos joku käy välillä vähän silittämässä? Olisiko se kivaa? Mikä ihme siinä on, kun ei muka ole hyvä olla, jos ei voi eikä saa eikä pääse tekemään mitään eikä kukaan ymmärrä eikä itse ymmärrä muita?

Jos koira saa liikuntaa, se ei turhaudu. Ja se EI TODELLAKAAN OLE 400 METRIÄ korttelin ympäri, vaan se liikunta tarkoittaa oikeaa liikkumalla tapahtuvaa LIIKUNTAA. Jos koira osaisi ratkoa sanaristikoita, se ratkoisi niitä suorastaan himona ihmisen ylläpitäessä kaiken muun puuttumista. Mutta kun ei se osaa.

Jos koiralla on säännöt, se ei ole mikään kotiaresti tai tiskivuoro. Mutta ei sekään ole mitenkään automaattista, että siinä nyt sattuu seisomaan ihminen ja koiran pitää muka syntyjään tietää, että ihminen on pomo. Tai hakkaamisen kautta tietää, että ihminen on pomo. Yhtä hyvin siinä voisi seistä kirahvi tai marsu.

Säännöt muodostuu siitä, että lauman johtaja on evoluution mittaan ärissyt toisille, että tuota ei saa tehdä silloin kun ne tekevät jotain väärin ja ei ärise silloin jos jotain saa tehdä. Lauman johtaja ei myöskään käske koiraa maahan tai istumaan ja ala väännellä sen kuonoa eri suuntiin ja kerro sille viiden minuutin ajan jotain "eisaa" -juttua sillä aikaa, kun muuta sakkia menee ohi. Se on mrh, ja sillä selvä. Eli lopeta, ja sillä selvä.

Logiikalla, että lauman täytyy voida metsästää ja puolustaa reviiriään, jotta kaikki lauman jäsenet voivat elää, sudet ovat tulleet evoluution läpi todella pitkän matkan ja sitä ei olisi tapahtunut, jos ne vaan tappelisivat koko ajan keskenään ja repisivät toisiaan ja rähjäisivät. Vai olisiko se peräti ihasn vahinko?

Ihmisen tehtävä ei kuitenkaan ole lähteä metsästämään jääkaappia kauemmaksi, mutta säännöt ovat sitä, että ei tapella eikä rähjätä ja ainoa tapa saada koira ymmärtämään ne on toimia samoin kuin susilauman tai koiralauman johtaja tekee vaikka ihmistä ei olisi edes koko planeetalla. Tätä asiaa varten on olemassa erikseen kouluttajia. Käyttäkää niitä jos ei muuten aukea.

Miksi se koira rähjää muille/kumpi on lauman johtaja?

Jos pentukoira lähestyy aikuista koiraa, se kieriskelee sen edessä, nuolee kuonoa ja kaikin käytettävissään olevin elkein ilmaisee, että olen pieni, älä pure koska olen sinua vähäisempi. Se kertoo näin aikuiselle koiralle, että hän on sen aikuisen koiran alapuolella. Jos joku lauman ulkopuolinen lähestyy tällaista pentua tai samoin käyttäytyvää aikuista koiraa, sille ulkopuoliselle tulee jyrkkä yllätys muilta lauman jäseniltä.

Miksi sitten ihmisen kohdalla pitäisi tapahtua poikkeus? Koira ei tiedä, että ihminen on mitään muuta kuin mitä ihminen ilmaisee koiralle itsestään. Sille ihminen on sitä mitä ihminen tekee sen koiran edessä. Jos ihminen silittelee sitä ja pussailee sitä, mitä eroa koiran silmissä on sillä ihmisellä ja koiran pennulla? Tai ihmisellä ja alistuvalla aikuisella koiralla? Ihminen on ehkä pirun ruma koira, mutta se on myös silloin alamainen, jos se kerran sellaista käytöksellään ilmaisee. Täytyy nyt muistaa, että koirat ei puhu, eikä ne osaa kuurojen viittomakieltä, mutta ne käyttävät omaa elekieltään siihen viestimiseen ja se toimii täydellisesti niissä tarkoituksissa, millä koira/susi pärjää. Ja miksikö se teidän koira sitten rähjää muille ihmisille ja koirille? Maahanko se pitää käskeä, vai istumaan? Mitä sille pitää opettaa?

Sille ei pidä opettaa mitään, vaan teille ihmisille!

Voi itku teidän kanssa! Ihan oikeasti!!!!!!!

