Kevyen liikenteen väylä Pyyppöläntien varteen pian

esko Hytönen
Vieras

#1 turvaa lasten koulutie

25.10.2010 19:53

Golf kentän tien ajorata ei ole sopiva lasten koulutieksi.

Vieras

#2 Ehdottomasti saatava!

28.10.2010 20:15

Mutkainen ja kapea tie. Paljon rakkaita lapsia matkan ja liian kovaa ajavia hurjapäitä!

Vieras

#3 Turvallista koulumatkaa

29.10.2010 14:02

"Anna äiti mun mennä pyörällä. Ajan varovasti. Tämän kerran vain". Kunpa se ei olisi viimeinen kerta, ajattelen. Sydän pelosta läpättäen anna luvan matkaan ja toivon saavani lapseni takaisin ehjänä kotiin.
Terttu Salavamäki
Vieras

#4 Kevyen liikenteen väylä Pyyppöläntien varteen.

29.10.2010 21:31

Kevyen liikenteen väylä on mielestäni tosi tarpeellinen. Pieniä koululaisia on pyöriensä kera autojen joukossa, tosi mutkaisella tiellä.
Matti Härmälä
Vieras

#5 Turvallisuus

30.10.2010 10:25

Olen Muuramen Golfseuran vanhimpia jäseniä. Pelilähtöjä kertyi kuluneella kaudella liki 100. Melkein joka kerta, ajaessamme vaimon kanssa pelaamaan, keskustelimme jalankulkijoi-
den ja pyöräilijäin turvattomuudesta etenkin
kesäaikaan kovaliikenteisellä tiellä. Syksyn
tullen kyllä huomasimme, että myöskin vanhem-
mille pitää antaa palautetta. Pojat temppuile-
vat pyörillään keskellä tietä, keulivat ja aja-
vat siksakkia. Kun auto tulee, hajoavat molem-
min puolin tietä. Syksyllä on sumua ja hämärää,
nuorilla usein mustat vaatteet ilman heijasti-
mia ja mikä tärkeintä, ajavat ILMAN KYPÄRÄÄ !
Juho Nousiainen
Vieras

#6 Ihme että tämä on mennyt näin pitkälle

30.10.2010 16:16

Lienee itsestäänkin selvää että golfkentän sijainnin myötä Pyyppöläntien liikennemäärät ovat kasvaneet huimasti.

Jo Seunavuoren asuinalueen kaavoituksen myötä olisi luullut tiedettävän kyseisen alueen tienkäyttäjien määrä alueen asukkaat, golfarit ja kaikki muut tielläliikkujat yhteenlaskettuna.

Olettaisin että Seunavuoren alueella asuvista perheistä suuri osa om lapsiperheitä. Tätä suuremmalla syyllä asian kiireellisyys on entistäkin suurempi! -Liikennemäärät eivät ole ainakaan vähentymässä.
Anne Kuvaja
Vieras

#7 Pyyppöläntiellä on vaarallista!

31.10.2010 13:29

Joka aamu koululainen kävelee pyyppöläntietä pitkin kouluun. Varsinkin taas näin syksyllä kun aamut pimenevät, saa taas pelätä pojan koulutietä. Tie kun on kapea, mutkainen ja valojakaan ei ole. Onhan se hieman kornia, että lapsi lähtee kouluun otsalampun kanssa.
Itse olen joutunut vaunujen kanssa monta kertaa "hyppäämään" ojaan kun auto tulee mutkaan liian kovaa, eikä pysty enää väistämään. Entä sitten lapset, jotka eivät osaa tällaisessa tilanteessa lukea auton liikkeitä?
Pyyppöläntien asukas
Vieras

#8 Olisi jo aika!

01.11.2010 15:13

On yritetty tienvarren asukkaina jo kahdesti aiemmin: sekä 1990-luvun puolivälissä että päällystyksen yhteydessä.

Ongelma on ollut raha ja se, että ketään ei ole kuollut tiellä - vielä.

Läheltä piti - tilanteita on ollut.
mika kivelä
Vieras

#9

01.11.2010 17:04

Se olisi lapsille turvallisin keino liikkua.
Nykyinen tie on tosi vaarallinen...
Mervi Vallinkoski
Vieras

#10 Suunnitelmat netissä

03.11.2010 09:42

Kevyen liikenteen aluevaraussuunnitelman asiakirjat löytyvät netistä täältä
http://www.eurakka.net/fi/hanke-esittelyt/aluevaraussuunnitelmat_jyvaskyla_muurame_jamsa_toivakka/pyyppolantie

Eilisessä yleisötilaisuudessa todettiin toteutuksen osalta, että päätöksiä ei ole. Luovutin siellä jo adressin (416 nimeä siinä vaiheessa) ELY-keskuksen Keralammelle, kunnan Jauhiaiselle sekä kunnanvaltuutettu Häkkiselle. Lisää ääntä on edelleen pidettävä, niin kauan kuin väylä alkaa rakentumaan...
Pyyppöläntien käyttäjä
Vieras

#11 Pallottelu jatkuu

09.11.2010 09:10

Pallottelu asian tiimoilta on jatkunut kunnassa jo useamman vuoden. Adressi on kiertänyt aiemminkin ja mitään näkyvää ei ole tapahtunut. Pyyppöläntien liikenne on uuden asuinalueen myötä kasvanut entisestään ja lapsikulkijoita on tien varrella nyt jo paljon. Läheltä piti- tilanteita olen nähnyt useita, onneksi ei vielä kukaan ole vakavasti loukkaantunut. Nykyisellään tie on niin kapea, että kaksi autoa ja jalankulkija eivät mahdu yhtä aikaa väylälle. Heijastinliivi ja otsalamppu ovat tällä hetkellä jalankulkijan turva mutta eivät ratkaisu ongelmaan. Kevyenliikenteen väylä ja katuvalot olisi saatava pikaisesti.

