Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Myyryläinen
Vieras

#401 Hieman tieteestä ja tiedosta

24.11.2010 08:41

Uskovainen:)) kirjoitti: "Muistakaa myös että tiede on vain ihmisen havainnointia, jossa johtopäätöksiä tehdään parhaiden tämänhetkisten tietojen pohjalta. Errare humanum est. (Erehtyminen on inhimillistä) ja koska ihminen on erehtyväinen, niin voi tiedekin olla, sillä eihän tiedettä ilman ihmistä olisi. Muistakaa että tiedekin kehittyy aina, tulee uutta tietoa ja vanhoja käsityksiä kumotaan. Sen jatkuvan kehittymisen takia ei ole koskaan hyvä ajatella että JUURI NYT tiede tietää KAIKEN tästä maailmasta."

Hän on ihan oikeassa tuossa havainnossaan. Seuraava kysymys kuuluukin, miten tuon ollessa totta, voidaan ajatella, että jotkut vanhat seemiläisten paimentolaisten tarinat uskomuksistaan olisivat senkään vertaa totta kuin tieteen tämän hetken tietämyksen perusteella tehdyt johtopäätökset?

Kukaan muu kuin kristityt uskovaiset eivät ole väittäneetkään, että tietäisimme kaiken. Ainoastaan kristityt uskovaiset väittävät koko totuuden olevan joissa muinaisissa heidän pyhinä pitämissään kirjoituksissa ja niistä tällä hetkellä tehtävissä tulkinnoissa.


Uskovainen:)) kirjoitti: "Sitten myös kun ajattelee ihmistä niin ihminenhän on hyvin monimutkainen koneisto vai mitä? (Sisäelimet) Ja jokaisella elimellä on oma tärkeä tehtävänsä. Sitten ihminen osaa myös ajatella, ihmisellä on tunteet, tahto ja ihminen on kekseliäs. Miten jotain niin monimutkaista kuin ihminen on voinut syntyä pelkän sattuman kautta? Aina kun tiede saa selville uusia asioita, niin huomataan että maailma on entistä monimutkaisempi. Sen takia minusta tuntuu koko ajan epätodennäköisemmältä että tämä kaikki olisi olemassa pelkän SATTUMAN kautta..."

Itse asiassa sisäelinten y.m. kehittyminen nykymuotoonsa on varsin hyvin selvitetty. Ja siltä osin on paljon tietoa kuinka ja millaisten välivaiheiden kautta kehitys on kulkenut nykyisiin muotoihin. Ennustellaanpa jo miten kehitys jatkossa tullee menemään. Mutta toisaalta on vielä paljon selvitettävääkin. Sitä ei vain kannata yrittää selittää luonnottomilla henkiolennoilla vaan tunnustaa reilusti, että kun ei tiedetä niin otetaan selvää.


Kristillisten arvojen puolesta kirjoitti: "jollei koulussa opeteta tunnustavaa kristinuskoa Jeesuksesta ja Jumalasta, niin mistä tulevaisuuden lapset kuulevat ilomsanomaa ja vapautusta synneistä."

Onko koko kristillisen uskomuksen mukaisen kaikki tietävän, kaiken luoneen ja kaikki valtiaan Jahven valta niin vähäinen, että tietämys hänestä on muutaman yhteiskunnan rahoittaman koulutunnin varassa. Edes hänen nimeensä vannova ja verorahoja keräävä kirkko piispa- ja pappilaumoineen ei pysty hommaa hoitamaan vaan homma kuolee käsiin jos muutama uskontotunti poistetaan?
R Ahvonen
Vieras

#402 Perusarvot

24.11.2010 10:08

Kun perusarvot ovat kunnossa, kansa voi paremmin. Raamatussa annetaan elämälle selkeät ohjeet, miksi ei haluttaisi antaa lapsille parasta?
Timo hirvonen
Vieras

