Siuntion motocrosstoiminnan jatkamisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Siuntion motocrosstoiminnan jatkamisen puolesta.

Tiina F.

#26 Re: Ei haitta

03.10.2014 16:46

#8: smmy - Ei haitta 

 Minäkin asun Palonummen alueella, ja meteli todellakin häiritsee. Jos asut Pallonummen "toisella laidalla" niin ei välttämättä häiritse.Etäisyyttä saattaa olla muutama sata metriä enemmän silloin kuin meidän pihalle.

Tommi Parviainen

#27 Re: faktat pielessä

03.10.2014 19:33

#22: melkein eläkkeellä - faktat pielessä 

 Huomioittehan adressin pääpointin, että motocrosstoiminta saisi jatkua Siuntiossa. Emme siis hae lupaa ajaa kyseisellä radalla loputtomiin. Toivomme että junioreilla erityisesti olis puitteet harrastaa turvallisesti. 

Mitä minä tiedän noista aiemmista valituksista ja ympäristöluvista on että koska ratatoiminta on ollut harjoittelua varten, kunta ei ole nähnyt tarpeelliseksi vaatia ympäristölupaa. Viittaat melumittaukseen ja silloin moottorikerho teki ympäristölupahakemuksen, lähetti sen kuntaan jonka olisi pitänyt käsitellä asia ja lähettää eteenpäin. Kunta ei laittanut eteenpäin, jokainen voi tehdä omat johtopäätökset miksi(kenties kabineteissa oltiin jo päätetty sulkea rata).

Kunta on kyllä kaatanut puustoa välimaastosta(mikä on hieman turhaa ennakointia), mutta melumittauksien perusteella äänet ovat todellakin selkeästi lain sallimissa rajoissa. Oikeuskin on todennut että melut ovat lain sallituissa rajoissa. Ilmasta ja maastosta mitattuna on edelleen tuo 500m lähimpään rakennettuun taloon.

Edelleen pysyn kannassani ettei kunta ole missään vaiheessa ilmoittanut moottorikerholle että ovat olleet aikeissa sulkea radan. Moottorikerho on itse etsinyt ja löytänyt mahdollisia uusia ratapaikkoja, mutta jotta sellainen saataisiin niin se vaatii kunnan myötämielisyyttä. Tämän takia toivomme että kuntalaisetkin ymmärtäisivät harrastusta ja kannattaisivat sitä jotta saataisiin kaikille harrastajille hyvä harjoittelupaikka ja jotta kylän mopopojatkin saataisiin mieluummin radalle kuin rälläämään kylälle.

Tommi Parviainen

#28 Re: miksi ihmeessä

03.10.2014 19:39

#23: - miksi ihmeessä 

 Adressin tilastot kertovat myös että yli 100 Siuntiolaista kannattaa toiminnan jatkumista jossakin päin Siuntiota.

Nykyinen rata on vallan mainio ja kerää kuljettajia lähiseuduilta sen takia että:

-Rata avattiin alunperin 1983 Siuntion ja Inkoon seudun yhteiseen käyttöön.

-Täältä löytyy iso rata jonka maaperä sallii ajamisen myös pikkupyörällä ja aloittelevalle kuljettajalle

-Meillä on mini rata jossa aivan pienimmät kuljettajat voivat turvallisesti aloittaa minimopolla tai mönkijällä.

Tällaisia paikkoja ei muualta löydy. Suurin osa muista radoista on aloittelijoille todella vaarallisia ja minimopoille mahdottomia kun renkaat uppoavat liian syvälle.

 

Onko perusteetonta mielestäsi sallia nuorilta terve harrastus jotta osaavat jatkossa ajaa ihmisiksi ja turvallisesti liikenteessä ja pysyvät poissa pahanteosta?

Siuntiolainen

#29 Kannatan

03.10.2014 19:47

Melu kuuluu keskustaan mutten koe sitä häiritsevänä. Sitäpaitsi melumittauksethan puhuvat puolestaan että melu alittaa rajat. Ajoajatkin lyhyet. Ei meillä ole oikeutta valittaa kaikesta maan ja taivaan väliltä. 

Miksei itketä että ohiajava auto häiritsee, junarata, yliajava lentokone, varikset pellolla.

