Vapaudenpatsas pois Torniosta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vapaudenpatsas pois Torniosta.

Esa Pesonen
Kemi

#1 Tornio/vapaudenpatsas.

02.06.2010 14:15

Minkä ihmeen vapauden. Toinen puoli kansasta jäi kärsimään!!!

mie
Vieras

#2 Niin nytkin

02.06.2010 15:12

Niinhän nytki pääsi käymään. Se puoli kansasta, joka ei käytä kyseisen soittoruokalan palveluita on jäänyt kärsimään.

Vieras

#3 Re: Tornio/vapaudenpatsas.

02.06.2010 16:10

#1: Esa Pesonen - Tornio/vapaudenpatsas.

 Parempi että 'puoli kansaa' kärsii kuin koko kansa...


Vieras

#4 Mie

02.06.2010 16:13

Mielellään ei kukaan kärsis. Ei soittoruokalan väki älyäis kärsiä patsaan puuttumattomuuesta. Pääasia että hanat on auki.

LIISA Rautiainen
Vieras

#5 kiitettävä

02.06.2010 16:22

ei haluta kommentoida. pieni vherkaistale kadun reunassa ei ole jyukisen "TAITEEN" paikka. jos tekijksi valittu ei ole ollut ammattitaitelija, eivät myöskään ole ollet asiantuntijoita. on osattava korjata arkkitejtuurissa Ei epätaidetta tule ylläpitää tehdyt virheet. niitä on olut aina ja kakialla maalmassa.

Ei jokainen muistomerkki voi olla taideteos, yhtä vähän jokainen öljyvärein taulu ei voi olla taideteos. se soii aina oman kodn seinälle, mutta kaupunki arkkitehtuurista vastaa vain julkiset elimet, siihen työhön kouluutet henkilöt. rittänee perusteiksi.

liisa rautianen hyvä

 

Marjaterttu Harri
Vieras

#6 Patsas

02.06.2010 16:33

Kiitos paljon, että vihdoinkin myös tuntuu olevan muita, jotka yhtyvät sen kammotuksen pois saantiin. Ja se lato kuulostaa kammottavalta myös...lomilla jouduin aina sitä kammotusta katsomaan ja ilolla odotan ensi kesää, että se olisi saatu pois! Hyvä hyvä!

Entinen - ainainen torniolainen
Vieras

#7

02.06.2010 17:16

Siltapuisto on kaupungin kahden komean puiston kulmapiste ja hieno osa kaupunkitilaa. Kaupungin tulisi kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota alueen kehittämiseen. Koko möljän ranta on ollut lähes heitteillä -70 luvulta asti, vaikka on kiistatta eräs näkyvimpiä kohtia kaupungin joelle peilaavassa julkisivussa.

Viihdekeskus - ravintola tms. voi olla myös ympäristöön sopiva. Tyylikkäämpi ympäristö houkuttelisi ehkä laajempaa asiakaskuntaakin. Esimerkkejä varmasti löytyy niin Torniosta kuin muualtakin. Jos Torniossa on jotakin todella poikkeavaa ja hienoa, niin se on väylän läsnäolo. Ja sitä kannattaa varjella.

harmistunut torniolainen
Vieras

#8

02.06.2010 17:29

Sain viestin pääkaupunkiseudulta: "Tornio on sentään jokivartisen kulttuurin, kaupan ja sivistyksen kehto. Eräs kolleeka sanoin taannoin, kuultuaan tornion taustastani – että se kaupunkihan ei koskaan häviä mihinkään – kävi maailmassa miten tahansa. Siinä se on ollut aina ja tulee olemaan."

Harmi että Tornion kaupunki antaa yrittäjyyden nimissä tehdä mitä tahansa, eikä vaali historiaa, kultuuriperimää, ei mitään. Kun ei ole sivistystä päättäjillä.

thk
Vieras

#9

02.06.2010 19:27

Ihmetystä ja ihmettelyä on tuttavissani riittänyt moisen ilmestyksen ilmestyttyä ravintolan eteen.

Tuuliatuu
Vieras

#10 vapaudenpatsas................

03.06.2010 11:51

tervehdys, kaikille ajatteleville ihmisille jotka huomioivat myös ympäristönsä kauneudesta / viihtyvyysestä joka on hyvällä maulla laitettu kaikkien ohikulkijoidenkin iloksi, eikä tosiaankaan niinkuin  nyt tuo  "vapauden patsas "joka ei tosiaankaan sovi tuohon paikkaan,olkoon laittaja niin vapautta rakastava kuin  haluaa, mutta hyvä maku puuttuu täydellisesti,siirtäköön pois ainakin edes silmistä vaikka takapihalle jonkin pusikon reunaan, ettei häiritse meidän kaunista jokimaisemaa,  jos jotain patsasta niin sitten supisuomalaista joka soveltuupi kotomaamme  luontoon, eikä matkita tota länttä niin että joka asia pitääpi olla; niin ameriikaa niin ameriikka ;vaikka olemme suomalaisia ja siitä ylpeitä

Ellu
Vieras

#11 Ladot

03.06.2010 13:17

Hei vaan!