#403 Koulujen uskonnonopetus

24.11.2010 10:29

Yhteiskunnan pirstaleisuus,oma etu,pörssipelaaminen,heikompien sortaminen kuuluu valitettavasti tähän päivään.
Siksi Suomalainen koulu ja sen antama uskonnonopetus on välttämätön vastavoima kaikelle muulle hömpälle,jota maailman meno on?
Jokainen suomalainen lapsi on tärkeä ja se jälki joka koulusta jää isompana sisältää oman maan evankelisluterilaisen uskon opin pääperiaatteet,jotka ohjaavat lasta ja nuorta moraalisesti ja henkisesti kestävään minuuteen ja antaa Jumalan ja jeesuksen Kristuksen olla omalla paikallaan omassatunnossamme ja sieluissamme..

Vieras

#404 uskonnon opetusta lisää

24.11.2010 10:36

Lapsille ja nuorille on suotava mahdollisuus kristillisten arvojen ja uskonnon opetuksen kautta löytää apu ja perustus elämälleen sekä polku, mikä johtaa turvallisesti läpi tämän elämän perille saakka.
Muusta vähennettävä tuntijaossa- ei uskonnonopetuksesta!!
Sakari Toiviainen
Vieras

#405 Elämän kysymys

24.11.2010 11:51

Jos emme säilytä kristillisen uskonnon opetusta, kansamme pakanallistuu, tavat raaistuvat jo nyt, koska jokainen luo itse esimerkiksi omat käskynsä, jotka eivät ole Jumalan tahdon mukaisia.
Oma järki ei riitä eikä kelpaa kriteeriksi yhteiselämään, koska järkemme on Jumalan tahdon vastainen ja vie tuhoon omien halujen mukaiseen elämään. Minkä laki vaatii, sen evankeliumi antaa ja vapauttaa erilaisista orjuuksista palvelemaan rakkaudessa.
Myyryläinen
Vieras

#406 Kristillinen raakuus

24.11.2010 12:25

Toiviainen kirjoitti: "Jos emme säilytä kristillisen uskonnon opetusta, kansamme pakanallistuu, tavat raaistuvat jo nyt, koska jokainen luo itse esimerkiksi omat käskynsä, jotka eivät ole Jumalan tahdon mukaisia."

Jos vertaamme tapojamme aikaan jolloin ev.lut.kirkolla oli täydellinen uskonnollinen monopoli ja yhteiskunnassamme väkivallalla pakotettu ev.lut.uskontopakko niin tavat ovat huomattavasti siistiytyneet ja nyt osaamme elää paljon paremmin kalustetuissa huoneissa ihmisten kesken.


Toiviainen kirjoitti: "Oma järki ei riitä eikä kelpaa kriteeriksi yhteiselämään, koska järkemme on Jumalan tahdon vastainen ja vie tuhoon omien halujen mukaiseen elämään."

Jos oma järki ja ihmisten yhdessä elämisen kokemus ei riitä niin silloin ylhäältä annettu ei toimi kuin väkivallalla pakottamalla ja jälki on silloinkin verta ja kärsimyksiä. Siitä meillä on ihan tarpeeksi kokemuksia sekä omasta että muiden historiasta.

Sitä paitsi eikö teidän kristittyjen mielestä kunkin yksilön oma ihmisjärki olekaan Jahven luoma ja eikö kaikkivaltias Jahve pysty vai eikö halua asentaa sitä sellaiseen asentoon,että pahanteot jäisivät pois? Miksi se teidän Jahvenne sallii niin paljon pahaa tehtävän niin monille viattomille? (huom: vakioklisee "tutkimattomat ovat herran tiet" ja "emme voi järjellä käsittää", eivät ole vastaus)


Ahvonen kirjoitti: "Raamatussa annetaan elämälle selkeät ohjeet, miksi ei haluttaisi antaa lapsille parasta?"

...kuten menkää ja tappakaa kaikki, surmatkaa, kivittäkää, antakaa minulle uhrilahoja, vaietkaa, autuaita ovat yksinkertaiset?