Te teette uskomattoman paljon pahaa eläimillenne kieltäytymällä väkisin tekemästä sen, mitä eläin tarvitsee ja mitä koira tarvitsee voidaksenne pelkästään esiintyä olevanne oikeassa jonkun näennäisen hyvältä kuulostavan väittämän ympärillä saadaksenne toisilta kaltaisiltanne tukea teille itsellenne näkemyksessä, joka kuulostaa teistä itsestänne hyvältä ja jolla ei ole mitään tekemistä koirien oikean hyvinvoinnin kanssa.

Jos te olisitte oikeita eläimen ystäviä, te ette rääkkäisi koirianne järjettömyyksillä lopetuspiikkikuntoon. Itse asiassa saattaisitte arvostaa niitä jopa siinä määrin, että jäisi ne rusetitkin laittamatta, kun evoluutio ei ole yhtäkään rusettia kasvattanut yhdenkään koiraeläimen, tai minkään muunkaan lajin, päähän tähän asti luonnostaan.

Ei.

Sen sijaan te yritätte adresseillanne kieltää vielä muitakin edes yrittämästä saada tietoa, miten toimia oikein. Teillä ei ole sitä oikeutta!

Hoitakaa ensin sen oman rakkaan eläimen asiat kuntoon ja selvittäkää edes, montako pinkkiä rusettia susi tai koira tarvitsee päähänsä ja pöksyjä jalkaansa ja laittakaa sitten näitä adresseja.

Ja kannattaa muistaa, että sudet olivat tällä planeetalla erittäin paljon aiemmin kuin me ihmiset ja ovat vieläkin. Ja niin ovat koiratkin. Mistähän se johtuu etteivät ne ole kuolleet sukupuuttoon ilman rusetteja ja stillwellejä ja maahan -käskyjä?

Ottakaa selvää. Miksi susilauman johtaja ärisee alemmille lauman jäsenille? Miksi se ei ärise niille enää, kun ne tottelevat? Mitä eroa on susilauman johtajan tottelemaan käskemällä käytöksellä ja Millanin tottelemaan vaatimalla käytöksellä? Miksi susilauman johtaja tai Millan haluaa suden/koiran lakkaavan väärän toiminnan? Mitä eroa siinä on? Sekö, että Millanilla on pienemmät korvat vai se, että kaverilla on vähemmän karvoja?

Tiedättekö, kuka on Shaun Ellis? Ottakaa selvää.

HALOOOOOOOOOO

Ja, kyllä, uskokaa tai älkää, joku aloittaa pilkkusääntöväännön tämän tekstin kostoksi. Niin tapahtuu joka paikassa, mitä näitä juttuja lukee. Onnea teille!

 

 

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.08.2010 03:21


ite minä
Vieras

#56

11.08.2010 17:57

nm jo riittää turha jauhaminen kirjoittaa asiaa.

Itse en viitsi kovin pitkästi, pahoittelen kirjoitus asua koska selaimeni kaatuu kokoajan. aikaa on noin 1 minuutti.

 

Sairasta sakkia tuon millanin vastustajat..mihin on maailma menossa että NIIN MUKAVA ja sympaattinen mies, niin netissä likat?(vai ihanko pojat=) suitsuttaa että hän on täys huono..

Taidatte itse olla, kun ei teistä ole edes kokeilemaan mitä on laumassa eläminen koirain kanssa. Ette saisi kahta koiraa tulemaaan keskenään toimeen vaikka henki siitä riippuis..ettei saisi vihaista koiraa lakkaamaan aggressiota. Se yksi piski mikä teillä on ja naapurin likan toinen piski joita yritätte tutustuttaa..koiranne kuitenkin vaan näyttelyssä räyhää ja pissii teidän sohvat..Ei taida olla paljoa pohjaa..mut siitähän se parhain paasaaminen yleensä alkaa, että pelätään että joku muu on viisaampi.

Itse ette ymmärrä koirista mitään, tekstejänne ei jaksa kukaan edes lukea. Kun on lukenut yhden , on lukenut kaikki.

Se jakso jossa sähköpantaa käytettiin, tapahtui omistajan toiveesta ja Herra Millanilla oli tässä vaihtoehto joko jättää porukka oman onnensa nojaan, jolloin koira olisi lopetettu, tai käyttää yhden ainoan kerran sitä pantaa. Kumman itse valitsisitte..no varmaan ehdotattekin että mieluummin koira piikille. NO sehän on aina helppo ratkaisu..kun ei osata korjata tilannetta on helppo sanoa että päästää kärsimyksistä..No mistä se koko kärsimys on aiheutunut. Heikosta johtajuudesta.

