IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.

Rex

#1276 1% päästöjä - loput mahtuu virhemarginaaliin

14.05.2012 08:52

Tuo 1% on nimenomaan sitä harhaanjohtamista parhaimmillaan. Jokainen voi miettiä paljonko paikallinen pistekuormitus on kun otetaan vertailtavaksi koko Suomen ja käytössä olevien turvesoiden pinta-alat
han -kalajuttu

#1277 voivoi

16.05.2012 22:23

meidän isä lämmittää teidän isien talot..
Isojakin saatiin ennen kuin...

#1278 Re: voivoi

17.05.2012 00:01

#1277: han -kalajuttu - voivoi

Ei muuten lämmitä!

Rex

#1279 Re: voivoi

17.05.2012 23:03

#1277: han -kalajuttu - voivoi

Ei lämmitä toisten isit täälläkään! Meidän isi lämmittää puulla, auringolla ja tuulella


Vieras

#1280 Vapon osuus Kyyjärven humuksesta vain 2,7 prosenttia

18.05.2012 10:46

Keski-Suomalaisen uutisia:

"Saarijärven reitin alueella on käyty vilkasta keskustelua järvien tilan heikkenemiseen johtaneista tekijöistä. Etenkin reitin yläosilla, Kyyjärven ympäristössä on paljon soita ja turvemaita.

Tuoreen tutkimuksen mukaan turveteollisuuden osuus kaikista humuspäästöistä on alle 3 prosenttia. Valuma-alueilta purkautuvista vesistä mitattiin korkeita hapenkulutuksen arvoja riippumatta siitä, oliko alueella turvetuotantoa vai ei.

Pääosa Kyyjärveen tulleesta orgaanisen aineksen kuormituksesta tuli mittausajankohtana taustahuuhtoumasta ja turvemaiden maa- tai metsätaloudesta. Tätä johtopäästöstä tukevat myös järvellä tehdyt kiintoaine- ja sinileväkartoitukset.

Tutkimukseen voi tutustua tarkemmin ympäristöhallinnon nettisivuilla (www.ymparisto.fi). Tutkimuksen nimi on Saarijärven reitin ja Kivijärven ympäristön vedenlaatukartoitukset 2011."

Vieras

#1281 Uutta peltoa raivataan suomaille ilman vaatimuksia vesistöjen suojelemiseksi!

18.05.2012 12:27

Yle uutisoi seuraavaa.

Valtaosa pelloista ojitaan suomaalle ja varmasti ei ole mitään pidättimiä tai laskeutusaltaita puhumattakaan pintavalutuskentistä kuten turvetuotannolle vaaditaan. Jälleen hyvä esimerkki kuinka maa- ja metsätalous saastuttaa vesistöjämme eikä kukaan vaadi heiltä mitään toimenpiteitä asian eteen.


http://yle.fi/uutiset/isot_maatilat_raivaavat_uutta_maata/6099224

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.05.2012 12:37



Vieras

#1283

20.05.2012 00:17

Kuulostaa hyvältä - lisää turvesoita!!!

Vieras

#1284 Re: Uutta peltoa raivataan suomaille ilman vaatimuksia vesistöjen suojelemiseksi!

22.05.2012 01:15

#1281: - Uutta peltoa raivataan suomaille ilman vaatimuksia vesistöjen suojelemiseksi!

Ethän tuota vaadi sinäkään - kunhan nariset täällä


Vieras

#1285 Puhtaan vesistön puolesta

23.05.2012 19:36

Hienoa katsoa täällä Äänekoskella, kun ohi ajaa, miten jäiden lähdön jälkeen Kuhnamo järvessä kellui turvelauttoja, mietityttää vain mihin ne painuvat ja miten ne tuhoavat kalojen lisääntymis paikkoja, ja mihin rantaan ne ajautuvat. Mahtaa mökin tai talon omistaja olla onnellinen, kun kahlaa ruskeassa mönjässä. Kuhnamo on Saarijärven reitin alapuolinen vesistö.
Ranex

#1287

30.05.2012 21:05

ttp://yle.fi/uutiset/vapo_laiminloi_turvetuotannon_tarkkailuvelvoitetta_vuosia/6144306
Tässä taas sitä paljon puhuttua vastuullisuutta.
Taisto Holla, Mieskonmäki

#1289 Re:

31.05.2012 16:05

#1288: Ranex -  

 Tuonkaan asian tajuamiseen ei viranomaisilta sitten mennyt kuin 40 vuotta.