Vieras kirjoitti: "Muusta vähennettävä tuntijaossa- ei uskonnonopetuksesta!!"

Siinäpä napakka ohje pilttien kasvattamiseksi: lisää muinaisia dogmeja ja vähemmän tietoja ja taitoja, enemmän ylhäältä annettuja määräyksiä ja vähemmän uteliasta kyseenalaistamista. Noilla ohjeilla kököttäisimme vieläkin puunoksalla pelkäämässä josko joku peto tulee syömään meidät.
auli voutilainen
Vieras

#407 säilyttää krilliset perusarvot !

24.11.2010 12:49

-niin julkisessa mediassa kuin elämässä,ettei
niitä aliarvioitais ja halveksittais.
suomessa alkaa olla jo liian pitkällä
niin sanottu "arvo tyhjiö"
Leena Ylikoski
Vieras

#408 Koulujen uskonnonopetus

24.11.2010 13:31

Suomalaiset tarvitsevat vahvaa tukea kulttuurimme pelastamiseksi runsaiden ulkomailta tulleiden uskontovirtausten tuodessa uhkan jopa kansalliselle identiteetillemme. Nyt emme saa nukkua enää, muuten islam- ym. vahvatunteiset , jo maahamme ujuttautuneet aatteen edustajat murtavat kansallista itsetuntoamme. Suomi on suomalaisten maa! Vahva totuuteen perustuva luterilainen kristinuskomme on annettava jokaisen suomalaisen vahvuudeksi! Nyt opettajat valvomaan, jos ovat viisaita!
Vieras
Vieras

#409 Re: Re: HEI ATEISTIT JA USKONVIHAAJAT

24.11.2010 13:41

#398: Bill - Re: HEI ATEISTIT JA USKONVIHAAJAT 

EMME KUNNELLA MITÄÄN ,MUTTA KYLLÄ VAIN RAAMATTUA ELI JUMALAN ÄÄNTÄ !KATSON VAIN YKSINSELITYKSEKSI PELKKÄ RAAMATTUA EIKÄ MUITA NÄKEMYKSIÄ. SINÄ ATEISTIT TODISTAT TURHUUKSIA JA MITÄÄNSANOMATTOMIA .YLI 9.000 TULEE  KOHTA 10.000 SEN TÄHDEN SINÄ RAIVOAT YHÄ KIRJOITTELEMAAN TÄNNE LISÄÄ TURHAMAISUUUKSIA.MENE POIS TÄSTÄ ADRESSISTA!

Vieras
Vieras

#410 Re: Rauhalle ja levolle

24.11.2010 13:43

Vieras
Vieras

#411 Re: Takaisin Jumalan Sanan Arvovaltaan

24.11.2010 14:00

#395: IRJA TURUNEN - Takaisin Jumalan Sanan Arvovaltaan 

 On jo nähty koulussa: kun opettajilla on arvot hukassa ja ylpeys ja kerska-asenne esikuvana toimivilla, on valtavasti oppilaiden kesken väärää kilpailua, ja orjuuttavaa kiusaamista, esim. tyttöjen sringiryhmä häpäisee tavallisia pikkuhousuja käyttävät, jo pienet tytöt melkein alasti koulussa (muslimitaustaiset oppilaat nautiskelevat), kiellettyjen suomenkielen sanojen lista on pitkä (piirakka, kassi, jne..), kiroileminen on lastenkulttuuria... Kaiken keskellä lapsi on todella turvaton. Venäläiset taitavat olla viisaita kutsuessaan suomalaisia tsuhniksi! Miksi niin monen suomalaisen pitää vetää viinaa päänsä täyteen ja sauhuttaa terveytensä taivaan tuuliin? Eivät sellaiset vanhemmat pysty kasvattamaan lapsiaan tietämään identiteettiään. Isien luoma ja taistelema vapautemme on jo polttoroviolla.  Herätkää!