Sana johtajuus on teillä adressin kirjoittaneilla kokonaan väärin ymmärretty. Te luulette että ne koirat on sitten niinkuin orjia..ette itse halua tulla kontroloiduksi mitenkään, missään asiassa, vaan laitttelette korvakoruja julistaen erilaisuutta ja vapautta kenties? Teiltä luonnostavieraantuneilla jää vain ymmärtämättä se asia, että koiran lajityypillinen käyttäytyminen vaatii tietyn hierarkian jotta koira voi yksilönä tasapainoisesti toimia. Jos te siinä epäonnistutte, olemaan johtaja, niin se koira nousee lajityuypilliseen tapaan teidä tilallenne ja siitä alkaa se häiriökäytös, kun koira luulee tekevänsä velvoollisuuttaan. Ainoa mitä se tietää, on olla koira. Ja kun se sen tekee, sitä ei voi syyttää, ainoastaan ihmistä joka lukee niitä teoriaopuksia, yrittää opettaa luontokappaletta istumaan  nami suussa,  silläaikaa kun toinen puolustaa tosissaan laumaanne tässä ja nyt. ja kertoo teille viestejä jotka on suoraan nenänne alla (voin ainakin kuvitella ihan silmiä kirvelee, ette vain huomaa vaan siivoatte sen pois ja luulette ettei koira käynyt tarpeeksi ulkona)

Impulssipanta on käsittääkseni sallittu suomessa? Sitä ei vaan kukaan hokaa että sekin on sähköpanta..

Mites te addressityypit, osaatteko te kouluttaa lainkaan koiranomistajia..tuleeko tulosta: Ja nyt sitten vielä pitää saada sellaiset pois ruudusta joka saa teidät näyttämään kolisevilta peltipöntöiltä..Cesar sentään ei ole ylimielinen komeljanttari kuten se yksi ponihäntänainen, vaan menee ja kuuntelee toinen toistaan typerämpää omistajaa ja yrittää auttaa..JA sitä tunnetta, ja sitä asian vaativuutta ei ymmärrä yksikään joka ei ole koskaan väitellyt addressinkirjottajan kanssa silmätysten, että miten vaikea on latoa tolkkua ihmisen päähän jolla ei järjen hiventäkään ole. Ja silti sitä koriaakin olisi kiva voida auttaa. JOhan se millani yksinään kouluttaisi jokaisen koiran, mutta saada se omistaja käsittämään siinä se temppu on.

Ja arvostan sekä nostan hattua että edes jaksaa, minä antasin vaikka mitä ettei tarvisi ikinä kuunnella ihmisten loputtomia selityksiä ja selittelyjä omille koiraongelmilleen

Veikkaan että jos te alkaisitte koiria kouluttelemaan, niin se omistaja ei ymmärtäisi teidän jutuistanne mitään ja koira kerkeää kuolla luonnollisen vanhuus kuoleman ennen kuin se oppii käyttäytymään siivosti.

 

Laittelette eristyksiä ja kuonokoppia, kuonopantaa ja valjaita, syöttelette koirile nameja ja luette kirjoista teoriaa. Mielestäni se on koiran väärinkohtelua jos mikä, ettei mennä syihin ja ytimiin, todella lajityypilliseen ja rotutyypilliseen käytökseen, uros naaras, pentu aikuinen.. mihin koira sijoittuu laumassa. vaan luetaan vaan kirjoista ja toisten samanlaisten artikkeleita netissä..kaupallisilta sivuilta joilla ei ole kuin tarkoitus tehdä mahdollisimman vaikeaselkoisesti koulutus jotta ihminen joutuu jatkamaan saman koiran opetusta lopun ikänsä ilman, että koskaan pääsee nauttimaan elämästään tai koira nauttimaan omastaan järkevän ohjauksen alla.

Ja se paras ja käytetyin väite teilläkin on "koiralähtöisyys"..milloin ootte viimeksi nähnyt oikean koiran?

Ette varmaan ikinä, koska ette lopulta näe koiria koirina. Vaan teorioina, oppeina, namibaari auki vai kiinni..ette pidä itseänne lauman jäseninä tai koiran perheenä, vaan "ohjaajina".

