Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

Vieras
Vieras

#76 Re:

15.09.2010 00:07

#72: -  

 Enpä ole nähnyt pelkästään Suomen tv:n jaksoja, on tullut katsottua ja luettua paljon muualtakin. Sitä kutsutaan asioista selvää ottamiseksi. Ja näen hänen työssään ja tavoissaan paljon hyvää. Niin kuin muidenkin. Pidetään nyt mielessä että meillä on suomalaiseen kulttuuriin kasvaneet ihmiset ja koirat ja meidän ja koiriemme suhteet ja käyttäytymiset ovat kovin kovin paljon erilaisia kun maailmalla missä koiraa pidetään lapsena/rakkautena/työvälineenä/urheiluvälineenä/toimeentulona/aseena/lihakarjana, joskus jopa onnellisena koirana perheessä. Monenlaista metsään menoa on varmasti täälläkin, mutta uskon ja toivon että meillä on enemmän maalaisjärkeä. Ja kun on itse menty eläin/ihminen -suhteessa pieleen, pitää se itse osata korjata. Koira elää perheessä niin kuin siihen suhtaudutaan.

Vieras
Vieras

#77 Re:

15.09.2010 10:54

#73: -  

 Cesar poistaa oireet, ei syitä.  Tarkoituksena saada voimalla koira mahtumaan hyväksyttyihin normeihin, ei niin että koira itse tekisi sen. Toisinaan käytetyt hieman arveluttavien konstien kanssa mennään aidan ali sieltä, missä aita on matalin. 

Ornamentti
Vieras

#78 Pidän Millanin ohjelmista ja kirjoista

17.09.2010 08:22

Älkää lopettako ohjelmaa televisiosta.


Vieras

#79 Johan oli

17.09.2010 10:05

Eilen oli koira joka veti hännän vatsan alle. Millan sitten lopetti tämän piirteen koirasta kätevästi. Entä miksi koira veti häntänsä vatsan alle? Who cares?


Vieras

#80 paras koiraohjelma

20.09.2010 20:31

Itse aloin seurata Milanin opetuksia suurella mielenkiinnolla. Minulla on laumanvartijakoira, jota olen yrittänyt saada namipaloilla, naksuttimilla yms. eri tavoilla tottelemaan. Kun esim. kulkee ison koiran kanssa puistossa, on vaikeaa koko ajan syöttää herkkuja ja samalla yrittää hillitä koiraansa sen innostuessa muista koirista. Samoin kotona ikkunasta ohi kulkevia ihmisiä se on haukkunut monta vuotta. Nyt esim. koiran haukkuessa ikkunassa olen mennyt sen eteen ja kieltänyt sitä katsomasta ikkunaan. Koira on ollut hetken hämillään ja sitten heti kohta laskeutunut maahan ja haukotellut. Haukottelun olen huomannut merkitsevän periksiantamista. Emmehän me anna lastenkaan kiljua ikkunassa, vaan komennamme niitä pois, jos nyt sellainen tilanne tulisi. Olen soveltanut juuri tätä tapaa eniten, menemällä koiran eteen ja en ole edes sanonut mitään ja koira on ymmärtänyt minun olevan se, joka päättää käytöstavat vai sanoisinko opettaa ne oikeat käytöstavat. Koiran pitää totella kun tulee sellaisia tilanteita, joissa koiran käytös aiheuttaa paljon harmia.

Vieras
Vieras

#81 Re: Johan oli

20.09.2010 20:37

#79: - Johan oli 

 Tässä tapauksessa, jonka myös katsoin koira oli peloissaan ja käyttäytyi sen mukaisesti häntänsä laittamalla jalkojensa väliin. Itsekin olin hämmästynyt tavasta, miten Milan sen hoiti. Mutta Milan itse sanoi, että keino oli erikoinen, mutta oli valmis kokeilemaan sitä. Tässä koira sai omasta ruumiinkielestään jnkl vahvistavan signaalin omalle epävarmuuden. Voisin kyllä ajatella samaa ihmisistä: Jos ihminen kävelee pystyssäpäin päättäen uhmata epävarmuutta hän todennäköisesti myös voi paremmin. Näin kävi myös koiralle: kun sen asentoa muutettiin, se näkyi myös henkisellä puolella. Koira tunsi itsensä vahvemmaksi. Hauska ja erkoinen tapa.

