LOKKAAN JOHTAVIEN KELKKAREITTIEN SÄILYTTÄMISEN PUOLESTA

Jussi
Vieras

#1 Herättääkö tämä teissä minkäänlaisia tuntoja?

30.10.2010 09:50

Herättääkö tämä teissä minkäänlaisia tuntoja?
j.haavisto
Vieras

#2

31.10.2010 01:31

ette voi poistaa sitä reittiä, koska olen jo kahdesti ajanut sitä ja aijon ajaa vielä kolmannenki kerran.

Vieras

#3 Sodankylän kuntastrategia vuosille 2010-2014

31.10.2010 10:21

sodankylässä oikein painotetaan tulevaisuuden kuvissa hyviä ja monipuolia liikenneyhteyksiä. Ilmeisesti kelkkailu ei kuulu tähän eikä safari firmat matkailuun?

http://www.sodankyla.fi/media/ajankohtaista/yleinen/sodankylan_kuntastrategia_kv_0402201017263.pdf

-Sivu 9
Lainaus:

Päämäärä - Matkailuelinkeinomme ja palvelumme täydentävät onnistuneesti korkean laatunsa ja yksilöllisen tarjontansa avulla Lapin verkottunuttu palvelutarjontaa.

Toimenpiteet - Hyvät ja monipuoliset liikenneyhteydet. Majoitusyritysten toimintaedellytysten turvaaminen. Kesä- ja talvimatkailun kehittäminen. Matkailupalveluhanke.

Tavoitteet 2010-2011 - Rautatieselvitys. Organisoitu verkostoitumistapahtumia jahuomioitu erityisesti Luoston ja kunnanpohjoisosan yritykset "rajattomasti"Maaseutu- ja kalastusmatkailuhanke.



Genesis Extreme
Vieras

#4 Kaivoksista nähtävyyksiä?

31.10.2010 11:52

Vai meinaako Sodankylän päättäjät että kaikki liikkuminen ulkomaisten kaivosyhtiöiden tekemillä valtausalueilla loppuu tähän syksyyn?
kaivosmies
Vieras

#5 Faktat

01.11.2010 05:00

1/3 Sodankylän alueesta on vallattu kaivosyhtiöille. Nuo kaivosalueethan on aina aidattuja, joten ei niiden läpi varmasti kelkkailla. Kuten ei sattasvaarassakaan kelkkailla, poroaitojen takia. Kaivosalueella EI SAA KELKKAILLA, EIKÄ KAIVOSALUEELLA SAA OLLA KELKKAREITTEJÄ. Kaikki kelkkareitit kaivosalueilta poistetaan. Laki on täysin kaivosyhtiöiden puolella. Kuntalaisilla, eikä kellään muullakaan ole yhtään mitään mahdollisuutta vaikuttaa. Nämä adressit on naurettavia, eikä niillä ole mitään vaikutusta. Kunta on itse myynyt ne alueet kaivosyhtiöille. Kelkkailu saastuttaa luontoa ja lisää kasvihuonepäästöjä 20-30 litraa / 100 km kulutuksella. Myös melu haitat ja luonnon vahingoittuminen suurta. Kelkkailusta on vain haittaa. Hyvä, että kelkkareitit vähenee sodankylässä melkoisesti, eikä uusia tule. Myös kelkkareittien kunnossa pitämisen kulut pienenevät. Kunta, kaivosyhtiöt +työntekijät hyötyvät ja luonto säästyy kelkkailijoiden raiskauksilta. Kelkkojen tuottama melu yms saasteet vähenevät.

