Z-junien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Z-junien puolesta.

ihmetteliä
Vieras

#26 pystyskö

13.09.2010 09:09

vaikka nostamalla lipun hintaa n.15-30e/kk pelastamaan tilanteen, vai onko siitä mitään hyötyä kun valtio maksaa verotuksen kautta takas ?

Kartsa Vantaalta
Vieras

#27 Tyrmäävää typeryyttä

13.09.2010 19:56

Aivan uskomatonta jos Z-junavuoroja todellakin harvennetaan. Itse olin odottanut, että vihdoinkin junien vuorovälejä tiuhennetaan. Käytän silloin tällöin Z-junaa kun kuljen Korsosta Mäntsälään. Siitä huolimatta, että joudun vaihtamaan K-junasta Z-junaan Keravalla, matkanteko ei kauaa kestä. Ajaahan juna matkan varrella jopa 160 km:n nopeudella. Vaikka kuljen yleensä muuna aikana kuin työmatkalaiset, matkustajia on aina runsaasti. Mäntsälä on vielä nuori junapaikkakunta ja siksi ehkä junaliikenteen kurjistaminen ei ole saanut aikaan kansanliikettä. Vai olisiko ilmassa puoluepolitiikkaa. Kun tuo liikenneministerikin on kesk.

Jyrki Virtanen
Vieras

#28 Työmatkat / Kestävä kehitys

14.09.2010 08:32

Jo kestävän kehityksen kannalta junavuoroja tulisi lisätä eikä päinvastoin, aivan älytön veto edes esittää ns. ruuhkasuomen lähijunaverkon vähentämistä, nyt kaikki "inkkarit" takas kanoottiin ja mietitäänhän tämä asia uusiksi !!!

Sanna
Vieras

#29 Mitä tilalle?

14.09.2010 12:13

Jos Z-vuoroja vähennetään, pitää muita vuoroja saada pysähtymään ainakin Mäntsälässä ja Haarajoella. Nytkin on hullua, etteivät kovaa ohiajavat pitkän matkan vuorot pysähdy Mäntsälässä, vaan pidemmälle matkalle lähtevä joutuu ajamaan ensin Z-vuorolla Lahteen tai Tikkurilaan/Pasilaan.

Raimo "Raiskis" Salovuori
Vieras

#30 Z-karsinta lisää eriarvoisuutta

19.09.2010 15:29

Lyhyt tietomäärä radan varsien kaupunkien matkustajapotentiaaleista yhteen suuntaan pääteasemittain.

Lahti: 100100 asukasta mutta arkisin vain 18 lähiliikennevuoroa suuntaansa.

Kerava: 33800 asuaksta mutta pysähtyviä vuoroja 128 joista yli 70 pääteasema on Kerava

Riihimäki: 28600 asukasta ja 44 lähiliikennevuoroa

Luulisi rataan tehtyjen investointien tulevan takaisin sillä n. miljoonan matkan tahdilla, jota nykyisellään Z-junissa tehdään. Ja vaikka liikennöintiä tuetaankin niin matkustajien maksamilla matkoilla se palautuu valtion kassaan VR:n maksamina osinkoina. Liikennemäärien karsinta vain lisää radan varren asukkaiden eriarvoisuutta kuten yllä olevasta huomataan.

Pikemminkin lisää Z-junia ja osa vuoroista vielä jatkamaan Kouvolaan, jossa matkustajapotentiaalia on 90000 asukkaan ja välissä vielä ainakin Nastola, jossa 15000 asukkaan potentiaali.

 

frank
Vieras

#31 joustavaa hinnoittelua

21.09.2010 11:40

Voisikohan VR kokeilla Z-junilla niinkin radikaalia ideaa kuin joustava hinnoittelu. Eli myydään kaikki vuorot täyteen. Tätä käyttävät mm. menestyvät lentoyhtiöt, miksei myös VR.


Vieras

#32 Muutto edessä

23.09.2010 16:59

Jos radalle aiotaan laittaa nykyistä hitaampia junia, tai junavuoroja karsitaan, on edessä väistämättä muutto pois radanvarresta. Kun lapset ovat päivähoidossa ja vanhemmat käyvä junalla pääkaupungissa töissä, niin tällä yhtälöllä kärsijöinä ovat myös lapset - hoitopäivän pituus kasvaa entisestään, kun vanhempien työmatkoihin käyttämä aika kasvaa. Jo nyt lapset tekevät pidempää päivää kuin aikuiset. Auton rattiinkaan ei ole mitään järkeä hypätä.

Toivottavasti tämä järjetön suunnitelma saadaa ratkaistua järkevällä tavalla! Juuri nopea Z-juna oli yksi suuri tekijä, joka sai alunperin muuttamaan oikoradan varteen.

 

Jussi
Vieras

#33 Miten Z -junat voivat olla tappiollisia / O. Soininvaara

24.09.2010 12:16

Miksi virka-auoilijat vaikeuttavat meidän kulkemista?
Vieras

#34 Ja kuinka he päättäjät jauhavatkaan saasteettoman joukkoliikenteen puolesta.

