Länsimetron jatkohanke - Sammalvuoren tuhoaminen estettävä

viilipytty

#101 En puolesta enkä vastaan, oikeus voittakoon!!!

22.11.2014 13:04

Kannattaa muistaa, että kaikkien kommenttien kohdalla on tarvittaessa mahdollista selvittää, mistä ne on lähetetty.

On siis syytä miettiä ensin ja kirjoittaa vasta  sitten, niin voi välttyä ylilyönneiltä ja seuraamuksilta.

 Nimimerkin turvin on perin inhimillistä kirjoittaa, mitä sattuu mieleen juolahtamaan.

Laatija

#102 Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!

22.11.2014 18:58

#79: Ihmettelijä - Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!! 

 Jos kyseessä olisi rehellinen ja lainkuuliainen kansalainen, esiintyisi tietenkin omalla nimellään, mutta kun ei ole. Miksi muuten pitää vastustaa adressia, jos sillä ei mitään merkitystä? Sammalvuoren tuhoamishanke on todella lain vastainen, ainakin Perustuslain 14 § vastainen, Yvaa ei ole tehty, naapurikuulemisia ei ole ollut jne. Enemmän ilmenee H:n Hao- ja KHO-valituksista.

 

Laatija

#103 Re: Re: Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

22.11.2014 19:04

#96: kolmas kuntalainen - Re: Re: Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 Taas kaupungin virkamies  puolustautui perättömillä lausumilla. Esimerkit Lauttasaaresta, Tapiolasta ja Matinkylästä osoittavat ihan muuta.  Kaikki väitteessäni esitetyt haitat toteutuvat, jos louhintatyöhön Sammalvuorella ryhdytään.- (Tunnistan  tietojen vääristelijän, virkamiehen)

Laatija

#104 Re: Re: ADRESSIA MOITTIVAT, MIKSI ETTE USKALLA ESIINTYÄ REILUSTI NIMELLÄNNE?

22.11.2014 19:07

#92: - Re: ADRESSIA MOITTIVAT, MIKSI ETTE USKALLA ESIINTYÄ REILUSTI NIMELLÄNNE? 

 Taas yksi babyn vastaus, ei uskalla esiintyä nimellään, ja vielä puolustaa. Häpeä raukkamaisuuttasi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.11.2014 08:21


ihmettelijä

#106 Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j

24.11.2014 08:32

#102: Laatija - Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!! 

Olen rehellinen ja lainkuuliainen kansalainen ja käytän tällä palstalla oikeuttani kirjoittaa nimimerkillä ilman sen kummempaa perustelun tarvetta.

Länsimetron jatko ei ole mikään "Sammalvuoren tuhoamishanke" koska se ei tuhoa Sammalvuorta vaikka sen varikko sijoitetaankin syvälle sen kallioperään. Pääosin sen maanpäälliset rakenteet sijaitsevat yleiskaavan TP eli työpaikka-alueeksi määritellyllä alueella eikä suinkaan V eli virkistysalueella.

Hanke ei ole millään lailla lain vastainen vaan perustuu lainvoimaiseen asemakaavaan ja sen toteutus lainvoimaisiin rakennus- ja toimenpidelupiin. Väite sen olemisesta Perustuslain 14 pykälän vastainen on mahdoton koska kyseinen pykälä kuuluu lain lukuun 2 Perusoikeudet ja käsittelee Vaali- ja osallistumisoikeuksia.

Toteamus siitä, että Ympäristövaikutusten arviointimenettelyä ei ole tehty on oikea mutta kyse ei ole puutteesta saati sitten virheestä koska Uudenmaan ELY-keskus on 12.7.2013 päättänyt, että Matinkylä-Kivenlahti metrohankkeeseen ei sovelleta ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. YVA on laadittu aikanaan jo länsimetron aikaisemmassa vaiheessa koskemaan koko aluetta. Hanke ei edes lakisääteisesti olisi edellyttänytkään yva-menettelyä ja se noudattaa yleiskaavaa ja asemakaavaa, joiden laatimisen yhteydessä ympäristövaikutuksia on jo arvioitu.

