Merimieseläkeikä/ Sjömanspensionsålder

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Merimieseläkeikä/ Sjömanspensionsålder.


Vieras

#1

07.07.2014 15:44

Eihän täs oo mitään järkee..!!!
hytissä tutkinut...

#2 kannattaa tutkia ennenkuin hutkii..

08.07.2014 13:07

kuinkahan moni allekirjoittaneista on todella lukenut esitykset? Suurimmalla
osalla eläkeiässä ei todennäköisesti tapahtuisi muutosta..

Vieras

#3 sinä hytissä tutkinut...!

08.07.2014 13:29

Taidat olla aika laput silmillä lukenut esityksen!!! Itselläni ikää nyt 37 ja merellä hiukan vajaat 20 vuotta takana. Kyseinen esitys on nostamassa eläkeikääni 8 vuodella. Ei kannata tulla tänne huutelemaan onko luettu esitystä! Voin kyllä kysyä sinulta nouseeko yhdelläkään eläkeikä 8 vuodella maissa?

Vieras

#4

08.07.2014 14:56

Päättäjät voivat itse tulla kokeilemaan työtä kuumassa keittiössä kesähelteillä, vielä jos ilmastointikin toimii huonosti niin en kuvittele miten vanhempi ihminen jaksaa toimia raskaissa ja kuumissa olosuhteissa kiireen ja stressaavan työympäristön keskellä.Jotkut varmaan pystyvätkin mutta enemmistö varmaankin haluaa nauttia eläkepäivistään terveinä mieluummin kuin loppuelämänsä kipujen ja sairauksien kanssa taistellen joita laivatyö aiheuttaa.
Mel uudistus luettu

#5 Terve hytissä tutkinut

08.07.2014 19:57

Jos tutkii hytissä , niin kannattaa pitää valot päällä, etenkin jos ei ole ikkunaa
Ko. Ehdotelma vaikuttaa todella moneen ...vaikutus ei kohdistu jos on seilannut 20 v. asti Ilman taukoja jotka siirtäisivät eläkettä..
Fiat justitia, pereat mundus

#6 Ulos unionista?

09.07.2014 07:35

Itsellä nousee eläkeikä "vain" viidellä vuodella... En kyllä ymmärrä mistä 10 prosentista esityksessä puhutaan joilla uudistus vaikuttaisi jotain kun aika monta on niitä joille tämä tietää oikeasti montaa lisävuotta. Jos "saan" tuon viisi vuotta lisää niin harkitsen maihin siirtymistä, mitä väliä sillä olenko 63-65 vuotiaaksi maissa töissä kun illaksi pääsee kotiin. Ja varmaa on, että unionin jäsenyys päättyy mikäli esitys menee läpi; mihin tarvitsee vihamiehiä kun on noin hyvä etujärjestö?

Vieras

#7 Re: sinä hytissä tutkinut...!

09.07.2014 08:30

#3: - sinä hytissä tutkinut...!

On kyllä noussut 55-> 63 esim lentoliikenteen parissa.

jepjep

#8 Jaaaa BINGO huudettu!

09.07.2014 08:58

Niin eipä kauheasti naurata.
Vaikka kakarasta asti on töitä tehnyt ja merityövuosia kerännyt (siis jo ennen kun eläkettä edes alkaa kertymään) niin vaan voitan tässä bingossa vaivaiset 9 työvuotta lisää. Hei oikeesti YHDEKSÄN!
Kuten edellä sanottu, voin tehdä sen urani sitten maissakin ja nukkua yöni omassa sängyssä!
Kari Aitio

#9 Aseeton SMU

09.07.2014 09:40

Taasko meitä viedään?!?!

Tuntuu että siitä ei ole kuin hetki, kun lähtivät pyhälisät ja tuli ikälisä muutokset.

Silloin vanhemmat merenkävijät nauroivat ja sanoivat: "Olisit lähtenyt aikaisemmin merille niinkuin minä." Mutta kun se ei ole ihmisestä itsestään kiinni, milloin tämä maallinen taivallus on aloitettu.