Jumala ompi linnamme ja vahva turva aivan

#412 Re: Elämä ilman Jeesusta on köyhää

24.11.2010 14:04

#2: Juho Taskila -  

 Minusta Tv ennenkaikkea käännyttää ihmiset pois elämän todellisista arvoista . Moni on sen kautta alkanut käsittää rakkauden pelkäksi lihalliseksi rakkaudeksi. Sitäkin se voi olla ,jos ihminen rakastaa puolisoaan todella muutoinkin-henkisellä ja hengellisellä tasolla.

Uskontoja on lukemattomia, mutta ainoastaan yksi on todella kuulemisen arvoinen- Jumalan ainoasyntyinen Poika on tullut maailmaan ihmiseksi, ja ottanut pois ihmiskunnan synnit- sinunkin, jos Hän vain saa herättää uskon sinussakin. Tässä suklaamuna ja kokisjeesuksella ei ole mitään tekemistä-pelkkää pilkantekoa.

Jeesus Kristus on lisäksi herätetty kuolleista ja Hän on ylösnoussut ja hallitsee ja tulee hallitsemaan pian , kunhan Hän ensin luo uudet taivaat ja uuden maan tämän entisen kadottua. Ennen Hänen toista tulemustaan Hän itse sanoo , että sitä edeltää mm nälänhätä ,maanjäristykset ,tulivuorten purkaukset monin paikoin: eikö se nyt näy jo ilmeiseltä?

Siksi kannatan lämpimästi uskontotuntien jatkumista. Lapset tarvii turvallisuutta tässä yhä enemmän paatumuksen tilaan vajoavassa maailmassa. Ei tarvita muuta miekkakäännytystä kuin sitä, että Jumalan Sana saa miekan tavoin vaikuttaa ihmisten sydämissä ja se sama miekka myös parantaa.

 

 

E. I.
Vieras

#413 Viesti kaikille

24.11.2010 14:06

2.Kor.5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

Vieras

#414 Uskonopetus

24.11.2010 15:24

Uskonopetus kouluissa pitää säilyttää!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.11.2010 15:26


KUK
Vieras

#416

24.11.2010 15:43

Kulttuurisena ilmiönä uskonnon opetus tarjoaa kaiken toiminnan eettisen perustan. Raamatunkertomukset tarjoavat kasvavalle lapselle aina uuden näkökulman. Oman uskonnon ja suomalaisen katsomusperinteen, kristillisen kirkkovuoden tapahtumien tuntemus ja tutustuminen seurakunnan toimintaan antavat lapsille mahdollisuuden kertoa maahanmuuttajatovereilleen oikeaa tietoa suomalaisesta elämänmenosta. Raamatun pohjalta nouseva uskonnon opetus ohjaa ihmiseksi kasvamisessa edesauttamalla eettisyyteen kasvamista ja itsetunnon kehittymistä ohjaamalla yksilöä moraalisten valintojen tekemisessä ja sosiaalisissa ongelmatilanteissa kasvattamalla oppilaita suvaitsevaisuuteen muuttuvassa, moniarvoisessa Suomessa.
KUK
Vieras

