Opintotuen sitominen indeksiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Opintotuen sitominen indeksiin.

Bättre folk
Vieras

#76 Re: Re: Vapaus toimii

22.09.2010 19:45

#68: Vieras - Re: Vapaus toimii

Tarvitseeko köyhälle väestönosalle tarjotakaan korkeakoulutusta? Ei todellakaan. Opiskelu on hyvätuloisten oikeus, sillä emme me elä missään kommunistisessa utopiassa jossa kaikilla on kivaa. Ihmisen arvoa voi mitata vain tuottavuuden perusteella, huumeita vetävä teologian opiskelija ei tuota yhteiskunnalle koskaan mitään. Jotta saamme tuottavuuden mahdollisimman korkeaksi, on loogista muuttaa opiskelu maksulliseksi. Näin pääsemme eroon yliopistolla roikkuvista pummeista jotka vain nostavat valtiolta rahaa, mutta eivät aio koskaan saada mitään suoritettua loppuun.

Perttu Saraniva
Vieras

#77 Opintotuen tulorajat samalla ylös

23.09.2010 21:05

Tulorajat voisi nostaa 1000 euroon, jotta voi tehdä osa-aikaisena koulutusta vastaavaa työtä, mutta samalla saa opintotukea asumiseen, joka on kallista suurissa kaupungeissa. Samalla olisi mahdollista opiskella ja edetä opinnoissa.

neljäs opiskelija
Vieras

#78 Re: Re: korjaus...

26.09.2010 21:57

#67: Itsenäiseksi oppinut - Re: korjaus... 

 

Meillä Suomessa mättää kyllä se, että kaikki yrittävät niin kovasti pärjäta omillaan ilman muiden apua. Jos opiskelija on tiukoilla niin hän ei kehtaa pyytää rahaa vanhemmiltaan. Tuo sinun tarinasi on aika uskomaton eikä vanhemmilla ole kyllä oikeutta käyttäytyä noin. Monessa muussa maassa on itsestään selvää että vanhemmat rahallisesti tukevat opiskelijalastaan jokapäiväisessä elämässä. Suomessa ajatellaan että sen auttajan pitäisi aina olla valtio.
tuppurainen tappuraisella takuumiehenä
Vieras

#79 Jos hallitus ei vaihdu mikään ei muutu

26.09.2010 23:24

Tulorajat rikkaiden ja köyhien välillä kasvavat.

Ensi vuonna vuokrat nousee sähköt nousee ja nämä molemmat tietenkin vaikuttavat ruoan hintaankin.

Eihä leipää leivota entiseen hintaan, jos sähkön hinta nousee.

Katsokaa ketä äänestätte ja muistakaa äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Joni Paasikivi
Vieras

#80 Nolla tulot, tonnin menot

28.09.2010 23:52

Jos köyhyysraja on parisataa euroa, niin meikäläisen pitäisi olla kuollut tähän mennessä. 20€ /kk jää enintään käteen vuokrien, vakuutusten ja muiden pakollisten laskujen jälkeen. Tuo raha taas menee yhteen ruokakaupassa käyntiin.
Vieras
Vieras

#81 Re:

30.09.2010 11:59

#1: -

Sitä korotettiin 15% prosentilla, elikkä vain muutamalla kympillä. Ei se paljoa auta

Päivänsäde
Vieras

#82 Kaikki sitä johtohommiin pääseekin...

30.09.2010 23:00

Jotain on pahasti vialla
kun mun on rahallisesti parempaa olla tälläkin hetkellä yksin lapsen kanssa toimeentulotuella kun mennä jatkaan opiskeluja....
Mieluummin haluais opiskelut ja työt mutta tällä poliitiikalla EN edes ajattele opintojen jatkamista kun ajetaan rahallisesti niin tiukalle että lähtis lapselta vaatteet päältä muusta puhumattakaan....
Johan tässä pää hajoo kun mietit mistä revit ruuat pöytään ja vaatteet yms lapselle...
Että kai sitä sitte jonku ajan päästä ollaan jollain eläkkeellä jos tätä menoa jatketaan; koska itteeni en enää loppuun polta toista kertaa, se on varma !!!!!!!!!!

Kummasti on rahaa poliitikkojen palkkaan mutta ei ole niillä järkeä päässä että kohta KAATUU tämä pahoinvointiyhteiskunta kokonaan kun edes opiskelu ei enää kannata (- työstä puhumattakaan...) Mikäli sattuisin opinnot saamaan päätökseen niin ulkomaille töihin saman tien, tänne en edes ajattele jäädä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2010 23:25


Tullius
Vieras

#84 Opintoraha ja työ

06.10.2010 23:27

Itseäni ihmetyttää suuresti KELA:n näkemys siitä, ettei opiskelija saa tehdä töitä selvitäkseen. Kyse on ilmeisesti siitä, että valtionhallinto uskoo kommunistien propagandaan: nälkäinen kansa ei taistele.