Nyt odotamme kovasti taas kuinka meidän etuuksia tullaan polkemaan. Tuskin kukaan enään tätä raskasta työtä "kovan palkan" takia tekee. Palkka on poljettu vuosien saatossa alas. Jäljelle ei ole jäänyt kuin toistaiseksi hyvin toimiva vuorottelujärjestelmä sekä varhainen eläkeikä, mikäli nimenomaan olet jo nuorena urasi valinnut.

Tuskin kukaan meistä merille lähtiessä ajatteli, että 35 vuotta ja sitten..... Mutta kun vuodet kuluu ja ikää tulee, niin väistämättä tulee ajatuksiin, että onneksi nuorena lähdin ja pian saan mahdollisuuden väistyä sivuun ja antaa nuoremalle polvelle tilaa työelämässä.

Tämäkö etuus meiltä nyt ollaan viemässä?? Vanhemmat taas nauravat, "olisit lähtenyt aikaisemmin." Nuoret eivät vielä välitä. Sanovat: "Emme me tule koskaan pääsemään eläkkeelle ja ketä meitä tämä niin arka aihe koskettaa? Odotamme vaan pelon sekaisin tuntein, koska nuija tärähtää ja mihin haarukkaan joutuu. Vähän samanlainen olo, kun tiedät että ulosliputus on tulossa, mutta et tiedä milloin ja mitä sen jälkeen."

Nyt olisi kyllä mielestäni aika näyttää pitkästä aikaa mihin merimiehet pystyy, niin vanhat kuin uudet. Näytetään koko Suomelle mistä meidät on tehty! Näytetään, että vielä kun yhdessä seistään niin voimaa on, niinkuin niin usein näkee uutisissa muissa valtiossa tapahtuvan,vaan ei täällä.

Sysimetsien mies vaan murisee itsekseen ja nielee kaiken mitä herrat pättää. Johtuneeko tuo herran pelko, mikä meissä on siitä, että aina on joku meitä ollut komentamassa, ensin Ruotsi, sitten Venäjä ja nyt Eu.

On aika nousta esiin ja eikä suostuta mukisematta vallankäyttäjien päätöksiin. Pidetään puoliamme ja pidetään huoli, että tulevillakin seiloreilla tulee olemaan edes joku porkkana, mikä jaksaa auttaa eteenpäin työelämässä, mikä on jo muutoin niin kiristetty ja jossa otetaan työntekijästä kaikki irti hyvinvoinnista välittämättä.

T. Kari Aitio

vasta 25vuotta merellä

kommentti...
Maakrapu

#10

09.07.2014 10:39

Tästä adressista pitäisi käydä ehdottomasti ilmi nykytilanne, ja mitä kaavaillut muutokset ovat. Nyt se ei aukea kuin niille, jotka siitä jo ennestään tietävät. Jos adressiin halutaan allekirjoituksia muiltakin kuin merimiehiltä, pitää sen olla muotoiltu niin, että selviää kaikki tarvittava. Vähimmillään pitäisi olla suora linkki sivulle, jossa uudistuksesta kerrotaan. Harva jaksaa alkaa googlettamaan asiaa, joka ei itseä koske. Nyt tämä adressi häviää muiden adressien joukkoon.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

09.07.2014 11:55



Vieras

#13 Loistava

09.07.2014 20:37

Onko kaikille varustamoille ilmoitettu tästä?

Vieras

#14

10.07.2014 14:26

kuulemma unionikin mukana muutos haluissa. Minkähän takia siinäki puljussa oikein pysyy?

Vieras

#15 Perustelut

11.07.2014 05:43

Saisinko kaikki perusteet miksi tämän uudistuksen ei pitäisi toteutua. Fb-kaverit tulevat varmasti vaatimaan perusteita miksi merimiehet olisivat eri asemassa kuin maissa työskentelevät.
Haluan jakaa adressin, mutta tarvitsen hyvät perustelut, joihin tukeutua.
Kiitos!