Lena
Vieras

#82 Alistaminen on luonnollista eläinmaailmassa

21.09.2010 07:59

Millanin tapa alistaa kuriton ja agressiivinen koira ei poikkea millään tavalla esim. eläinten, susien laumakäyttäytymisestä. Koirienkin parissa agressiivinen koira alistetaan. Itselläni on iso koira, jota vasten yksi ärhäkkä pieni koira puri jatkuvasti kyljestä ja kaulasta, kunnes sitten tämä minun koira alisti sen kovalla rytinällä maahan. Se piti sitä tassunsa alla noin minuutin ja eipä sen jälkeen näykkinyt. Koirathan ovat hyvin suorapiirteisiä toisiaan kohtaan. Vicorian tapa kouluttaa koiria on varmasti myös hyvä, mutta näen siinä kyllä liikaa palkitsemista ja herkkupaloja. Koiran tulee yksinkertaisesti totella ja oppia käytöstavat ilman herkkujakin. Koira ei ole  perheen vauva, vaan voi olla jopa erittäin vaarallinen jopa tappava omatessaan huonot tavat.

Vieras
Vieras

#83 Re: ?

21.09.2010 14:54

#72: -

"ei onnellinen koira ole nurkassa katkarapuna, häntä koipien välissä ja silmät kauhusta selällään."

missä jaksossa koira näin on käyttäytynyt????? linkkiä kiitos?

Vieras
Vieras

#84 Re: Re: ?

21.09.2010 14:55

#83: Vieras - Re: ?

olisi hauska nähdä

Yea right
Vieras

#85 victoria stillwellikö sitten?

21.09.2010 15:06

Kun koira nousee pöydälle napsimaan herkkuja, hän istuu toisessa huonessa ja kyttää kannettavan ääressä millon voi laukaista kovan äänen? Mitäs tämä sitten on? Tai kun koira hyppii päin hän nostaa kädet ylös? Hmm..
Silti katson myös Victorian ohjelmaa enkä perustele mitään adresseja pitkin nettiä. Cesar silti suosikki.

Vieras
Vieras

#86 Re: victoria stillwellikö sitten?

21.09.2010 15:10

#85: Yea right - victoria stillwellikö sitten?

Linkittäkää niitä ei sensuroituja -jaksoja missä koiraa kuristetaan ja annetaan kamalia sähköiskuja, kun jostain kumman syystä ei itse löydä. Johtuuko sitten etten vain etsinyt tarpeeksi ;)

Löysin videon ja katsoin. Videoa oltii muokkailtu niin että koira vinkui jotenkin hidastetusti ja dramaattisesti. Itse en käyttäisi sähkökaulapantaa. En pidä siitä, mutta en silti tuomitse täysin koko ihmistä. Kaikilla omat keinot ja olen nähnyt sen koko jakson eikä koira näyttänyt mitenkään pelokkaalta ja traumaattiselta.

SHE
Vieras

#87 Re: Re: HUH HUH!

25.09.2010 01:20

"ELÄIMEN VAHVA JOHTAMINEN JA SÄÄNTÖJEN ASETTAMINEN EI OLE SAMA ASIA KUIN PELON LIETSOMINEN JA ELÄIMEN RANKAISEMINEN VÄKIVALTAISESTI. NOPEA,ITSEVARMA KOSKETUS EI  OLE LYÖNTI. KUNNIOITUKSEN AIKAANSAAMINEN EI OLE SAMA ASIA KUIN PELOITTELU.

