Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

mulla nimi jari mustonen

#501 vat tappaneetRe:

30.11.2011 16:55

#7: Elsa Pohjalainen -

asun thaimaasssa ja minulla on koiria toisilta ihmisilta jotka ovat tappaneet toisia elaimia ja sen jalkeen niita on pidetty hakissa jossa ei ovea.en ole ostanut naita koiria.taloni ympari ovat muurit koirani saavat temmeltaa ja purkaa enerkiaansa ulkoiluaikoina jotka heilla on opettelisitte asioita mitkaan herkku jutut ei toimi kylla niita voi antaa tietenkin mutta mielestani koiran taytyy kunnioittaa omistajaansa kuin myos rakastaa en viiti enempaa koska tuhlaan aikaani terveisin jari mustonen thaimaasta

 


Vieras

#502 kiRe: Nimet pois adressista !

30.11.2011 17:08

#40: >Putbill - Nimet pois adressista !

joo kiva asiallista tekstia sinulta ja kiva etta se piikki juttu sait korjattua mulla taalla thaissa pitteja ja tosi vaarallisia olivat entisilla omistajilla lukituissa hakeissa oli mulla koirat saa temmeltaa enerkiansa pois ja muurit talon ympari ihmisissa se vika aina on kylla tossa cesarissa asiaa on ja ne nami jutut koirilla en viiti sanoo mitaan

 

jari mustonen thaimaa

#503 stit Re: Sähköpanta ei kuulu kiellettyihin koulutusvälineisiin

30.11.2011 17:17

#453: Josifus - Sähköpanta ei kuulu kiellettyihin koulutusvälineisiin

kiitos etta sivistit tietamattomia ihmisia jari mustonen thaimaasta.mulla pitteja ja sit tosi ongelmasia olleet kun tulleet mulle ja ei enaa ongelmia ole liikunta ja normi asiat riittaneet kylla monet ihmiset on tietamattomia

 

sense and sentimentalism..

#504 Re: Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

30.11.2011 19:37

#3: Eva Kalliala - Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

Vuosikymmeniä olen kuulunut SEYhyn ja Animaliaan. Nyt en enää. Ja vielä menee jonkin aikaa ennenkuin edes harkitsen allekirjoittavani tuon vetoomuksen.

Sille ei mitään voi, jos ihmiset eivät hänen kirjojaan lue tai kuorivat ohjelmista päältä joitakin muka tekniikoita ymmärtämättä pohjia myöten, mistä on kyse.

Sille sentään luulisi voivansa jotain, että vähitellen erotettaisiin toisistaan sana koulutus ja kuntoutus. Ihmisten maailmassa jo luullakseni tunnustetaan ero niiden välillä.

Monissa keskusteluissa Cesarin vastustajat tulisivat varmasti silmille, jos voisivat, kun puhun kurittamisesta ja rankaisemisesta ja väitän, että ne ovat eri asia. Kun minulla on itsekuria, se ei ole itseni rankaisua. Kun koiralla tai lapsella on kuri, se on turvassa vaaroilta, ei sen kummempaa. Kun minä tönäisen kaveriani saadakseni hänen huomionsa, se on ruumiinkieltä. Kun minä puhun sanoilla, se on ihmisten kieltä. Molempia koira ymmärtää, toista vain helpommin ilman eri koulutusta kuin toista.

Koirakuiskaaja = ymmärrys

#505 ei kaikki koiranomistajat halua ymmärtää

30.11.2011 20:16

kyse on ihmisestä ja hänen luonteestaan, kun kritisoidaan tai puolustetaan koirakuiskaajaa. me käyttäydytään eri tavoin ja reagoidaan komenteluun tai kritiikkiin eri tavoin. vaikuttaa siltä, että moni koiranomistja luulee todellakin tai haluaa uskoa, että koiralla on myös omat ajatuksensa näistä asioista. joku aiemmissa kommenteissa pyysi elämään 2000-lukua, jolla ei koiraa tarvitse komentaa eikä rangaista. koiran evoluutio ei seuraa ihmisen evoluutiota. koira ei tule elämään 2000-luvulla, vaikka näin osa koiranomistajista haluaa ajatella. koira ei kehity inhimilliseksi olennoksi vaikka eläisimme 3000-lukua ja se saisi vapaasti touhuta viettiensä ja ajatustensa ajamana. se palaisi takaisin luontoon, jossa laumahierarkia jatkaisi olemistaan siitä, mihin se jäi kun nykyihiminen otti koiran lemmikikseen.
sense and sentimentalism..