ELY:n ilmoituksen mukaan "osallistumista ja vuorovaikutusta on järjestetty kaavoituksen puitteissa monipuolisesti ja eri tavoin, myös lakisääteisen kuulemisen lisäksi. Osallisilla on ollut mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja saada tietoa tarkoituksenmukaisissa vaiheissa."

ELY-keskus toteaa päätöksessään muun muassa, että "Metro Matinkylä - Kivenlahti on kokonaisuutena ympäristön kannalta positiivinen hanke. Se tukee kaupunkirakenteen eheyttämistä, aluerakenteen tasapainoista kehittymistä pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteutumista. Joukkoliikenteen ja erityisesti raideliikenteen kehittäminen pääkaupunkiseudulla on liikennejärjestelmän janyhdyskuntarakenteen toimivuuden kannalta erittäin tärkeää."

Varmuuden vuoksi vielä maininta, että Ihmettelijä ei ole entinen eikä nykyinen työntekijä sen enempää kaupungilla, Länsimetrolla kuin ELY:ssäkään. Tämä ei estä käyttämästä tervettä järkeä tässä keskusteltavassa asiassa.

ulkopaikkakuntalainen ihmettelijä

#107 Adressi on hyvällä asialla!

24.11.2014 20:03

Espoon taloudellista alamäkeä voi vain ihmetellen seurata!

Pienemmissä kunnissa ei olla yhtä "suuruudenhulluja".

Hoitavatko espoolaiset päättäjät samalla tavalla oman perheensäkin taloudenpidon: ottamalla valtavasti velkaa ja riskejä?

 


Vieras

#108 Re: Re: Re: Asiaton kommentin poisto

24.11.2014 22:05

#33: Hannes Lampimäki - Re: Re: Asiaton kommentin poisto 

 Kannattaa lukea yo. Asiaton kommentin poisto-viesti. Lisäksi kannattaa huomata, että koko länsimetron jatkeesta on Helsingin Hao:ssa 6 valitusta, KHO:ssa yksi valitus ja Eduskunnan oikeusasiamihellä yksi. Lisää tullee, kun ehtii.  


Vieras

#109 Re: Adressi on hyvällä asialla!

24.11.2014 22:10

#107: ulkopaikkakuntalainen ihmettelijä - Adressi on hyvällä asialla! 

 Kiitos komentoija! Espoo on länsimetron myötä menossa kohti taloudellista katastrofia. 


Vieras

#110 Re: Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j

24.11.2014 22:13

#106: ihmettelijä - Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j 

 ELY-keskus on päättänyt sellaisista asioista, joista se ei voi pättää. Ei ELY voi kävellä lainsäädännön yli. Katsotaan, miten oikeus tämän ratkaisee. Suomessa ei tietysti aina saa oikeutta.

toinen kuntalainen

#111 Adressi on väärällä asialla.

25.11.2014 06:12

Voisiko kirjoittaja perustella väitettään, että Uudenmaan ELY-keskus olisi päättänyt asioista, joista se ei voisi päättää. Väite on sinänsä jo naurettava. Ilmeisesti väitteen esittäjä luulee tietävänsä paremmin ELY-keskusten päätäntävallan kuin nämä itse. Perustelematta on ja taitaa jäädäkin väite, että ELY olisi "kävellyt lainsäädännön yli".

Silloin kun tehdyt päätökset eivät sovi yksittäisen kansalaisen maailmankuvaan ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin on helppoa väittää niitä laittomiksi ja alkaa kyhätä valituksia, joiden ainoa seuraus on oikeuslaitoksen ruuhkauttaminen ja verovarojen käyttö turhuuksiin. Kun sitten lopputulos ei miellytä niin "ei ole saanut oikeutta".

toiskuntalainen

#112 JÄITÄ HATTUUN, HYVÄT ESPOOLAISET METRON KANNATTAJAT!!!!!!

