Oulun erikoisluokkia 3.–6.-luokkalaisille ei saa lakkauttaa

HMJ

#51 Re: Järjetöntä

14.10.2014 17:05

#34: Kohta kellot soi - Järjetöntä 

 Itse kaupunginjohtaja Pennanen!

vieras

#52

14.10.2014 17:28

Heti kun kuntaliitos toteutettiin sitä aletaan käyttää aseena tällaisissa tilanteissa. Pahinta tässä on että päättäjät tuskin itse tietävät mitä ovat lopettamassa.


Vieras

#53

14.10.2014 17:30

Lakkauttaminen olisi häpeä koko Oulun kulttuuri-ja sivistyselämälle.

Vieras

#54

14.10.2014 17:41

Tasa-arvosta tässä ei ole kysymys vaan syrjinnästä: Tässä syyllistytään syrjintään musiikillisesti ja liikunnallisesti lahjakkaiden lasten osalta! Onneksi meillä on Yhdenvertaisuuslaki, jossa syrjintä on kielletty! Syrjinnällä tarkoitetaan yksilön tai ryhmän torjumista muiden ihmisten muodostamasta ryhmästä alistamistarkoituksessa ja lain noudattaminen kuuluu ennen kaikkea päättäjille! Syrjintä on RIKOS!

Vieras

#55

14.10.2014 18:45

Ei saa lakkauttaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.10.2014 06:52


Yh-äiti, jolla ei ole varaa yksityistunteihin

#57 Pitkällä tähtäimellä erikoisluokat tuovat säästöä

15.10.2014 06:59

Erikoisluokat ovat taanneet soittotunnit, orkesteritoiminnan, kuvataideohjauksen ja urheiluvalmennuksen korkeakoulutettujen opettajien ohjauksessa myös niille oppilaille, joiden vanhemmilla ei mitenkään olisi varaa kustantaa opetusta yksityistunteina. Pääsy kuvataideluokalle pelasti oman lapseni. Alaluokilla lastani kiusattiin eikä silloinen koulu kyennyt kiusaamista kitkemään. Nyt ujo ja pelokas lapsi on muuttunut reippaaksi ja iloiseksi koululaiseksi, joka mielellään hyppää onnikkaan lähteäkseen kouluun, jonka uudella luokalla hän on saanut hyviä kavereita. Erikoisluokilla lapsen terve itsetunto kohenee ja myös hän itse kasvaa toisia kunnioittavaan yhteisöllisyyteen. Pitkällä tähtäimellä erikoisluokkia voidaan pitää sijoituksensa tulevaisuuteen,  mikä loppujen lopuksi onkin säästötoimenpide. Kuinkahan monta lasta, nuorta ja jo aikuiseksi kasvanutta peruskoulumme tarjoama pätevien opettajien musiikki-, kuvataide- ja urheiluvalmennus on pelastanut syrjäytymiseltä tai jopa mielenterveysongelmilta!

 

 


Vieras

#58 Oh tempora

15.10.2014 07:30

Uskomaton päätös lakkauttaa erikoisluokat. Päätöksessä ei päätä ei häntää.


Vieras

#59

15.10.2014 10:14

Lapset eivät saa olla rahatalouden uhreja. Nyt juuri pitää varmistaa , että lapsilla on vaihtoehtoja hyviin kokemuksiin oppimisessa. Olikohan joskus slogani Oulussa osataan-nyt pitää osata.Lasten oppiminen ilon kautta, se tuottaa tulosta.
Musiikkiluokkalainen vm. 1967

#60 Musiikkiluokat ovat edelleenkin tarpeellisia

15.10.2014 10:20

Musiikkia pitää opettaa kaikille lapsille mutta musiikista erityisen kiinnostuneet ja musiikillista lahjakkuutta osoittaneet lapset tarvitsevat erityisopetusta, josta musiikkiluokilla on Oulussa pitkät ja menestyksekkäät perinteet. Oululainen musiikkiosaaminen on kantanut pitkälle. Musiikkiluokalla vähävaraisemmatkin, musiikilliset lahjakkaat lapset, pääsevät syvällisesti monipuolisen musiikkiharrastuksen piiriin. Yksityinen musiikin, soiton ja laulu opiskelu on kallista eikä läheskään kaikkien lasten ulottuvilla.

