IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.


Vieras

#2351

09.09.2013 11:23

Kyllä taas lämmitti mieltä ajella joen ohitse ja ihmetellä miksi joen vesi näin kuivalla on hirveetä puuroa? Vastauksen sain nelisen kilometriä yläjuoksulla, kun vapon palkollisethan ne siellä kaivoi noin kolme metriä syvää ojaa, jossa tämä suovelli virtasi iloisesti kohti jokea, kuivuudesta huolimatta. Pistää vihaksi prkl, eikö ne tanan suot näilläkään keleillä kuivu riittävästi häh. Siitä helkutin vastuullisuutta taas.

Vieras

#2352 Re:

09.09.2013 14:33

#2351: -

Moneen viikkoon ei ole turvesuoltamme juurikaan vettä tullut, mutta tuo jokivesi on samanlaista läpinäkymätöntä tummaa suovettä kuin ennekin, mistä lienee tullakin. Kaikkia vain kiinnostaa mitä turvesuolta tulee, ei mikään muu vesistöä kuormittava lähde.Siinä olisi jollekin tekemistä selvittää mistä tulee ja mitä? Helpointa on aina vain syyttää turvetuotantoa.


Vieras

#2353

09.09.2013 15:45

No eikai tässä tartte ku todeta, että ojituksen yläpuolella vesi normaalia. Niin kyllä se vaan sieltä syvennetystä suo-ojasta tulee ja niinkuin sanoin vettä tuli kuin sateen jälkeen vaikkei ole satanut aikoihin.

Vieras

#2354

09.09.2013 22:06

Teinpä hiljattain vastaavanlaisen havainnon.

On se kumma, ettei toiset huomaa, mitä eroa on tummalla ja samealla vedellä (puurolla)

Vieras

#2355

14.09.2013 18:54

x

Vieras

#2356 Kilpailu !!!

17.09.2013 17:09

On tänne melko kinkkistä saada noita kuvia näkymään, mutta laitetaanpa linkkeinä pari kuvaa, jotka molemmat on otettu viime lauantaina. Toisen puron vesi tulee 'tavalliselta' ojitetulta suolta ja toinen turvesuolta. Laitetaan samalla veikkauskisa pystyyn, kuka arvaa, kumpi kuva esittää kumpaa - voittajalle papukaijamerkki!

http://aijaa.com/i493Mw

http://aijaa.com/Y7speO

 

 


Vieras

#2357 Re: Kilpailu !!!

17.09.2013 18:23

#2356: - Kilpailu !!!

Toisessa seisovaa vettä ja toisessa virtaavaa vettä, ei selvää vertailukohtaa.Tämä on selvää tarkoituksenhakuisuutta vailla todistuspohjaa, kuvauspaikkojen koordinaatit ainakin pitäisi olla että asiasta oikeasti kiinnostuneet voisivat tarkistaa asian todenperäisyyden, muuten täyttä huuhaata.


Vieras

#2358 Re: Re: Kilpailu !!!

17.09.2013 21:15

#2357: - Re: Kilpailu !!!

Aika arvattava vastaus :D

Tuossa isompi kuva tuosta 'seisovasta' vedestä, jossa näkyy virtauksen aiheuttamaa värettä.

http://aijaa.com/hh3P54

Kyseinen kuva on Kaikonsuolta tulevaa vettä Salahmintien siltarummun kohdalta. Kaikonsuolle on tehty uusinta uutta olevat vesienkäsittelyrakenteet ja näistä kuvista voidaan varsin hyvin todeta niiden teho.

 


Vieras

#2359

18.09.2013 13:28

Niin ja yleensä nuo seisovat vedet ruukaa olla kirkkaampia noissa ojissa nyt ainakin.

Vieras

#2360 Re: Re: Kilpailu !!!

20.09.2013 04:21

#2357: - Re: Kilpailu !!!

vetikö hiljaiseksi?

 

 

Huja...

#2363 Haja?

05.10.2013 14:29

Lasketaanko turvetuotanto edelleen esim. elyllä hajakuormitukseksi?
Sehän on nyt niin tasan pistemäistä kuin voi olla vastaanottavalle vesistölle.
Hajoaa se kuormitus kyllä tosin tehokkaasti koko vesistöön, että sikälis joo!
turpeen käytön kannattaja

#2364 Greenpeace...Hautala...turve

15.10.2013 13:21


Jokohan Greenpeace tekee pian jonkin "iskun" turvetuotantoa vastaan? Greenpeace tyrmää maapallon energiatuotantotavoista yli 90 prosenttia, mutta eivät kerro kuitenkaan millä energia ihmiskunnalle tuotettaisiin!