Kysyinpäs paikan omistajalta suoraan ladoista.

Niiden tarkoitus on tukea kesäajan toimintaa, ja elokuussa ne puretaan pois. Eli tämä adressi saattaa vanheta ennen  latojen poistamista. Patsaskaan ei kuulema ikuisuuksia pihaa korista, vaikka silläkin omalaatuinen tarkoituksensa.

Tietysti... eihän sitä ensi vuodesta koskaan tiedä.

Mie itte
Vieras

#12 Hirvitys

03.06.2010 13:54

Adressiin pääasiallinen tarkoitus on nimenomaan patsaan poistaminen katukuvasta. Hienälatojen yhdistäminen patsaan viereen korostaa entisestään huonoaki huonompaa  makua. Enää siitä puuttuu lapinkota. Katastroofi olisi silloin täydellinen.

Valtuutettu
Vieras

#13 JÄRKI HOI!!

03.06.2010 14:54

SIIHEN TULEE KESÄTORI, NEHÄN PURETAAN POIS FESTIVAALIEN JÄLKEEN, OVAT SITÄ TOIMINTAA TUKEMASSA. PATSAS PURETAAN, KUN RAKENNUSTYÖT ALKAVAT, PATSAAN PAIKALLA KAAVAN MUKAAN ON VESISUIHKU, SE TULEE SIIHEN, KUN LÄÄJENNUS TYÖT ALKAA. EI TUOSTA KANNATA MESOTA. VÄLIAIKAISTA KAIKKI ON VAAN !!

hienoa idea tässä teille
Vieras

#14 Siirto kaupungintalon eteen

03.06.2010 14:58

Ehdotan rakentavaa ratkasua kiistaan. Patsas siirretään kaupungintalon eteen. Siinä soma laatoituskin valmiina. Linja-autolla Tornioon tuleva näkisi ensimmäisenä vapauden patsaan ja tajuaisi, että nyt ollaan tultu onnelaan. Toisekseen se olisi muistutus siirrettynä päättäjille siitä, että ovat tekemässä niitä päätöksiään meidän äänestäjien valtakirjalla.

Hirvitys
Vieras

#15 Järki oli hukassa vuosi sitten kun se tuohon tuotiin.

03.06.2010 15:06

Jaha, vai on kaavan mukaan vesisuihku. Jäämme odottamaan koska patsas alkaa suihkuttamaan vettä, vai kaljaa?  Miten on voitu lykätä patsas kaavan vastaisesti tuolle paikalle? Kaavaa pitäisi käsittääkseni kunnioittaa ja jonku pitäs virkasa puolesta valvoa, että kaavoitus toteutuu. Koska meillä on vapauden esikuva ilonamme, saamme mesota, koska kunnioitamme näin sananvapautta.

Saamme myös äänestää uusia valtuutettuja entisten tilalle.

osallistuja
Vieras

#16 väliaikaiset rakennelmat

03.06.2010 15:16

Keskeisellä paikalla kaupunkia olevat väliaikaisetkin rakennelmat voisivat olla silti hyvin suunniteltuja ja tyylikkäitä. Antaisihan se yrityksen toiminnastakin paremman kuvan ulospäin...

Eniten ihmetyttää, että tällaiset tyylittömyydet ovat saaneet toimenpideluvat...

Tämä adressi on kyllä paikallaan!

Torniolainen mökinmuori
Vieras

#17 Vapaudenpatsas ei ole Manhattanilla

03.06.2010 19:11

Joku kirjoitti sisäpiirivitsistä ja Suensaaresta Manhattanina ja tämä perusteluina Vapaudenpatsaalle. Haloo, vähän sivistystä: oikea Vapaudenpatsas ei sijaitse Manhattanilla vaan Liberty Islandin saarella. Olen käynyt New Yorkissa ja itse asian todennut.  Eli patsaan voisi siirtää Lammassaareen...

osallistuja2
Vieras

#18 Lammassaaren vaan

03.06.2010 21:28

Hieno idea, sieltä sitä ei näkisi kesällä ja talvella se sulautuisi lumeen. Kerrassaan mainio ehdotus, kannatan!

Ritva Savela
Vieras

#19 Vapaudenpatsas ja lato Torniossa

04.06.2010 02:19

Voisiko joku ystävällisesti ottaa kuvan kiistellystä patsaasta latoineen ja sijanteineen, että tietäisimme mistä puhutaan?