#417 Uskonnon opetusen tavoitteista

24.11.2010 15:45

Kulttuurisena ilmiönä uskonnon opetus tarjoaa kaiRaamatunkertomukset tarjoavat kasvavalle lapselle aina uuden näkökulman. Oman uskonnon ja suomalaisen katsomusperinteen, kristillisen kirkkovuoden tapahtumien tuntemus ja tutustuminen seurakunnan toimintaan antavat lapsille mahdollisuuden kertoa maahanmuuttajatovereilleen oikeaa tietoa suomalaisesta elämänmenosta. Raamatun pohjalta nouseva uskonnon opetus ohjaa ihmiseksi kasvamisessa edesauttamalla eettisyyteen kasvamista ja itsetunnon kehittymistä ohjaamalla yksilöä moraalisten valintojen tekemisessä ja sosiaalisissa ongelmatilanteissa kasvattamalla oppilaita suvaitsevaisuuteen muuttuvassa, moniarvoisessa Suomessa. ken toiminnan eettisen perustan. Raamatunkertomukset tarjoavat kasvavalle lapselle aina uuden näkökulman. Oman uskonnon ja suomalaisen katsomusperinteen, kristillisen kirkkovuoden tapahtumien tuntemus ja tutustuminen seurakunnan toimintaan antavat lapsille mahdollisuuden kertoa maahanmuuttajatovereilleen oikeaa tietoa suomalaisesta elämänmenosta. Raamatun pohjalta nouseva uskonnon opetus ohjaa ihmiseksi kasvamisessa edesauttamalla eettisyyteen kasvamista ja itsetunnon kehittymistä ohjaamalla yksilöä moraalisten valintojen tekemisessä ja sosiaalisissa ongelmatilanteissa kasvattamalla oppilaita suvaitsevaisuuteen muuttuvassa, moniarvoisessa Suomessa.
KUK
Vieras

#418 Uskonnon opetuksen tavoitteista

24.11.2010 15:50

Kulttuurisena ilmiönä uskonnon opetus tarjoaa kaiRaamatunkertomukset tarjoavat kasvavalle lapselle aina uuden näkökulman. Oman uskonnon ja suomalaisen katsomusperinteen, kristillisen kirkkovuoden tapahtumien tuntemus ja tutustuminen seurakunnan toimintaan antavat lapsille mahdollisuuden kertoa maahanmuuttajatovereilleen oikeaa tietoa suomalaisesta elämänmenosta. Raamatun pohjalta nouseva uskonnon opetus ohjaa ihmiseksi kasvamisessa edesauttamalla eettisyyteen kasvamista ja itsetunnon kehittymistä ohjaamalla yksilöä moraalisten valintojen tekemisessä ja sosiaalisissa ongelmatilanteissa kasvattamalla oppilaita suvaitsevaisuuteen muuttuvassa, moniarvoisessa Suomessa. ken toiminnan eettisen perustan. Raamatunkertomukset tarjoavat kasvavalle lapselle aina uuden näkökulman. Oman uskonnon ja suomalaisen katsomusperinteen, kristillisen kirkkovuoden tapahtumien tuntemus ja tutustuminen seurakunnan toimintaan antavat lapsille mahdollisuuden kertoa maahanmuuttajatovereilleen oikeaa tietoa suomalaisesta elämänmenosta. Raamatun pohjalta nouseva uskonnon opetus ohjaa ihmiseksi kasvamisessa edesauttamalla eettisyyteen kasvamista ja itsetunnon kehittymistä ohjaamalla yksilöä moraalisten valintojen tekemisessä ja sosiaalisissa ongelmatilanteissa kasvattamalla oppilaita suvaitsevaisuuteen muuttuvassa, moniarvoisessa Suomessa.
eila peltola
Vieras

#419

24.11.2010 16:13

synti on kansakunnan häpeä, mutta vanhurskaus kansakunnan korottaa. Uskonto pitää kuulua kouluopetukseen ala-asteen ensimmäiseltä luokalta.Raamattu on ylin auktoriteetti ja jos se saa olla kansakuntaa ohjaavana kirjana .sen käy hyvin.Job sanoo kirjassaan: mitä toivoa on riettaalla, kun Jumala katkaisee hänen elämänsä, kun Hän tempaa pois hänen sielunsa.
Antti Malinen
Vieras

#420 Uskonnonopetus on osa sivistystä

24.11.2010 16:16

Uskontojen ymmärtäminen on tärkeä osa sivistystä. Tätä osaa sivistyksessä tulee tiedollisesti vaalia myös koulun uskonnonopetuksen kautta. Oman uskonnon opetuksen saaminen on merkittävä paitsi omaa identiteettiä niin se myös on perustana muiden maailmankatsomusten ymmärtämiselle. Samalla tavalla äidinkieli on vieraiden kielten oppimisen pohja. Toisaalta Suomessa Suomen historiaa luetaan yleisen historian ohella lähellä olevan oppimiseksi ja tartuntapinnan luomikseksi yleiselle historialle. Uskonnonopetus on osa monikulttuurista sivistystyötä.
taivasmatkalainen
Vieras

