Ei kerrostalorakentamista Koskenrantaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei kerrostalorakentamista Koskenrantaan.

lehmänkauppoja?
Vieras

#1 jokivarren kauneus vaihdetaan likaseen rahaan?

25.10.2010 16:43

on se jännä että tarjouskilvat voittaa aina YIT. Mites se meni tämä Lapin Kansassakin puitu diili? Eräs Rouva YIT:llä töissä ja hänen miehensä taiski olla päättäjien keskuudessa ja painia juuri tällasten päätösten parissa?
Vieras
Vieras

#2 Re: jokivarren kauneus vaihdetaan likaseen rahaan?

25.10.2010 19:24

#1: lehmänkauppoja? - jokivarren kauneus vaihdetaan likaseen rahaan?

Tässä Koskenranta 1:sen kaavassa on vielä sellanen kommervenkki olemassa,

että tontin omistaa yksityinen taho,

joka on antanut YIT:lle valtakirjan toimia kaavamuutosasiassa tontin omistajan edustajana.

 

Tontin omistajan intessit toki ymmärtää,

kun tontin hintahan pompsahtaa jos moiset kaavamuutokset läpi menee,

mutta kyllä paikalle parempaaki käyttöä löytyy.

..kun kerrostalorakentaminen ja sen kautta yksityisten, ei rovaniemeläisten omistajien, kukkaron kasvattaminen.

internetin johtaja
Vieras

#3 kaavamuutospäätös

30.10.2010 18:35

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Lappi/1194654987645/artikkeli/kiela-korttelin+asemakaavamuutos+odottaa+keskustan+osayleiskaavaa.html

että semmosta päätöstä. Jutussa on virhe. Sokeripala ei ole Kiela-kortteleihin kuuluva kortteli, mutta tarviiko nyt Lapin Kansan toimitukselta täydellisyyttä odottaakaan.

On toki hyvä, että YIT joutuu odottamaan osayleiskaavan hyväksyntää, niin mitään järjetöntä elementtiläjää eivät kiireellä pääse pystyttään. Uhkana on kuitenkin, että osayleiskaavan hyväksynnässä menee läpi YIT:n valmistelemat ehdotukset sellaisenaan, joita he nyt alkavat pyöritteleen, kun kaavamuutos meni läpi. Pitää toivoa ja patistaa lautakunnan jäsenistöä suurta tarkkuutta ja selkärankaa, kun asia tulee käsiteltäväksi uudemman kerran.
Aija Aarrevaara
Vieras

#4 Järkeä kaavoittamiseen

25.11.2010 17:21

On käsittämätöntä, että Rovaniemen kaavoittajalla ei tunnu olevan minkään näköistä ymmärrystä aidon rovaniemeläisen tunnelman säilyttämiseen. Suurin osa "vanhasta" Rovaniemen rakennuskannasta on jo tuhottu. Pitäisi nyt vihdoin viimein tajuta säilyttää se mikä vielä on jäljellä. Rovaniemihän on Euroopan laajin kaupunki, mitä hyötyä siitä on kun kaikki kerrostalot ym. pitää rakentaa keskustaan. Rovaniemen keskustan asemakaavan suunnitellut arkkitehti A.Aalto piirteli aikoinaan asemakaavan erityisesti matalaksi luontoarvojen säilyttämiseksi. Jos esim. Lappiatalo tai kirjasto purettaisiin, niin minkähän lainen poru siitä syntyisi muualla kuin Rovaniemellä. Täällähän ei tunnetusti ymmäretä säilyttää eikä kunnioittaa toisen arkkitehdin suunnitelmia.
Ei todellakaan pidä hypätä milloin YIT:n tai jonkun muun tahon naruissa kun kaavoituksia suunnitellaan ja pitäisi huomioida myös asukkaiden viihtyvyys, he kuitenkin loppu peleissä kaavottajien palkan maksaa.
jahas
Vieras