Ranex

#1290

31.05.2012 23:00

Hyvissä käsissä ollaan, eipä ihme että, täällä saadaan promille niistä tuloista mitä länsinaapurissa netotaan. Ei liene vaikea valinta kalastusmatkailijalle.

Taas sai kuulla uutisissa puheenjohtaja kisan tiimoilta millaisia tolloja kepulaiset ovat, huh huh. Samaa remmiä on kiittäminen vesistöjemme tilasta, toisaalta kok on ainakin tämän adressin puitteilta on kirimässä hyväksi kakkoseksi, toki vain yhden kirjoittajan mielipiteiden osalta.
Taisto Holla, Mieskonmäki

#1291 Länsinaapurin järvet

01.06.2012 07:46

Eipä taida länsinaapurin järviä turvesoiden kuravedet rasittaa, toisin se on meillä.
Vänernillekin matkataan Suomesta vuosittain satojen venekuntien voimin, ja kalaa on.

Linkissä mielenkiintoista tietoa siitä, miten turvesoiden vesiä "suojeltiin" menneinä vuosikymmeninä.

http://www.apu.fi/artikkeli/turvekapinalliset-kritisoivat-vapoa

Ja tässä lainaus eräästä tekstin kohdasta:

"Turveurakoitsijoiden koko vuoden tili riippuu siitä, onko turpeen pintakerros loppukesällä kuiva. Kun tulostavoitteet ovat kovat ja turvekenttä rankkasateen jäljiltä täynnä vettä, urakoitsijalle ei Sahimäen mukaan jää muuta vaihtoehtoa kuin murtaa tulvavalli ja päästää ylimääräiset vedet ympäröivien ojien kautta luontoon."

Tänäpäivänähän tuo sama asia hoidetaan suuri tehoisilla pumpuilla, ympäri Suomen niemen, taitaa urakoitsijat olla haluttomia murtamaan tulvavalleja, voimakkaan kritiikin ja sanktioiden pelossa.

 


Vieras

#1292 Re: Länsinaapurin järvet

01.06.2012 20:40

#1291: Taisto Holla, Mieskonmäki - Länsinaapurin järvet

Apu lehdessä olevat Sahimäen kommentit ovat lopputilin saaneen ja siitä katkeroituneen henkilön kommentteja.Jos oli silloin niin pätevä kuin nyt on olevinaan, niin miksi ei tehnyt mitään.On muuten osasyyllinen tapahtumiin koska on ollut näkemässä asioita jotka eivät ehkä ole olleet luvan mukaisia ja silti ei ole tehnyt mitään asian korjaamiseksi.Vastuu on ollut hänelläkin tekemisistään ja tekemättäjättämisistään.

Rex

#1293 Re: Re: Länsinaapurin järvet

01.06.2012 22:04

#1292: - Re: Länsinaapurin järvet

Taitaa olla vapolaisille kiusallisia paikkoja tällaiset esiintulot.  Kuinka moni joutuukaan vaikenemaan työpaikkansa asioista lopputilin pelossa? Hatun noston arvoinen suoritus, että pystyy kertomaan tosiasiat vaikka jälkikäteen - jos olisi työaikanaan maininnutkaan tuollaisesta, niin olisi saanut kenkää heti. Kiitos muillekkin artikkelissa 'esiintyneille' (paitsi Mia Suominen).