Vieras

#6

01.11.2010 08:12

Kaivosmies: Se, että reitit vähenevät, ei tarkoita automaattisesti kelkkailun vähenemistä. Reittien puuttuminen voi lisätä ns. villiä kelkkailua, jolloin kelkkaillaan siellä missä mieli tekee. Näin ollen myös vahingot luonnolle kasvanevat kun itsekukin ajelee missä haluaa. Melusaaste tuskin tuolla perällä kovin on häiriöksi ollut, sen verran syvällä metsässä/erämaassa reitit kulkevat. Kelkkauria ei ennenkään kovin kummoisesti ole hoidettu, joten niiden kunnossapitokulujen en usko merkittäviä säästöjä tuovan. Lisäksi kummastuttaa, että kaivosyhtiöiden nimiin liputetaan niin lujasti. Entä ne, joilta kaivosyhtiö poistaa mahdollisuudet omaan elinkeinoonsa? Ja mitä adressin naurettavuuteen tulee, niin lienee kuitenkin parempi julkituoda oma mielipiteensä kuin sitten jälkikäteen vinkua miksei kukaan edes yrittänyt asian eteen tehdä mitään.
TP
Vieras

#7

01.11.2010 09:10

Kyllähän se kaivostoiminta saastuttaa ja raiskaa luontoa huomattavasti enemmän kuin kelkkailijat.
eipäsjuupas
Vieras

#8 Kaivosmies aloitti keskustelun jossa ei ole mitään järkeä.

01.11.2010 09:22

Ilemisesti käivosmies yrittää provosoida ihmisiä. Tähän keskusteluun ei kannata jatkaa. Jos samassa kannanotossa puhuu luonnon rasittamisesta ja puollustaa kaivostoimintaa on joko huumeessa tai muuten vain hoidon tarpeessa.

Valtaus ei tarkoita kaivosaluetta.

On hyvä, että itse kaivosalue on aidattu. eihän siellä kukaan haluaisikaan kelkkailla...

Onkohan päättävään kokoukseen aiottu toimittaa mitään lausuntoja matkailuyrityksiltä?


kaivosmies
Vieras

#9 faktat jatkuu

02.11.2010 17:50

Myöskään valtausalueilla ei kelkkailu ole sallittua, eivätkä kelkkareitit. Mikäli asiat ovat noinkin epäselviä suosittelen tarkistamaan faktat kunnan päättäjiltä. En ole provosoimassa mitään kerron vain kylmät faktat. Kaivokset tuovat työpaikkoja, työtä ja rahaa Sodankylään todella paljon. Raha puhuu aina kaikissa päätöksissä ja painaa enemmän, kuin mitkään muut seikat. Sen asian on jokainen nähnyt esim. valtion/hallituksen/kuntien päätöksissä. Itse en pidä kelkkailusta ja olen etelästä tullut töihin kaivokseen sodikseen kuten moni muukin ja vielä tulee monta muutakin. Kaivos tuo paljon enemmän rahaa kuntaan, kuin jotkut yksittäiset elinkeinoharjoittajat. Sanotaa vaikka esimerkkinä, että kaivos toisi yli miljoona euroa verotuloina ja muina tuloina kunnalle vuosittain. Yksittäiset elinkeinonharjoittavat tuovat kunnalle kaikki yhteensä verotuloina ja muina tuloina vaikka 100 000 euroa vuodessa. Kummasta kunta hyötyy enemmän jos toisen pitää lopettaa toimintansa. Se on kaivosyhtiö josta kunta hyötyy moninkertaisesti enemmän, kuin muutamista elinkeinonharjoittajista, jotka lopettavat. Raha ratkaisee se on hyvin yksinkertaista.

Kelkkareittien ulkopuolella ajaminen kelkalla on laitonta jo Suomen lain mukaan http://www.finlex.fi/fi/