Tullius
Vieras

#85 Re: Tasa-arvoinen, indeksiin sidottu opintotuki saatava

06.10.2010 23:32

#56: opiskelevan neitokaisen äkämystynyt äiti - Tasa-arvoinen, indeksiin sidottu opintotuki saatava

Syy on siinä, että koulutusputken mukaan toisen asteen koulutus alkaa peruskoulun jälkeen. Ellei lapsesi ole löysäillyt koulussa hän selviää lukiosta/ammattikoulusta ulos samana vuonna kuin täyttää 18. Suomessa huoltajilla on huoltovelvollisuus alaikäisestä lapsesta, tämän velvollisuuden ulottaminen valtiolle tapahtuu jo toimeentulotuen muodossa. Jos et kykene huolehtimaan alaikäisestä lapsestasi mene keskustelemaan sosiaalitoimistoon, kyseessä ei ole opintotukeen liittyvä asia.

Opiskelija, tampere
Vieras

#86

06.10.2010 23:49

Itse opiskelen yksityisessä koulussa joka kestää alle vuoden. Juuri sen takia ettei tarvitse kitkuttaa 200e/kk. Lainaa on tällä hetkellä 12000e. Työllistymis mahdollisuudet suht hyvät koulun loputtua. Tulen koulun jälkeen tienaamaan vain tesin minimipalkkaa, koska en suorita ammattitutkintoa, josta pitäisi maksaa n. 8000e lisää. Tiedä sitten olisiko koulutuksen yksityistäminen hyvä idea ainakaan nykyisellä mallilla.
Joku kirjoitti että löytyy asuntoja jotka vastaavat asumislisää (201e). Saattaa löytyäkin, mutta eipä itselläni ollut hirveästi varaa valita syksyllä mihin muuttaa ja minkä hintaiseen. Paikkakunnalle, tampere, muutti varmasti moni muukin opiskelija. Asunnot olivat todella kiven alla, eikä puistonpenkillä nukkuminenkaan kuulostanut kovin houkuttelevalta.
Puhutaan kovasti tuottamisesta, muttei työssä viihtymisestä. Itse olen ollut työssä vuosia ennen koulun aloittamista. Joka aamu vitutti herätä ja lähteä töihin. Vitutti olla töissä ja ainoa mikä päässä pyöri oli se hetki jolloin pääsee takaisin kotiin. Ainoat päivät jolloin hymyilytti oli tilipäivät. Silloinkin hymy hyytyi laskujen maksun jälkeen. Ehkäpä pitäisi korostaa enemmän sitä että töissä/ammatissa tulisi kuitenkin viihtyä. Me kuitenkin vietämme suurimmanosan elämästämme töissä, mikäli töitä on saatavilla.
Merenkulun opiskelija
Vieras

#87 Opintotuen takaisin maksu

08.10.2010 12:42

Tuossa muutama kesä sitten satuin olemaan kohtuullisen hyvä palkkaisessa kesätyössä. No olin elänyt aika hintsusti koko kevään pelkällä opintotuella ja asumistuella, Harrastuksiin ei ollut varaa, no sitten syksyllä oli jonkin verran rahaa, kun kesä oltiin vuokrat sun muut makseltu. Mutta tuli tienattua juuri se rajat rikki silloin 17000 tuloraja, mikä ei verojen jälkeen ole edes kauhean paljon, no tammikuu koitti ja taas oli pakko ottaa opintotukea, mutta milläs maksetaan viime kevään opintotuet takaisin, kun jo nyt eletään opntotuella?

Ei sitten niin millään, jolloin vuoden päästä tulee karhukirje, ja summahan on aika pieni, vain 15% korko, siis mitä ihmettä? Millään muulla ei ole tämmöistä järjetöntä korkoa vai onko?

Sitten ollaan välivuosia töissä, jotta saadaan työharjoittelu suoritettua ja palkallisena, että pystyy elämään, no kulut on edelleen, ja ei sitä rahaa ihan ylenpalttisesti ole, milläs nyt syksy eletään, kun työt loppu, ja opintotukea ei saa... Opiskelijoille ei makseta työttömyyskorvausta....ja opintolainaankaa ei saa takausta, koska ei tule opintotukea? Mitä ihmettä?
K
Vieras

#88

08.10.2010 13:58

Eipä auta kun menettää luottotietonsa että voi hakea sossusta toimeentulotukea vedoten siihe, että opintolainaa ei myönnetä.
Mikael Lehtinen
Vieras

#89

08.10.2010 15:59

!

