Hallituksen on kiellettävä alkoholin mielikuvamainonta

absolutisti
Vieras

#26 Alkoholin mielikuvamainonta

02.10.2010 14:30

Hyvä asia, toivottavasti mahdollisimman moni allekirjoittaa adressin! Nuori on varmasti iloisempi ja onnellisempi ilman päihteitä mutta luulevat että alkoholia on nautittava kaveri porukassa. Eiköhän raittiitakin nuoria vielä löydy ja hekin pitävät hauskaa ilman alkoholia. Nykyisin jopa ehtoollisella saa alkoholittoman vaihtoehdon ainakin Vihdissä ja varmaan muuallakin. Joten ilo ilman viinaa ei ole teeskentelyä!
Heli Jokela
Vieras

#27

04.10.2010 09:44

Alkoholimainontaa saatava tolkkua. Mikään kampanja ei tehoa, jos mainonta sallitaan kuten nyt Suomessa. Voitaisiin vähintäänkin toimia kuten Ranskassa. mainonnan yhteydessä varoitetaan alkoholin vaaroista!
Pasi Tiussa
Vieras

#28 Wiinan Ilot ja Kirot

04.10.2010 10:38


Alkoholi moninainen aine ja eniten käytetty Itsehoitolääke.

Walitettawasti wain "Haittawaikutukset" Owat hyötyjä suurempia.

Alkoholikeskustelu on Aitoa puhetta Puolesta ja Wastaan.

Wärikästä ja Waloisaa Syksyä !
Airi Pitkänen
Vieras

#29 Alkoholimainonta

04.10.2010 21:38


Hallituksen on kiellettävä alkoholimainonta, koska mainonta houkuttelee aina uusia nuoria alkoholin käyttöön. Alkoholin takia tulee paljon ongelmia ihmisten perhe-elämään ,parisuhteeseen ja kanssakäymisiin.
Realisti38
Vieras

#30 Mainonta

06.10.2010 09:22

Kannatan alkoholi-tuotteiden mainontaa, se on jokaisen yksilön oma asia vaikuttaako ko. mainonta ostopäätökseen vai!

Turha moralisointi pois, yhtähyvinhän voitaisiin kieltää kaikki alkoholin myynti ja maahantuonti.

Jos Jeppe juo niin sitten juo ja antaa se alkoholi oman mielihyvänsä, kunhan tietää rajansa - voi rajoittaa ja pitää paussia tai olla juomatta kokonaan jos on kykyä ja halua ja viimeistään oman terveydensä kannalta tulee huomata, milloin tulee rajoittaa!!!
Mirja Kukka
Vieras

#31 täysin turhaa

06.10.2010 10:48

Alkoholin mainonta on täysin turhaa ja houkuttaa noudattamaan, koska kuvitellaan, että se kuuluu nykyiseen elämönmenöön ja on niin "fiksua"
äti
Vieras

#32 keskustelu jatkukoon

07.10.2010 12:40

Näyttää olevan puolesta, että vastaan.. Mutta, ei se mainonta estä nuoria maistamasta. MUTTA! Tarkoittaahan se jotain, ku kolmetoistavuotias haluaa sen takia maistaa, kun on NIIN hauska mainos. "tarkoittaahan se, että onhanse varmaan hyvää, ku on mage mainos", ja niin.. siitä se ajatus sitten lähti.......
Matti Villanen
Vieras

#33 Alkoholin käyttö.