Suomen vihreillä on aivan samanlaiset periaatteet. Energiaa ei saisi tuottaa oikeastaan millään tavalla. Turvettakin ja sen käyttöä energianlähteenä vihreät vastustavat kyllä, mutta vaihtoehtoja (lue todellista vaihtoehtoa) heillä ei ole esittää kuitenkaan. No onneksi vihreät saivat nokkiinsa Greenpeacen tempauksen kautta ja vihreiden ministeri Hautala joutui eroamaan. Tämä uutinen lämmitti kovasti mieltäni!


Vieras

#2365 *

21.10.2013 14:29

No ei sitä tarttis tuottaa ainakaan tappiolla, todellisena syynä tulonsiirrot kepulien junailemina maakuntiin ja isäntien taskuihin ja sieltä sitten vaikkapa puoluetukina takaisin. Tälläistä energiaa emme kaipaa, Irlantikin luopuu kokonaan turpeesta siitä yksinkertaisesta syystä, että se on kannattamatonta, aivan kuin täälläkin.

Vieras

#2367 Re: tyypillistä

23.10.2013 22:43

#2366: - tyypillistä

Tätä se juuri on. Vapo selittää hakemuksissaankin omiaan ja lupaviranomaiset eivät tarkista asioiden todenperäisyyksiä vaikka joku niistä valittaisikin.

Tästä johtuen katsotaankin nyt sitten korkeimman kautta onko lupaviranomainen velvollinen tarkistamaan hakemuksien sisällön.

 

Isänmaallisuutta kehiin, kotimaisuus kunniaan

#2368 Vihreät temmeltää

28.10.2013 10:17


Tämän siitä saa kun päästetään vihreät temmeltämään surutta ja ajamaan kansamme entistä syvempään ahdinkoon! Rahat valuu ulkomaille kun ostamme ulkomaista energiaa ja riippuvuus tuontienergiasta sen kun vaan kasvaa!



http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63571-suomessa-jarkyttava-kaanne-vihreat-saivat-taman-aikaan



Vieras

#2369

28.10.2013 21:20

Mutta vesistöt kiittää ja ja kalat sekä sadattuhannet kalastajat. Sitä paitsi jopa kivihiilikin on jo turvetta reilusti halvempaa, toki tuontituote.

Vieras

#2370

28.10.2013 21:25

Onpa kauhee ihme, että koneurakointiliitto tämän purkauksen takana yhdessä turveryllärien kanssa, jotka tässäkin tapauksessa ryhdikkäästi piileskelee taustalla.


Vieras

#2371 Jösses minkälaista touhua!

29.10.2013 19:11

bohoh ... jopas on sopivaa vääntää tämäkin toisten niskaan - kertokaapa turveryllärit, olisikos sitä turvetta ollut saatavilla tarpeeksi? Ja koska sitä ei ollut riittävästi, niin nostitte sitten sen vähäisenkin kuran hinnan pilviin ja sitten syytetään toisia jos kivihiili onkin halvempaa !!!





Vihreät pois hallituksesta

#2374 Ympäristöministeriö vihreiden ulottumattomiin

13.11.2013 08:11



Hannu Koivisto on vapaa toimittaja ja entinen sikafarmari. Hän kirjoittaa osuvasti nykytilanteesta Suomessa, kun ympäristöjutut on vihreiden hallussa. Suomen alasajo on vakavaakin vakavampi juttu. Tässä hänen bloginsa joka on julkaistu 10.11.2013.


Jos Venäjän lakeja rikkonut Sini Saarela olisi kokoomusnuori, toivottaisiko ministeri Pekka Haavisto tsemppiä?

Ympäristöporukalla on oma satustatus, jota suojellaan valtiovaltaa ja mediaa myöden. Yhteiskunnallinen ajattelu on menettämässä järkeänsä hallitsemattoman ympäristönsuojelun nimissä. Miksi vihreä ajattelu ei käytä houkuttimia vaan keppiä, uhkailua ja kostoa?