 

 


Vieras

#57 minä ite

11.08.2010 19:07

..täytyy vielä sanoa, että tuohon ns"ruudun ulkopuoliseen" toimintaan voin sanoa, että kokeiltu on  ja koirat toimii ilman mitään ulkopuolis ruutuisia jippoja. Myöskään sähköpantaa tai selättämistä, tai muut en ole tarvinnut, ..

mutta tässä onkin se juju, että jotta ihminen voisi hyödyntää sitä Millan oppia, niin häneltä ei kannata kieltää ohjelmaa vaan hänen täytyisi katsoa sitä enemmän!

Koska ei niitä asioita voi omaksua, jos katsoo vain pari jaksoa. Siksi siinä on se tekstikin. ja puhun nyt perus koirankanssa olemisesta, en uppo-outojen aggretapausten "hoitamisesta"..vaan siitä mitä Millanin sanomia juttuja voisi omaksua ihan oman, tavallisen koiran, pikku ongelmien kanssa..jotta saisi sille myöskin onnellisen elämän ja hyvän pohjan jópa ennenkuin "ongelmakäytöksiä" on päässyt syntymään.

kyllästynyt
Vieras

#58 mitä ihmettä..

14.08.2010 13:34

"Lähes kaikissa jaksoissa hän käyttää hirttosilmukkana toimivaa narua koiran kurkulla ja nostaa koiran ilmaan. Kun koira on hetken ollut ilman happea, se lysähtää kyljelleen. Näin tekisi jokainen ihminenkin jos joutuisi kuristettavaksi, onko se siis johtajuuden osoitusta? Johtajuutta voi osoittaa myös koiraan koskematta."

Katsommekohan edes samaa sarjaa..

kyllästynyt
Vieras

#59 vielä lisäystä edelliseen

14.08.2010 13:38

...victoria stillwellin oppien avulla olen opettanut molemmat kissani istumaan.

Saana
Vieras

#60 Re: mitä ihmettä..

15.08.2010 16:13

#58: kyllästynyt - mitä ihmettä..

Ihmettelen samaa että katsommeko samaa sarjaa. Siinä koirauiskaajassa jota itse katson Cesar Milan EI OLE KOSKAAN käyttänyt hirttosilmukkaa koiraa opettaessa. Eikä hän koske koiraan ennen kuin on todella pakko, kun koira ei muuten suostu rauhoittumaan jota tapahtuu todella harvoin.

Vieras
Vieras

#61 Re: Re: mitä ihmettä..

17.08.2010 23:35

#60: Saana - Re: mitä ihmettä..

Vai käyttää hirttosilmukkaa?

Käytätkö sinä kuristuspantaa?

Tai käyttääkö kukaan teistä?

Se naru on naruversio siitä mikä on ketjusta tehty kuristuspanta.Toimii täysin samoin mutta ei ole metallia.

Mikä teitä oikein vaivaa?

Koittakaa nyt OIKEASTI katsoa sitä ohjelmaa älkääkä tekopyhäilkö siellä!!!

Jos ei kelpaa ni vaihtakaa kanavaa.

Voiko se sen helpompaa olla.

Te stillwellaajat ette siltikään tule koskaan olemaan yhtään enempää oikeassa kuin millan. Sori vaan.

Miksi te ette yhdistä usean hyvän kouluttajan vinkkejä ja keksi omia kikkoja? Ei, kun se pitää valittaa.

Siksihän teitä ei voi ottaa edes tosissaan.

Te vaan valitatte ettekä tajua mitään.

Ja vaaditte ettei muutkaan saa tajuta.,

Onko lievästi tolkkua? Mitä?

Eläkää OMAA elämäänne OMINE koirinenne OMINE mokinenne ja antakaa muiden olla.

Te kun ette kuitenkaan ole yhtään parempia kuin edellä mainitut koiratyypit niin onko fiksua alkaa heitellä irtojuttuaj sieltä täältä?

Haluatteko että pistetään vertailun vuoksi listaan mitä stillwell ei saa aikaan ja millan saa?

Siinähän voi, hui sentään, kynsi katketa!!!

 

Vieras Vihulainen
Vieras

#62 Re: Menkää mettään

03.09.2010 09:29

#30: Minä ja lauma koiria - Menkää mettään

Repikää siitä

Repikää siitä? Pitäisikö tässä alkaa itkemään kun tilaat DVD:t netistä?