Taisto Holla, Mieskonmäki

#1294 Re: Re: Länsinaapurin järvet

02.06.2012 12:04

#1292: - Re: Länsinaapurin järvet

Aika hölmöä mennä syyttämään koneurakoitsijaa, kun Vapo on sopimusteknisesti on ajanut koneurakoitsijan puun ja kuoren väliin, siellä toisessa vaakakupissa kun istuu pankinjohtaja.

Vapohan tässä on epäsuorasti rikkonut lupaehtoja, kun tarjoo sopimusta jossa tilipussin määrää "kuiva turve", suomessa kun ollaan, niin täällä tuppaa satamaan vettäkin kesäisin, joskus aika rajustikin.

En yhtään ihmettele jos näitä pois potkittuja koneurakoitsijoita ilmaantuu enemmänkin, toivon ainakin, ihminen se on koneurakoitsijakin.

Martti Peltola

#1295 Re: Re: Re: Länsinaapurin järvet (sittemmin toimintamoraalikysymykset)

02.06.2012 23:06

#1294: Taisto Holla, Mieskonmäki - Re: Re: Länsinaapurin järvet

Taisto Holla puhuu asiaa edellisessä kommentissaan. En jaksa uskoa, että vastuun kaikista turvetörkyistä voi sälyttää koneurakoitsijoille. Kyllä urakan antaja on ensisijaisesti vastuussa siitä miten sen hallussa olevilla turvekentillä toimitaan. Suomessa vain on yleisesti onnistuttu hivuttamaan toimintakulttuuriin sellainen käytäntö, että "suorittavan portaan" päät pudotetaan, kun johto on epäonnistunut toiminnan organisoinnissa lakien ym. ohjeistuksen raamien mukaisesti. Sen joka tuotot saa on perehdytettävä alaisensa/urakoitsijansa hyviin toimintatapoihin perusteellisella ohjeistuksella ja myös itse valvottava, ettei rikkeitä tehdä. Tämä ei näytä toimivan isoissakaan turvefirmoissa. Ja jos "omalla suollaan" turvetta kaivava pienyrittäjä lupaehtoja rikkoo, niin samat moraaliset velvoitteet koskevat häntäkin. Niin sen pitäisi mennä, mutta mutta...

Edellä sanomallani en vähättele valvontaviranomaisten (esim. ELY-keskukset) vastuuta, mutta esitän poliitikoille isot moitteet ympäristöviranomaisten resurssien vastuuttomista vähentämisistä. Luonnonsuojelun turvaavaan valvontaan on PAKKO palkata lisää henkilöitä. Samalla näistä loputtomista ympäristörikoksista on säädettävä myös oikeasti toimivat rangaistukset, esim. rötöstelijät määräaikaiseen toimintakieltoon asettamalla. Joku tästä tietenkin nimettömänä ("vieras")  -  kuten näillä palstoilla tapana näyttää olevan  -   heittää sontaherjaa "holhousyhteiskunnan rakentamisesta".

Täh

#1296 Re: Re: Re: Re: Länsinaapurin järvet (sittemmin toimintamoraalikysymykset)

03.06.2012 09:17

#1295: Martti Peltola - Re: Re: Re: Länsinaapurin järvet (sittemmin toimintamoraalikysymykset)

Mikä ihmeen pakko palkata lisää henkilökuntaa?

Valvovan viranomaisen toimistossa on väkeä niin että päät kolkkaa yhteen. PAKKO on se, että nämä valvojat saataisiin jalkautettua kentälle ja se onkin jo temppu.

Helvetin ikävää hommaa kumisaappaissa tillustaa upottavalla suolla. Hyttyset puree, vettä sataa, varsi hörppää vettä, paperit kastuu, vituttaa, kahvi on kylmää, lounasta ei voi syödä posliinilautaselta, päivän päätteeksi kompastut kantoon ja kaadut nokallesi.

Kaksi tälläistä olen elämäni aikana nähnyt. Siitä kiitos heille, että edes joku valvovan viranomaisen edustaja tulee suolle katsomaan meitä ja antamaan mielipiteensä vesiensuojelurakenteiden oikeellisuudesta ja toimivuudesta.