25.11.2014 08:10

Näyttää siltä, että jotkut espoolaiset ovat alkaneet käydä " JOKAMIEHEN OIKEUTTA " tällä sivustolla .

Odottakaa, hyvät metron kannattajat, OIKEUDEN PÄÄTÖKSIÄ !!!

 

 

vielä metrokantaansa harkitseva kuntalainen

#113 Metromyönteiset, tehkää ihan oma adressi !

25.11.2014 08:26

Luuletteko,  metron kannattajat, saavanne kannanotoillanne tällä sivustolla kannattajia asiallenne?

Minuun se on vaikuttanut päinvastaisesti ! Luettuani esim. nimimerkin "toinen kuntalainen" #111 mielipiteen ja "mollauksen", olen harkitsemassa adressin allekirjoittamista.

Toki yksin tämä ei vaikuta ratkaisuuni. Olen ollut mielipiteessäni "kahden vaiheilla" jo jonkin aikaa.

YMMÄRRÄTTEKÖ, METRON KANNATTAJAT, ETTÄ EPÄKORREKTISTI ESITETYT MIELIPITEENNE TÄLLÄ SIVUSTOLLA VOIVAT KÄÄNTYÄ ASIAANNE VASTAAN ?

 

 

ei-espoolainen, mutta pääkaupungin seudulta

#114 METRON JATKEESTA USEITA VALITUKSIA ERI OIKEUSASTEISSA

25.11.2014 08:33

Metromyönteiset espoolaiset, näyttää siltä, että odotatte metron tuloa yhtä malttamattomasti kuin lapset joulupukkia!

Odotelkaa nyt ihan rauhassa! Kyllä se tulee, jos on tullakseen.

Toinen kuntalainen

#115 Re: Metromyönteiset, tehkää ihan oma adressi !

25.11.2014 08:45

#113: vielä metrokantaansa harkitseva kuntalainen - Metromyönteiset, tehkää ihan oma adressi ! 

 Adressia metron puolesta ei tarvita koska meton jatke on jo rakenteilla ja valmistuu aikanaan huolimatta myöhäsyntyisistä yrityksistä sen estämiseksi. Epäkorrektius näyttäisi lähinnä olleen tämän adressin puolestapuhujien ominaisuutena. Tällä palstalla tosiasioiden esittäminen ei kenties saa allekirjoittajia tai sellaista harkitsevaa muuttamaan mieltään mutta sillä ei ole merkitystä kuin ei ole koko adressillakaan. Kyse on vain oikeiden tietojen esille tuomisesta, että myös allekirjoittajilla olisi käsitys siitä, mistä Sammalvuoren asiassa on todella kysymys. Adressin laatijoilla on luonnollisesti tarve esittää asiasta vähän oman mielensä mukaan mukautettuja ja jopa vääriäkin tietoja.

Asianosainen

#116 Re: Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j

26.11.2014 00:21

#106: ihmettelijä - Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j 

 Nyt tunnistan tämän HP:n, ei ole todellakaan mikään asiantuntija. Tässä vähän vastauksia:

1. Niin valitettavasti varikko yritetään perustaa Sammsalvuoren kallioperään, mutta jos oikeus vielä tässä maassa toteutuu, sitä ei perusteta sinne. Hankkeessa on rikottu niin monta lakia ja Espoon kaupunginkin monia pelisääntöjä, että hanke pitää pysäytttää.  

2. Ihmettelijä on väärässä tässäkin. Lainsäädäntötyötä pitkään tehnyt, Eduskunnan käyttämä asiantuntija, esitti tämän tulkinnan Perustuslaista, minkä itse esitin. Ihmettelijä on taas maallikkona lukenut kuin piru Raamattua.

3. Samoin YVA-selvitys, ELY-keskuksen päätös on moitteenvarainen, ei se ole mikään Jumalan sana. Päätös  on saman lainsäädäntöasiantuntijan mukaan väärä. Tähänkin vastaukseen pyysin viisaampien arvion.