Itse en tajua ollenkaan miksi Cesar olettaa jokaisen ongelman johtuvan niinsanotusta johtajuusongelmasta/dominanssista, näyttäisi siltä että useimmat ohjelman koirat ovat vain kouluttamattomia tai niiden ei-toivottua käyttäytymistä on tietämättä vahvistettu. Se ei ole synonyymi johtajuusongelmalle. Ja selättäminen.. miten koiran vääntäminen ja kääntäminen maahan parantaa ihmisen asemaa? Olisihan se toki mukavaa jos olisi tämänkaltainen pikakonsti parantaa asemaansa koiran silmissä, mutta kun asia ei vain ole niin. Ovista ensimmäisenä kulkeminen.. voihan siitä olla käytännön hyötyä mutta se ei itsessään tee koirasta kuuliaisempaa. Yhtä suuri vaikutus on esimerkiksi sillä jos koira opetetaan noutamaan käskystä.

Sekin on pistänyt silmään että pelokkaita koiria pakotetaan niitä stressaaviin tilanteisiin. Tottahan toki ne vaikuttavat rauhallisilta kun eivät muuta voi. Ei ole hra Millan tainnut kuulla vastaehdollistamisesta tai poisherkistämisestä.. niin, ne kun vievät aikaa. Helpompaa mennä nopeinta reittiä! Ei koiran paikallaan oleminen tarkoita automaattisesti rauhallisuutta. Onko "opittu avuttomuus" tuttu termi?

Se, missä Cesar on oikeassa, on se että koira tarvitsee liikuntaa, kuria ja hellyyttä. Ja ohjaajan rauhallinen käytös. Ne pitäisi jokaisen koiraa harkitsevan tajuta. MUTTA nämä hänen toteutuksensa ovat joskus kyllä omituisia.. kukin taaplaa tyylillään?

Itselläni on saksanpaimenkoiria joilla harrastan/kilpailen mm. suojelussa. Jo linjojensa/sukunsa puolesta eivät helppoja koiria. Arkielämässä käytän yksinkertaista ohjenuoraa: oikean käytöksen positiivista vahvistamista. Koulutuksessa toimii sama periaate sekä vietti-pakko-vietti. Pakote ei tarkoita holtitonta hihnasta repimistä jos joku ei tiennyt sitä. Koirani kulkevat ennen minua ovista ( ja huom! Alempiarvoinen ryntää useimmiten ulos ennen "johtajakoiraa", hassua eikös?), en selätä niitä, ne eivät kulje hihnassa vierelläni PAITSI treeneissä/kokeissa, saavat käyttäytyä villisti kun olemme menossa esim.treenikentälle. Silti ne tottelevat minua koska ne tietävät että minua kannattaa totella - ei siksi että olisin macho-alfa-johtaja-kuningas vaan siksi että se on kivaa ja siitä hyötyy.

Minulla on aiemmin ollut sekä eroahdisteinen että remmiräyhääjäkoira. Käytin aikaa vieviä vastaehdollistamista sekä poisherkistämistä, toimi. Remmiräyhääjään kai olisi Millanin mukaan pitänyt käyttää hapettamista eli "kuristamista" niin kauan kuin koira olisi saatu käännettyä kyljelleen maahan ja toistettu sitä jos tarve vaatii. Yhdessä jaksossahan tällainen tapahtui (olikohan koira huskyn tyyppinen tmv?).

Vieras
Vieras

#63 Re: HUH HUH!

03.09.2010 09:44

#51: SHE - HUH HUH!

KOIRAN ALISTAMINEN ON KOIRALLE AIVAN LUONNOLLINEN ASIA,KOIRATHAN ALISTAVAT TOISIAAN,NIIN KESYKOIRAT,VILLIKOIRAT KUIN SUDETKIN! KUN KOIRA TEKEE JONKIN ASIAN VÄÄRIN TAI KÄYTTÄYTYY VÄÄRIN TOINEN KOIRA ALISTAA SE JA NÄIN OLLEN ALISTETTU TIETÄÄ ETTÄ KÄYTÖS OLI SOPIMATONTA. NIIN KESYKOIRILLA KUIN LUONNOSSA ELÄVILLÄ VILLIKOIRILLA JA SUSILLAKIN OVAT SÄÄNNÖT JA RAJOITUKSET MITÄ SAA TEHDÄ JA MITÄ EI!

Onhan se ihan hyvä että kukkahattutädit saavat vastaansa reippaampaa sakkia mutta MITEN joku "alistaminen" kertoo koiralle mitä sen PITÄISI tehdä? Taidetaan mennä tuossa ajatusmallissa huimaa vauhtia takaisin jonnekin 70-luvulle.

Omissa 2-5 koiran laumoissani en ole havainnut mitään alistamista paitsi 1 koiralla. Kyseinen koira "alisti" lauman jo alimpaa yksilöä sen ollessa samassa tilassa tekemättä mitään. Niin mitähän väärää tämä alistettu teki ja mitä se alistamisesta oppi?