Kannatan ohjattua nuorisotoimintaa ja tervettä harrastusta. On se sitten nykyisessä paikassa tai muualla. Toivottavasti kunta tekee kaikkensa että uusi paikka löytyy tai sitten että ajot jatkuvat vanhassa.


Vieras

#30

03.10.2014 20:20

Kunnan pitäisi myös tukea krossitoimintaa, eikä vain päättää olemassa olevan hyvän ja arvostetun radan sulkemisesta omin päin. Kannatan nykyisen radan toiminnan jatkamista kunnes kunta tarjoaa vastaavanlaisen radan harrastajien käyttöön.
melkein eläkkeellä

#31 Re: Re: faktat pielessä

04.10.2014 06:43

#27: Tommi Parviainen - Re: faktat pielessä 

 Huomenta,

Eikös ympäristolautakunnan elokuisessa pöytäkirjassakin ole otettu aika selvästi kantaa teidän jatko pyyntöönne.

Lainaukset pöytäkirjasta.

"Siuntion kunnan tekninen lautakunta on päättänyt 30.8.2011 § 71 tehdä sopimuksen Palonummen alueen hiekkakuoppien käytöstä Siuntion moottorikerho ry:n kanssa 1.9.2011 – 31.10.2014 väliseksi ajaksi. Tekninen lautakunta on päättänyt 5.3.2013, että voimassa olevalle sopimukselle ei tehdä jatkoa sen päätyttyä vuoden 2014 lopulla."

"Päätös:Radalla tulee olla ympäristölupa, jota tällä hetkellä ei ole. Ympäristön kannalta paras ratkaisu olisi siirtää rata nykyistä parempaan paikkaan ja siirtyä käyttämään sähköisiä moottoripyöriä"

Tämä mainintasi että välimaastosta on harvennettu puita ei taida pitää paikkaansa. Koko palonummi 2 alue on harvennettu (hakattu) tonttien osalta täysin. Näin ainakin itse totesin kun tuolla alueella ulkoilin. Näinollen mielestäni mikään lautakunta ei voi päättää ympäristöluvan myöntämistä vanhoilla mittauksilla, etenkään kun uusi kaavoitettu asuinalue on jo olemassa ja sinnekin on jo rakennettu ja muutettu asumaan.

Tämä vääntö radasta on kestänyt aivan liian kauan, ja nyt kun kunta on ottanut kannan että se ei jatka sopimusta, on mielestäni muiden kuntalaisten kannalta asiatonta että yritetään vääntää vielä lisää aikaa. Millä perusteella kunta voisi tämän mielestäsi vielä kääntää niin että se olisi toiminnassaan johdonmukainen eikä rikkoisi mitään sääntöjä tai lakeja, tai aiheuttaisi melusta valittaneille asukkaille lisää murhetta. Kuntahan on itse kaavoittanut ja myynyt asuinalueet, ja ironista kyllä mainostaa sivuillaankin rauhallista asuinaluetta.

 

Bengt Söderholm

#32 Re: Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

04.10.2014 07:03

#18: ilonpilaaja(ko?) - Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 Tähän keskusteluun liittyäkseni haluaisin kyseenalaistaa muutaman asian.

Miksi kunnan pitäisi rakentaa siuntioon uusi rata, sillä tuskin on esitettyä 200.000-400.000 euroa missään jemmassa. Jos harrastajia on todellakin niin paljon kuin esitetään, niin eikös organisoidulla toiminnalla pystyisi keräämään varoja ja hakemaan avustuksia uuden radan rakentamiseksi. Kunta ei mielestäni voi olla asiaa teteenpäin vievä instanssi, koska se ajautuu maksajan rooliin.

Kuulin naapuriltani että Lohjalla on rata joka on itseasiassa osin Siuntion kunnan puolella, en tiedä sijainnista, mutta heillä on ilmeisesti tilanne että lupa saattaa myös päättyä koska sijaitsevat lähellä kaava-aluetta. Eikös tämä asia pitäisi ratkaista niin että esim eteläsuomesta etsittäisiin asianmukainen alue johon yhdistettäisiin useiden motocross seurojen voimat ja eurot? Olisihan kuntienkin helpompi tukea tälläistä yhteishanketta.

Jos ajatellaan että harrastus pitää säilyttää Siuntiossa, niin eikö ole yhtä relevanttia muilta kuntalaisilta vaatia esim jäähallia kun joutuvat kuljettamaan lapset kirkkonummelle tai espooseen montakertaa viikossa. 