OMALTA PUOLELTANI TOIVON, ETTÄ TÄLLAISTEN ASIATTOMIEN VIESTIEN LÄHETTÄMINEN ADRESSIN VASTUSTAJIEN PUOLELTA LOPETETTAISIIN.

Sammalvuoren puolesta-hanke etenee muilla rintamilla oikein hyvin. Pian ylittyy 1000 nimeä adressiin, hilkulla on, saattaa ollakin, kunhan kaikki listat ehditään tarkastaa.

     

 

 

 

Ajatteleva kuntalainen

#117 Re: Re: Metromyönteiset, tehkää ihan oma adressi !

26.11.2014 00:32

#115: Toinen kuntalainen - Re: Metromyönteiset, tehkää ihan oma adressi ! 

 Kyllä epäkorrektius on nimenomaan metron kannattajien ja samalla Sammavuoren tuhoajien puolella. Se, että läntistä metrovarikkoa ei tarvitsisi rakentaa ollenkaan, on yksi fakta. Jos metro kaiken järjen vastaisesti halutaan tnne rakentaa, tänne riittäisi pitkä kääntöraide. Silloin ei tulisi kallista varikkoinvestointiaakaan. Jos länsimetron jatke toteutuu muodossa missä tahansa, Espoon talous ajautuu katastrofiin. Tässä ei tarvitse olla ennustaja, vaan faktalukujen katsoja. 

Nöykkiöläinen

#118 Re: Espoon kaupungin Ympäristökeskuksen valvontapäällikön meluilmoituspäätöksestä

26.11.2014 01:06

#10: Helinä K. - Espoon kaupungin Ympäristökeskuksen valvontapäällikön meluilmoituspäätöksestä 

 On huomattava, että tätäkin ilmoitusta on Vaaasan Hallinto-oikeus moittinut, joten se olisi pitänyt päätöksenteossa huomioida. Näin ei ole tapahtunut Sammalvuoren osalta.

Nöykkiöläinen

#119 Re: Re: Metromyönteiset, tehkää ihan oma adressi !

26.11.2014 01:13

#115: Toinen kuntalainen - Re: Metromyönteiset, tehkää ihan oma adressi ! 

 Tämä viesti oli suorastaan loukkaava. Meillä Sammalvuoren lähellä asuvilla ei ole mitään tarvetta esittää väärää tieoa. Olemme tarkkaan selvittäneet faktat. Meillä on ollut monia asiantuntijoita käytettävissämme, yksi sellainenkin, jota Eduskuntakin aiantuntijana kuulee ympäristöasioita valmisteltaessa. 

Nöykkiöläinen

#120 Re: Adressi on väärällä asialla.

26.11.2014 01:19

#111: toinen kuntalainen - Adressi on väärällä asialla. 

 Adressi on oikealla asialla. ELY-asian tulkinta perustuu erään Suomen oloissa huippuasiantuntijan lausuntoon. Tätä asiantuntijaa Eduskuntakuntakin käyttää ympäristöasioita koskevan lainsäädännännön valmistelussa. Että, kannattaisi pitää pienempää kitaa.

Nöykkiöläinen

#121 Re: Re: Re: Re: Asiaton kommentin poisto

26.11.2014 01:39

#23: Asiantuntija - Re: Re: Re: Asiaton kommentin poisto 

 Tämä kommentti on niin absurdia potaskaa, ettei kannattaisi edes vastatata. Puhut 3-4 kk louhinta-ajasta. Oletko aivan .... Länsimetro Oy:kin puhuu milloin 3-4 vuodesta. Oikea ennuste lienee 7-10 vuotta. On huomattava, että louhinnan aikana kallion kiintokuutio kolminkertaistuu, jolloin mursketta on kuljetettava kolminkertainen määrä kiintokuutioihin verrattuna.

Adressissa ei ole ainuttakaan asiatonta väitettä. Asiat on tarkastettu asiantuntijoiden kanssa. Allekirjoittajina on mm.korkealle koulutettu asiantuntija, joka toimii eduskunnan ympäristölainsäädäntöä valmistelevassa työryhmässä asiantuntijana, ainakin yksi tekniikan tohtori, joka tuntee asiat jne.  