#506 Re: Menkää mettään

30.11.2011 21:56

#30: Minä ja lauma koiria - Menkää mettään

Saa niitä Suomestakin teksteillä cdon.comista ja discshop.fistä. Ainakin minä aikoinaan tilasin.

sense and sentimentalism..

#507 Re: Cesarin tilalle Victoria Stillwell

30.11.2011 22:01

#42: Nenna - Cesarin tilalle Victoria Stillwell

Minun koirani nauroivat huulet ristissä, kun yritin Stillwellin konsteja.  Ihan hyvä nainen hänkin, mutta Cesarilta olen todelliset oivallukset saanut -itsestäni, mihin hän usein pyrkiikin, kääntää katseen sisimpään, eikä opeta jotain mekaanisia temppuja.


Vieras

#508 Re:

30.11.2011 23:26

#7: Elsa Pohjalainen -

Jos olet yhtään Cesariin perehtynyt, niin tiedät että ensimmäiseksi hän toimii energiallaan koirien kanssa. Jos tarve vaatii, käyttää hän kosketusta tai muuta ärsykettä millä saa koiran "otteeseensa", jotta voi kertoa mitä siltä halutaan ja ohjata tätä oikeaan suuntaan. Oletko muuten yhtään itse seurannut miten koirat toimii laumassa? Ne toimivat energialla, katseella, kosketuksella (pienet tönäisyt ja tuuppaukset), seisomalla edessä, ja jos viesti ei toiselle koiralle mene muuten perille, ne ärähtävät, hyökkäävät päin ja oikein pahoista rikkeistä purevat/näykkäisevät, eli huomauttavat. Jos laumassa on epätasapainoinen koira, haluaa muu lauma antaa sille huomautuksen ja laittaa tällaisen tapauksen kuriin, eli lauma hyökkää epätasapainoisen koiran päälle, ja ALISTAVAT sen maihin, jopa purevat samalla ja tämä touhu näyttää aika rajulta. Aivan samalla tavoin toimii Cesar.

Victoriasta sen verran.. koiraa pitää tietenkin palkata hyvästä suorituksesta, mutta palkaksi riittää omistajan hyvä tunne, jonka koira kyllä aistii. Edellisiin sanomisiini palatakseni: kun laumassa epätasapainoinen, väärinkäyttäytyvä koira on ALISTETTU (joskus rajustikin) omaan asemaansa, antaako muut koirat sille nakkeja? Tai menevätkö ne silittämään sen päätä ja hihkumaan iloisesti, että HYVÄ JEEJEE, HIENO HAUVVA! ? ei? Lauma jatkaa tyytyväisenä matkaansa sen enempää palkitsematta pyrkyriä. Victoria kyllä saa nopeasti aikaseksi tulosta, mutta kuinka pysyvää sellainen "lahjominen" on?

Cesarin käymä tie ei ole helppo. Ja sen takia minusta tuntuu, että aika moni sitä vastaan onkin, koska ei vain yksinkertaisesti osaa, eikä jaksa tehdä niin paljon töitä kuin tämä koirien kanssa oikein toimiminen vaatisi. Nakilla saat nopeasti aikaseksi temppuja, mutta et aitoa kunnioitusta. Suurimmaksi osaa jaksoissaan Cesar luo ihmisille sen oikean tunteen ja energian mitä heidän pitäisi koiriensa kanssa ollessa ylläpitää, eikä se ole helppoa, omasta kokemuksesta sen voin sanoa. Mutta kyllä se palkitsee kun saa tuloksia aikaiseksi ja koira saa olla koira, koiralauman ehdoilla.


Vieras

#509

01.12.2011 08:38

cesar milan on aikansa jane fonda. tuote myy koska sillä on kysyntää. koiria kasvatettaessa aina on olemassa joku joka tietää paremmin. kyllä niitä kasvattajia on ja tulee olemaan ilman cesar milanin muka acokalyptista tietämystä koirista! amerikkalaiset on tyhmä kansa mutta eipä suomalaiset kovin kauas jää. nyt vaan järki käteen. koira on koira. ihmiset tässä sitä cesaria tarvitsevat. eivät ne koirat.
20 vuotta koirien kanssa elänyt

#510 Re:

01.12.2011 10:29

#6: Saara Sormunen -

Ja millaista kärsimystä olisi,jos ongelmiin ei tartuttaisi ja koiraa vietäisi psykologisesti ongelmien läpi...