Vieras

#16 muutama perustelu

11.07.2014 07:11

Perheelliset merellä työskentelevät jäävät paljosta paitsi. Menetät keskimäärin puolet lastesi juhlista ja muista tärkeistä tapahtumista, kävelemään oppiminen, synttärit, joulut, harrastukset, ensimmäinen koulupäivä jne. Lista on pitkä. Esimerkiksi en ollut paikalla kun toinen lapseni syntyi ja lukuisat "perhejoulut" olen viettänyt kännykkä korvalla laivan hytissä ja katsonut valokuvat jälkeenpäin kotona.
Edellä onkin jo käsitelty merityön raskautta verrattuna maatyöhön. Pitkät päivät, yötyö, kylmä, raskaat olosuhteet, myrskyt, työpaikkasi heiluu, tärisee, surisee jne. Laivat kulkevat vaikka iltasanomien tai iltalehden lööpeissä puhutaan vuosikymmenien myskyistä...
Maissa maksat bruttopalkastasi eläkemaksua reilut 5 %, me merimiehet maksamme bruttopalkastamme eläkemaksua yli 11 %. Tässä yksi esimerkki miksi aikaisempi eläkkeelle pääsy mahdollinen. Mutta tuo korkeampi prosentti ei missään nimessä takaa sitä, että kaikki pääsisivät aikaisemmin eläkkeelle. Vuorotteluvapaat, maissa työskentely ja esim. virkavapaat siirtävät eläkeikää myöhäisemmäksi. Käytännössä miehistössä työskentelevän pitää aloittaa seilaaminen parikymppisenä ja olla koko työura merellä (35 vuotta), jotta tuo 55-vuotiaana eläkkeelle pääsy on edes mahdollinen. Eli kaikista merimiehistä prosentti on pieni joilla tuo 55 on edes mahdollinen. Esityksessä taidettiin puhua 10 prosentista. Itse en aloittanut seilaamista parikymppisenä, minulla mahdollisuus eläkkeeseen olisi 58-vuotiaana mikäli jatkan merellä koko loppu työurani yhtäjaksoisesti. Tällä hetkellä näyttää tosi epätodennäköiseltä, mikä olisi syy olla vaihtamatta maahommiin jos valtio ajaa tämän uudistuksen läpi? Nyt tämä pieni porkkana on, että pääsisin 5 vuotta aikaisemmin eläkkeelle jos jaksan sinnitellä vielä vajaat 20 vuotta merellä. Näyttää, että kokemus ja ammattitaito halutaan poistaa laivoilta, koska esityksen läpi mennessä mitään etua laivatyössä verrattuna maahommiin ei enää tule olemaan!
Maissa maksetaan päivärahaa kun työmatka suuntautuu yli 15 kilometrin päähän joko asunnostasi tai varsinaisesta työpaikastasi. Työmatkan kesto vaikuttaa päivärahan suuruuteen. Laivatyössä päivärahaa EI makseta. Maissa ulkomaille suuntautuvalla työmatkalla maksetaan ulkomaanpäivärahaa, laivatyössä EI.
Tässä hieman perusteluja miksi hyvin pienellä joukolla mielestäni oikeus aikaisempaan eläkkeeseen. Muutkin voivat perusteluja jatkaa :)

Vieras

#17 Re: Perustelut

11.07.2014 08:18

#15: - Perustelut

Laivoilla käytetään vuorottelusysteemiä 1:1 eli yksi työpäivä on yksi vapaapäivä. Matkustaja-aluksilla tämä tarkoittaa esimerkiksi 7-10 päivään töissä ja 7-10 päivään vapaalla. Laivalla (matkustaja-alus) keskimääräinen työpäivä on 10,5, mutta oikeasti vietät koko 24 tuntia työpaikalla, ei tuo hytti ihan kotia korvaa. Tällä samalla kaavalla jos lasketaan miten paljon laivalla tai maissa tehdään töitä vuoden aikana (maissa 8 h pv ja laivalla ollaan 24 tuntia vuorokaudessa) niin saadaan laskutoimituksella seuraavaa: maissa 52 vko 5 pv viikossa x 8 h =2080 tuntia, lomia ei siis ole huomioitu. Laivalla ollaan 1:1 vuorottelussa (7 päivää) 26 viikkoa =182 päivää x 24 h=4368 tuntia, tässäkään lomia ei ole huomioitu. Ja laivalla ei tosiaan haittaa onko joulu, juhannus tai pääsiäinen ja olet töissä, voit jättää maatyöläisten ja oman perheen murheeksi Prisman jonossa seisomisen... Ja esimerkiksi voin laittaa kesäkuun eläkemaksun summan itseltäni 494 euroa! Ja näin korkea summa siis jotta pääsisin 58 vuotiaana eläkkeelle, minullakin tuo eläkeikä on noussut sen vuoksi, että olen opiskellut työn ohella ja näin ollen opintovapaani on hieman tuota nostanut.