Hyvä esimerkki väärästä vihreydestä on energiapolitiikkamme, jonka syitä ja seurauksia ei kyetä ymmärtämään. Täällä maalla asuvilla olisi vihreille paljon opetettavaa käytännön asioista. Tutut hakeyrittäjät ovat ihmeissään, kun heiltä ovat työt loppuneet ja kallis kalusto on jouten. Uusiutuva luonnonenergia on korvattu mieluummin kivihiilellä nostamalla luonnonvarojemme veroja. Nyt Ville Niinistö haluaa nostaa kivihiilen veroa. Tässä käy kuin Speden sketsissä: otettiin lisää pullaa ja kahvia vuoronperään, kun eivät loppuneet koskaan yhtä aikaa.

Todellisia luonnonsuojelijoita ovat esimerkiksi maanviljelijät, jotka tekevät joka päivä töitä ympäristön ja eläimien ehdoilla ja tuottavat vielä ruokaa. Maajussit ovat vihreiden punainen vaate, koska he eivät kiipeile barrikaadeille eivätkä tee oikeata ympäristötyötä viisastellen kabineteissa. Ruuan tuottajien työtä pyritään tuhoamaan samalla tavalla kuin ympäristöämmekin. Ympäristöä voitaisiin suojella myös sitä hyödyntämällä.

Suomi elää kieltolain aikaa. Viinan sijasta kielletään yrittäminen ja elinkeinotoiminta. Seuraukset ovat jo nähtävissä vaihtotaseessa. Jos olisimme norjalaisia, olisimme kieltäneet öljynporauksen. Jos norjalaiset asuisivat Suomessa, täällä hyödynnettäisiin metsiä ja turvetta. Ympäristölautakunnan toiminnassa mukana olleena näen asioita myös viranomaisen näkökulmasta. Pohjavesialueita on suojeltava, luvanvarainen rakennustoiminta ja esimerkiksi turvesoiden perustaminen pitää olla toki hallittua lupamenettelyn kautta. Liika on liikaa. Jarruttamisesta on tehty kansalaisvelvollisuus ja byrokratiasta vitsi. Myös ympäristöviranomaisten työmäärä on kasvanut rajusti.

Jos kaikki kielletään ja suomalainen työ ulkoistetaan ulkomaille, meillä ei ole varaa enää edes kalliiseen epäjohdonmukaiseen suojeluun. Miksi ympäristöministerin pesti annetaan vihreille, vaikka heillä tuntuu olevan suuri jääviysongelma ja valtava aukko sivistyksessä? Vihreillä soisi olevan yhteiskuntavastuuta tekemisistään.

Jos ympäristöministeriö siirtyisi jonkin muun kuin aktivistien johdettavaksi, demokratiakin voisi toteutua paremmin. Jos elinkeinopolitiikka otettaisiin huomioon, ympäristönsuojelu olisi tehokkaampaa. Oikealla suojelulla vaihtotaseemme olisi kunnossa ja elinkeinoelämä kukoistaisi luonnon kanssa kilpaa. Kehittynyt yhteiskunta kykenee hyödyntämään luonnonvarojaan ja samalla huolehtimaan Suomi-neidon neitseellisyydestä.

 


Vieras

#2375 pötyä

13.11.2013 16:39

Harvoinpa olen lukenut mitään idioottimaisempaa.

Vapaa toimittajahan on takuulla kepulainen änkyrä. Uskomatonta kuinka lyhytnäköisiä tolloja täällä Suomenmaassa ollaan. Koittakaa nyt käsittää, ettei ole kysymys mistään muutaman vuoden taloudesta vaan koko ekosysteemin hyvinvoinnista.

Sian sontaako sitten syödään, kun kaikki nurkat on paskottu, siten ettei ole enää ole muuta mahdollisuutta? Jutuista päätellen ovat tainneet jo aloittaa sen popsimisen.

Näillä pikkuaivoisilla omaan napaan tuijottajilla on yksi yhteinen piirre, joka on kunhan minulla on kaikki mahdolliset resurssit käytettävissäni ja muusta viis. Kyllä minä ajattelen omiakin jälkeläisiä, taidan olla ituhippi piipertäjä tms.

Kepulaisten muutenkaan ei kannata puhua luonnosta mitään, joka ikinen sen puolueen ympäristöministeri on ollut ympäristönkatastrofiministeri.