Pakkoluovutetut alueet takaisin Suomelle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pakkoluovutetut alueet takaisin Suomelle!.

Kuisma Lappalainen
Helsinki

#1 Miksi ei edes yritettäisi neuvotella?

03.08.2010 05:33

Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liittoa, joka kahdessa eri sodassa (talvi- ja jatkosota) toisen maailmansodan aikana riisti Suomelta kolme eri aluetta (Karjalan kannas, Salla ja Petsamo), ei enää ole olemassa. Samanaikaisesti saman valtion miehittämät Viro, Latvia ja Liettua eivät enää kuulu sen perilliseen Venäjään. Toisin on Suomelta riistettyjen alueiden laita. Suomalaiset poliitikot ovat jostain syystä liian haluttomia neuvottelemaan Venäjän kanssa tästä maidemme suhteita hiertävästä asiasta. Mielelläni ajaisin täältä Helsingistä niin Viipuriin (nykyinen nimi Vyborg), Terijoelle (nykyinen nimi Zelenogorsk), Antreaan (nykyinen nimi Kamennogorsk), Kivennavalle (nykyinen nimi Pervomaiskoje), Sallaan kuin Petsamoonkin (nykyinen nimi Petshenga) ja siihen kuuluvaan Kalastajasaarentoon (nykyinen nimi Poluostrov Rybatshij), jos nuo alueet kuuluisivat Suomeen. Venäjälle ei kuitenkaan tee mieli, enkä venäjän kieltä osaa juuri lainkaan. Ensin olisi siis saatava rajat palautettua maailmansotien välisen ajan linjaukselleen, jossa raja lähtisi Karjalan kannaksella Zelenogorskin ja Repinon puolessavälissä Suomenlahden (jonka keskellä sijaitseva nykyään Venäjään kuuluva Sur-Sari myös liitettäisiin tässä yhteydessä Suomeen) rannasta maan- ja rautateiden poikki suoraan pohjoiseen, kääntyen nämä ylitettyään suoraan itään kohti Laatokkaa siten, että Toksovo jäisi Venäjän mutta Zaporotskoje Suomen puolelle, sen jälkeen raja kulkisi Laatokan yli siten, että kyseisessä järvessä sijaitseva Valaam niminen saari kuuluisi Suomelle, ja lähtisi Laatokan rannasta Pitkärannan itäpuolelta noudattamaan vuoden 1617 Venäjän ja Ruotsin välillä solmitun Stolbovan sopimuksen mukaista rajalinjaa Lupasalmeen, jossa se yhtyisi nykyiseen rajalinjaan, jota raja seuraisi Kuusamoon asti. Kuusamossa rajalinja erkanisi jälleen nykyisestä siten, että Suomeen Kuusamon kaupunkiin ja Sallan kuntaan liitettävät alueet muodostaisivat yhdessä ranskalaisen Renault-automerkin logon muotoisen alueen, jonka itäkärki olisi Alakurtin kylä ja jossa Paanajärvi toimisi Kuusamon ja Sallan välisenä rajana. Raja yhtyisi nykyiseen uudelleen Savukosken kuntaan kuuluvien Puitsi- ja Korvatunturien väliseltä osalta ja jatkuisi Korvatunturista suoraviivaisesti Kalastajasaarennon itäpuolelle Pohjoiseen Jäämereen. Tällöin myös Norjan ja Venäjän välinen raja muuttuisi Norjan ja Suomen väliseksi, ja Venäjä lakkaisi olemasta enää Norjan naapuri.
Vieras

#2 Hmm...

03.08.2010 12:37

Voitaisiin ehkä neuvotella molempia osapuolia tyydyttävä sopimus.

Eli Petsamo nyt kuuluu ehdottomasti Suomella, sillä se luvattiin meille ikuisiksi ajoiksi ja vielä toista luovutusta vastaan, eli se olisi palautettava mitään kysymättä. Kalastajasaarennon puolikkaan saisivat pitää, jos niin tahtovat, meillä siitä ei ole mitään hyötyä. Mikäli he eivät halua meidän sotkeutuvan jäämeren kaasu- ja öljyvarantoihin, meille varmasti kelpaa ihan vain pieni merialue Liinahamarin edestä. Se merialuehan on ihan neuvottelukysymys. Petsamon kaivokset ja jäämerenrantasatama on varmasti jo tarpeeksi meille.

Sallasta voisimme sen verran neuvotella, että kyselemme sen perään, mutta se on kuitenkin viimeisenä vaatimuslistalla. Pelkkää metsää ja tunturiahan siellä on.

Karjalasta tulisikin neuvotella sopiva raja, ettei raja olisi kuitenkaan ''liian'' lähellä Pietaria. Raja voisi mennä suunnilleen vanhaa Mannerheim-linjaa myöten. Viipuri saarineen ja lahtineen jäisi kokonaan Suomelle. Raja kulkisisi Vuoksea pitkin idemmässä. Laatokan Karjala jäisi kokonaan Suomelle, sillä siellä ei ole ''mitään''. Suomenlahden saaret voitaisiin jättää Venäjälle, mutta Suursaari voisi jäädä Suomelle.

