Vastustamme Kirkkonummen kunnan kuntalisän uudistusta

Seija Järvinen
Vieras

#1 Lapsen hyvinvointi

20.10.2010 22:15

Päättäjien olisi viisaasti katsottava nykyisen elämän tilanteen valossa, miten tärkeätä on kasvattaa lasten ensi vuodet turvallisesti omien vanhempien läsnä olossa. Ensi vuodet ovat arvokkaita lapsi saa rauhassa kiireettömästi viettää aikaa kotona turvallisessa ympäristössä. Henkinen kasvu auttaa ja vahvistaa tulevaisuuden hetkinä. Nämä lapset ovat siis meidän tuvelevaisuutta. Pystyvät ratkomaan vaikeitakin asioita kun pohja on luotu jo lapsuudessa.

SAKARI KAUTIAINEN
Vieras

#2 kuntalisä

25.10.2010 14:00

ON TOSI TYPERÄÄ LAITTAA TAAS LAPSIPERHEET MAKSAMAAN KUNNAN TALOUTTA KYLLÄ ON RAHAA KUNNANTALOON JA PARKKIHALLIIN OLISI PÄRJÄTTY ILMAN NIITÄKIN... PS PITÄKÄÄ KUNTALISÄ ENNALLAAN NIIN TULEE UUSIAKIN LAPSIPERHEITÄ ASUMAAN KIRKKONUMELLE
Vieras
Vieras

#3 Re: kuntalisä

25.10.2010 14:01

SIRKKU KAUTIAINEN
Vieras

#4

25.10.2010 20:27

SÄILYTTÄKÄÄ NYT IHMEESSÄ SE KOTIHOIDONTUKI ,JOKA ON TOSI PIENI,SÄÄSTÖT OTTAKAA TURHISTA PALKKIOISTA JA PRÖYSTÄILEVISTÄ TULEVAISUUDEN VISIOISTA ,JOILLA EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ ARKIELÄMÄN KANSSA
Sari Eklund
Vieras

#5

28.10.2010 19:38

Säästöähän tästä tulee siis vain 235 000E...Olisiko kunnalla jotakin muuta mistä voisi säästää kuin lapsiperheiltä??
Säästöähän ei siitä tule, jos lapset joutuvat päiväkotiin sen takia että äidit joutuvat menemään töihin..Päiväkodit täyttyvät ja lisää täytyy rakentaa...Jopa huonolla matikalla varustettuna , voisin sanoa että että säästöä ei tuossa asiassa siis tule.
Pienen ihmisen paras hoitaja on oma äiti,kyllä tässä maailmassa kerkeää hoidossa, koulussa ja töissä tunteja elämästään viettää:)
lea karisalmi
Vieras

#6 hei

28.10.2010 20:05

tää on niin väärin kellä on on pieni palkka tai on muuten vaan kotona..
vieras
Vieras

#7 käsittämätöntä

03.11.2010 21:02

itse juuri mietin kirkkonummelle muuttamista, jos noin huonosti menee että suomen pienipalkkaisimmasta työstä "palkkaa" vielä vähennetään niin kyllä on melko tyhjäpäiset päättäjät. En voi käsittää minkä takia kotihoitoa ei muutenkaan juuri tueta, kyllä päiväkotihoito tulee kalliimmaksi kuin kotihoito kunnalle. Tehdään kotiäidit valtiolle protesti ja haetaan lapsille kunnallista hoitopaikkaa mutta ei vaan kuitenkaan oteta vastaan paikkaa.. tuleepahan mukavasti ylimääräistä paperityötä kunnille ainakin.
Lapsen etu
Vieras

#8 Jos yli 3-vuotias ei ole kypsä päivähoitoon?

03.11.2010 22:45

Hoidin puolen vuoden ajan kahta yli 3-vuotiasta kotona, koska pienempi ei vielä ollut kypsä siirtymään päivähoitoon. Tämä oli oma näkemykseni ja olin onnellinen, että edes kunnalta sain tuon parisataa kuussa, kun Kela ei maksanut enää senttiäkään. Tässä tilanteessa ymmärrettävästi elettiin täysin miehen tuloilla. Jos tuki olisi ollut pienempi tai jos sitä ei olisi ollut lainkaan, kuten useimmilla kunnilla ei ole, olisi se tosiaan ollut erittäin merkittävä supistus minun "tuloihini". Nyt molemmat lapseni ovat tyytyväisiä päiväkotilaisia. Hoidon aloittamisessa tuo puoli vuotta oli tosi ratkaiseva, nyt molemmat ovat innoissaan hoitopaikastaan! Puoli vuotta aiemmin tilanne olisi ollut täysin toinen. Kiitos siis kunnalle! Älkää ihmeessä viekö tätä mahdollisuutta kuunnella lasta yksilöllisesti vielä nykyistäkin surkeammaksi!
Säästön uhri
Vieras

#9 Säästöilluusioita ja sanelua

04.11.2010 14:40

Tämä lienee yksi niistä tapauksista, joissa päättäjät ampuvat itseään jalkaan säästöjä tavoitellessaan. He eivät malta ottaa asioista selvää saati luoda perinpohjaista keskustelua siitä, löytyisikö säästöihin parempia keinoja.

Ehkä he eivät luota kuntalaisten yhteistyöhaluun? Muutenkin monessa päätöksentekoketjussa tuntuu vallitsevan jatkuva tarpeeton salailu, pihtailu ja niskurointi osapuolten välillä.

Onko liikaa vaadittu että yrittäisimme luoda harmoniaa ja puhuisimme asioista avoimemmin...? Tai no, miksi edes kysyn, kun en ole keneenkään luottanut sitten koulukiusaamisen ja poliklinikkani laiminlyöntien.

mama
Vieras

#10 Vain 50,00 euroa, oh hoh !

04.11.2010 16:09

Vaikka ymmärrän, että kunta säästää, mutta pitääkö se aina ottaa lapsilta tai vanhuksilta.
Kyllähän se on kunnalle säästöä ja lapsen parhaaksi, jos äiti hoitaa omaa lastaan kotona.
Nyt on taas heitetty pois lapsen etua ja tuijoteen vaan kylmiin seteleihin.
maria miettinen
Vieras

#11

04.11.2010 17:09

haloo onko valoo missään näkyvissä??????
pienituloinen perhe

#12 Miksi kerätään verotuloja vain lapsiperheiltä?

10.11.2010 00:18

Jos kunta tarvitsee lisää tuloja/ vähentää menoja, niin miksi kärsijöinä ovat vain lapsiperheet? Reilua on laittaa maksajiksi kaikki kuntalaiset!
äippä
Vieras

#13 Lapsiperheet kärsijänä.

11.11.2010 16:41

Kaikista pienituloisimmiltako se on pakko viedä? Kyllä laitetaan rahaa vaikka mihin kirsikkapuistoon ja parkkitaloon. Vaikka kuntalisän osuus on budjetista niin pieni murto-osa... Surullista, kuinka ahneita päättäjiä meillä on.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.05.2012 12:03