Vetoomus: NATO, isäntämaasopimus ja Suomen laki

Vetoomus: NATO, isäntämaasopimus ja Suomen laki / Tiedotteet / Tärkeää: Isäntämaasopimuksen allekirjoituksen johdosta laadittu vaatimus / Kommentit


Vieras

#1

06.09.2014 13:37

Kyllä kyseenalaistan ehdottomasti!

Vieras

#2

06.09.2014 14:35

Kyllä kyseenalaistan ! Heillä ei ollut siihen oikeutta koska asiaa ei oltu käsitelty Hallituksessa ! He ovat rikkoneet lakia ....
Aika noudattaa perustuslakia

#3 #3

06.09.2014 15:54

Perustuslain yli taas käveltiin. Mielestäni sopimus on kyseenalainen, koska se ei ole perustuslain mukainen.


Vieras

#4

06.09.2014 17:26

kyllä kyseenalaistan.

Vieras

#5

06.09.2014 18:35

Allekirjoitus on laiton, koska eduskunta EI ole asiaa käsitellyt EIKÄ hyväksynyt. Kyseisenlaista sopimusta virkamies EI voi allekirjoittaa hallituksen ja presidentin päätöksellä, koska heilläkään ei ole oikeutta asiasta yksin päättää koska eduskunta ei ole asiaa käsitellyt eikä päättänyt sitä/niitä hyväksyä. Presidentti ja hallitus eivät myöskään voi tehdä päätöstä ko. sopimusta allekirjoitettavaksi, koska eduskunta ei ole asiaa käsitellyt ja hyväksynyt allekirjoitettavaksi.

Vieras

#6

06.09.2014 18:35

Kyllä kyseenalaistan.

Vieras

#7

06.09.2014 18:38

Kyseenalaistan.

Vieras

#8

06.09.2014 21:41

Jacob Söderman, valtiosääntöoppinut ja poliitikko, on perustellut miksi asia vaatii eduskuntakäsittelyn ja perustuslakivaliokunnan käsittelyn ja ehdottaa hallituksen tiedonantoa jolla noihin voisi päästä. Jos Jacob Söderman, saamansa tiedon perusteella, pitää tätä välttämättömänä, miksen minäkin? Södermanin kantaa on esitelty mm. Keskustan Suomenmaassa.

Vieras

#9

06.09.2014 23:15

Todellakin kyseenalaista touhua. Kansan(eduskunnan) näistä pitää päättää, eikä muutaman NATO -haukan.

Muutenkin USAn ja NATOn politiikka euroopassa enemmänkin haiskahtaa WW3-sotaan tähtäävältä Venäjän provosoinnilta. Eikä sotia EHKÄISEVÄLTÄ puolustusliitolta.

Pakotteilla, painostuksella, propagandalla ja False Flag -iskuilla on lähes kaikki historian sodat aloitettu.

Toivottavasti kansa etsii vaihtoehtouutiskanavia netistä (esim RT.com), eikä sukkana hyväksy USA-vetoisen TVn ja lehdistön tarjoamia versioita esim. Ukrainan kriisin syypäistä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.09.2014 00:14


7,5,miljardiavastuuta

#11 Re:

07.09.2014 00:16

#10: -  

 Mielestäni vastuu on nyt eduskunnan oikeusasiamiehellä ja/tai oikeuskanslerilla. Onko noudatettu suomen lakia allekirjoituksilla, jotka muuttavat suomen voimassa olevan perustuslain sanaa ja henkeä?


Vieras

#12

07.09.2014 09:40

Kyllä kyseenalaistan.
Matti Aalto

#13

07.09.2014 18:37

Käymme lähipäivinä jättämässä tutkimuspyynnön suojelupoliisille epäillystä maanpetosrikoksesta.

Katsokaapa onko alla oleva teksti hyvä sellaisenaan vai pitäskö sitä vielä tuunata.