05.10.2010 06:40

Merkillistä ministerien ja kanisterien puuhastelua. Asettaa nyt pohjoisen rata ja ruuhkaisen Suomen paikallisliikenne vastakkain. Mitä on siinä järkeä? Eihän ne ole normaalijärjellä edessä vastaikkain asetettavissa olevia asioita.
Vielä kummallisemmaksi tekee tuon ministerikaartin järjen juoksun se, että oikoradan matkustajaliikenne on selvästi vähentänyt / lyhentänyt autoilla tapahtuvaa ajelua.
Ja eräs ihmeellisen järjen juoksun ritarikunnan oivallus on vielä sekin, että nyt esitetään Z-junien vuorojen vähentämistä kun vielä tämän vuoden aikana pitäisi noiden paikallisjunien, via oikorata ja via Riihimäki, alkaa pysähtymään entisten liikennepaikkojen lisäksi upouusilla Villähteen ja Uudenkylän seisakkeilla.
Tosiasiahan on se, että jo nyt osa paikallisjunista jatkaa Lahdesta Kouvolaan asti tai lähtee Kouvolasta Lahteen jatkaakseen sieltä Helsinkiin.
Tuossa Ö-juna ehdotuksessa on järkeä. Järkeä jo siksikin, että ei me kaikki kuljeta välttämättä edes Helsinkiin asti. Me saatamme jäädä Keravalle tai lähteä päärataa kohti pohjoista.
Olisihan Ö-junalle valmiina Keravalla niin sanottu Porvoon raiteen laiturikin. Ja mikä estäisi nykyisiä K-junia kulkemasta Keravalta oikorataa nykyistä pidemmälle?
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#35 Aika nousta kapinaan?

06.10.2010 22:13

Liikenneministeri Vehviläinen on vastannut Z-junia koskevaan kirjalliseen kysymykseen:
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_678_2010_p.shtml

Ministerin mukaan "Neuvottelujen peruslähtökohtana on, että liikenteen
vähentäminen kohdistetaan hiljaisen kysynnän aikaisiin junavuoroihin." Liikenteen supistamiselle ei siis nähdä vaihtoehtoa.

Osmo Soininvaaran sivuilla käydyssä Z-junia koskevassa keskustelussa henkilöjunaliikenteen taloudesta ymmärtävä henkilö on arvioinut, että VR voisi osoittaa hyväntekijyyttään ilmoittamalla ajavansa junia entisin aikatauluin ministeriön rahakirstulla käymättä (26.9.2010 kello 18.00).
http://www.soininvaara.fi/2010/09/24/miten-z-junat-voivat-olla-tappiollisia/

Ministeri Vehviläinen on julkisuudessa kertonut, että VR:lle annetun yksinoikeuden vastineeksi yhtiö voidaan myös velvoittaa ajamaan henkilöjunia. Henkilöjunaliikennettä koskevat sopimukset ovat tulkinnanvaraisia siltä osin voidaanko tämä julkisen palvelun velvoite ulottaa rataosien Helsinki - Karjaa / Riihimäki / Lahti lähiliikennejuniin. Oheisen linkin lopussa oleva 30.11.2009 allekirjoitettu Kaukoliikenteen ja alueellisen henkilöliikenteen ostosopimuksen 1.3.2007 - 31.12.2011 lisäasiakirja kuitenkin osoittaa, että sopimuksia on tarvittaessa voitu muuttaa veronmaksajienkin eduksi (esimerkiksi 1-kohta).
http://www.rautatiematkustajat.fi/VR_osto.pdf

Olisikohan jo aika nousta kapinajunaan kemijärveläisten tapaan ja käydä eduskuntatalon portailla kyselemässä, mitä tolkkua harjoitetussa rautatieliikennepolitiikassa on?

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi
Hellevi Sysmäläinen
Vieras

#36

14.10.2010 17:11

Misi pitää junia vähentää.kun se rautatie on nyt saatu Mäntsälään,ja junalla pääsee kätevästi liikkumaan
Mika Nenonen
Vieras

#37 Lisää junia

28.10.2010 12:03

Nimenomaan paikallisjunia tarvitaan lisää. Jos ei muuta niin ei olisi ihan huono idea että Keravalle pääsisi useammin kun sieltä lähtee junia Helsinkiin usein. Miksei lisää vaunuja myös nykyisiin juniin? Jos ei saa niin osa vuoroista kulkemaan vanhemmalla kalustolla joihin ainakin saa liitettyä useampia vaunuja ja jossa on ainakin mukavammat penkit.
Heta Ravolainen-Rinne
Vieras

#38 KIITOS kaikille mukana olleille!

01.12.2010 15:35

Junavuorot säilytetään sittenkin, kiitos kaikille mukana olleille, meillä oli varmasti merkitystä.

Heta Ravolainen-Rinne
adressin perustaja
kansanedustajaehdokas 2011
www.ravolainen.fi

Vieras
Vieras

#39 Re: Uskomatonta touhua!

16.12.2010 08:42

#11: Sohvi - Uskomatonta touhua! 

Sohvi - samasta syystä meidän 5-henkinen veroja maksava perhe päätti asettua Mäntsälään.. Täällä OLI hyvät kulkuyhteydet, nyt ei tosiaankaan bussivuoroja ole olleenkaan yhtäpaljon kuin aikaisemmin ja jos junista vielä nipistetään niin ei sentään! Melua aiheesta pitää saada!