09.10.2010 08:44

Ylipäänsä koko nuorten, sekä myös vanhempien ihmisten alkoholin käyttöön tulisi ehdottomasti ottaa järeämmät aseet käyttöön. Nykyisin näkee varsinkin viikonloppuiltaisin kuinka kaduilla kuljetaan olut tölkki kädessä. Se on ainakin lopetettavissa lainsäädännöllä.
Terveydenhuollon rahoja käytetään mahdottoman paljon alkoholin aiheuttamien sairauksien ja vammojen hoitoon, tiedän sen koska lähipiirini tuttava on lääkäri ja on kertonut näistä ongelmista. Lisäksi nämä ns. alkoholin suurkuluttajat vievät sairaalapaikkoja pois niiltä ihmisiltä, ketkä todella tarvitsevat apua terveyden hoitoon. Kannatan koko alkoholin mainonnan lopettamisen, sekä jopa nostaa ikärajaa alkoholin ostoon.
Pirkko Meriläinen
Vieras

#34 Surullista nuorten juominen

11.10.2010 10:53

Nyt on kaikki keinot käytettävä, että lasten ja nuorten juominen pysähdytetään. Mieheni on tehnyt kymmeniä vuosia vapaaehtoista narkomaani- ja alkoholistityötä monilla eri tasoilla. Olemme nähneet tämän alkohollisoitusmiskurjuuden laajenevan lapsiin, naisiin ja vanhuksiin. Lasten juominen johtaa usein huumeisiin ja jo nyt on todettu, että sekakäyttö on yleistynyt lasten ja nuorten keskuudessa.
Tunnemme perheitä, joissa lapset ovat sortuneet huumeisiin ja nähneet, että tämän suurmpaa surua ja kärsimystä ei tässä elämässä voi kokea.
Kiitän Taivaan Isää siitä, että lapsemme ovat selviytyneet päihteistä ja nyt rukkoilemme, että lastenlapsemme myös selviävät. Siihen tarvitaan myös meidän poonisteluja eli mielikuvamainosten ehdoton lopettaminen ja hienon päihdeilmastomuutoksen toteutumista koko laajuudessaan.

Pirkko
( kolmen lapsen äiti ja kolmen lastenlapsen mummo )

Vieras

#35 Kielletään

14.10.2010 16:41

seuraavaksi intiimisuojien mainostaminen, koska se luo mielikuvan naisen alapäästä. Sellainen ei voi kuin johtaa seksuaalisuuden rajoittamattomaan leviämiseen, mikä taas lisää sukupuolitautien leviämistä! Ja myös kaikki ehkäisyvälineiden mainostus pitää kieltää, koska sekin luo mielikuvan siitä, että seksi on jotenkin hieno ja tavoiteltava asia. Sen lisäksi pitäisi kieltää meikkituotteiden mainostus, koska niitä testataan usein eläimillä ja ne luovat ulkonäköpaineita jopa kouluikäisille tytöille. Lisäksi parranajotuotteet pitää hyllyttää, koska ne luovat mielikuvan siitä, että miehekkäälle miehelle pitää kasvaa parta, muuten ei ole miehekäs, ylväsleukainen ja tuuheatukkainen mies! Lisäksi hammastahnatuotteiden mainostusta pitää ainakin rajoittaa, koska ne luovat mielikuvan siitä, että hampaat pitää pestä joka päivä useaan kertaan. Myös makeismainokset pitää kieltää, koska ne ovat osasyyllisinä lihavuuden leviämiseen koska ne vetoavat mielikuvissaan sokerinhimoon. Niin! Mainostus on saastaista, ja kunnon kristittyinä meidän tulee kieltää mainokset kokonaan, ja itse asiassa meidän tulee kieltää kaikenlaiset mielikuvat ja niiden luominen, sillä ainoastaan jumala voi jotakin luoda!
Jannu
Vieras

#36 Juupa juu

21.10.2010 11:08

Ei kaikki ongelmat lainsäädännöllä ratkea.
Leena Jääskelä
Vieras

#37 Mielikuvamainonta

08.11.2010 11:35

Mielikuvamainonta johtaa kokeiluihin mutta se ei ole ainoa syy; tapoja opitaan myös kotona. Jos kaikki ongelmat ratkaistaan juomalla; seuraukset ovat tuhoisat.
Alkoholismin taustalla on usein paljon syvemmät syyt kuin esim. mainonta. Baareissa tapaa ihmisiä ja se on sosiaalista toimintaa. Ihminen on sosiaalinen erakko. Tiedostamaton tarve tulla hyväksytyksi voi johtaa tuhoisiin seurauksiin jos pakenee yksinäisyyttä ja tyhjyyden tunnetta kaljatuopin äärelle muiden kaltaistensa seuraan. Tottumus johtaa tapoihin ja tavat voivat tuhota identiteetin.
antti vaurio porista
Vieras