TUTKINTAPYYNTÖ


Suojelupoliisi
Torikatu 22 A

 

90100 Oulu

 

Puh. 029 541 8455

Tutkintapyyntö esitutkintaviranomaiselle:

Pyydän tutkimaan, ovatko presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Alexander Stubb, valtiovarainministeri Antti Rinne, ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka, kehitysministeri Pekka Haavisto, sisäministeri Päivi Räsänen, puolustusministeri Carl Haglund sekä Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg syyllistyneet rikoksiin (erityisesti Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen sekä puolueettomuusmääräysten rikkominen), ja estämään mahdollisen rikollisen toiminnan jatkamisen.


Tutkintapyynnön perustelut:

1. Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen

Rikoslain 12 luvun (maanpetosrikokset) 1 §:n mukaan se joka, tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla taikka vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla

1. saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan valtion alaiseksi,

2. irrottaa osa Suomea muusta valtakunnasta tai

3. muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla rajoittaa Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Lain perustelujen (HE 94/931) mukaan säännöksen kolmas kohta voi tulla sovellettavaksi, jos Suomen edustaja solmii vieraan valtion kanssa ilman asianmukaisia valtuuksia valtiosopimuksen, jolla Suomi liittyy valtioliittoon, sotilasliittoon tai valtioiden yläpuolella olevaan taloudelliseen järjestöön. Vakavuudeltaan alueluovutuksiin rinnastettavaa Suomen valtiollisen itsemääräämisoikeuden rajoittamista voi olla esimerkiksi se, että vieras valtio tai ylikansallinen organisaatio saisi käyttää lainsäädäntö-, toimeenpano- tai tuomiovaltaa Suomen alueella, taikka Suomen korkeimpien valtioelinten päätösten saattaminen riippuvaisiksi ulkovaltojen tai ylikansallisten elinten hyväksymisestä.

 

2. Puolueettomuusmääräysten rikkominen

Rikoslain 12 luvun 10 §:n mukaan se, joka rikkoo Suomen suhtautumisesta sotaa käyviin vieraisiin valtioihin annettuja puolueettomuusmääräyksiä, on tuomittava puolueettomuusmääräysten rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Suomi pyrkii vakiintuneesti pysymään sotaa käyvien vieraiden valtioidenvälisten ristiriitojen ulkopuolella. Suomen suhtautumisesta sotaa käyviin valtioihin on määräyksiä puolueettomuusmääräyksistä annetussa asetuksessa (194/1963). Suomessa asuva tai muutoin Suomessa oleskeleva henkilö ei saa myötävaikuttaa siihen, että näitä puolueettomuusmääräyksiä rikotaan.

Ennen kaikkea puolueettomuusmääräykset kieltävät Suomen alueen hyväksikäytön sodassa. Lain esitöiden mukaisesti (HE 94/932) rangaistavaa on esimerkiksi sota-aluksen tai sukellusveneen luvaton tuleminen Suomen aluevesille, aluksen viipyminen Suomen aluevesillä kauemmin kuin on sallittua tai aluksen sotilaallisen varustuksen lisääminen Suomen alueella. Myös esimerkiksi Suomen käyttäminen sotatoimien tai tiedustelun tukialueena tai sotilaallisessa varustautumisessa on rangaistavaa. Vastaavasti tällaisten toimenpiteiden salliminen on rangaistavaa puolueettomuusmääräysten rikkomista.

3. Taustatietoja

Julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaan UTVA eli ulkopoliittinen ministerivaliokunta teki 22.4.2014 päätöksen solmia sotilasliitto NATO:n kanssa niin sanotun isäntämaasopimuksen. Julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaan kyseinen sopimus on muotoiltu siten, että se antaa NATO:lle, eli käytännössä Yhdysvalloille, oikeuden käyttää Suomen valtion maa-aluetta,
ilmatilaa ja aluevesiä sotatoimiin nimeltä mainitsematonta valtiota vastaan. Vallitsevan käsityksen mukaisesti tuo valtio on Venäjä. Tämä sopimus on tiettävästi allekirjoitettu 04.09.2014 Yhdistyneessä Kuningaskunnassa..

Pyydän poliisia selvittämään, onko päätös ryhtymisestä isäntämaasopimuksen valmisteluun tehty oikeaa menettelyä noudattaen. Pyydän lisäksi selvittämään, ovatko sopimuksesta päättäneet tahot ja sen allekirjoittaja toimineet vaarantamalla Suomen itsemääräämisoikeuden, sekä rikkoneet laissa annettuja puolueettomuusmääräyksiä.