Tommi Parviainen
Adressin tekijä

#33 Re: Re: Re: faktat pielessä

04.10.2014 07:04

#31: melkein eläkkeellä - Re: Re: faktat pielessä 

Huomenta melkein eläkkeellä(kuka ikinä oletkin)

Rakennus ja ympäristölautakunta otti kantaa asiaan johon heillä ei omien sanojensa mukaan ole mitään päätösvaltaa.

On mielestämme täysin kohtuutonta että kunnan eri instanssit vaativat meiltä ympäristölupaa kun olemme jo aikoja sitten tehneet vaaditut äänimittaukset, täyttäneet lomakkeet ja lähettäneet ne kuntaan. Maanomistajan on haettava ympäristölupa, eli Siuntion kunta. He eivät ole sitä tehneet, kuinka he voivat siis joka käänteessä vaatia meiltä sitä.

Sinulla on pieni asia huomioimatta. Asia ei ole loppuun käsitelty ennenkuin se on teknisen lautakunnan käsiteltävänä. Turha meidän on kuitenkaan tässä kättä vääntää.

Oletko kuitenkin samaa mieltä että kannatat että toiminnalle löytyisi paikka josta olisi ympäristön asukkaille vähemmän meluhaittaa?

Tommi Parviainen
Adressin tekijä

#34 Re: Re: Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

04.10.2014 07:13

#32: Bengt Söderholm - Re: Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 Huomenta Bengt,

Emme missään vaiheessa ole pyytäneet kuntaa rakentamaan uutta rataa. Olemme pyytäneet että kunta osoittaisi meille uuden rata-alueen. Tästä on jopa kunnan lupaus muutaman vuoden takaa, se kuitenkin tyssäsi aika lyhyeen vaikka ehdotimme heille jopa soveltuvia paikkoja.

Kerho toimii täysin talkoohengessä, joten vuosibudjetti on pieni. Talkoohengessä rakentaisimme radankin. Niinkuin olemme 31 vuotta rakentaneet nykyistäkin.

Yhteistyötä on kiva kehittää mutta kokemus osoittaa ettei se aina toimi. Vaikka yhdistettäisi 5 seuran vuosibudjetti niin ei päästäisi tarpeeksi suuriin summiin jotta voitaisi teettää uusi rata.

Jäähalli maksaa moninkertaisesti radan verran. Siuntiossa ei ole toimivaa jääkiekkoseuraa, joten järjestäytyneitä jäseniä ei löydy 180. Itsekin pelaan jääkiekkoa ja kannatan uutta jäähallia. Jos joku sellaista asiaa rupeaa vetämään niin saa minun nimen adressiin.

melkein eläkkeellä

#35 Re: Re: Re: Re: faktat pielessä

04.10.2014 07:40

#33: Tommi Parviainen - Re: Re: Re: faktat pielessä 

 Näkisin asian niin että teillä on voimassa määräaikainen vuokrasopimus rata-alueen käytöstä, joka päättyy 31.10.2014. Märäaikaisuus kun päättyy niin alueen käyttö motocross harrastamiseen päättyy, koska teillä ei ole maanomistajan lupaa jatkaa. Tekninen lautakunta  5.3.2013 päättänyt että vuokrasopimusta ei jatketa.

Miksi tekninen lautakunta päättäisi toisin, kun se samalla on vastuussa mm tonttien myynnistä, ja toinen asia tuo kuntaan rahaa ja toinen ei. Millä perusteella tekn lautakunta päättäisi toisin kun sekin on ottanut kannan että ratatoiminta pitää siirtää muualle.  Tämän jälkeen sama vanha pyöritys ymp lautakunnan osalta jatkuisi kun teiltä kuitenkin edellytetään ymp lupaa.

Kunta on varmasti jo nyt rikkonut tai ainakin kiertänyt lakia kun se on antanut toiminnan jatkua ilman ympäristölupaa vuodesta 2007 jolloin Hallinto-oikeus päätti ja itseasiassa huomautti että kunnan olisi pitänyt omatoimisesti edellyttää ymp lupaa toiminnalle. Olen ymmärtänyt että "kabineteissa" asiaa on suhmuroitu eteenpäin. Valitettavaa toimintaa mielestäni.