Joku järki näihin koulutusmetodeihin. Se, että käyttää positiivista vahvistamista ei ole sama asia kuin koiran paapominen. Taitavat olla temit niin vaikeasti ymmärrettäviä monelle ihmiselle.

Vieras

#64 Re: Re: Tarkennus adressiin

03.09.2010 21:01

Joopajoo
Vieras

#65 Koirakuiskaaja, jep jep.

05.09.2010 14:27

http://www.youtube.com/watch?v=Qh9YOyM2TAk 

Minä en ainakaan vaikutu näkemästäni. Tosi "pro", purettaa itseään vieraalla koiralla. Sitä paitsi, eikös koiran omistajan pitäisi tehdä koulutus? MIKÄÄN oikea ongelmakäytös ei ratkea yhdellä kuristuskerralla, hahhahhaa.. :D

Joopajoo
Vieras

#66

05.09.2010 14:35

Ainiin, tämä unohtui linkata edelliseen viestiin: http://www.youtube.com/watch?v=bi3ve9sWslI&NR=1

Mua niin naurattaa sana "koirakuiskaaja" nykyään.. käyttääköhän hevoskuiskaajatkin sähköä ynnä muuta? Interesting.


Vieras

#67 "Viherpiipertäjäasiantuntijat" cityjen keskeltä luontoon

05.09.2010 21:21

En meinaa nahoissani pysyä, kun ottaa päähän nämä kaupungeissa elävät "luonnonsuojelijat" ynnä muut luonnosta vieraantuneet "luontoasiantuntijat". Itse en ole minkaanlainen asiantuntija näissä asioissa, mutta olen todella tyytyväinen, kun TV.stä tulee tällaisia ohjelmia kuin koirakuiskaaja. Niiden avulla olen oppinut ymmärtämään jotain koiraeläinten käyttäytymisestä.  Suuri oivallus on ollut se, että koira ei ole ihminen - se ei käyttäydy niin kuin ihminen eikä se ajattele niin kuin ihminen eikä se ole "tuhma" tai "tottelematon" silloin kun se käyttäytyy lajilleen ominaisella tavalla, mutta ihmisen näkökulmasta "väärin". Kyseessä on totaalinen kommunikointiongelma, puhutaan täysin eri kieltä. Siksi on hienoa, että on tällaisia ohjelmia, joissa saa tietoa eläinten tavasta ajatella ja käyttäytyä. En mitenkään käsitä, miksi Cesar Millania parjataan niin hirveästi ja vaaditaan joidenkin adressien avulla lopettamaan tämä ohjelma, koska itse en ole kertaakaan havainnut, että hän kohtelisi koiria jotenkin kaltoin vaan minusta ohjelmasta todella välittyy se, että hän aidosti välittää koirista ja ymmärtää niitä. Jos jonkun koiran kohtelu näyttää hurjalta, uskon että se on tilanteen vaatima tapa suhtautua juuri sillä hetkellä juuri tähän nimenomaiseen koiraan. Jollekin toiselle koiralle sopii toisenlainen tapa. Niin kuin ihmiset niin myös eläimet ovat erilaisia luonteeltaan - mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Ihmisiäkin on joka lähtöön: on arkoja, ujoja, itsepäisiä, rohkeita, rauhallisia, villejä jne. On sirkuslaisia, insinöörejä, nyrkkeilijöitä, toimistotyöntekijöitä, bussikuskeja, kalastajia, metsästäjiä, taiteilijoita jne. On varmasti koiria, joille sopii Victoria Stillwellin käyttämät opetusmetodit, mutta aivan varmasti ne eivät riitä kaikille koirille. Ja jos Millanin menetelmät tuntuvat julmilta, niin luonto itse on monin verroin "julmempi". Silti eläimet eivät ole pahoja (toisin kuin ihminen), ne vain käyttäytyvät luonnon vaatimalla tavalla selviytyäkseen luonnossa yksilöinä ja laumana.

