Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin


Vieras

#276

21.10.2015 17:52

Kannatan totuusvelvoitteen asettamista jos se tulisi koskemaan myös Jämsän kaupungin palveluksessa olevia lääkäreitä.


Vieras

#277

21.10.2015 23:46

Kela ei kannata sananvapautta (tosin en ole kyllä ikinä kuvitellutkaan sen kannattavan). Kerrankin joku lääkäri uskalsi sanoa rautaisen kommentin tv ohjelmassa. Eli infektiotautilääkäri Ville Valtonen sanoi ohjelmassa Dokumenttiprojekti: Kanarianlinnut (aiheena sisäilmaongelmat, homesairaudet...), että: "Vakuutuslääkärit ovat lääkäreiden pohjasakkaa." Ja tietenkin Kela sensuroi tämän kohdan ja myös vähän muuta pois ohjelmasta. Ohjelma on nyt nähtävissä vielä Ylen Areenassa, mutta siis sensuroituna versiona. Oli kiva saada nähdä alkuperäinen versio.


Vieras

#278 Koulutusvelvoite lääkäreille

22.10.2015 05:47

Jostain syystä Suomessa vaaditaan ammattiliikenteessä toimivia henkilöitä kouluttautumaan ja ylläpitämään taitojaan.

Liik

enne

vira

sto

kirjaa jokaisen koulutuksen ja kouluttautumisen tietokantaan - josta tiedot ovat valvovan viranomaisen tarkistettavissa. 

Lääkäreillä vastaavaan koulutusvelvoitetta ei ole.

Miksi ei edes lääkärikunnan pohjasakan koulutusta valvota mitenkään?

Yhteiskunnallisessa asemassa toimivilta lääkäreiltä, esimerkiksi Työterveyslaitoksessa ei edellytetä lääkäreiltä psykologisten soveltuvuustestien läpäisemistä.

Psykologiset soveltuvuustestit koskevat vain helikopterilääkäreitä. Helikopterilääkäreitä ei käsitykseni mukaan ole työsuhteessa STM:ssä, THL:ssä kuin ei myöskään TTL:ssa.

Miksi yhteiskunnallisessa asemassa toimivien lääkäreiden soveltuvuutta ei testata?

Ovatko kansanedustajat kykenemättömiä päättämään ihmis- ja perusoikeuksia kunnioittavasta lainsäädännöstä? Vai onko lainsäädäntö porsaanreikineen vain työkalu jolla viranomaiset voivat toteuttaa Maan tapaa?

Miksi lainsäädäntömme ei kunnioita luonnon lakeja? 


Vieras

#279

23.10.2015 12:12

Olen jo kolmannen kerran kärsinyt ko aiheesta... Mutta vasta nyt on valitukset tarkoitus viedä loppuun saakka.

Kipeenä ja voimattomana ei vaan jaksa... Nyt ystäväni auttaa minua.

Vieras

#280

23.10.2015 21:41

Eihän edes mitään vakuutuslääkäreitä tarvittaisi, mikäli Kelan lääkärit tekisivät työnsä oikein. Samasta puusta ovat veistettyjä.

 

 


Vieras

#281

24.10.2015 17:22

itse olen työkyvytön tällä hetkellä nivelvaivojeni takia mutta minulle ei ole vielä pystytty diagnosoimaan kuin fbromyalgia, nivelsairauteni estää työnteon ja normaalin elämisen mutta kun en kuulu mihinkään nivelreuman raamiin. minua ei päästetä eläkkeelle koska pelkällä fibromyalgia diagnoosilla pääse eläkkeelle. tiedän että ruotsissa pääsee fibromyalgian takia eläkkeelle joten pitääkö tässä helvetti muuttaa maasta.

Vieras

#282

25.10.2015 11:12

Totuusvelvoite ja tutkimus tulee velvoittaa lailla. Oikeuden tulisi Se vaatia joka tapauksessa.