Ihmettelijä

#122 Re: Re: Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j

26.11.2014 07:29

#116: Asianosainen - Re: Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j 

 Varikkoa ei vain yritetä sijoittaa asemakaavan mukaiseen sijaintiinsa Sammalvuoren alle vaan se sinne myös on jo hyvää vauhtia syntymässä kun ajotunnelin työt ovat alkaneet. Sijoitus perustuu nimenomaan lainvoimaiseen kaavaan ja lainvoimaisiin lupiin eli oikeus toteutuu juuri tällä tavalla huolimatta siitä, että eräät yksittäiset kuntalaiset ovat asiasta eri mieltä. Hankkeen pysäyttämiseen ei ole mitään syytä koska se ei riko mitään lakia huolimatta päinvastaisista ja virheellisistä väitteistä. Eikä pysäyttäminen olisi minkään mittapuun mukaan edes järkevää.

Ihan sama mitä joku metroa vastustava lainoppinut väittää hankkeen perustuslain vastaisuudesta. Metron lainmukaisuus on tosiasia eikä perustuslain kansalaisen vaalioikeutta koskeva pykälä sitä mihinkään muuta. 

Ihmettelijä

#123 Re: Re: Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j

26.11.2014 07:34

#116: Asianosainen - Re: Re: Re: Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!j 

 ELY:n päätös koskien YVA:n tarpeettomuutta on täysin moitteeton eikä siitä voi enää edes valittaa valitusajan umpeuduttua jo aikaa sitten. Lainsäädäntöasiantutija voi olla asiasta ihan mitä mieltä vain mutta se ei päätöksen laillisuutta mihinkään muuta.

Adressin taustahenkilöiden todellinen tarkoitusperä on näissä asiattomissa kommenteissaan jo tullut selkeästi esille. Metron vastustaminen on tärkeä asia heille vaikka tietävätkin olevansa jo pahasti myöhässä.

Ei ihan nöykkiöläinen

#124 Re: Re: Re: Re: Re: Asiaton kommentin poisto

26.11.2014 08:59

#121: Nöykkiöläinen - Re: Re: Re: Re: Asiaton kommentin poisto 

Jos olisit vaivautunut lukemaan kyseisen kirjoituksen kunnolla niin olisit mahdollisesti voinut ymmärtää, että kirjoittaja puhui nimenomaan ajotunnelin louhinta-ajasta. Se ei tietenkään kestä puolta vuotta kauempaa ja tuskin edes sitäkään. Tietysti on kokonaan toinen juttu miten louhinta etenee varsinaisissa tunneleissa ja tietenkin tätäkin ajotunnelia käytetään niin kauan louheen kuljetukseen kun louhintaa alueella tehdään. Koko jatkeen louhinnan kesto on arviolta 2-3 vuotta kuten se oli ilmeisesti alkuperäisen Länsimetronkin kohdalla. Näin siitä huolimatta, että vastustajat tekevät kaikkensa heittääkseen kapuloita rattaisiin.

Jos louheen kuljetus aiheuttaa jollekulle harmaita hiuksia niin sitten lienee parasta ryhtyä vastustamaan kaikenlaisten raskaiden ajoneuvojen kulkemista Nöykkiöntiellä.

ihmettelijä naapurikunnasta

#125 SAMAT ADRESSIA VASTUSTAVAT JANKKAAVAT SAMOJA MIELIPITEITÄÄN KYLLÄSTYMISEEN ASTI !!!

26.11.2014 09:09

Adressin vastustajat! Vaikka olette eri mieltä metroasiasta, ei sitä niin fanaattisesti tarvitse tällä sivustolla kuuluttaa.

Ilmeisesti kyseessä on eläkeläisiä tai virkamiehiä, kun seuraa mihin aikaan viestejä on lähetetty.

Ei kellään tosissaan työssä käyvällä ole aikaa VIRKA-AIKANA lähetellä viestejä adressit.com:iin !!!