JOUDUIN ENSI KERRAN TODISTAMAAN ELÄINTEN KALTOINKOHTELUA ASUESSANI LAPSENA MAZATLANISSA, MEKSIKOSSA. MINUUN SATTUI,KUN NÄIN IHMISIÄ HEITTÄVÄN KOIRIA KIVILLÄ JA KIROAVAN NIITÄ. MYÖHEMMIN AIKUISENA NÄIN ENSI KÄDESSÄ, MILLAISIA VAIKUTUKSIA VÄKIVALLALLA ON KOIRIIN. OLEN NÄHNYT ELÄIMIÄ, JOITA ON LYÖTY JA POTKITTU, KOIRANPENTUJA,JOTKA ON SIDOTTU KIINNNI PUUHUN TAKAPIHOILLE PÄIVÄKAUSIKSI JA KOIRIA, JOILLE EI OLE ANNETTU RUOKAA JA VETTÄ. ERÄS MIELEENPAINUVIMMISTA TAPAUKSISTA ON PITTBULLTERRIERI POPEYE. SE MENETTI TOISEN SILMÄNSÄ LAITTOMASSA KOIRATAPPELUSSA.SEN JÄLKEEN SEN OMISTAJAT HYLKÄSIVÄT SEN. NÄKÖVAMMANSA VUOKSI POPEYE TUNSI ITSENSÄ HAAVOITTUVAISEKSI JA MUUTTUI EPÄLUULOISEKSI JA HYVIN AGGRESSIIVISEKSI MUITA KOIRIA KOHTAAN YRITTÄESSÄÄN PELOTELLA NIITÄ. ROSEMARYA KÄYTETTIIN MYÖS LAITTOMISSA KOIRATAPPELUISSA. KUN SE HÄVISI ERITYISEN TÄRKEÄN OTTELUN, SEN OMISTAJAT KAATOIVAT BENSAA SEN PÄÄLLE JA SYTYTTIVÄT SEN TULEEN. PELASTUSJÄRJESTÖ PUUTTUI ASIAAN JA PELASTI SEN HENGEN, MUTTA KARMEA KOKEMUS TEKI SIITÄ VAARALLISEN AGGRESSIIVISEN KOIRAN.   ONNEKSI PYSTYIN KUNTOUTTAMAAN SEKÄ POPEYEN ETTÄ ROSEMARYN JA TARJOAMAAN NIILLE NIIDEN TARVITSEMAA OIKEANLAISTA JOHTAJUUTTA, JONKA ANSIOSTA NE OVAT TYYTYVÄISIÄ JA TUNTEVAT OLONSA TURVALLISIKSI.KAIKKI KOIRAT EIVÄT KUITENKAAN OLE NÄIN ONNEKKAITA. KALTOIN KOHDELLUT KOIRAT SAAVAT PELKONSA TAKIA HYÖKÄTÄ MUIDEN KOIRIEN KIMPPUUN JA TAPPAA NE, JA JOSKUS JOPA TAPPAA IHMISIÄ.YHTEISKUNTA TUOMITSEE KOIRAT USEIN KUOLEMAAN, VAIKKA OLI IHMISEN SYY, ETTÄ NIISTÄ TULI VAARALLISEN EPÄTASAPAINOISIA..."

TÄMÄ LAINAUS ON CESAR MILLANIN KIRJASTA LAUMANJOHTAJA

CESARIN OHJE SAMASTA KIRJASTA: "ÄLÄ KÄYTÄ MITÄÄN VÄLINETTÄ, JOKA EI TUNNU SINUSTA SATAPROSENTTISEN SOPIVALTA-ÄLYLLISESTI,MORAALISESTI TAI HENGELLISESTI,RIIPPUMATTA SIITÄ, MITÄ ASIANTUNTIJAT SANOVAT!"

JOS KOIRAN ALISTAMINEN KUULUU 70-LUVULLE...TIESITTEKÖ ETTÄ KOIRIA PUETTIIN VAATTEISIIN JO 1700-LUVULLA ELI NÄIN OLLEN KUN ELETÄÄN JO 2000-LUKUA NIIN CHIHUAHUAT JA VINTTIKOIRAT JÄÄTYKÖÖN SUOMEN TALVISSA...(KO?)

ALISTAMINEN ON LUONNOLLINEN ASIA KOIRILLE EIKÄ KOIRA OTA SIITÄ ITSEENSÄ,VAIKKA PAHIMMISSA TILANTEISSA NÄIN TEKISI. MIELUUMMIN ILMEISESTI KOIRA SAA VAPAASTI PURRA SINUA TAI VAIKKAPA LASTASI ENNENKUIN MONI IHMINEN KOIRAA ALISTAA,MUTTA TÄYTYY MUISTAA ETTEI CESARIN KUNTOUTTAMAT KOIRAT OLE HÄNEN OMIAAN,EIKÄ TÄLLÖIN KOIRALLA OLE LUOTTOA CESARII JA NÄIN OLLEN CESARIA ON USEIN KOIRAT MYÖS PURREET...MITÄ MONI IHMINEN TÄSSÄ VAIHEESSA SITTEN TEKIS,PAKENISI TILANTEESTA?ANTAISI KOIRAN VAAN PURRA KUN SE ON NIIN SÖPÖ?ANTAISI MAKUPALAN?(ELI PALKITSISI KOIRAN HUONOSTA KÄYTÖKSESTÄ)VAI KENTIES PUHALTAIS PILLIIN TAI TÖÖTTÄISI JOLLAIN TORVELLA???