Vieras

#283

26.10.2015 11:39

Tärkeä asia, joka koskettaa monia ihmisiä.
Todella kummalliset "oikeudet"

#284 Re: Re: Re: Re: ELÄKE

17.11.2015 11:48

#192: - Re: Re: Re: ELÄKE 

Lähipiirissä tämä kokemus: vakuutusoikeus ilmoitti, että käyttää "harkinnanvaraista oikeuttaan"  ja jättää käsittelemättä koko asian. Vaikka siihenastisten potilasta hoitaneiden lääkärien mielestä, tapaus oli varsin selvä.

Mutta vakuutusoikeudella on oikeus "jättää asia käsittelemättä", silloin kun ei huvita käsitellä???

Ehdottomasti kannatan tätä addressia ja jatkotoimia asian suhteen, jotta häikäilemätön vääryys saadaan loppumaan ja normaali järki mukaan asioiden käsittelyyn. Venkoilu ja pelaaminen ihmisten terveydellä ja elämällä on yksinkertaisesti väärin. Suomella on oltava sisäistä moraalia tätä enemmän. 

 

 

Rikoksensuojelun instituutiot?

#285 Re: Re: Re: Re: Re: ELÄKE

27.11.2015 15:10

#284: Todella kummalliset "oikeudet" - Re: Re: Re: Re: ELÄKE 

 Vaikuttaa siltä, että teillä taisi olla ihan kiistattomat todisteet esitettynä, kun kerta oikeus kieltäytyi asiaa käsittelemästä.

Silloin jos poliisi lopettaa asian tutkimisen "prosessuaalisista syistä", tilanne on ihan vastaava. Joko syyllinen on kiistattomien todisteiden valossa virkamies, tai vakuutusyhtiö joutuisi maksamaan liikennevakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen tai sairausvakuutuksen perusteella korvauksia. Ja työtapaturmiahan poliisi ei suostu tutkimaan ollenkaan, niistä kun vakuutusyhtiön korvaukset ovat suurimmillaan ja työnantajakin voisi joutua maksamaan sakkoja.

Oikeuslaitosten juristeriaa

#286 3 eri versiota tosiasioista

03.12.2015 10:56

Suomessa on ainakin kolme eri oikeuslaitosta, eli yleinen käräjäoikeus valitusasteineen, hallinto-oikeus ja vakuutusoikeus, joissa jokaisessa sovelletaan eri määritelmää siitä, mikä on tosiseikka taikka mikä on todiste. Kahdessa jälkimmäisessä "tosiseikka" ei tarkoita laisinkaan sitä, mitä sillä yleiskielessä ja esim. rikosoikeudessa ymmärretään.

Kauimmaksi aistein ja tutkimuksin havaittavasta reaalimaailmasta on etääntynyt vakuutusoikeus. Jos potilaalta edellytetään, että hänen pitää pysyä realiteeteissä, niin vakuutuslääkäriltä sitä ei edellytä. Vakuutuslääkäriltä laki edellyttää nimenomaan sitä, että tosiseikat kumotaan väitteillä, jotka hän saa ihan vapaasti keksiä. Se juuri on vakuutuslääkärin ammattitaitoa, josta hänen uraputkensa ja palkkansa riippuu.

Oikeusministeriö viilailee säädöksiä, nyt kun oikeudellisen todistelun ristiriitojen ongelma on todettu. Riittääkö vuoden 2016 alusta voimaan tulevat uudistukset vakuutusoikeuden kunniaa palauttamaan?

 

OM:n tiedotteessa mainittu "keventäminen" on julkishallinnollisissa terminologiassa merkinnyt yleensä hyppäämistä ojasta allikkoon. Ainoa kelvollinen ratkaisu olisi hallinto-oikeuksein fuusioiminen yleiseen oikeuslaitokseen, kuten kaksi peräkkäistä korkeimman oikeuden presidenttiä on jo ehdottanut. Sen lisäksi samaan fuusioon olisi liitettävä myös ja ennen kaikkea vakuutusoikeus!