Vieras

#18

11.07.2014 08:43

Lisätkää nyt ihmeesä tohon adressiin se mitä tässä vastustetaan. Ei siitä noin lyhyenä tule asiaa tuntemattomille mitään esiin. Muuten meille käy kuin palomiehille, joiden eläkeikä nostettiin, silloin kaikki tuntui olevan sitä mieltä ettei tässä ole mitään järkeä, mutta niin vain eläkeikä nousi.
Lukekaa muistio!!!

#19 Ollaanko myöhässä ??

11.07.2014 11:27

Työryhmä on jo antanut esityksensä 15/6 2014 ministeriölle ,ollaanko jälkijunassa valittamaan asiasta?
Hyvä asia kun SMU ja muut merenkulunjärjestöt olivat mukana työryhmässä .
Jos päättäjät saisivat yksin päättää ilman ammattijärjestöä ,niin meistä kukaan ei jäisi eläkkeelle ennen kuin olemme kuoppaan kanto tilassa.

Vieras

#20 Re: Ollaanko myöhässä ??

11.07.2014 12:52

#19: Lukekaa muistio!!! - Ollaanko myöhässä ??

Mitäs hyvää siinä oli, että Unioni on jälleen kerran ollut mukana "etujärjestönä" heikentämässä meidän asemaa ja täysin jäsenistön mielipidettä kysymättä? Unioni toimii merimiesten mandaatilla, ei toisin päin!


Vieras

#21 Re: Ollaanko myöhässä ??

11.07.2014 19:21

#19: Lukekaa muistio!!! - Ollaanko myöhässä ??

Hyvä asia kun SMU OLLUT MUKANA!!!!! Siirtymäajat ovat sitä luokkaa että SMU saa hävetä että on ollut allekirjoittamassa tuollaista esitystä.

Kyllä esitys on annettu, miten siihen olisi aikaisemmin voinut ottaa kantaa ei mitenkään, SMU ei kertonut jäsenistölleen millään tavalla missä mennään, ei varmasti uskaltanut. Eikä ole vieläkään tullut kertomaan millään tavalla asiasta!!!

Ainoa mahdollisuuus on enään tämä adressi, millä yritetään saamaan sekä SMU että ministeriö tajuamaan siirrymäaikojen järjettömyys.

Jos SMU ei tule muuttamaan kantaansa, eikä ala tukemaan jäsenistönsä etuja niin eroan varmasti Unionista.


Vieras

#22 Re: Ollaanko myöhässä ??

11.07.2014 19:30

#19: Lukekaa muistio!!! - Ollaanko myöhässä ??

Taidat itse olla jollain tavoilla sidoksissa työryhmän saavutuksiin. Itse merellä vasta 15 vuotta, ajatuksena ollut olla 35v. Nyt muutos näyttää siltä että pitää olla 43v. Merellä!!!! En usko kyllä että näin tulee käymään, ammatinvaihto edessä. Kiitos SMU.


Vieras

#23

12.07.2014 07:44

Eläke iän pidentyessä sairaslomat lisääntyvät,koska työ on raskasta. Onko siinä mitään järkeä?
Linssiin viilattu

#24 Huijattu olo

12.07.2014 09:05

Koko ajan on perusteltu merimiesten kovaa eläkemaksua sillä, että pääsee aikaisemmin eläkkeelle. Olen nyt maksanut 20 vuotta merimieseläkemaksua ja en saavuta sillä näemmä yhtikäs mitään. Minulle tämä järjestely sopii siinä tapauksessa että, saan erotuksen maksamistani "ylimääräisistä" eläkemaksuista puhtaana käteen, tietysti vuosittainen korko siihen päälle mukaan luettuna.

Vieras

#25 Re: Huijattu olo

12.07.2014 10:09

#24: Linssiin viilattu - Huijattu olo

Loistava idea, ropot jakoon ja kassa kokonaan pois.