KYSYKÄÄ KOIRILTANNE,NE TIETÄÄ VARMASTI!

MIELUMMIN SYÖN HATULLISEN KOIRANI PASKAA KUIN ALLEKIRJOITTAISIN TÄMÄN TASOISTA ADRESSIA! MAAILMASSA KUIN OIS PAHEMPIAKIN ASIOITA MIHIN VEDOTA KUIN IHMISEEN JONKA ELÄMÄ PERUSTUU KOIRIIN JA NIIDEN AUTTAMISEEN JA TASAPAINOISEN ELÄMÄN JA KOIRAMAISEN ELÄMÄN SAAVUTTAMISEEN MINKÄ USEIN IHMINEN ON PILANNUT!

Vieras

#88 Re: Tarkennus adressiin

25.09.2010 09:13

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin 

 Voi hyvät hyssykät. Kyllä tässä on sey:llä,adressinlaatijalla ym.eläinsuojelijoilla paljon melua tyhjästä. Olen katsonut liviltä koirakuiskaajaa ja ihmetellyt kun kuulin,että jotkut haluavt lopettaa ohjelman.?? Hei haloo. Sanoit,että Cesarin päätavoite on koiran alistaminen.Mietihän kaks kertaa ennenkuin päästät suustasi tollasia sammakkoja. Mielestäni hänen päätavoite on saada koiran epätoivottuun käytökseen muutos. Mielestäni koiira ei näytä kärsivältä tilaanteessa eikä sen jälkeen. En usko että koiran käyts muuttuu sitä palkitsemalla. Pikenmiten ruokitaan ei toivottua käytöstä. Jotkut on verrannut koiria lapsiin.Tarvitsevathan lapsetkin rajoja. Muuten niistä tulee perheen pomoja ja pahimmassa tapauksessa epäsosiaalisia, yhteiskunnasta putoavia yksilöitä. Rajat luo lapsille ja myös koirille turvallisuutta. Sanoit myös,että ohjelman koirien käytös ei ollut niin hälyttävää. Jos koirat puree ja käy ihmisten kimppuun ja pahimmassa tapauksessa uhkana vauvojen kimppuun käyminen, niin kyllä se on jo todella hälyttävää. Et  tosiaankaan taida olla katsonu kaikkia jaksoja kun et tiedä mistä puhut. Puhu sit kun oot varma asiasta. Cesar on koirapsykologi ja mä uskon että hän tietää mistä puhuu. Kun taas eläinsuojelijat,koirankouluttajat ym..Heillä oo niin paljon tietoa koiran psyykeestä. Eihän maallikotkaan tunne ihmisen psyykettä vaikka kuvittelevat tietäväsä.

kauheetahirveetä
Vieras

#89 Obama tappoi kärpäsen - eläintensuojelujärjestö suuttui

25.09.2010 13:13

"Eläintensuojelujärjestö PETA toivoo, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama käyttäisi inhimillisempiä otteita, kun kärpänen seuraavan kerran vaivaa häntä."


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200906189793743_ul.shtml

 

TÄÄ ON NIIN TÄTÄ... Kauhee haloo. Kannattaisi liittää nimensä niihin adresseihin jotka ovat elämää suurempia. Vai onko tämä?

Ja vielä tähän että ei tietenkää verrata kärpäsiä koiriin... Samanlaista paisuttelua vaan!

kauheetahirveetä
Vieras

#90 Hevoskuiskaus

26.09.2010 17:07

http://www.youtube.com/watch?v=9Dx91mH2voo

Onko tämäkin hakkaamista ja liikaa voimaa käyttävää  ja tressaavaa ja ahdistavaa ja agressiivisuuden lisäämistä ja pelkoa levittävää pakottamista?