**********************************

OIKEUSMINISTRIÖN TIEDOTE LAKIUUDISTUKSESTA:


Vakuutusoikeuden ratkaisukokoonpanoja kevennetään 2016 alusta

Julkaistu 2.12.2015

 

Vakuutusoikeuden käsittelyaikoja pyritään lyhentämään keventämällä tuomioistuimen ratkaisukokoonpanoja. Lisäksi parannetaan muutoksenhakijan tiedonsaantia ulkopuolisten asiantuntijalääkäreiden lausunnoista ja muutetaan lääkärien nimittämismenettely nykyistä avoimemmaksi. Lakimuutokset tulevat voimaan vuoden 2016 alusta lähtien.

Laissa erikseen määriteltyjä oikeudellisesti yksinkertaisia asioita siirretään yhden tuomarin ratkaistaviksi. Lisäksi esimerkiksi vammaistukiasioita ja sairausvakuutusasioita on mahdollista käsitellä yhden tuomarin ja lääkärijäsenen kokoonpanossa.

Ratkaisukokoonpanojen keventäminen vapauttaa vakuutusoikeuden voimavaroja vaativiin juttuihin, joissa myös käsittelyajat ovat kaikkien pisimmät. Suurin osa asioista ratkaistaan kuitenkin jatkossakin kolmen ja viiden jäsenen kokoonpanoissa.

Jatkossa asia voidaan ratkaista vakuutusoikeudessa myös erillistä istuntoa järjestämättä, jos kaikki ratkaisuun osallistuvat jäsenet ovat asiakirjoihin perehdyttyään yksimielisesti hyväksyneet päätösesityksen perusteluineen.

Vakuutusoikeudessa on 1.1.2016 lukien myös päätoimisen ylilääkärin tehtävä. Ylilääkäri osallistuu ratkaisutoimintaan ja muun muassa huolehtii laintulkinnan yhdenmukaisuudesta lääkärijäsenten osalta.

Ulkopuolisilta asiantuntijalääkäreiltä pyydetään jatkossa lausuntoja nykyistä useammin. Uudistus lisää vakuutusoikeuden toiminnan avoimuutta, sillä muutoksenhakijat saavat näiden lääkärien antamat lausunnot käyttöönsä ja kommentoitavikseen.

Vakuutusoikeuden lääkärijäsenten lausunnot pysyvät edelleen tuomioistuimen neuvottelusalaisuuden piirissä samoin kuin muidenkin jäsenten lausunnot.

Lääkärijäsenten ja asiantuntijalääkäreiden nimittämismenettely muuttuu siten, että tehtävät julistetaan avoimesti haettavaksi. Lääkärijäsenten ja muiden asiantuntijajäsenten on nimittämisvaiheessa ilmoitettava sidonnaisuutensa samaan tapaan kuin tuomareidenkin.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Tuula Kivari,
puh. 02951 50546,
sähköposti: etunimi.sukunimi@om.fi

J.KL

#287 Nyt valokeilaan Kela ja korkeimman hallinto-oikeuden päätös KHO:2014:83

17.12.2015 18:30

Hitaasti tuntuu etenevän lainvoimaisten päätösten toteutuminen tosielämässä. Varsinkin, jos ja kun päätös koskee vakuutusalaa itseään.

Nyt kolme perussuomalaista kansanedustajaa on tehnyt kirjallisen koskien Kelan vakuutusalueiden lääkäreinä toimivista. Eikös tuo korkeimman hallinto-oikeuden päätös ole ollut jo voimassa yli 1,5 vuotta?

KK 358/2015 Kelan asiantuntijalääkäreistä

Ja aika yllätys on se, että vakuutusoikeus muuttuu 1.1.2016 maksulliseksi! Eihän se edes ole länsimaiset saatikka pohjoismaiset oikeusvaltiomittarit täyttävä tuomioistuin!