#38 IHMISTEN TUHOAMINEN KEKSITYLLÄ TAVALLA

08.11.2010 12:28

KYLLÄ VIINA MUISTUTTAA VAHVASTI TUHOAMISLEIREJÄ. MINÄ TUNNEN MONET KAVERIT JA VIERAAT ,JOTKA OVAT JO KUOLLEITA.NUORIN 19 VUOTIAS TYTTÖ.ALKOHOLINMYRKKY TAPPOI JA VIELÄ EDELLEEN.OLIN ENTINEN JUOPPO,MUTTA LOPETIN SEN ALLE 23 VUOTIAANA ,KUN EPÄTOIVOSSA ANNOIN ELÄMÄN JEESUKSELLE KRISTUKSELLE. NYT 55 VUOTIAANA OLEN YHÄ RAITIS MIES NAIMISISSA JA 4 AIKUISTEN LAPSEN ISÄ. HALUAN SANOA TEILLE: SUOMEN HALLITUS EI HALUA POISTAVANSA KAIKKI ALKOHOLISTIT PULLOT JA MAINONNAT SUOMESTA !
aikuisilla on vastuu
Vieras

#39 Haastatelkaa lastenkotien asukkaita niin tiedätte

10.11.2010 18:27

Alkoholin väärinkäyttö, mielenterveysongelmat, työttömyys jne ovat tuttuja suurimmalle osalle lastenkotien asukkaille sekä huostaanotetuille lapsille. VAnhemmuus on hukassa usein ns tavallselta työssäkäyvältä veronmaksajaltakin.

Nuoret yleensä taitavat olla hyväuskoisia sen suhteen, ettei heille voi mitään tapahtua. Sen kerran kun linja-autoaseman takana porukassa juodaan salaa 14 vuotiaina ja lähdetään sitten jonnekin asuntolaan täysi-ikäisten "ystävien" luo, saa olla kiitollinen ettei joudu raskaudenkeskeytykseen sitten parin kuun kuluttua. JOka tapauksessa hyväuskoisia, minuuttaan alkoholin kautta "etsiviä" nuoria käytetään hyväksi mainonnassa ja muutenkin.
Idioottivanhempi on sellainen, joka ostaa itse 16 vuotialleen viinaksia, koska "saisi hän viinaa muualtakin". Tyhmä vanhempi on "salliva" alkoholin minkäänlaisen käytön suhteen alle 18 vuotiaalla.

Vieras

#40 terve

11.11.2010 22:23

jep kahvit yms pannaan heti !
Laura Hautaviita
Vieras

#41 Alkoholimainonta

15.11.2010 22:35

Alkoholin mainostaminen trendikkäänä ilmiönä vain lisää esim. nuorten kiinnostusta alkoholin käyttöön. Myös aikuisväestölle tulee mielikuva että juhlaruokaa ei voi syödä ilman alkoholia. Media korostaa alkoholin merkitystä esim. ruokaohjelmissa Sokkokokki, Neljän tähden illallinen jne...voisiko tarjoilla esim. kivennäisvettä juhla-aterialla?
jari kolsi
Vieras

#42 viinamainokset pois

21.11.2010 07:07

3000 ihmistä kuolee vuodessa viinaan.600 alkoholi myrkytykseen.
riikka kuusisto
Vieras

#43

23.11.2010 09:22

Nuoret ihannoivat juomista mainoksien luoman mielikuvan mukaan. Alkoholi mainokset eivät kerro haittavaikutuksista. Alkoholin mainokset on kielettevä kokonaa.
Timo Torvikoski
Vieras