Ei kaikesta tarvi pitää mutta ei sitä tarvii muilta riistää!

j
Vieras

#91 hohhoijaa

26.09.2010 19:30

itse olen muutaman jakson vain katsonut, mutta se riitti allekirjoittamaan tämän adressin, esim jakso missä omistaja ei saanu terrieriltänsä leikattua karvoja naamasta niin cesar otti vain päästä ja kaulasta kiinni ja pakotti koiran leikattavaksi, eikö tilanteesta kuuluisi tehdä mieluinen koiralle? oma koirani ei antanut kynsiänsä leikata mutta kehumalla yms tein asiasta sille mukavan, ilman mitään pakottamisia. ja nyt koirani antaa leikata kyntensä.

Vieras
Vieras

#92 Re: hohhoijaa

28.09.2010 15:29

#91: j - hohhoijaa

Jos Cesar toimi mielestäsi tässä julmasti ja radikaalisti. Tarkoittako se sitä että kaikki jaksot olisi sellasia, ja että sitä ei pitäisi tulla TV:stä enään ollenkaan, vaikka muut sitä haluaisivatkin ehkä katsoa? Itsekästä.

Cac
Vieras

#93 mikä lie pikku piipertäjä saanu "idean"

01.10.2010 22:51

taitaa olla joku "karannut onnellinen tän aloittaja"

Cesar on maailman parhaisiin lukeutuva koiran kouluttaja!

toista nämä naksut sun muut pilliin puhaltelijat jotka on ihan ulkona koirien tarpeista..

Vieras
Vieras

#94 Re: mikä lie pikku piipertäjä saanu "idean"

02.10.2010 09:09

#93: Cac - mikä lie pikku piipertäjä saanu "idean"

Täysin samaa mieltä. Cesar ymmärtää koiria ja toimii sen mukaan.

syyttämättä jätetty.
Vieras

#95

08.10.2010 19:39

Suomen eläinsuojelulaissahan ei listata sähkö-/ piikkipantaa laittomiksi.
Laissa kielletään välineet joilla aiheutetaan turhaa/kohtuutonta kipua.
Veteen piirretty viiva jota maallikot eivät tule ajatelleeksi.

Jos ei pystytä todistamaan sinun aiheuttaneen koiralle kipua esim. sähköpannalla niin sinua ei ei myöskään syytetä eläinsuojelurikoksesta.

ja pienimmällä teholla noista sähköpannoista ei saa edes ihmiskaulaan kipua.
Ja kyllä noilla välineillä on onnistuneesti koulutettu useita poliisikoiria, sotakoiria ja hyvin monet metsästyskoirat ovat oppineet mitä ei saa ajaa.
Näitä välineitä täytyy osata käyttää.

Ja uskallan väittää että enemmän tuhoa ihmiset koirille aiheuttaa tarttumalla omin käsin niihin koiran niskavilloihin kun koira ei kuuntele.
Vieras

#96 Re: Naurettavaa

11.10.2010 14:18

vain 20v usean terrierin kanssa
Vieras

#97 Koira on koira

19.10.2010 17:26

Koira on Aina koira, polveutuu sudesta ja elää laumoissa. Lauma muodostuu ihmisistä ja mahdollisista muista koirista/eläimistä. MUTTA laumassa pitää aina olla johtaja ja koskaan, EI KOSKAAN se voi olla koira, jos ihminen ei sitä osaa olla koira kyllä ottaa valta-aseman ja silloin ollaan vaikeuksissa. Eikä se sitä valtaa luovuta, jos ihminen ei sitä ansaitse. Sitä Cesar Millan yrittää opettaa ihmisille, se valta vaan on otettava koiralta ja pudotettava se laumassa ihmisen alapuolelle. Olen vuosia seurannut kyseistä ohjelmaa, eikä yhdessäkään ohjelmassa ole käytetty fyysistä väkivaltaa koiriin.
Eikö teillä adressin alulle panijoilla ja siihen nimensä kirjoittaneilla ole muuta tekemistä, lähtekää kiertämään ympäri Suomea ja lopettakaa tänäpäivänäkin vielä rehottava eläinrääkkäys, pentutehtailu ja eläinten heitteillejättö. Hankkikaa elämä!!!
TV:sta tulee lähes 20 tuntia kymmeniltä kanavilta täyttä p..., mutta niitä kun ei ole pakko katsoa, hei haloo, ettekö osaa käyttää kaukosäädintä ja vaihtaa kanavaa. ja voihan sen sulkeakin.
Koiran ehdoilla
Vieras