Olen ikäni ollut koirien kanssa tekemisissä ja nautin tästä ohjelmasta,jossa muistetaan,että koira on eläin

ja kuuluu toimia koiran luontaisten vaistojen mukaan.Millaista rääkkäystä se sitten on,että epätasapainoinen

koira tekee itselleen ja ympäristölleen tuhoja.Ja yleensä poikkeuksetta ihmisen takia,kun koiraa on pidetty ihmisenä.

Koira tarvitsee itselleen tasapainoisen laumanjohtajan.Ja kuten meillä,laumamme koostuu ihmisistä ja koirista...koira

on alimmaisena laumassa,niin vahinkoja ei pääse sattumaan ja eläimet voivat viettää onnellisen elämän...nämä

allekirjoittajat eivät ole laumanjohtajia...eikä liiemmin tarvitse eläimiä...

mimsku

#511

01.12.2011 12:01

Saara Sormunen tiivistit ison asian lyhyeen tekstiin. Olen ihan samaa mieltä...
Koira on koira ei ihminen eikä siihen rinnastettavissa. Se tarvitsee todellakin kurin ja laumanjohtajan, eikä se tarkoita sitä että koiraa pahoinpidellään. Onnellinen on koira joka tietää paikkansa laumassa ja käyttäytyy sen mukaisesti.
Koiran omistajan on oltava: määrätietoinen, tempperamenttinen, rauhallinen ja pitkäpinnainen, nämä kaikki kun onnistuu itsestään löytämään niin saa kyllä koirastaan yhteiskuntakelpoisen.
ja jokainen voi kohdallaan miettiä miksi jokaisen koiran kanssa kannattaa käydä ohjatussa koulutuksessa, vaikka olisi kuinka monta koiraa jo kouluttanut aina siellä oppii itsestään ja koulutustavoistaan uutta. Jokainen koira on erilainen ja tarvitsee erilaisen oppimis metodin ;)Koiran kasvattaminen ja kouluttaminen on hiuksen hienoista asioista kiinni...
kati

#512 tarkkana

01.12.2011 12:44

"Kuka syö ensin? Kuka astuu ovesta ensin? Kuka päättää etenemisen vauhdin? Kuka päättää ketä tervehditään? Kuka päättää milloin tapellaan? Kuka päättää mitä tehdään? Yksinkertaisia pieniä asioita, jotka todellisuudessa ovatkin ihmeen isoja. En muista Cesarin kertaakaan puhuneen ohjelmassa näistä johtajuuteen liittyvistä asioista, pelkästään alistamisesta."

Itse olen kaikki nämä nähnyt myös koirakuiskaajassa ja useaan kertaan. Siksi pistää epäilemään,kuinka paljon olet ohjelmaa seurannut. Lisäksi Millan neuvoo omistajia enemmän kuin tv:ssä näytetään,eihän sitä 8vko leiriäkään näytetty tuntitunnilta. Tuskin kenellekään on yllätys,että ohjelmia editoidaan. Ohjelmassa myös huomautetaan,ettei siinä näytettyjä tekniikoita saa käyttää ilman ammattilaista. Millanin ohjeistukseen kuuluu Liikunta Kuri ja Hellyys. Kurilla ei tarkoiteta koiran "kurittamista" vaan järjestystä,sääntöjä ja niissä pysymistä. Samat periaatteet kuin lapsia kasvattaessa.Ohjelmassa näytetään kuinka käy,jos laiminlyö koiran kasvattamista.  Itse olen "kellistänyt" koirani,jos tarve on sitä vaatinut,eikä koirillani ole jäänyt siitä mitään "traumoja" .Myös Cesar on käyttänyt herkkupalkkioita.