Ääntä on pidettävä edelleen. Niin kauan kunnes väylää oikeasti aletaan rakentamaan.
Maija-Liisa Mannisenmäki
Vieras

#12 kommenttini

17.11.2010 21:05

Tämän asian eteen on jo tehty työtä monta vuotta turhaan .Kuntakin pettänyt lupauksissaan .Jo edellisen kunnanvaltuuston aikaan käsitelty .Aihe ensin tiet alueelle ja sitten rakentaan ei toimi Muuramessa. Itse asun alueella. Katuvalotkaan ei ole niin tärkeät kun jokaisessa talossa on pihavalot .Ajatellaan jos tulee luminen talvi tien penkat ja liukkaus. Sitä en suosi ja näe hyvänä että lasten annetaan leikkiä tiellä ilman vanhempien valvontaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.11.2010 21:10


Pyyppämäentien asukas
Vieras

#14 Re: Olisi jo aika!

18.11.2010 22:47

Kävelimme vaunujen kanssa kesällä tien varressa. Kaksi autoa osui kohdallemme ohitustilanteessa. Yritimme näyttää toiselle autolle pysähtymismerkkiä, kun huomasimme uhkaavan tilanteen. Kumpikaan auto ei hiljentänyt vauhtiaan ja oli aivan muutamasta sentistä kiinni, etteivät autot osuneet vauvanvaunuihin. Se olikin sitten viimeinen kerta kun tielle uskalsimme kävellen lähteä!!!

Kesällä golfkentän liikenne on valtavaa. Talvella ojan penkat vievät tilaa jo muutenkin kapealla tiellä. Vaaratilanteita on siis aivan liian usein!

KEVYENLIIKENTEEN VÄYLÄ ON RAKENNETTAVA GOLFKENTÄLLE ASTI!!!
Pentti Haukimäki
Vieras

#15 Pyyppölän kevyentien väylä

19.11.2010 09:06

Kun muutamia vuosia sitten teknisessä ltk ja valtuustossa käsiteltiin Pyyppölän tien asfaltointia, esitin ettei tietä asfaltoitaisi vaan rahat käytettäisiin Pyyppöläntien peruskorjaukseen (tien oikominen jne) ja kevyen liikenteen väylän rakentamiseen, esitys raukesi kannattamattomana. Tuolloin oli jo täysin selvää että liikennemäärät lisääntyvät huomattavasti asuntoalueen rakentamisen myötä, myös golf kentän käyttäjä / kävijämäärät lisääntyvät. Pyyppölän asukkailta sain jopa moitteita kun yritän "estää" asfalttitien rakentamista, valtaosa nykyisistä päättäjistä oli jo tuolloin mukana tekemässä päätöstä ettei kevyentien väylää rakenneta vaan rahat käytetään tien asfaltointiin.
Rinne
Vieras

#16 Aika heikossa jamassa

21.11.2010 12:22

On aika kaukana turvallisesta tuo pyyppöläntien tilanne. Ajelen aamuisin golf kentän suuntaan ja silloin huomaa kyllä kuinka kapea ja mutkainen tie ilman kevyen liikenteen väylää onkin vaarallinen. Liikennemäärä on vain kasvamaan päin joten jotain on tehtävä ja aloitusta ei saisi siirtää eteenpäin.
Mervi Vallinkoski
Vieras

#17 Ensi viikolla budjettikeskustelussa

05.12.2010 10:10

Kunnanjohtaja vastasi kirjoitukseeni Muuramelaisessa tällä viikolla. Minua se rupesi lähinnä suututtamaan ja laitoinkin sitten hänelle ja muutamalle kunnanvaltuutetulle aika tuohtuneen viestin. Sain Ulla Perämäeltä vastauksen, että kunnanhallituksessa yritetään ensi viikolla saada rahaa budjettiin väylää varten tai sitten lisäbudjetin kautta myöhemmin... Toivotaan niin.
seppo seunavuoresta
Vieras

#18 kävelytiestä

03.01.2011 20:28


Kevyenliikenteen väylän puuttuminen vain todistaa sen seikan, kuinka heikkoa kunnan tekninen osaaminen on. Uuden asuntoalueen rakentamisen myötä, olisi ehdottomasti pitänyt tehdä kävelytie samaan aikaa. Ihan kuin alueelle on vedetty sähkö, vesi ja viemäröinti, niin myös ihmiselle tarvitaan riittävät kulkuväylät. Eikä tämä ole voinut tulla kenellekkään yllätyksenä.
Kunnan insinöörien / tonteista vastaavien henkilöiden pitäisi tuntea vastuu tässä asiassa ja korjata tilanne.
Rahasta asia ei ole kiinni, koska kunnalta juuri löytyi rahat ostamaan lisämaata(seunavuoren takaa) seurakunnalta.
Pitäisi keksiä joku keino vaikuttaa näihin kunnan paksuniskaisiin "ammattilaisiin".
vielä joskus

#19 Seunavuorelainen

06.11.2012 14:24

Vanhahko asia, mutta edelleen ajankohtainen.
Olen kunnalta ymmärtänyt, että kevyenliikenteen väylä on kyllä ehdottoman tarpeellinen ja että kunta kyllä maksaa osuutensa, mutta että valtionosuus on se, mistä homma kiikastaa.
Varmasti sinne vielä turvallinen reitti tulee, mutta milloin..?