Vieras

#90

09.10.2010 18:09

Eikö siinä ole jotakin väärää, että useita vuota työttömänä makaavat loiset ja maahanmuuttajat saavat molemmat isompaa tukea kuin opiskelijat, jotka tulevat kuitenkin maksamaan paljon verorahoja valmistuttuaan. Työttömuusturvaa ja maahanmuuttajien tukea alaspäin ja opiskelijoiden tukea ylöspäin.
Opiskelija
Vieras

#91 Opinto ja asumistuki

12.10.2010 19:40

Mulla tulee kk:ssa opintotukea ja asumistukea yht. noin 440€ ja vuokra on 415€. On vähän tiukkaa tää eläminen. Miksi sekin se uus laki mikä tuli tänä vuonna että opiskelijalla on mahd. saada työttömyyskorvausta ja asumislisää mikä on jo sellainen summa että sillä pärjää... nimittäin kaveri saa sitä tällä hetkellä ja se on noin 960€/kk. MUTTA sun on täytynyt olla laittaa se hakemus ennen kuin aloitit opiskelun. Ellet ole, niin sun pitää keskeyttää opiskelut 12kk:si ja lisäksi sun täytyy olla 25v. täyttänyt sekä olla ennestään jonkinnäköinen ammatti suoritettuna mistä ei työllisty jonka vuoksi olet joutunut aloittamaan opiskelun omaehtoisena. JEEEEE!!!!!

Mikki Nieminen
Nummi-Pusula

#92 Opintotuen asumislisä todellisen vuokran mukaan

13.10.2010 14:37

Hallituksen tavoitteet opiskelijoiden normiaikaisen tai sitä nopeamman valmistumisen suhteen ovat jääneet puheiden tasolle. Jos nämä halutaan toteuttaa, niin asioita pitää tehdä toisin kuin miten ne nyt ovat ja opintotuen sitominen indeksiin ei riitä, vaikka hyvä alku onkin.

Myös opintotuen asumislisä pitää sitoa todellisiin vuokriin tai lähemmäs sitä. Asumislisän määrä pitää olla 80 prosenttia vuokrasopimuksessa mainituista asumismenoista, ilman rajoituksia. Tällä hetkellä asumismenoja ei oteta huomioon siltä osin, kuin ne ylittävät 252 euroa kuukaudessa eli maksimimäärä asumislisää on 201,60 euroa kuukaudessa. Tämä on täysin riittämätön tuki tämän päivän vuokra-asuntojen kustannuksille.
Se myös ajaa opiskelijat töihin, koska muuten vuokraa ei saa maksettua. Samalla työtä on yhä vähemmän tarjolla työttömille.

Lisäksi valtion asuntotuotantoa on lisättävä opiskelijoille suunnattuna opiskelija-asuntoloiden rakentamisena ja pääpaino on oltava pienten yksiöiden tekemisessäSoluasunto on joskus hyvä ratkaisu, mutta yksiö antaa paremmat mahdollisuudet omaan opiskeluun ja elämään.

http://www.miesenergiaa.fi
Opiskelija
Vieras

#93 Tehdään asialle jotain

17.10.2010 22:39

Käykääs klikkaamassa Facebookissa tähän linkkiin "Tykkää" niin päästään oikeasti vaikuttamaan asiaan.

http://www.facebook.com/pages/manage/?act=20267019#!/pages/Jos-20-000-tykkaa-niin-perustamme-opiskelijoille-oman-puolueen/137572942956959

Kansanedustajien keski-ikä on tällä hetkellä 52 vuotta joten onko ihmekään etteivät he pysy perillä nykymaailman saatikka opiskelijoiden asioista.
opiskelija.-
Vieras

#94 Opintotuesta

02.11.2010 12:52

Niin kuin aiemminkin jo sanottu, opintotukea tulisi nostaa tai vaihtoehtoisesti tulorajat korkeammaksi. Se ei ole helppoa opiskella ja käydä töissä. Ei ole minkäänlaista vapaa-aikaa kun aamu kahdeksaan kouluun ja kymmeneltä illalla kotiin. Kaikki koulutehtävät, tentit, esseet, projektit yms pitäis tehdä ja olisi ihan kiva jos joskus ehtisi nukkuakin enemmän kuin muutaman tunnin yössä. Vapaa-ajasta turha edes haaveilla. Opintotuessa on jo rajat kuinka paljon opintopisteitä täytyy suorittaa vuodessa ettei tuet lähde, eikö se riitä? Miksi tulee olla vielä nämä tulorajat. Minun kohdalla tuloni rajoitetaan 1000e kuussa(opintotuki 460e+palkka). Sillä jo pärjää, mutta miksi nämä rajat. Eikö se riitä että suorittaa sen 42,5op vuodessa jos kykenee tehdä sen lisäksi töitä enemmän miksi se ei ole sallittua. Olettaako Suomen päättäjät, että korkeakouluopiskelija maksaa 470 eurolla vuokran, ruoat, koulukirjat ja elämisen. Opiskelijankin täytyy elää, ja monella on erilaiset elämäntilanteet, opiskelijalla voi olla jo perhettä yms. Rikkaiden perheiden lapsilla on yleensä helpompaa, kun monet vanhemmat maksaa osan kuluista ja niillä jotka pystyvät asumaan vielä vanhempiensa luona. Mutta mitä jos opiskelija on kotoisin pieneltä paikkakunnalta köyhästä perheestä ja lähtee muualle opiskelemaan! Hänen pitäisi elää tuolla 470e kuussa, aika naurettavaa!!!
Vieras
Vieras