Tuntuu kuin osa ihmisistä olisi katsonut aivan eri ohjelmaa. Esim. itse olen katsonut useamman peräkkäisen jakson,joissa yhdessäkään ei ole koiraa painettu maahan(kun se kerran niin kauheaa on). Muista,että sinun kokemuksesi eivät ole ainoita maailmassa ja kaikki koirat eivät ole samanlaisia. Koira ei ole vain dominoiva tai alistuva, se voi olla niiden lisäksi esim. pelokas tai rauhallinen jne. Riippuu siitä kuinka nämä asiat yhdistävät, millainen haaste koira on. Sekä herkkuja,että fyysistä kontaktia voi käyttää. Molemmissa oikea tekniikka on tärkeä. Koira on Eläin,se ei ajattele kuten sinä.Luonnossa alistaminen on pikku juttu. Ohjelmaa tehdään Usa:ssa,missä asiat ovat lakia ja ihmisiä myöten erilaisia(esim. koiran lenkkeily tuntuu olevan siellä jotain ennenkuulumatonta). Entäs Cesarin muistutukset,ettei pidä tuijottaa liikaa rotua, esim. rotweiler ja pittbull eivät ole pelkkiä tappajia. Aina voi oppia jotain uutta ja kokeilla tekniikoita,joita toiset eivät ole keksineet käyttää. Tätä Millankin useasti painottaa.

Haluaisin myös nähdä/tietää mitä Suomen jaksoista editoidaan pois? Kuka niitä on nähnyt ja ,mitä ne sisältävät?Mikä niissä antaa syyn nousta niin vahvasti ohjelmaa vastaan?Tähän mennessä olen vain lukenut,että ohjelmaa sensuroidaan ja,että moni asia ohjelmasta on jäänyt sisäistämättä kun tartutaan tiettyihin kohtiin. Jos Stillwelliä katsoisi yhtä äärimmäisesti,koko ohjelma olisi herkkujen syöttämistä,mitä se ei ole. Uskoisin,ettei Victoria Stillwellinkään ohjelmassa näytetä kaikkea,yllättäen myös sitä editoidaan. Asiat saattavat näyttää siksi erillaisilta,kuin ne todellisuudessa ovat. Vaikka kaksi tapausta näyttää samalta,ne eivät sitä ole.Todellisuudessa tapaus voi olla vaikeampi kuin miltä näyttää. Lasten sanoin,Teeppä ite sama!

vielä yksi klisee,maailma ei ole mustavalkoinen(oli ihan pakko laittaa ;) )

 

En osaa järjestellä ajatuksiani hienoiksi lauseiksi,mutta koittakaa löytää asian ydin(kuten myös Kuiskaajasta).

k

#513 #509

01.12.2011 12:47

sitähän Millankin aina sanoo,hän kouluttaa ihmisiä. Jotkut eivät ole yhtä "fiksuja" kuin toiset ja tarvitsevat muistutusta jopa siitä,että koiraa täytyy käyttää lenkillä.

Vieras

#514

01.12.2011 17:22

Mitä tapahtui tälle addressille? Kuka poisti?

Vieras

#515

01.12.2011 17:24

mikä mättää? tää ei toimi!!

Vieras

#516

01.12.2011 20:10

puhun hiukan aiheen vierestä...mut ärsyttää,kun koirat saavat kaiket päivät olla narun jatkona tai häkeissä...et se jos mikä on eläinrääkkäystä pahimmillaan.

Vieras

#517 Re: Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

01.12.2011 20:19

#3: Eva Kalliala - Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin! 

mä olen samaa mieltä.

hän on poikkeuksellinen lahjakkuus .olen saanut paljon oppia oman koiran koulutukseen.