#98 Todellinen koirapsykologia perustuu käyttäytymistieteelliseen tutkimukseen

21.10.2010 09:42

Koirilla ja susilla on suurinpiirtein yhtä paljon yhteistä kuin ihmisillä ja simpansseilla. Susi on laumaeläin, joka elää perheestä koostuvassa laumassa - uros osallistuu pentujen hoitoon emän kanssa. Susien perhelaumoissa auktoriteetti vaihtelee tilanteen mukaan. Villikoirat elävät muuttuvissa ryhmittymissä, eivät perhelaumassa kuten sudet. Villikoirauros ei esimerkiksi osallistu pentujen hoitoon emän kanssa. Villikoirat saattavat lyöttäytyä yhteen esimerkiksi ruokaa hankkiessaan, yksittäinen villikoira kuitenkin vaihtaa useinkin ryhmää tai saattaa kulkea yksin. Laumajohtajuusteoria, johon vanhanaikainen johtajuutta painottava koirankouluttaminen (a la Cesar Millan) perustuu, on johdettu virheellisistä susitutkimuksista. Näissä tutkimuksissa on seurattu vangittuna elävää susilaumaa joka ei ole muodostunut perheestä vaan satunnaisista yksilöistä jotka on laitettu samaan aitaukseen. Tästä epäluonnollisesta tilanteesta johtuen on virheellisesti tulkittu, että susilla olisi luontainen tarve tavoitella korkeampaa statusta laumassa, vaikka todellinen syy aggressiiviselle käyttäytymiselle on ollut resurssipula ja luonnoton "lauma". Alkuperäisen tutkimuksen tekijä David Mech on myöntänyt tämän. Koirilla, eikä susilla, ole sisäänrakennettua tarvetta nostaa asemaansa laumassa koska tälläistä hierarkiaa ei ole myöskään luonnossa villikoirien tai susien parissa. Tämän takia käyttäytymisongelmien selittäminen johtajuusongelmilla on virheellinen tulkinta.

Todellista koirapsykologiaa on koirien käyttäytymistieteellinen tutkimus, jota suoritetaan yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Nämä tahot ovat juurikin arvostelleet Cesar Millanin metodeja vanhanaikaisina ja tehottomina. Käyttäytymistieteellinen tutkimus osoittaa, että koirat ovat opportunisteja jotka käyttäytyvät kuten niille on kannattavaa. Koiraa motivoivat luonnolliset tarpeet hankkia ravintoa, lisääntyä ja toimia koiralle luontaisesti tai rodunomaisesti (esimerkkinä metsästyskoirien metsästyskäyttäytyminen). Koirien käyttäytymisongelmat johtuvat usein joko terveysongelmista tai omistajan epäjohdonmukaisista tai aggressiivisista koulutusmetodeista. Voimme koiranomistajina kommunikoida koiran kanssa joko korjaamalla ei-haluttua käytöstä tai palkitsemalla halutusta käytöksestä. Cesar Millanin metodi on korjata ei-haluttua käytöstä (alistaa aggressiivinen koira, antaa hihnapakotteita vetävälle koiralle, altistaa koira pelolleen pitämällä sitä paikoillaan, tökkiä kädellä hyppivää koiraa, tuijottaa ja fyysisesti uhata huonosti käyttäytyvää koiraa jne).