Itselläni ja miehelläni, (joka harrastaa metsästämistä) on suomen ajokoira enkä usko, että makupalalla palkitsemismenetelmä toimisi, koska koiran vietit ja energia ovat niin suuret, että makupala ei silloin paljon kiinnosta kun meno on päällä. Cesarin ohjelmasta olen oppinut ja tiedostan, että koira tarvitsee paljon liikuntaa, mutta miten tyydytät ajokoiran liikunnantarpeen sen puolen vuoden ajan kun ei ole metsästysaika. Sitä ei voi päästää irti, ei ole paikkaa mihin menisit juoksuttamaan sitä, olisi suorastaan hengenvaarallista lähteä rullasuksilla tai pyörällä juoksuttamaan. Jonkun kärryn vetämistäkään ei voi ajatella, koska koira voisi yhtäkkiä kiskasta kärryn tai pulkan johonkin jorpakkoon,  kun se näkisi jotain takaa-ajettavaa tai saisi jonkun vainun, jota alkaisi seuraamaan. Suomen ajokoiralla on uskomattomat voimat kokoonsa nähden ja energiaa niin paljon, että liikkumistarpeita on vaikea tyydyttää pelkällä lenkillä käymisellä. Jos jollakin on ratkaisu tähän ongelmaan niin kaikki järkevät neuvot ovat tervetulleita. En ole missään koirankoulutusohjelmassa nähnyt, miten ajokoiria voisi kouluttaa.

Ja ajokoirasta päästäänkin sitten siihen aiheeseen, joka ottaa päähän. Asun maaseudulla, jossa on paljon susia, jotka tulevat ihmisten nurkkiin ja raatelevat ja tappavat kotieläimiä. Minulla ei ole mitään susia vastaan, jos ne pysyisivät kaukana ihmisasutuksista ja karttaisivat ihmisiä, mikä olisi niiden luonnonmukaista käyttäytymistä. Mutta nyt kaupungeissa asuvat virkaihmiset ja mukamas "luonnonsuojelijat"  suuressa viisaudessaan ovat päättäneet, että susi on uhanalainen eläin ja sitä pitää suojella. Hyvä niin, mutta onko suden luonnonmukaista käyttäytymistä, että se ei karta ihmistä ja tulee etsimään ravintoa ihmisten nurkista, vaikka metsät ovat täynnä peuroja ja muuta riistaa. Jatkuvasti saa lukea  lehdistä peurakolareista ja itsellekin on sattunut monta "läheltä piti -tilannetta". Eikö olisi luonnonmukaista käyttäytymistä tehdä selväksi susille, että niiden paikka saalistaa on metsässä eikä ihmisten nurkissa ennen kuin ne tulevat vieläkin rohkeammiksi ja laiskemmiksi ja siirtyvät vieläkin helpompiin saaliisiin lemmikkien ja kotieläinten sijasta eli lapsiin. Ja miksi? Sen tähden, koska ihminen ei osoita susille niiden paikkaa ja asemaa. Onko silloin vika susissa vai ihmisissä. Mielestäni ihmisessä, joka on täysin vieraantunut luonnosta. Pitäisi siirtää muutama susilauma kehäkolmosen ja Brysselin sisäpuolelle niin alkaisi ehkä ajattelutapa muuttua. Vai onko niin, että ihminen onkin hierarkiassa alemmalla tasolla kuin susi? Vai otetaanko susista lemmikkejä, joita voidaan sitten kouluttaa luonnonmukaisella tavalla? Ei taitaisi riittää Millaninkaan opetukset Stillwellistä puhumattakaan.

Elsa Pohjalainen
Adressin tekijä

#68

05.09.2010 23:06

Anteeksi pyydän, ettei adressi vielä ole lähtenyt. On ollut turhan paljon kiirettä töiden kanssa, mutta tulevalla viikolla pyrin hoitamaan asian!


Vieras

#69 Lukekaa kirjat!

07.09.2010 00:40

Koittakaa nyt hyvät ihmiset ymmärtää, kun ohjelmissa Cesar kutsutaan paikalle vaihtoehtoina oikeastaan jäljellä on Cesar tai kuoppa. Useimmat koirat ovat todellakin ympäristölleen (lähinnä omistajilleen) vaarallisia... Oikealla käsittelyllä ongelmia ei olisi tietenkään edes syntynyt.  Asioilla mitä ohjelmissa tehdään ei ole mitään tekemistä kouluttamisen kanssa, ongelmakoira vain palautetaan ruotuunsa jonka jälkeen niitä naksuttumia ynnä muita on edes ylipäätään mahdollista käyttää.

Cesar "korjaa koiran", jolloin voidaan palata normaaleihin arkirutiineihin, ja korostan KAIKILLA on hyvä olla. Niin omistajilla kuin  KOIRALLAKIN kun sekin saa jälleen olla koira. Ohjelmiin on tietenkin tietoisesti kerätty hurjia tapauksia, olen aivan varma että jos Cesarille annettaisiin puolihankala "tavallinen ongelmakoira" niin keinotkin olisivat varmasti kevyemmät.