Joku tuolla aiemmin ehdottikin, että eikö näissä ole aineksia yhdelle tai useammalle kansalaisaloitteelle? Hallitusohjelmassahan näitä ei ole. Tiedä onko mitään sitten ministeriöiden tai eduskunnan työlistoilla?


Vieras

#288

01.01.2016 18:36

auttaakseni koulukiusattuja saamaan asiansa hoitoon apua
Menetetty Suomen kunnia

#289 MInisteri Iiro tunnontuskissaan

05.01.2016 20:54

Puhdasta valtioterrorismia koko vakuutuslääkäritouhu. Ilmankos entinen valtionvarainmiministeri Iiro Viinanen tuli eläkepäivinään tunnontuskiinsa ja kommentoi pahoitellen eräässä tv-ohjelmassa yhdessä ihan laitimmaisen vasemman laiden ex-kansanedustajan kanssa, kuinka tuli antaneeksi pirulle pikkusormen, mutta se vei koko käden. Sen kommentin jälkeen Katainen ja Stub eivät kelpuuttaneen Iiroa puolueen voittojuhlissa samaan pöytään, kun Iiro tuli paljastaneeksi kultamunia munivan hanhen koko osingonjakojuonen.

Voi Hyvät Veljet, kuinka joku joukosta aina lipsuu ja puhuu ohi suunsa.

Iiron ja Paavon dynastian aikaan tuo laki vakuutuslääkäreiden vapauttamisesta kaikista rikosvastuuseuraamuksista 90-luvun alussa säädettiin. 

Enää ei voi puhua oikeusvaltiosta nimeltä Suomi. Vakuutuslääkärit ja niiden käsikassara Työterveyslaitos veivät Suomelta sen kunnian.

 


Vieras

#290

07.01.2016 09:35

Oikeudenmukaisuuden takia. Kaverin oikea silmä oli vakuutuslääkärin mukaan terve. Niin olikin. Mutta vasen oli vammautunut. Oikean mukaan tehtiin päätös eli terve. Korvausvaatimus hylättiin. Vakuutuslääkäri valehteli.

Vieras

#291

07.01.2016 22:36

olen itse joutunut juuri tälläiseen loukkuun .

Vieras

#292

08.01.2016 03:20

vakuutus lääkärit täysiä huijareita työn antajan käsikassaroita .

Vieras

#293

08.01.2016 06:25

Liian moni kärsii näistä potilasta näkemättä tehdyistä mielivaltaisista päätöksistä! Ihmiset on oikeasti ja monen lääkärin toimesta todistetusti täysin työkyvyttömiä, mutta nämä selvänäkijät näkevät täysin työkykyisiä potilaita :(

Vieras

#294

08.01.2016 09:47

Onhan se outoa että lääkäri näkemättä yms kumoaa toisen lääkärin lausunnon ja vielä niin että potilas ei edes tiedä tämän nimeä...perin kummallista !!!!

Vieras

#295

08.01.2016 10:05

Mielivalta ja laillistettu rosvoaminen eivät kuulu demokraattiseen
tasavaltaan.

Vieras

#296

08.01.2016 13:08

Tiesin, että vakuutuslääkäreissä on henkilöitä, jotka antavat totuudenvastaisia lausuntoja, mutta sitä en tiennyt, että se on oikein lakiin kirjoitettu. Mikä oikeusvaltio tämä on?

Vieras

#297

08.01.2016 14:51

Kokemusta vakuutuslääkärin mielivallasta.

Vieras

#298

08.01.2016 15:55

Sellaiset asiat eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan. Väärä on väärä.

Vieras

#299

08.01.2016 22:11

koska laiton laki kuuluu poistaa

Vieras

#300

09.01.2016 11:24

Rikollisuuteen rinnastettava ja tarkoituksellisesti sen mahdollistamiseksi laadittu lainsäädäntö ei ole hyväksyttävää.