Nämä varmistukset vaan sitä varten, ettei tule historiassa enää kiistaa mistään tyhmistä asioista. Ja varmasti palautuksista voitaisiin keskustella rauhallisemmin, jos oltaisiin valmiita joihinkin pieniin myönnytyksiin, mutta saataisiin kuitenkin takaisin kaikki meille tärkeimmät alueet. Eivätköhän kaikki olisi tyytyväisiä tällaiseenkin ratkaisuun?

anonyymi runkkari
Vieras

#3

03.08.2010 13:52

ei ne adressilla takas tule..

Vieras
Vieras

#4 NO EI EI!

03.08.2010 14:19

Mutta adressin tekijä tarkoitti varmasti, että päättäjät katsovat tätä palstaa ja näkevät tämän adressin ja jos tässä on miljoonia ääniä, niin he varmasti havahtuvat miettimään asiaa.

Anonym
Vieras

#5 Joo

04.08.2010 10:58

Toivottavasti miettivät. Tää Venäjänpelko on naurettava. Siellä ei tällä hetkellä ole ketään ''hullua'' päättäjänä ja asiasta pystyisi neuvottelemaan täysin rauhallisesti, tuotti sitten tulosta tai ei.

mie
Vieras

#6 Juo Karjala, se ei tule takaisin

04.08.2010 11:29

Mitä myö sil Karjalal tehtäis, siin ois vaa kauhee kunnostamine jos sen haluis suomalaisten kaupunkejen tasolle.. Ja millä rahalla se kunnostettais?

Haloo

#7

06.08.2010 17:46

Toivottavasti ei tule takaisin, ei riitä rahat alueen infrastruktuurin palauttamiseen.

Kuisma Lappalainen
Helsinki

#8

06.08.2010 20:07

#7: Haloo -

 Haloo itsellesi! Toivottavasti saamme vääryydet korjattua ja takaisin Suomelle ne alueet, jotka Suomelle kuuluvat. Mitä infrastruktuurin kuntoonpalauttamisrahojen puuttumisen pelkoon tulee, niin uuttahan suomalaiset rakentavat siellä jo nyt kun se Venäjään kuuluu - ja miksi eivät rakentaisi siinäkin vaiheessa kun alueet on Suomeen liitetty! Karjalan, Sallan ja Petsamon palauttaminen Suomelle antaisi suomalaiselle rakennusteollisuudelle kunnon töitä. Ja toivottavasti ne jotka näissä luomuksissa asuvat ja työskentelevät pystyvät ne myös maksamaan.

 

Heikki Haikonen
Adressin tekijä

#9 Hmmm

07.08.2010 12:48

Ehkä rajan ei olisi kannaksella viisasta lähteä niin läheltä Pietaria, kuin Terijoelta. Sen verran jätetään naapurille tilaa, että eivät heti seuraavassa selkkauksessa (joka varmasti jossain vaiheessa tulee) lähde puolustelemaan omaa kaupunkiaan meidän maan kustannuksella. Osa Suomenlahden saaristakin voitaisiin jättää niille puolustuslinnoituksiksi. Etelä-kannaksella raja voitaisiin vetää niin, että Viipuri lahtineen ja saarinen jäisi Suomelle, mutta raja koukkaisi Suomenlahdelle Bolsoj Berjozoyj-nimisen saaren eteläpuolelta ja näin Pietari olisi turvassa yli sadan kilometrin päässä Suomen rannikkorajasta. Pohjoisella kannaksella raja voitaisiin vetää Vuoksea pitkin Laatokkaan, josta suoraan seuraavalle rannalle jne.

Petsamon luovuttamisesta hyötyisivät sekä Suomi, että Venäjä. Suomi saisi haltuunsa lisää Nikkeliä ja jäämerensataman kauppaa varten. Jäämerenraja voitaisiin vetää niin, että Venäjän rajakiistat Norjan kanssa loppuisivat lyhyeen ilman, että Venäjä menettäisi yhtään öljy/kaasuvarantojaan Suomen puolelle. En näkisi moisessa kaupassa mitään järjetöntä. Lisäksi Venäläisten olon helpottamiseksi voitaisiin säätää laki, jonka mukaan kaikki luovutettujen alueiden sisäpuolelle jäävät Venäläiset saavat halutessaan pitää oman kansalaisuutensa, ja heille olisi näillä alueilla tarjottava palvelut omalla kielellään. Halutessaan he saisivat myös Suomen kansalaisuuden. Se, että alueilla asuvien Suomalaisten olisi opeteltava myös Venäjää, ei olisi myöskään pahitteeksi maiden väleille. Niinhän täällä opiskellaan Ruotsiakin joka puolella. Suuren maan naapurina olisi muutenkin hyvin tärkeää, että kansalaisemme osaisivat edes vähän Venäjän kieltä. Sitten voitaisiin miettiä pidempään tulevaisuuten meneviä asioita...

Vieras
Vieras

#10 Re: Juo Karjala, se ei tule takaisin

26.09.2010 12:55

#6: mie - Juo Karjala, se ei tule takaisin

äitini on syntynyt Karjalassa ja miksi sen takaisinottaminen olisi sen kurjempaa kuin oli sen ryöstö meiltä!

Vieras

#11 Re: Eihän se pelkästään veisi, vaan toisikin niin kovin paljon Suomelle!

26.09.2010 12:57

jorma

#12 Hieman suurenpi Suomi

24.09.2012 22:15

Minusta oikeus ja kohtuus olisi, venäjän Stalinin ja suomen nukkehallituksen piirtämät rajat-39
win-win pohjalta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.09.2012 01:12