Ei Akaan tuntivähennyksille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei Akaan tuntivähennyksille.


Vieras

#1

17.11.2014 08:41

Opetustuntimääristä alakoululaisilla tai muillakaan luokka-asteilla ei ole syytä tinkiä Akaassa. Opetustuntimäärissä säästäminen kohdistuu juuri tärkeimpään: kaikkein suomalaisten lasten tasa-arvoiseen asemaan saada riittävästi opetusta ja tukea oppimiseensa. Jos on pystytty jälleenrakentamaan Suomi sotien jälkeen, kun taloudelliset olosuhteet olivat paljon huonommat kuin nyt ja silloinkin koulutus onnistuttiin järjestämään laadukkaasti ja tasa-arvoisesti Suomessa, miksei siihen pystyttäisi 2010-luvulla. Hyvä että nimiä kerätään adressiin joka on selvä viesti päättäjille siitä miten monet ihmiset ovat kunnollisen kouluopetuksen kannalla ja näkevät opetiustuntimäärissä säästämisen aivan järjettömänä.


Vieras

#2 Re: Samaa mieltä

22.11.2014 20:26

#1: -  

 Voisiko joku julkaista laskelman, paljonko tällä tuntivähennyksellä säästetään?

JA toisena numerotietona voisi kaikille meille ja päättäjille ilmaista, paljonko yhden nuoren "hintalapuksi" tulee korjaavissa toiminpiteissä!

Ennakointi on aina edullisempaa kuin jälkihoito!

Janita Puomila

#3 Re: Re: Samaa mieltä

24.11.2014 13:30

#2: - Re: Samaa mieltä 

Koulutuslautakunnan viimeisimmän kokouksen pöytäkirjassa mainitaan säästöistä seuraavasti:

"Akaan kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelman tuntijaossa määritellään kullakin luokka-asteella oppilaalle annettavan opetuksen tuntimäärät aineittain. Tällä hetkellä Akaan kaupungin perusopetuksessa koko perusopetuksen tuntimäärä on 229 vuosiviikkotuntia. Opetussuunnitelman perusteiden mukainen valtakunnallinen minimituntimäärä on 222 vuosiviikkotuntia.

 

Akaassa lisätunteja on osoitettu vuosiluokille 1.-6. äidinkieleen (1 vvh), matematiikkaan (2 vvh), ympäristö/luonnontietoon (2 vvh) sekä käsitöihin (2vvh), yhteensä seitsemän vuosiviikkotuntia. Vuosiluokilla 1.-6. opetusta annetaan tällä hetkellä opetusta yhteensä 127 vuosiviikkotuntia valtakunnallisen minimituntimäärän ollessa 120 tuntia. Näin ollen siirtyminen minimituntimääriin tarkoittaa vuositasolla n. 5,5 % säästöä alakoulujen opettajien palkkakustannuksiin. Vuoden 2015 talousarvion osalta vaikutus on n. 100.400 € ja taloussuunnitelmavuosille 2016-2017 vaikutus on n. 240.900 €/ vuosi."