Käyttäytymistieteellisen tutkimuksen mukaan Cesar Millan käyttämien pakotteiden ja rangaistusten seurauksia ovat muun muassa:

- Aggressiiviset koulutusmetodit johtavat koiran aggressiivisen käyttäytymisen lisääntymiseen (http://www.ts.fi/teemat/ymparisto/50450.html)
- Jotta koira pystyisi ymmärtämään pakotteen tai rangaistuksen syyn, sen täytyy olla täydellisesti ajoitettu (eli sekuntien sisällä käytöksestä)
- Vaikka ajoituksessa onnistuttaisiin täydellisesti, ei siltikään voida olla varmoja, että koira assosioi pakotteen tai rangaistuksen juuri oikeaan asiaan. Esimerkiksi koira vetää hihnassa nähdessään toisen koiran -> koira saa hihnapakotteen -> koira assosioi hihnapakotteesta seuranneen kivun vastaantulevaan koiraan -> koira alkaa ennakoida eli tapahtuu klassista ehdollistumista (vastaantuleva koira aiheuttaa kipua) -> koirasta ja pakotteen voimakkuudesta riippuen koiran reaktio saattaa olla jatkossa joko yritys pakoon tai aggressiivinen käytös
- Pakotteiden ja rangaistusten käyttö saattaa johtaa opittuun avuttomuuteen (koiran käytöstä lannistetaan pakotteilla ja rangaistuksilla niin paljon, että koira ei halua tarjota mitään käytöstä)
- Koska pakotteiden ja rangaistusten käyttö huonon ajoituksen ja väärän assosisaation myötä ei ole koiran näkökulmasta johdonmukaista (koira ei ymmärrä mksi saa pakotteen), koiran stressitaso nousee ja negatiiviset ehdollistumat lisääntyvät
- Uusien käytöksien opettelu muodostuu hankalaksi, koska koira ei mielellään tarjoa uusia käytöksiä kun on riski, että se saa niistä pakotteen (äärimuotona opittu avuttomuus)
- Varsinaista oppimista koiran oman oivalluksen kautta ei tapahdu, koska koira toimii vian ja ainoastaan välttääkseen rangaistuksen. Myös, koira tai mikään muukaan eläin (mukaanlukien ihminen) ei pysty oppimaan tehokkaasti jos keho on stressitilassa.
- Koska varsinaista oppimista ei tapahdu, on seurauksena se, että pakotteilla ja rangaistuksilla on vain piilotettu / alistettu väärä käytös. Koska käytöksen syytä ei ole korjattu, käytös palaa takuuvarmasti ennemmin tai myöhemmin ja mahdollisesti jopa pahempana etenkin jos kyseessä on ongelmakäytös.
- Myös johdonmukaisuus koiran koulutuksessa (arkitottelevaisuus tai kilpailuun tähtäävä koulutus) kärsii. Yksinkertaistettuna esimerkkinä: jos yhtenä päivänä opetellaan istumista, ja toisena seuraamista, annetaanko toisena päivänä istumisesta pakote tai rangaistus kun halutaan seuraamista vaikka ensimmäisenä päivänä istumisesta palkittiin?

Palkitsemalla kouluttamisen hyötyjä ovat muun muassa:
- Koira voi luottaa omistajaansa - ei tarvitse pelätä fyysisiä pakotteita tai rangaistuksia.
- Koiralle annettava palaute on johdonmukaista - halutusta käytöksestä seuraa palkka, väärän käytöksen seuraus on koiralle neutraali eli koira ei saa palkkaa
- Koira tarjoaa mielellään uusia käytöksiä, koska se voi luottaa että seuraus on joko neutraali tai positiivinen koira näkökulmasta
- Todellista oppimista tapahtuu, koska koira saa vapaasti kokeilla erilaisia käytöksiä
- Tieteellinen tutkimus on tullut siihen tulokseen, että eläimet toimivat niin kuin niille on kannattavaa - palkitsemalla koiraa halutusta käytöksestä voidaan käyttää tehokkaasti tätä luontaista toimintamallia hyödyksi
- Koiralle ei muodostu ylimääräistä stressiä koulutuksen vuoksi, vaan koulutus muodostuu koiran aktivoinniksi ja siten hyvinvointia lisääväksi tekijäksi
- Negatiivisten ehdollistumien syntyminen minimoidaan, ja täten voidaan luottaa, että koira käyttäytyy rauhallisesti ja luottavaisesti erilaisissa tilanteissa