Onko tekninen lautakunta luvannut edes käsitellä asian vielä uudelleen?

Mutta samaa mieltä olen että toiminnalle pitäisi löytyä uusi paikka, etenkin jos kunnan päättäjätkin ovat näin luvanneet tai tähän sitoutuneet. Adressiasi en voi allekirjoittaa kun se on väärin muotoiltu. Nykyisessä paikassa toiminnan tulisi mielestäni päättyä 31.10.2014.

 


Vieras

#36

05.10.2014 07:44

ÄÄntä mailmaan!
Jari Ahola

#37 Re: Re: Re: Re: Re: faktat pielessä

05.10.2014 14:16

#35: melkein eläkkeellä - Re: Re: Re: Re: faktat pielessä 

 Helsinginsanomissa oli tästä juttua ja siinä suoraan tekninen johtaja sanoi että kunta on myynyt tontteja ja luvannut ostajille että motocross toiminta päättyy tänä vuonna.Kuinka tällä perusteella asiaa voisi toisin edes päättää?

Jos nän on luvattu kun on tontteja on myyty, niin eihän kunta voi rikkoa ns kaupan ehtoja. Sehän mahdollistaa että tontin ostaneet ja talon rakentaneet voisivat vaatia kunnalta korvauksia. Siihen tuskin on kunnalla varaa. Virkamiehet ovat tehneet kauppoja vahvistettujen pöytäkirjojen tietojen mukaan, joissa on päätetty että alueen vuokrasopimus päättyy 31.10.2014 ja eri kokouksessa vielä päättänyt uudelleen että sopimusta ei jatketa.

Eikös teknisen lautakunnan jäsenet ole edelleen samat, joten kuka heistä lähtisi muuta edes esittämään kuin että vanhoja päätöksiä ei lähdetä avaamaan. Ainoana tietenkin jos jollakin on omia intressejä, mutta toisaalta tässäkin tapauksessa kyseisten henkilöiden tulisi muistaa että eivät aja omaa asiaansa vaan kunnan etua, ja tarvittaessa jäävättävä itsensä päätöksenteosta.

Adressisi ajaa hyvää asiaa harrastustoiminnan kannalta, mutta toivon että harrastajat muistavat myös että omaisuutensa likoon laittaneet kuntalaiset jotka ovat ostaneet tontin kunnalta ja rakentaneet asunnon ovat joutuneet kärsimään kunnan epäselvästä toiminnasta tämän rata-asian suhteen. Heitä on mielestäni väärin syyttää tästä tilanteesta.(tällä en tarkoita sinua Tommi). Itse asun kuntakeskuksessa ja täytyy todeta että tiettyinä päivinä meteli kantautuu yllättävänkin voimakkaana myös sinne. Tuulen suunnalla on iso merkitys, tämän olen havainnut.

Toivon että löydätte uuden paikan harrastustoiminnalle.


Vieras

#38 Eikä tarvitse

06.10.2014 07:29

#1: -  

 Nuoriso tulee valan mainiosti toimeen ilman tälläista toimintaa. Sen vuoksi noin 9999,99999 prosenttia  maailma nuorisosta ei motocrossa harrastakaan. 

t.n

#39

06.10.2014 18:07

siuntion kunnan tulisi osoittaa moottorikerholle uusi alue motocrossradalle.

ihmisten tulisi ymmärtää että kunta saisi näin täysin ilmaisen "liikuntapaikan" jossa kuka tahansa voi harrastaa. Rata olisi kaikille halukkaille avoin pientä kertamaksua vastaan. jäähallit sekä palloiluhallit maksavat kunnille ja kaupungeille satoja tuhansia vuosittain ja siellä saa kourallinen henkilöitä harrastaa seuran turvin. yleisöluistelut on kerran viikossa ja vapaita vuoroja saa OSTAA ilta 11 jälkeen. että olisiko kaikille avoin harrastuspaikka siuntion luovuttamilla mailla nyt niin vaikea asia organisoida kunnan puolesta. ei pitäisi olla.

vieras

#40 Re: Eikä tarvitse

06.10.2014 19:54

#38: - Eikä tarvitse  

 Onhan tuokin kommentti muttei kovin kypsä. Nuoriso pärjää kyllä ilman jääkiekkoa ja muitakin urheilulajeja mutta mitähän siitä seuraa....