Vaikka +1000 ihmistä allekirjoittaisi adressin niin ei se vaikuta mitään. Päättäjät ovat myyneet alueet kaivosyhtiöille ja kelkkareitit tulevat vähenemään sille ei voi vaan mitään yksittäiset henkilöt. Ajan haaskausta ja teidän kannattaa luovuttaa, kun ei adressilla ole kuitenkaan mitään vaikutusta. Päättäjiä kiinnostaa enemmän raha ja työpaikat, kuin se, että muutama merkityksetön kelkkareitti lopetetaan. Hyvin harvoin adresseilla on mitään vaikutusta. Kunta on myynyt alueet jo kaivosyhtiöille ei kunta ala niitä takaisin ostamaan.  Isot kaivosyhtiöt ovat kansainvälisiä yrityksiä pörssiyrityksiä, joiden tehtävä on tuottaa maksimaalista voittoa osakkeen omistajille. Ei siinä muutamien satojen kelkkailijoiden sana paina yhtään mitään. Raha on se mikä ratkaisee ja painaa vaakakupissa enemmän, kuin mikään muu kuten aina todella isossa kansvainvälisessä yritystoiminnassa.

kaivosmies
Vieras

#10 lisää faktaa

02.11.2010 18:07

Voittehan kuka tahansa, koska tahansa kysyä kunnan päättäjiltä, että jos tuotte vaikka 500 ihmisen adressin niin säilyykö kyseinen kelkkareitti vai ei. Kuulette sitten asian suoraan päättäjiltä, että kyseistä kelkkareittiä ei tulla säilyttämään, vaikka olisi +1000 ihmisen adressi.

Viekää adressi kaikille päättäjille ja tulette huomaamaan, että sillä ei ole yhtään mitään vaikutusta. Siinäpä sitten näette karun totuuden, jokainen adressin allekirjoittaja. Jos katsot adressit.com sivustoa huomatte, että adresseja tehdään paljon mutta 99% niistä ei muuta yhtään mitään, eikä niillä ole mitään vaikutusta. Eli adressit ovat aika turhia ja tehottomia, eivät muuta mitään. Eräät päättäjät ovat, jopa sanoneet, että he laittavat adressit suoraan roskiin, osa käyttää saunan sytykkeenä ja osa pyyhkii takapuolensa adresseilla. Niin paljon päättäjät arvostavat adresseja. Erästä ministeriä vaadittiin eroamaan ja adressin allekirjoitti 50 000 ihmisti. Ministeri ilmoitti ettei eroa. 50 000 ihmistä ja ei mitään muutosta, eikä vaikutusta. On melko varmaa, että kunnan päätäjille tämä menevä adressi päätyy roskakoriin ja vaikutos on täysi nolla. Olisi hyvä jos päättäjiä kiinnostaisi adressit mutta kun ei niin ei.

vieras
Vieras

#11

02.11.2010 18:34

Siinäpä kaivosmies saapi kaivaa sitte järvenki jos se kelkkareitti on tiellä.

Vieras

#12

02.11.2010 22:06

No saatiinpa ainaki kaivosmies provosoitua jos ei muuta =D
Kelkkailija
Vieras

#13 Elämä Sodankylässä

03.11.2010 15:01

kaivosmies toteaa 1/3 Sodankylän alueen olevan kaivosyhtiöiden hallinnassa, alueilla kelkkilu on hänen mukaansa kielletty, myös reiteillä. Ilmeisesti sama " laki " kieltää myös alueilla poronhoidon, metsästyksen, marjastuksen ja jne. Mikäli näin todella on, enpä haluaisi olla kunnan nimeltä Sodankylä asukas.
kyllä kuitenkin Sodankyläänkin pitäisi erinlaisten toimijoiden sovussa mahtua työtään tekemään ja asumaan. Etelästä tulleella kaivosmiehellä taitaa kaamos masentaa, kelkkailu voisi auttaa siihen vaivaan.
.....
Vieras

#14 Melkoista provosointia.

03.11.2010 17:52

"Kaivosmies" totetaa myös Sodankylän kunnan myyneen alueet kaivosyhtiöille. Näinhän asia ei ole.

 

Tuolla tyhjänpäiväisellä provosoinnilla ja näsäviisailla tietoiskuilla ei ole mitään merkitystä.