#95 Ei todellakaan

12.11.2010 18:46

Vieras
Vieras

#96 Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

02.12.2010 23:29

#12: neljäs opiskelija - Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella 

 

Tähän piti ihan tulla kirjoittamaan omasta opiskelijaelämästäni. Käyn koulua 5 päivänä viikossa. Koulupäiväni kestävät vähintään 6 tuntia, parhaimmillaan jopa 9 tuntia. Koulumatkaan kuluu yhteensä tunti päivässä. Viikonloput menevät opiskeluun. Arvaas missä välissä kerkeän tehdä töitä???

 

Olisihan se ihanteellista, että voisi opiskella ja tehdä töitä siinä ohessa, että voisi elättää itsensä, mutta jos on käynyt vain lukion ja sieltä mennyt suoraan ammattikorkeakouluun, niin ei kukaan ota töihin ennen kuin on tarpeeksi opintopisteitä kertynyt (jos silloinkaan).

 

Vaikka olisikin tiedossa varma työpaikka ja rahansaanti tulevaisuudessa, en siltikään ottaisi opintolainaa. Sitä ei ikinä tiedä, milloin jotain sattuu ja tulet työkyvyttömäksi. Tai et voi enää tehdä töitä sillä alalla johon olet kouluttautunut ja joudut takaisin koulunpenkille.

 

Olisin onnellinen jos tuo opintotuki pysyisi edes tässä mitä nyt saan... Jos saisin kympinkin enemmän olisin huippuonnellinen!

 

 

Aune Mänttäri
Hamina

#97 Nuorissa tulevaisuus

01.01.2011 08:00


Yhteiskunta joka kiusaa opiskelijoita "nälkärahalla" on sokea.

Eduskunnassa "Harmaa herra-ja rouva kaarti" on saanut asikaan maahamme maailman nopeimmin kasvavat t u l o e r o t.

Eiköhän tarjisteta 17.4.2011 eduskuntavaaleissa menetetyn hyvinvointivaltion aikaista toimintaa
(v.1917-1995 jolloin Suomi nousi maailman kartalla sivistyskansana ja taloudellisestikin huippuvaltioiden joukkoon.
Valtiollinen itsenäisyys, liittoutumattomuus ja ahkera uskollinen työ toimi mielestäni paremmin entisessä Suomen tasavallassa kuin nyt Euroopan unioniin jäsenenä joka on pääasiallisesti maailman avoimen talouden bisnes-seura.

Itsenäinen valtio voi säätää omat lakinsa, itse toimeenpanee päätökset ja i t s e valvoo päätösten toteuttamista.
Itsenäinen valtio sopia kahdenvälisiä sopimuksia ja päättää itse ja edustaa itse.
Oman kansan edustajat kansainvälisissä yhteyksissä toimivat meidän moraalin,kulttuuri ja sivistystason edustajina maailmalla.
Vaikka vain "kivenä ihmisoikeuksia polkevien kengässä".
Menetetyn itsenäisyyden voi palauttaa eduskunnan yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä.
Toivon Onnellista Elämää Kaikille v.2011

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.05.2011 02:08



Vieras

#99

25.04.2012 22:09

Opintotuki on saatava indeksiin! Hyvähän valtion on opintolainaa taata, kun se on myös takaisin maksettava, mikä taas tuottaa ongelmia valmistuville opiskelijoille. Hyvinvointivaltio? Ehkä maahanmuuttajille, muttei opiskelijoille.

Vieras

#100

18.08.2012 23:58

opintoaikojen rajaamisella pidetään huolta siitä, että ihmisellä ei ole mitää muuta mahdollisuutta, kuin opiskella kokoaikaisesti, vaikka saisi työtä muulloin, kuin kesäisin. Köyhien perheiden lapsilla ei ole mahdollisuutta opiskella, koska ei riitä, että pääsee sisään täytyy myös saada työtä kesäisin, koska opintotuki lainankin kanssa on niin pieni