#421 liikkeelle lähtö

24.11.2010 16:20

Jos jumalattomat saa päättää omien mielipiteitensä mukaan,saadaan vain aikaan jumalattomuutta. Uskovien on lähdettävä reilusti liikkelle asiansa puolesta.Kumpa kristityt tajuaisivat mitkä tehtävä heille on annettu.Joudumme leivisköistämme kerran tekemään tilin niiden antajalle.
Arno Toivanen
Vieras

#422 Vaihtoehdot

24.11.2010 16:33

Uskontohan halutaan poistaa uusien oppiaineiden, draamakasvatuksen ja etiikan tieltä. Nekin ovat hyviä asioita. Draaman voi kuitenkin liittää hyvin äidinkieleen, ja etiikka läpäisyperiaatteella lähes jokaisen aineen yhteyteen, biologiaa myöten. Näin ne eivät söisi tuntikiintiöstä välttämätöntä uskontoa. Pitäisi muistaa, että juuri uskonto on ennen muuta opettanut kristilliselle (läntiselle) maailmalle ne eettisen arvot, jotka meillä on. Jos etiikka irrotetaan uskonnosta, myös arvomme voivat kadota.

Vieras

#423 On asiantuntemattomuutta unohtaa kristillest juurensa

24.11.2010 16:43

Suomalainen hyvinvointi perustuu suurimmalta osalta kristillisen uskon perustalle. Vain kristillisessä uskossa opetetaan oikeasti epäitsekkyyttä ja pyyteetötä toisen hyväksi luopumista. Vaikka tällainen elämän meno on jokseenkin yksilön ylettömällä korostamisella ja agressiivisella itsensä eteenpäin viemisellä jätetty opetuksessa taka-alalle, se kuitenkin vaikuttaa vielä hyvinvointi yhteiskunnassamme.Jos tämä taustatekijä unohdetaan ja lopulta hyljätään voi vain aavistella millainen tulevaisuus meitä ja ennen kaikkea lapsiamme odottaa. Tämänkin vuoksi aito tunnustuksellinen uskonnonopetus on tarpeellinen kouluissamme.
Heikki Huttunen Mikkeli
Vieras 12
Vieras

#424 Re: On asiantuntemattomuutta unohtaa kristillest juurensa

24.11.2010 17:52

#423: - On asiantuntemattomuutta unohtaa kristillest juurensa 

"Vain kristillisessä uskossa opetetaan oikeasti epäitsekkyyttä ja pyyteetötä toisen hyväksi luopumista."

..ei pidä paikkaansa, ihan samat ideat olet saanut päähäni ilman uskonnon opetusta. Enkä usko, että ne yhteiskunnasta ylipäätään mihinkään katoaa, sillä lähes kaikilla kansoilla on tuo idea. Epäitsekkyys ja luopuminen ei myöskään päde kaikkiin tosiuskovaisiin, ainakaan minun tietämiini. Joukosta löytyy sellaisia riistokapitalisteja (pyhään)henkeen ja vereen jotka ovat uskossaan ja toiminnassaan täysin vastakohtia. Tekopyhyydessään hyväksikäyttävät järjestelmää oman edun ajamiseksi. Ja Jeesustahan on kuvattu vasemmistolaiseksi!

Tosimies-lehteä en myöskään luonnehtisi pyyteettömäksi tahi epäitsekkääksi.

Ihmiset on erilaisia, uskoi tai ei.

Kela
Vieras

#425 Kummastelenpa vaan

24.11.2010 18:00

10000 Laittaa kyllä tähän adressiin nimen, mutta monikaan samoista henkilöistä ei näytä allekirjoittavan Raumalaisten hoivakotien ja asukkaiden puolesta.. sokeaa uskoa?

Asia olisi kuitenkin suht akuutti.