Erittäin perusteellinen katsaus Cesar Millanin metodeihin ja myös vastauksia yleisiin kysymyksiin Cesar Millanin metodeista löytyy täältä:

http://www.4pawsu.com/dogpsychology.htm
http://www.4pawsu.com/cesarfans.htm


Vieras

#99 naurettavaa

22.10.2010 21:16

just satuin kattomaan koirakuiskaaja ohjelman ja se oli viel joku erikoisjakso jossa käytiin läpi vaikeimpia koiria.. ja häätyy kyllä sanoa, että ei kyllä minkäänlaista kärsimystä tuottanut koirille...en kyllä tiedä minkälaisia herkkä hipiäisiä ovat ne katsojat joitten mielestä koirat kärsivät ja käytetään liikaa voimaa. PISTÄKÄÄ televisio KIINNI! jos ette pysty katsomaan.. mutta ajatelkaa ensin, että miten koirat käyttäytyisivät laumassa, laumassa on aina pomo ja kukaanhan siellä ei seku räyhäntele, muuten saa kuulla kunniansa. Ja kun koira on ihmislaumassa, ihminen on pomo, muuten tulee todellisia ongelmia, joita sitten tämä, todellakin nero Millan opettaa olemaan kunnolla
Tiitinen
Vieras

#100 Mietitäänpä...

22.10.2010 21:20

Suurin osa ihmisistä pitää tänäpäivänä koiraa karvallisena lapsena, hyvin pieni osa koirista saa nykyään elää VAIN KOIRANA. Koira elää tässä ja nyt aika muodossa, ei menneessä tai tulevassa. Lähes tulkoon kaikki ongelmat (haukkuminen, murina, hyökkäily, eroahdistus yms yms...) johtuu omistajasta itsestään, koirat peilaavat ihmistä ja sen energiaa, eivät ne huvikseen hauku tai tee mitään ihmisen mielestä häiritseviä asioita.
Jokaisen ihmisen pitäisikin koiraa hankittaessa ottaa huomioon oma energia taso, onko nopea liikkeissään, äkkipikainen, liikunnallinen yms. tällaiselle ihmiselle, ei välttämättä ole paras vaihtoehto esim mastiffeihin lukeutuva rauhallinen koira ja päinvastoin. Jos taas rauhallinen ja kotioloissa viihtyvä ihminen ottaa koirakseen esim. työkoiriin lukeutuvan koiran, niin suurempi riski on "käytös ongelmille" kuin jos ottaisi omaa energiatasoaan vastaavan koiran. Mielestäni liian usein koira otetaan sen ulkonäön ja hinnan takia, kannattavempaa olisi miettiä sen alkuperäistä käyttötarkoitusta ja pystyykö toteuttamaan sitä vaikka sitten soveltavasti.
Terrierit luokitellaan pahimpiin räyhääjiin, onko ihme kun rottakoira joka on kehitetty tuhoamaan tuhoeläimiä ja sillä on nopeat reflexit joka suhteessa, osoittautuukin "ongelma käyttäytyjäksi" koska on vain ns. seurakoiran virkaa toteuttamassa. Terrieri ei ole mikään seura- ja sylikoira, vaan tarvitsee lähestulkoon poikkeuksetta jatkuvaa seurantaa mitä sen mielessä milloinkin liikkuu ja paljon aivotyöskentelyä sekä tietysti liikuntaa, sohvaperuna se ei ole, ja vaikka pieni onkin, niin silti maan pinnalla pitäisi pysyä eikä omistajan sylissä.

Joten, miettikääpä ongelmia, joita koirillanne on ja miettikää miten itse reagoitte / käyttäydytte "ongelma" hetkellä ja vielä enemmän, miten käyttäydytte juuri ennen ongelmaa. Jos koira haukkuu ja alat sille huutamaan tai räjäämään, niin sehän vain innostuu ja olettaa asian jopa niin, että sai sinut mukaan omaan haukkumiseensa. Jos et kiinnitä mitään huomiota koiran haukkumiseen, huom! ei edes ajatusta mielessä "että olisi nyt jo hiljaa tai pää kiinni!". Pelkkä ajattelu tuottaa energiaa, jonka koira ja mikä tahansa muukin eläin aistii. Rauhallisuus ja tyyneys ovat valttia ja monen ongelman avain. Se miten voit olla rauhallinen ja tyyni koiran louskuttaessa leukojaan korvasi juuressa, on sekin vain harjoittelua vaativa juttu, kun osaat itse pysyä rauhallisena ja varmana, niin olet parhaimmillasi kouluttamaan koiraasi.

Tätä Cesar yrittää meille ihmisille opettaa...