Kalevi
Vieras

#20 Yksityisalueella

04.06.2010 08:08

Kenellehän te olette vetoomusta viemässä. Eikös se ole yksityisellä pihalla, yksityisvaroin hankittu,, ilman julkisia varoja,  eihän se vaadi minkäälaista lupaa keneltäkään.

Reijo Angeria
Vieras

#21 Kiinteistö Oy SIltakartanon kommentti asiaan.

04.06.2010 08:29

Hei Kaikille!

Taiteen tulee herättää keskustelua, kuten mainonnankin. Kumpiko tässä on sitten kyseessä, mutta keskustelua on herättänyt.

 Tämän patsaan osalta ei kannata ryhtyä ylilyönteihin, koska se ei julista yhtään mitään, eikä ole tarkoitus olla siinä ikuisuutta.

Tuollainen patsas sattui olemaan ravintolan rekvisiitassa.

 Kyseiselle paikalle on rakennusluvassa kaavailtu jotakin patsasta tai suihkulähdettä. Siihen tulee jokinlainen patsas taikka suihkulähde, samanaikaisesti kun piha myös kivetetään. Myös asfaltointi on väliaikainen. Suunnitelmat on Umpparissa julkisesti nähtävillä , pyörivät screeneillä.

 ANTAKAA EHDOTUKSIA,,MINKÄLAINEN LAITETAAN!

Laman ja muiden  allekirjoittaneelle sattuneiden vaikeuksien vuoksi rakennustöiden alkaminen viivästyy.

Se ei julista Manhattania, sen enempää kuin mitään aatettakaan, Twin CIty neidoksihan se siihen festareille laitettiin, mutta on sen verran painava, että vaikea siirtää aina tapahtuman yhteyteen. Mainiona mainoksena se tosin on toiminut. ( Turistit kuvauttavat itseään). Pidetään sitten juhlavat patsaan särkijäiset, raivataan tilaa korkeakulttuurille. Kivenpalasen voi ottaa muistoksi, aivankuin Berliinin muurista.

Ladot eivät ole aivan sellaiset mitä  me Kiinteistön ympärille tarkoitettiin väliaikaisesti laittaa korostamaan Kesätorimaisuutta, koska Torniossa ei ole  oikein oikeatakaan toria.

 Ladot toimivat ulkotapahtumien ajan torimyymälöinä, ja varmaan sopivat siihen tarkoitukseen siinä missä aitatkin rantaan, onhan tämä maalaiskaupunki.

Tervetuloa kaikki kesätapahtumiin. Ei tästä kaupunkia tarvitse syyttää, eikä haukkua, vaan minua .

yst.terv. Reijo

Vieras
Vieras

#22 Re: Kiinteistö Oy SIltakartanon kommentti asiaan.

04.06.2010 08:43

#21: Reijo Angeria - Kiinteistö Oy SIltakartanon kommentti asiaan.

Hyvä Reijo! :)

Nyt kun avaus on tehty, tarvitaan todellakin näitä ehdotuksia, mitä siihen laitetaan. Miepä rupean ainaki heti pohtimaan ja ideoimaan :)

- Ellu

aivan loistava juttu tämä keskustelu
Vieras

#23 Re: Kiinteistö Oy SIltakartanon kommentti asiaan.

04.06.2010 10:02

#21: Reijo Angeria - Kiinteistö Oy SIltakartanon kommentti asiaan.

 Hienoa! Kiitos rohkeasta ja selkeästä vastauksesta. Tällä seudulla koulutetaan kuvataiteilijoita sekä on paljon taiteen harrastajia ja ammattilaisia... Olisiko patsaskilpailun paikka? Valotaideteoskin voisi hyvin toimia ainakin talviaikaan. Yhteistyökumppaneita kilpailun järjestelyihin löytyisi varmasti.

Vieras
Vieras

#24 Re: Re: Kiinteistö Oy SIltakartanon kommentti asiaan.

04.06.2010 10:32

Esteetikko
Vieras

#25 Re: Yksityisalueella

04.06.2010 10:46

#20: Kalevi - Yksityisalueella

Hyvä Kalevi, minä, eikä moni muukaan ei miellä soittoruokalan pihaa yksityisalueeksi. Sehän on aivan yksi lysti kaupunkilaisille, mitä itse kukin omalle kotipihalleen pykkäilee, mutta tästä joutuu jokainen näkökyvyn omistava "nauttimaan" vastoin tahtoaan. Me jotka haluaisimme olla kotikaupungistamme ylpeitä, emme sitä voi nyt tehdä. Niin kauaa kun tuo patsas tuossa jököttää. Toivoa tuntuisi yrittäjän kirjoituksen mukaan poistamisesta olevan, mutta jokainen häpeänsekainen selitys tänne tuleville vieraille tuosta rumiluksesta on liikaa.