yks täältä puistolasta 

Koiruus

#519 Re: Koirakuiskaaja Cesar Millanin -ohjelmasta

02.12.2011 10:57

#43: Aho Maija - Koirakuiskaaja Cesar Millanin -ohjelmasta

Olet tainnut ymmärtää tuon inhimillistämisen hieman väärin. Esimerkiksi typistäminen on mitä karmeinta koiran silpomista, ei tosiaankaan mitään koiran lellimistä, oikea sana lienee eläinrääkkäys, se on muuten Suomessa kielletty. En ymmärrä mitä tarkoitat manikyroimisella, mikäli kyseessä on kynsien lyhentäminen, on se täysin asiallista ihmisen hoidossa olevan eläimen hoitoa. Luonnossa elävien koiraeläinten kynnet kuluvat niiden ollessa liikkeellä alati. Meidän ihmisten omistamien eläinten kynnet eivät kulu vähäisen liikunnan vuoksi ja varsinkin pienten koirien kynnet  on säännöllisesti lyhennettävä tai ne vain kasvavat ja kasvavat viimein anturasta läpi. Tällaisen tapauksen olen nähnyt, koiralta piti leikata kynnet narkoosissa ja omistaja sai sakot eläimen hyvinvoinnin huomioimattomuudesta. Mitä tulee trimmaamiseen ja muuhun turkinhoitoon. Silloin kun koiralla on trimmattava turkki on trimmaus huomattava helpotus koiran turkinhoidossa. Hyvin pitkä helposti takkuuntuva karva voi akaansaada sen, että koiralle tulee ihotulehduksia jopa isoja haavaumia laiminlyönnistä. Useat hyvin paksuturkkisten ja arktisten koirien omistajat trimmauttavat koiralleen kesälookin, karvan on lyhyt ja helppo eikä koira tikahdu muumuuteen. Yleensä ottaen on ihmisen jalostamissa koira- ja kissaroduissa useita, joiden turkki on kammattava jopa päivittäin (ei harjalla vaan kammalla), se on normaalia eläimen hyvinvoinnista huolehtimista. Koira on myöskin sillointällöin pestävä ja varsinkin talvella joillekin koirille tulee anturoiden alle tuuheat karvat, joihin tarttuu lumi paakuiksi. Kysyn vaan onko moisten karvojen poistaminen sitä lellimistä.

 

Se, että koiralle puetaan mm. yöpukuja ja muita hörhelöitä on koiran esineellistämistä ei lellimistä, tuskin yksikään koira pitää moisesta. Tosin jotkut koirat on pakko pukea talvisin ulosmentäessä.  Se ei ole lellimistä vaan huolehtimista koiran teveydestä ja mukavuudesta. Hyvin lyhytkarvainen tai karvaton koira ei selviä pakkasessa ilman "lisäturkkia".

 

Mikä sitten on lellimistä ja inhimillistämistä: sitä on esimerkiksi se, että syöttää aiheettomasti jatkuvasti koiralle makupaloja, ei kiellä koiraa tarvittaessa kun pelkää sen loukkaantuvan. Yleensäkin antaa koiralle päätäntävallan ja tavallan myöskin johtajuuden. Omalla käytöksellään kysyy koiralta luvan mm. huoneessa liikkumiseen ja omaan sänkyynsä menemiseen jne. Sillä tavalla saadaan ongelmakoiria pieniä napoleoneita. Itselläni on kolme koiraa, enkä ole yhdenkään kanssa joutunut "vääntämään kättä" missään asiassa. Jos jotkin on tehtävä se tehdään oli kyseessä sitten trimmaus, hammaskiven poisto tai kynsien leikkaus. En myöskään hyväksy koirien haukuntaa sisällä saati ulkona.

Seuraavaksi ihmettelen vähän muutakin:

Mitä nyt olen käynyt katselemassa näitä keskustelupalstoja koirien käyttäytymisestä ja ongelmien korjaamisesta olen melkoisen ihmeissäni ihmisten suhtautumisessa koiriinsa. Miksi koiran käytöstä ei korjata heti vaan vasta sitten kun sen kanssa on todella pahoja ongelmia. Koira on muille koirille tai ihmisille aggressiivinen, sitä pitää varoa kotona, se ei anna suuhunsa ottamaa makupalaa pois purematta jne. Kaikkein helpointa niin koiralle kuin ihmisellekin olisi se, että koiraa aletaan opettaa koiraksi jo silloin kun se on pieni pentu. Laiskuusko porukoita vaivaa vai mikä. Lelluttelu ja löllyttely kostautuu koiran aikuistuessa. Omilla koirillani ei ole ollut edes ns. uhmaikää, eikä niiltä ole koskaan tarvinnut ottaa luontoa pois tai alistaa. Samassa asunnossa on kissoja ja nekin ovat koirilta täysin turvassa. Nukkuvat samassa läjässä koirien kanssa.

 

Ja muuten itse olen enemmän Stillwelliläinen kun Millanilainen, tosi seuraan kumpienkin ohjelmia mutta ilman suurempia uhoja. Yleensäkin kannattaisi aina eläinten koulutuksesta puhuttaessa käyttää tervettä maalaisjärkeä. Pahinta on yletön uho ja kiire koiraa koulutettaessa. Jos ei ole aikaa, halua tai tajua koiran kuluttamiseen hyville tavoille ei ole syytä ottaa koiraa vaan vaikka gerbiili.