#5 Turpiin tulee pojaat

26.11.2010 19:12

Mani tolks jne. On se vaan ajan kysymys kun markkinaraha voittaa tämänkin jutun. Näitä pitäisi jonkun olla alvariinsa kyttäämässä ja tämmösiä keräyksiä järkkäämässä, ettei ne onnistuisi livauttamaan. Ne jaksaa kyllä venaa ja ruutia on takana aivan tarpeeksi (rahaa). Voitelua ja välistävetoa, siinä heikäläisten työkalut ja hyvin nukkuvat yönsä.
anonyymi
Vieras

#6 :(

29.11.2010 16:55

On kyllä järjetöntä tämä rakentaminen rovaniemellä kun kaikki kauniit maisemat pitää pilata isoilla ja rumilla kerrostaloilla, ja ne harvat jäljellä olevat kauniit talotkin korvataan uusilla ja rumilla. päättäjillä on vain raha mielessä mutta kyllähän siihenkin menee rahaa kun täällä rumassa kaupungissa ei kohta enää halua asua yksikään veronmaksaja eikä matkailija
Marjatta Korhonen
Vieras

#7 Älkää vähentäkö Rovaniemellä viihtymistä.

11.12.2010 17:44

Rovaniemestä kauniin kaupungin tekevät vesistöt. Joki kuuluu kaikille. Meillä ei ole keskustan alueella suuria puistoja, jonne voisi mennä nauttimaan luonnon rauhasta päiväkävelyllään, mutta meillä on joet ja mahdollisuus niitten rannoilla käveleskellä kokea luontoa virtaa katselemalla ja kuuntelemalla. Se mahdollisuus on myös turistien viihtymiseksi, jos me haluamme matkailua kehittää.
Leena Korhonen
Vieras

#8 Koskenrannan pitää olla luonnollinen

22.01.2011 18:06

Koskenrantaan ja yleisestikin keskeisille paikoille rannan läheisyyteen ei tule rakentaa korkeita maisemaa pilaavia rakennuksia. Kaupungin ulkonäkö kärsii huonoista rakentamispäätöksistä. Mielestäni asiaa kannattaa harkita ihan todella tarkkaan ja aprikoida mitä sellainen kaupunkikuvaa rumentava rakentaminen pitkällä aikavälillä tarkoittaa rovaniemeläisille asukkaille. Yhtäkkisiä intohimoisia rakennusvillityksiä ei kannata viljellä eikä ainakaan viedä loppuun saakka miettimättä miltä näyttää sen jälkeen. Kosken rantaan suunnitteilla oleva korkea kerrostalo sillankupeeseen on kylla aivan liian radikaali kaupunkikuvalle ja vaikuttaa negatiivisesti kaupungin imagoon. Kaiken ei tarvitse olla suurta ja rumaa.
Valkoisen talon tiedotuspäälikkö
Vieras

#9 Aina on aikaa luovuttaa, ainakin adressi.

24.01.2011 16:38

Adressi todellakin lähti vetämään kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle tänään. Ties mihin öö-mappiin tai takataskuun nivaska päätyykään, mutta kansalaisaktivismi yllättää juuri silloin, kun sitä ryhdytään vähättelemään:) Tässä vaiheessa sekä nettiadressi, että paperinen versio olivat keränneet nimiä 313 kpl. Kiitosta kaikille osallistuneille, homma jatkuu kevättä kohti mentäessä ja edelleen adressiin nimiä on hyvä kerätä.
Aila Laurila
Vieras

#10 Ehdottamasti säilytettävä

02.02.2011 14:08

Kävelyreittini kulkee aina rannoilla ja olen usein ajatellut, kuinka ihanteellinen paikka tämä rakennus olisi siltakahvilaksi. Sekä talvella että etenkin kesällä olisi kiva juoda kahvi, tee tai kaakao ja pientä purtavaa. Olisi myös turisteille varmaan mieluisaa.
Hilkka Suhonen
Vieras

#11 koskenranta ja sokeripalatalo

02.02.2011 18:37

Hienoa, että jaksatte ponnistella suurta rahaa vastaan! Ja mikä ihana paikka! Aasit ei ymmärrä luonnon kauneutta, vaikka ko. rakennus on (ehkä) tiensä loppupuolella.
Tompantuomo
Vieras