Ensimmäinen oli ympäristösihteeri viisi vuotta sitten, jonka kanssa selvitimme erään mökkiläisen tekemää valitusta turvepäästöistä. Mökkiläinen oli ottanut näytteen, jolle haimme vertailunäytteen suolta lähtevistä vesistä.

Toinen oli ylitarkastaja, jonka kanssa teimme uuden suon käyttöönottotarkastuksen.

 

Martti Peltola

#1297 Re: Re: Re: Re: Re: Länsinaapurin järvet (sittemmin toimintamoraalikysymykset)

03.06.2012 12:00

#1296: Täh - Re: Re: Re: Re: Länsinaapurin järvet (sittemmin toimintamoraalikysymykset)

Olen samaa mieltä nimimerkin "Täh" kanssa siitä, että ELY:jen "toimistoissa on väkeä", mutta on huomattava se totuus, että toimialapainotukset ovat valtaosin aivan muussa kuin ympäristönsuojelussa. Tärkeysjärjestyksen kertoo jo organisaation nimikin Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Toki olisi hyvä, jos ELY:issäkin ne "päät kolkkaisivat yhteen", jotta huomattaisiin ympäristöasioiden jatkuvasti kasvava osuus viranomaisten pelikentällä. Tämän myös poliitikot ovat unohtaneet.

Monen "vieraan" lienee syytä tutustua tarkemminkin ELY:ihin. Tuosta pääsee alkuun.

http://www.ely-keskus.fi/fi/ELYkeskukset/Sivut/default.aspx

"Täh"-nimimerkki kirjoitti keskustelun kannalta pääosin ihan tärkeää asiaa. Sekin on silti hyvä muistaa, että ELY:jen ympäristöväki on usein myös vapaaehtoisesti "upottavalla suolla tillustelevaa" ja luonnosta kiinnostunutta ihmisjoukkoa. Virkamiehet vain joutuvat toiminnassaan ensisijaisesti noudattamaan esim. Työ- ja elinkeinoministeriön antamaa ohjeistusta joka valitettavasti toisinaan (usein) kävelee yli ympäristönsuojelulakien. Marssijärjestyksenhän pitäisi olla päinvastainen lakien hyväksi. Henkilökohtaisissa keskusteluissa po. virkamiesten kanssa on selvinnyt se, että ministeriöiden despootit (usein poliittisin perustein nimitetyt) sanelevat miten lakeja tulkitaan. Se on suomalainen toimintatapa, valitettavasti.

Martti Peltola

#1298 "Ympäristönsuojelu" - politrukkien mielivaltaa

04.06.2012 12:31

Ja hupsistakeikkaa. Siitä mistä edellä sanailin, uutisoi nyt Yle pääuutisenaan.

http://yle.fi/uutiset/ely-keskuksia_saatetaan_lakkauttaa/6146828

Ympäristönsuojelun alasajo menee juuri noin; poliitikoilla ja ministeriöiden pampuilla on pakkomielteenä lopettaa ympäristönsuojelu Suomesta. Tarkoitus on selvästikin sälyttää työ ynnä kustannukset ns. kolmannen sektorin niskoille, mitä se viime vuodet käytännössä on jo ollutkin. ELY:jen lopettamisen idoineen henkilön (henkilöiden) on astuttava lavalle perustelemaan tämän emähölmöilyn! Korruptio haisee!

Rex

#1299 Re: "Ympäristönsuojelu" - politrukkien mielivaltaa

04.06.2012 15:36

#1298: Martti Peltola - "Ympäristönsuojelu" - politrukkien mielivaltaa

:) eikös tässä toteudu juuri tuokin työntekijä/vapo kuvio mm. kainuun elyn kohdalla - jos rupeaa poikkiteloin, niin laitetaan lappu luukulle

Rex

#1300

06.06.2012 01:33

jospa näihin alettaisiin pikkuhiljaa puuttumaan enenevissä määrin...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288473442885.html