#44

23.11.2010 12:31

Kaikenlainen mielikuvamainonta ehdottomasti STOP.
SIRKKA-LIISA LAMMINKOSKI www.lamminkoski.com
Vieras

#45 kunnissa aikuiset on oltava mallina

23.11.2010 20:50

Raitiina päätökset ja savuttomana työpisteet.
Ennaltaehkäisy kaikkiin sairauksiin on otettava oikeesti esille.
Terveyden menetettyään vasta huomataan mitä se maksaa.
Pauli Vuorio
Vieras

#46 Mainonta on vain väline

24.11.2010 10:31

Tietenkin on älytöntä, että eläimiä tai nuoria käytetään alkoholimainonnassa tai , että alkoholia voi miten vaan mainostaa. Syvemmällä perustavaalaatua oleva asia on kuitenkin se, että pitäisi opettaa mainonnan ja muiden asioiden eroja lapsille pienestä pitäen.
Itseasiassa myös nuorille ja aikuisille.
Ei mainonta mikään paahuus itsessään ole, kuten ei kirves tai vasarakaan, ne ovat vain välineitä.
Mainontaa voidaan myös ylistää samojen ihmisten toimesta, jos sitä käytetään heidän mielestään oikeisiin asioihin jotka kyseenalaistavat mainonna käyttämisen.
Mainontaa teemme kaikki jo silloin kun kerromme kaverille hyvästä tai huonosta
( antimainontaa) kokemuksesta...
minä minä minä
Vieras

#47 Alkoholi - - täysin turha aine

16.12.2010 14:09

Alkoholi ei sovi kenellekään. Etenkään sitä ei saisi mainostaa missään yhtään mitenkään.

Typerää touhua koko juomingit.

KEDI
Vieras

#48 Re: Alkoholin mielikuvamainonta

14.01.2011 17:16

#26: absolutisti - Alkoholin mielikuvamainonta 

Kannatan, sloganit uusiksi. Vanhan sanonnan mukaan "Ilo ilman viinaa on teeskentelyä". Sivullisesta näyttää kuitenkin siltä, että "Ilo viinan kanssa on mökellystä".

On hyvä, että mielikuvamainonta pyrytään kieltämään. Kaikki keinot varsinkin nuorten alkoholinkäytön vähentämiseksi ovat tärkeitä.

 

Vieras KEDI
Vieras

#49 Re: Mainonta

14.01.2011 17:21

#30: Realisti38 - Mainonta 

Jepen juominen taitaa jäädä ratkaisematta. Alkoholin paradoksi: Niiden ei pitäisi juoda ollenkaan, joille se parhaiten maistuu.

Kalevi Rissanen
Vieras

#50 Re: Alkoholin käyttö.

14.01.2011 17:38

#33: Matti Villanen - Alkoholin käyttö. 

 Mietojen alkoholijuomien tuomisen maitokauppaan piti poistaa alkoholiongelmat Suomesta. Neljänkymmenen vuoden kokemuksesta haivaitsemme, että tavoite ei ole toteutunut. Ongelma on pikemmin pahentunut kuten vastustajat aikoinaan ennustelivat. Ainakin jälkiviisaudella voitaneen todeta, että kulutuksen lisääminen pikemmin lisää kuin poistaa haittoja.

Mietojen juomien suosisiminen on mielestäni johdatusta alkoholismiin.

Järeämmät aseet käyttöön. Nykyisen hymistelyn ja löperyyden kukkanen on ikäräja 18 vuotta. Ikäraja auton ajokortin saamiseen ja alkoholin ostoon. Miksi alaikäiset eivät ole päässeet ajelemaan autoilla ympäriinsä, mutta kuljeskelevat humalassa miedot alkoholikulttuurijuomat ja viinatkin kasseissaan? On pantava olemassaolevat lait ja säännöt tasapuolisesti käytäntöön.