 



Mene etelään takaisin, jos pipoa kiristää. Tai aloita niinkin mahtava harrastus, kuin kelkkailu.

hehe
Vieras

#15 kaivosmies

03.11.2010 19:33

tyhyjän vinkuja joka ei tiiä mistään mittään, ainakaan kirjotuksien perusteella!!! eikä varmaan oo ees kaivosmies ku joku kynänpyörittäjä...
Raimo Ollikainen
Vieras

#16

04.11.2010 20:48

Säilytettävä ennallaan ja joskus välillä kunnostettava
Yammy
Vieras

#17 Kelkkailu tuo kuntaan rahaa

04.11.2010 23:12

Pitkät kelkkasafarit lisää suosiotaan koko ajan sekä ohjattuina sekä omatoimisena. Jokainen sodankylän kunnanläpi ajava kelkkailija tankkaa kunnassa ainakin kerran eli ostaa bensaa noin 100 € + syö 20 € + ostaa eväitä 20 €, yhteensä 140 €/pv jos olosuhteet hyvät hän jää yöksi kerrotaan sama luku 2 ja saadaan vielä yöpymisestä 70 €. Kelkkailija jättää tämän rahasumman yksinkertaisesti siitä syystä kun kelkkaan ei mahdu muuta kuin luottokortti. Mutta kun hiihtjä tulee sodankylään hän tuo eväänsä mukanaan ja syö nekin latukahvilassa jossa yrittäjä koettaa saada toimeentulonsa. Hiihtäjille pitää latua kunnostaa monta kertaa päivässä ja valoja polttaa yötäpäivää kuukausi tolkulla. Niin pitäähän ne myös lumettaa. Latu kunnossapidosta säästetään kelkkaurien rahat tuplasti paljon nopeampaa.
Vieras
Vieras

#18 Re: Kaivosmies aloitti keskustelun jossa ei ole mitään järkeä.

04.11.2010 23:12

#8: eipäsjuupas - Kaivosmies aloitti keskustelun jossa ei ole mitään järkeä.

No niin ja mitäs sitte kun nämä kaivokset heittääkin tuottamasta ja ne lopetetaan...Kukas ne alueet ja miten saatetaan luonnon tilaan takasin...Kaivosyhtiöt tuskin paskaa nakkaa tälläsille asioille...

Tuskin 10-vuotta enempää on toiminnassa....


Vieras

#19 Lisää faktaa...

09.11.2010 20:49

Katsokaapa sitten kymmenen vuotta vanhaa kelkkareittiä, ja kymmenen vuotta vanhaa kaivosmiehen reittiä...
Harmi harmi........
Vieras

#20 Harmittaa!!

10.11.2010 19:56

Kyllä harmittaa kun en kerinnyt sitä adressia allekirjoittaa,kun eilisestä lehdestä siitä luin.
Tarttisin todella näitä kelkkareittejä,koska niillä ajaminen säästää polttoainemenot puoleen verrattuna umpisella ajamiseen,joten päästötkin ovat puolta pienemmät.
Vieras
Vieras

#21 Re: Herättääkö tämä teissä minkäänlaisia tuntoja?

10.11.2010 22:25

Vieras
Vieras

#22 Re:

11.11.2010 12:55

#6: -  

 Oikeaa asiaa näinhän se tulee käymään,tämähän on jo nähty käytännössäkin. Eikun kamposiin vain suunnitelmille , olkaa pojat kovana. terv eki

saikku
Vieras

#23 Re: Kelkkailu tuo kuntaan rahaa

11.11.2010 20:11

#17: Yammy - Kelkkailu tuo kuntaan rahaa 

 Juurikin näin. Samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

HUNTER
Vieras

#24 :):(

09.12.2010 20:26

kaivosyhtiöt teke mitä tekee mut matkailu/harrastus/eurot kunnalle/yrittäjille
se on sitä suomen tuomista maailmankartalle

Vieras

#25

21.06.2011 20:14

Kunnostamattomat, pehmeät kelkkareitit parhautta!