#12 Kemijoen muutkin rannat uhattuina

02.02.2011 19:29

"Sokeripalatalo" ei ole ainoa huolestuttava kohde Kemijoen kaupunkimaiseassa - oikeastaan po. luontomaisemassa. Vastarannan Valion tornihotelli ja sillankorvan päiväkodin kohtalo uhkaavat. Myös ns. sairaalanniemi on menosssa suuren rahan takia! Minkähänlaisia torneja näihin onkaan jo toimistoissa piirretty? Eikö rantaan voi rakentaa matalasti maisemaaa mukaillen?
Pekka Wimmer
Vieras

#13 Kuka päättää Rovaniemen kaavotuksesta

03.02.2011 09:30

Eikö se ole niin, että grynderit päättävät ja juoksuttavat virkamiehiä ja ns. luottamusmiehiä kuin pässiä narussa. Rovaniemellä ei ymmärretä vanhaa rakennusperinnettä. Miten muuten liikennejärjetelyt hoidettaisiin Koskenranta 1:ssä, jos 8 kerroksinen talo rakennettaisiin. Miten kävisi seuraavaksi lääninhallituksen puiston ja Koskenranta kolmosen?
Seppo I Sotasaari
Vieras

#14 Slummiutuva Rovaniemen keskusta

04.02.2011 11:56

Kun Rovaniemen kaupungin luottamusmies ja virkamieseliitti antaa gryndereiden rakentaa keskusta-alueelle harmaita betonielementti rakennuksia, joiden arkkitehtuuri on ala-arvoista ja vieläpä niitä liian tiheään. Kaupungilla on tilaa väljempään rakentamiseen. Lisäksi hävittävät kaupunkirakentamisen ajallisen kerrostuman. Jälkikäteen elementtiviidakon viihtyisäksi saaminen maksaa kuntalaisille todella paljon. Ketkä tällaisesta todella hyötyvät kaupunkilaisten kustannuksella?
Hanna Laiho
Vieras

#15

04.02.2011 18:28

Rovaniemellä on nähtävissä ihmeellinen purkamisen ja tuhoamisen vietti - kaikki vanha pois uuden tieltä. Nämä huikeat suunnitelmat tulevat toteutuessaan olemaan sellaisia ratkaisuja, joita varmasti kadutaan jo muutaman vuosikymmenen päästä.
Emme näe rakantamattomien rantojen tai vanhojen rakennusten arvoja ja virkistysalueiden tärkeyttä. Ihminen voi hyvin, kun hän voi elinympäristössään kohdata luonnon ja historian. Millaisen ympäristön haluamme lapsillemme jättää?
heikki.o alanko
Vieras

#16 perinteitä vaalien

10.02.2011 16:39

Mielestäni ko. rakennuksella on rovaniemen mennisyyteen liittyvää arvoa, josta johtuen ei ole mitään syytä hävittää rakennusta uudisrakentamisen tieltä.Kyllä sitä rakennusmaata löytyy muualtakin-tämä on vain gryndereitten oman edun tavoittelua.Tämä entinen kulkutautisaala toimi myöhemmin mm.vanhustenhoitolaitoksena,minun isoäitini on ollut siellä hoidettavana!
Vanhan säilyttämisen puolesta puhuja!
Vieras

#17 Perinteet kunniaan!

10.02.2011 16:42

Miksi kaikki vanha täytyy hävittää - säilyttäkää edes jotain jälkipolville muistoksi.
kaksonen
Vieras

#18 Mikä pimentää näkökyvyn

16.02.2011 16:33

Aivan ajattelematonta ja lyhytnäköistä, ,matkailunähtävyyden lisäksi kaupungin loistelis asia pitää jokiranta kupunkilaisten sekä matkailijoiden nautintoikeutena.Vois katsoa mallia muista jokikaupungeista , esim Kajaanissa hieno kävelyreitti pitkin Kajaaninjoen vartta, Ottakaa nyt järki pöydälle!


Vieras

#19

07.08.2014 08:17

Ei rovaniemellä liikaa vanhoja rakennuksia enää ole .