Melkein lähin naapuri

#41 Palonummelle muuttanut

06.10.2014 20:45

Muutin palonummelle nimenomaan siksi, että krossirata on lähellä. Harrastan itse myös satunnaisesti motocrossia ja kannatan ehdottomasti radan jatkamista kunnes uusi paikka löytyy.

Meluvallin voisi toki rakentaa niitä varten joita melu haittaa. Itseäni se ei kylläkään haittaa vaikka takapihani avautuu melkein suoraan radan suuntaan.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.10.2014 02:45


Timo Sonntag

#43 Motocross radan puolesta

09.10.2014 17:53

Kun vuonna 1986 siuntion motocross rata valmistui,Siuntion kunnan,nuorisolautakunnan ja talkoon voimin,luvattiin että mikäli jonakin päivänä toimintaa rajotettaisiin,kunta järjestäisi korvaavan paikan toiminnalle.Siuntion moottorikerho on vuosien saatossa ollut esimerkkinä nuorisotyölle järjestäen harjoitusiltoja mopoilijoille sekä tarjonnut harjoituspaikan monelle nuorelle.Se että täälläkin kommentoidaan häiriöistä melun muodossa on naurettavaa,itse asun aivan Siuntion keskustassa ja äänet motocross radalta eivät häiritse.Mutta sehän on henkilöistä kiinni mikä häiritsee....eikö...Siuntion radalla on käynyt taatusti enemmän maailman huippuja kuin esim. palloilu hallissa...mutta palloiluhallihan on nuorisotyötä johon ei tavallinen tallaaja pääse jos ei kuulu johonkin seuraan...SIF...SISU...Ehkä kunnankin pitäisi astua uudelle vuosituhannelle,eikä jämähtää paikalleen, sillä motocross menestys Siuntiossa on ollut hyvää ,mutta mitään huomiota kunnan puolelta ei ole tullut.Ainoastaan nykyiset rajoitukset harjoituspaikalle.Mielestäni kunnan tulisi huomioida aikaisemmin luvatut asiat vaikka ne suullisia olivatkin ja järjestää korvaava paikka radalle.Mikäli rata poistuu nykyiseltä paikaltaan haluan kiittää kaikkia jotka olivat menossa mukana alusta asti ;Santtu ,Make ,Julle,Faija,Sutinen,Kurre,Pasi,Pehu,Tommy S,ja kaikki ne kilpakumppanit vuosien saatossa niin hyvässä kuin pahassa.

t:Tinde#24


Vieras

#44 Re: Motocross radan puolesta

10.10.2014 05:23

#43: Timo Sonntag - Motocross radan puolesta 

 Hyvä kannanotto asiaan, ja mielestäni on hyvä että kritiikkiä kohdistetaan Kuntaan. Mutta kun näin tekee tulee mieleeni että pitääkö kritiikki kohdistaa virkamiesjohtoon vai lautakuntiin (=kuntalaisiin). Onko siuntiossa vielä kulisseissa isojen maanomistajien tekemää ohjausta vai onkohan tämän kunnan toiminta päätöksissään päivänvalon kestävää? Liian usein tulee vain mieleen että päätöksissä ajetaan enempi yksilöiden tai ryhmien etuja kuin koko kunnan ja sen kehittämisen kannalta olisi.

Tehtyjen (tekn.lautk.) päätösten perusteella kannatan toiminnan lopettamista nykyisessä paikassa, mutta toivon että toiminnalle löydetään paikka joka on sen verran etäällä että kaavoituspäätökset eivät aja tähän samaan tilanteeseen tulevina vuosina. Ja jos motocross kerho saisi toimintansa enemmän järjestäytyneeksi ja näyttämään siltä että silä on tavoitteita kehittyä, niin uusia harrastajia olisi mahdollista saada runsaastikin.

Tommi Parviainen
Adressin tekijä

#45

10.10.2014 07:18

Kiitos kaikille jotka ovat antaneet mielipiteensä! 

Omalla nimellä esiintymällä kommentit saavat eniten painoarvoa.

Ipe

#46 Re: Re: Ei haitta

15.09.2020 13:54

#26: Tiina F. - Re: Ei haitta 

Miksi muutit motocrossi radan välittömään läheisyyteen jos tiedostit muuttavasi meluiseen ympäristöön? Viet muilta harrastusmahdollisuuden!