 

Niinikään pyydän selvittämään onko kyseisen sopimuksen sisällön salaamiseen tai muuhun maanpetokselliseen toimintaan syyllistynyt muita Suomen kansalaisia kuin tässä tutkintapyynnössä mainitut henkilöt.

 

 

 

 

Eero Tillanen
Vieras

#14 En kyseenalaista

07.09.2014 19:35

En kyseenalaista - tuomitsen sen perustuslain vastaisena! Maanpetturipoliitikot Siperiaan työleirille, pelkkä menolippu riittää.

Eero Tillanen

#15 Tehty yksityisesti jo

07.09.2014 19:37

Allekirjoitin tuon saman tutkintapyynnön ja toimitin sen poliisille, joka sanoi toimittavansa sen viran puolesta eteenpäin KRP:lle, koska se on virkavelvollisuus. Ei se hänelle kyllä vastenmielistä ollut.


Vieras

#16

08.09.2014 04:35

Kyllä kyseenalaistan! Elämme suomessa joka on demokraattinen tasavalta! mielestäni tämä tarkoittaa sitä että kansa päättää!mutta vitut,nämä nyt johdossa olevat hallituspuolueet rikkovat räikeästi kansalaisten oikeuksia tietää asioista.Salaa tekevät sopimuksia ym.EI Natoon! joka vaarantaa koko suomenkansan turvallisuuden!

Vieras

#17

08.09.2014 06:32

Tällä sopimuksella ei ole mitään legitimiteettiä ja kyseenalaistan Nato-sopimuksen!

Vieras

#18

08.09.2014 08:18

NATO-sopimus loukkaa Suomen puolueettomuutta ja sitoutumattomuutta, joka on itsenäisyydestämme alkaen ollut kansakuntamme perusta. Venäjä ei ole ollut uhka Suomelle viime vuosikymmenien aikana, mutta NATO-sopimus tekee Suomesta uhan Venäjälle. Suomesta on tullut Brysselin satelliitti-ja puskurivaltio. Brysselissä sijaitsee sekä NATO:n että EU:n päämajat, joten voi sanoa, että Suomea hallitaan nyt Brysselistä käsin kaukaisena ja eksoottisena siirtomaana, jota hyväksikäyttäen voi lietsoa konflikteja Venäjää vastaan.

Vieras

#19

08.09.2014 15:59

EU-paatti vaappuu vaarallisella väylällä kohti karikkoa! Kannatais varmaan hypätä paatista pois ja alkaa yhteiskunnalliset elvytystoimenpiteet. Suomi ansaitsee hyvät naapurisuhteet. Tieto isäntämaasopimuksen allekirjoittamisesta ei ainakaan kohdaltani lisännyt turvallisuuden tunnetta. Kun naapurilla menee hyvin, menee meilläkin. Siihen kannattaisi panostaa. Ukrainan tilateesta kansalaisille on puhuttu liian paljon potaskaa. MP, Espoo

Vieras

#20

09.09.2014 13:34

KYLLÄ! Historiaa toistaa itseään! Suomi Natsi Saksan puolella Venäjää vastaan. Järjetöntä kun ajattelee että nämä meidän niin kutsutut poliitikot ovat kuulemma palon aapista lukeneet, ainakin enemmän kun minä?? No hyvä puolihan tässä on se että lopulta Suomi ymmärtää "yskän" ja tekee Venäjän kanssa niin kun kuuluukin tehdä ja toimia, kun kyseessä on meidän NAAPURIMAASTA!!!

Vieras

#21

11.09.2014 16:06

Tämä on rikollista toimintaa !

Vieras

#22 Re:

16.09.2014 11:05

#2: -  

 testi


Vieras

#23

17.09.2014 10:37

Nato sopimus on täysi huijaus
KYRPÄ

#24 FÚCK OFF NATO///HATO ! NATO ALAS !

03.04.2020 00:15

LUOTTAISIN ITE ENEMMÄN SOPIMUKSEEN WARSHO´VAN LIITON , AL GAYN TAI PÉRSEENI KANSSA KU NATON

:D

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.07.2020 22:13