On turhaa vedota kaikkien lasten tasapuoliseen kohteluun. Musiikista innostuneet lapset kulkevat varmasti mielellään musiikkiluokalle kauempaakin ja musiikkia on mukavampi harrastaa samanhenkisten, musiikista innostuneiden luokkatovereiden kanssa. Musiikkiluokalta lapsi saa kestävän perinnön musiikin harrastamiseen koko elämäksi, hyvän pohjan aktiiviselle harrastamiselle ja jopa kimmokkeen tulevaan ammattiin musiikin parissa.

Oma kokemukseni musiikkiluokalta on lähes 50-vuoden takaa ensimmäiseltä vuosiluokalta, joka pääsi musiikkiluokalle Nuottasaaren koulussa Sointu Annalan oppilaana. Musiikki on seurannut tärkeänä osana elämääni siitä lähtien. Olisi sääli romuttaa lähes 50-vuotinen osaaminen ja perintö, jota näiden vuosien aikana on hankittu ja vuosikymmenien mittaan kehitetty ja jalostettu.

 

Opelix

#61 Re: Pitkällä tähtäimellä erikoisluokat tuovat säästöä

15.10.2014 14:33

#57: Yh-äiti, jolla ei ole varaa yksityistunteihin - Pitkällä tähtäimellä erikoisluokat tuovat säästöä  

 Minulla on samanlaisia kokemuksia erikoisluokan tuomasta positiivisesta muutoksesta. Olen toiminut useita vuosia erikoisluokan opettajana. Ne ovat olleet hienoimpia hetkiä, kun vanhemmat ovat sanoneet neljän vuoden yhteisen taipaleen jälkeen, että tämä luokka pelasti lapseni. Joskus koulumotivaation kimmokkeena on se, että lapsi saa tehdä koulussa enemmän itseään kiinnostavia asioita ja vielä sellaisessa joukossa, jossa myös muut ovat kiinnostuneet samoista asioista.

Suomalaiset lapset pärjäävät sellaisissa vertailuissa, joissa mitataan osaamista, mutta ovat häntäpäässä, kun mitattavana asiana on kouluviihtyvyys. Ikävä kyllä pelkkä osaaminen ei takaa menestymistä. Sarkastisesti voisi todeta, että ruotsalaiset ovat PISA-tuloksissa aivan viimeisten joukossa, mutta eipä tuo näytä hirveenä haittaavan kyseisen maan menoa... aika hyvin menee Ruotsilla monella mittarilla mitattuna... :-)


Vieras

#62

15.10.2014 14:50

Totean pienemmällä paikkakunnalla kasvatukseni saaneena, että opinkirjon kaventaminen ei ole hyväksi missään tapauksessa. Kuinka käy oppimisinnon, kun opetusympäristöt tasapäistetään ja paikallistetaan? Vai täytyykö musiikista innostuneen lapsen vaatia vanhempiaan muuttamaan lähelle sitä ehkä ainoaa koulua, joka palveluita tarjoaa?

Vieras

#63

15.10.2014 17:38

Musaluokat<3

Vieras

#64

15.10.2014 17:43

Erikoisluokkia ei saa lakkauttaa!

Vieras

#65

15.10.2014 18:45

Useamman kuvisluokkalaisen vanhempana ehdotus erikoisluokkien lakkauttamisesta ja opetuksen korvaamisesta painotetulla opetuksella kaikissa kouluissa tuntuu mahdottomalta - aika monet kuvaamataiteen tekniikat vaativat laitteita/välineitä ja osaamista joita ei vaan voi olla kaikilla kouluilla. Tärkeä osa opetusta ovat myös 6- ja 9-luokkalaisten näyttelyt, joiden järjestäminen on vaikeaa ellei mahdototonta painotetun opetuksen piirissä. Tukemalla taiteellisesti, musiikillisesti ja liikunnallisesti lahjakkaita lapsia Oulu satsaa tulevaisuuteen!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.10.2014 19:07



Vieras

#67

16.10.2014 05:07

Miksi pitäisi lopettaa? Kyllä erityisiä taitoja omaavat lapset pitää huomioida ja antaa mahdollisuus kehittyä omilla erityis taidoilla.
Aina ollaan ensimmäisenä ottamassa lapsilta pois kun tulee kysymys säästämisestä.