Kaverihan on suorastaan nero, niin helpostii/nopeasti se monta jo käytännössä kuolemaantuomittua koiraa on pelastanut.

 

Ps. Osta Cesarin uusimmat teokset, niinkuin tuolla adressin yläsarsarissa lukee :) 


Vieras

#70 Kirjat luettu

07.09.2010 15:16

Cesarin sortuessa välillä hieman arveluttaviin metodeihin, on hän kuin henkiä pelastanut palomies joka silloin tällöin itse sytyttää tulipalon.

Ja sitten kun joku suurempaa tietoa alkaa soveltamaan näitä televisiossa esitetyjä oppeja. 

Vieras
Vieras

#71 Re: Koirakuiskaaja, jep jep.

07.09.2010 18:53

#65: Joopajoo - Koirakuiskaaja, jep jep.

"Sitä paitsi, eikös koiran omistajan pitäisi tehdä koulutus?". Huoh, ei Cesaria varmaan muuten paikalle pyydettäisi jos koiran koulutus osattaisiin itseratkaista..


Vieras

#72

08.09.2010 09:16

Koko ketjua en jaksanut lukea, pelkkä etusivu riitti kauhistuttamaan.. Millanin kehujat, oletteko nähneet pelkästään Nelosen näyttämät sensoroidut jaksot? Nimittäin suosittelen katsomaan ne Jenkkilässä näytetyt jaksot, joissa kaikki Suomessa poisleikatut kohdat näytetään.

Allekirjoittaneella ei ainakaan mene jakeluun esim. Millanin tapa "totuttaa" koiraa perheen toiseen lemmikkiin alistamalla koiran maahan ja kuristamalla koira rauhalliseksi sen perheen toisen lemmikin vieressä. Jos useissa jaksoissa Millanin käsittelemät koirat oikeasti pelkäävät. Toitottakoot vaan mantraansa liikunnasta, kurista ja hellyydestä, ei onnellinen koira ole nurkassa katkarapuna, häntä koipien välissä ja silmät kauhusta selällään.


Vieras

#73

14.09.2010 19:58

Cesarin tapa kouluttaa on juuri oikea. Hän ei inhimmillistä eläintä ja käyttää koulutuksessa niitä samoja metodeja joita eläimet käyttävät toisiaan kohtaan. Ihmisen on vaikea tätä ymmärtää, koska meidän normaali älyllinen toiminta inhimillistää asioita hyvin helposti. Koira on koira ja sen lajityypilliseen käyttäytymistapojen omaksumiseen kuluu fyysinen ohjailu. Namit ja vast. ovat ihmisen keksintöjä.

Vieras
Vieras

#74 Re: Koirakuiskaaja, jep jep.

14.09.2010 23:56

#65: Joopajoo - Koirakuiskaaja, jep jep. 

 Toivottavasti pystyit katsomaan videon niin että sulla oli äänet päällä ja kaveri kääntämässä mistä siinä puhuttiin. Tossa tapauksessa koira oli tottunut saamaan tahtonsa läpi ja pomottamaan hyppimällä ja näykkimällä käsistä ja vaatteista. JOS olisi ollut aggressiivinen ja halunnut satuttaa puremalla, olisi jälki ollut hyvinkin toisen näköistä. Eipä tuossa juuri muuta voi tehdä kun viedä tahtojen taisto loppuun. Ja tuo selätys, sehän tapahtui kun koira jo luovutti, tarkoituksena selätyksessä on saada koira rauhoittumaan. Jos omistaja pelkää koiraansa niinkin paljon kun tuo sohvalla kommentoinut pariskunta sitä jo pelkäsi, tai tuollaisia tilanteita koiran kanssa, niin on vaan hyvä että koira-ammattilainen, Milan tai kiljuva täti, tai jopa suomalainen koira- ja koiranomistajan kouluttaja, tekee asian ensin ja näyttää miten ja miksi näin tehdään, ja mitä sillä saavutetaan.  Hommaapa itselles parivuotias mix-husky joka pomottaa, kommentoi sitten. Tai erittäin omaehtoinen kääpiökoira, kyllä nekin osaa hyppiä ja näykkiä.

Vieras

#75 Re:

14.09.2010 23:59

#68: Elsa Pohjalainen -  

 älä suotta kiirehdi, ehtii useampi perumaan allekirjoituksensa... näkyy katoa jo käyneen. Enemmän vaan ihmiset perehtymään asiaan ensin!