Koiruus

#520 Re:

02.12.2011 11:04

#516: -

Samaa mieltä. Mielestäni hyvin koulutetut ja hyväluonteiset hallinnassa olevat koira pitäisi saada pitää vapaina katvealueilla. Vastaavasti holtittomat aggressiiviset koirat tulisi varustaa kuonokopalla aina ulkoillessaan, näin vältyttäisiin purema ja raatelutapaukset. Näin menetellään ns. sivistysvaltioissa muualla Euroopassa.

 

Niin aggressiivinen koira ei ole milloinkaan omistajansa hallinnassa. Hallinnaksi ei lain mukaan riitä se, että koira on kiinni vaan omistajan on kyettävä hallitsemaan koiransa niin ettei se pääse puremaan tai likaamaan  vastaantulevia.

Koiruus

#521 Re: Re:

02.12.2011 11:23

#508: - Re:

En usko kenenkää antavan nameja koiralle alistamisen jälkeen. Yleensä inhoan CM:n käyttämää termiä rauhallisen alistunut tai alistuneen rauhallinen. Omat ja ystävieni koirat ovat vain rauhallisia ja iloisia jne. Oikein kohdeltua koiraa ei tarvitse alistaa. Tässä en todellakaan tarkoita koiran inhimillistämistä vaan omistajan varmaa loogista käyttäytymistä kaikissa tilanteissa ja tekemisissä. Jotenkin vain alkaa tuntua siltä, että nykyisin ihmiset eivät oikei osaa enää olla eläinten kanssa oikein. Se ei ole enää sisäsyntyistä vaan kaikkeen pitää saada ohjeet. Tämä on mahdollistanut ns. koiragurujen mahdollisuuden rahastaa ongelmakoirilla.

Misslich

#522 sigh..

02.12.2011 11:54

en nyt jaksanut kaikkia kommentteja lukea lukea, mutta jos joku on sitä mieltä, että haluaa Cesarin pois telkkarista, olkoot se sitä mieltä eikä tartte tulla käännyttämään täällä. Tyhmä hän on, jos allekirjoittaa ilman, että tietää Millanista mitään.
Anyways, maailmassa on muitakin (ehkäpä parempiakin) keinoja saada koira tottelemaan... Edit/ niin ja mun mielestä koiran kouluttamisessa pitäis unohtaa ismit.. Poimitaan vain juttuja mikä itsestä ja koirasta tuntuu hyvältä, tai siis mikä parivaljakolle sopii parhaiten. Ihmiset ja koirat ovat yksilöitä.

kommentti

#523

02.12.2011 21:30

Muistaakseni kyseisen ohjelman aikana jossain nurkassa lukee vähän väliä, että "älä kokeile näitä kotona" tai muuta vastavaa.... :D Sori jos joku sano tästä aiemmin, mut joo... huhhhuh.

Vieras

#524

03.12.2011 01:07

Koiruus nimimerkki ei varmaan ole tavannut koiria jotka voi vaikeuttaa vuosien saatossa hänen elämäänsä. Haluaisin nähdä monenkin Cesarin vastustajan elävän itse sen vaikean ja aggressiivisen koiran kanssa vuosia, laitetaan siihen vielä elopainoa 70kg, ja vaikka kaukasianpaimenkoiranvietti.
Joku otti puheeksi typistämisen, sillä on tarkoitus tietyillä TYÖkoirilla, ne jotka suojelevat siten ettei sudet tai murtovarkaat saa kiinni korvista ja hännästä. Samoin kaulaheltta, jos puret, se osuu vaan helttaan, ei katkaise henkitorvea.
Ja jengi ottaa KÄYTTÖlinjaisia Malinoisia kerrostaloon tyyliin hakaniemeen, koska ne on hienoja.. Eivätkä tajua, että ne miettii päässään kokoajan ja niiden luonto on tehdä tehtäviä kokoajan. Tuntekaa koiranne minkä otatte.
Minä en potki koiriani munuaisiin, mutta monessa mielessä olen Cesarin kanssa samaa mieltä

Vieras

#525 Re:

03.12.2011 01:19

#524: -

Niin, ja järkyttävää oli ilmoitus eräällä tunnetulla "koiranvaihtosivulla" : Annetaan 1v. kaukaasianpaimenkoiranarttu SEURAKOIRAKSI, iso nallukka".. tyyliin olkaa hyvä.