Vieras

#68

16.10.2014 05:45

Musiikkiluokkalaisten lasten vanhempana: voin käsi sydämellä sanoa, että alakoulun musiikkiluokka pelasti myös minun lapseni. Vahva persoona, joka ei löytänyt paikkaansa maailmassa vasta kuin päästyään erikoisluokalle, jossa sai samanhenkisiä rakkaita ystäviä ja pääsi toteuttamaan itseään työlleen omistautuvan opettajan ohjauksessa. Nämä erikoisluokkien pätevät opettajat tekevät niin kallisarvoista työtä, myös vapaa-ajallaan, että suuri kunnioitus heille! Tässä hukataan myös heidän erikoisosaamisensa jos toiminta lopetetaan. Erikoisluokkatoiminta on niin monipuolista ja kokonaisvaltaista, positiivista, innostavaa, kehittävää...

Ramadés

#69 Re: En hyväksy erityisluokkien karsimista Oulussa.

16.10.2014 06:10

#2: -  

Nimenomaan! Itse olen myös musiikkiluokan kasvatti ja nimenomaan haluan, että tulevaisuudessakin on samanlaiset mahdollisuudet lapsilla ja nuorilla opiskella taideaineita Oulussa ja sen alueella. Kyllä siihen on rahat löydyttävä vaikka kivennavalta. Ja löytyyhän ne, jos on tahtoa päättäjillä.


Vieras

#70

16.10.2014 07:31

Kolme kuvataidepainotteista löytyy perheestä. Näin hyvää järjestelmää ei saa romuttaa.

Vieras

#71

16.10.2014 10:18

"Kulttuuriton kansakunta on sieluton kansakunta" - Kulttuuriton kaupunki on sieluton kaupunki ! Erikoisluokat eivät ole eliittikouluja vaan kaikille tasapuolisesti avoinna olevia lapsen ja nuoren ominta jopa elämää kannattelevaa luovuuden, persoonallisuuden tukemista ! Vain pienet taloudelliset satsaukset ovat kantaneet Oululaisia lapsia, nuoria eteenpäin elämässä - Oululaiset nykyhetken päättäjät tuhoaisivat tämän kaiken ?
Paljon kuullut

#72 Sydämettömiä, sieluttomia, kulttuurittomia päättäjiä !

16.10.2014 10:32

On täysin käsittämätöntä miten Oulussa, pohjois-suomen sivistyksen "kehdossa"? puuhataan tällaista ?  Oulu on yliopistokaupunki, ja paljon muuta. Nyt päät-tä-jät ?! yrittävät viedä nuorilta juuri sen, mitä he kaikkein eniten tarvitsevat elämänsä alkutaipaleella: oman itsensä vahvuuksien löytämistä, samanhenkisten ystävien kanssa elämistä - ystävien joista monille on tullut jopa elinikäisiä ystäviä niin iloissa kuin suruissa - täysin käsittämätöntä !!! Missä on - jopa kaupunginjohtajan - päättäjien sivistys ? Oulussa, kuten tiedetään, on purettu monta upeaa vanhaa korttelia, taloa, on tehty monta muuta kulttuuria tuhoavaa ratkaisua talouteen viitaten. Mihin tässä asiassa viitataan, kun lapsilta viedään mahdollisuus oman elämän rakennuspuihin, asioihin, jotka vievät pitkälle elämässä, kannattelevat vaikeina aikoina, pelastavat jopa syrjäytymiseltä ? Päättäjät, tiedättekö miten paljon YKSI syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle ? Todennäköisesti ette tiedä ? Nyt järki käteen, niin Pennanen kuin muutkin ! Pieni, vain pieni satsaus nuorten hyvinvointiin tuo SUUREN säästön tulevaisuudessa !


Vieras

#73

16.10.2014 14:32

Hyvää ei kannata muuttaa

Vieras

#74

16.10.2014 15:25

Sensijan, että musiikki- ja muita erikoisluokkia lakkautetaan, niitä tulisi perustaa runsaasti lisää! Kaikki tilastot ja tutkimukset todistavat erikoisluokilla opiskelevien parempaa keskittymistä ja sitä kautta parempaa koulumenestystä, luokilla on vähemmän kiusaamista ja niillä on parempi yhteishenki. Tämmöistä positiivisuuskertymää ei missään tapauksessa saa tuhota!

Tuulikki Närhinsalo
musiikkipedagogi, intendentti

Vieras

#75

16.10.2014 15:33

Hyvää systeemiä ei saa purkaa ! Jos se nyt puretaan, sitä ei saa enää samalle tasolle. Painotettu opetus ei ole riittävää. Kaikilla on mahdollisuus pyrkiä erikoisluokille. Toimintaa tehostamalla voi etsiä säästöjä, ei koko kannata systeemiä kannata romuttaa.