ALLEKIRJOITA KANTELU EUROOPAN IHMISOIKEUSNEUVOSTOLLE

Heikki Typpö
Vieras

#26 Avunpyyntö asiantuntijoille

19.12.2010 12:15

Tämä vetoomus on tarkoitus lähettää Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle, kunhan saamme riittävästi allekirjoituksia ja tunnettavuutta asialle. Ongelma on että minä ja Matti Laitinen, jotka olemme tämän adressin alulle panijoita, emme tunne sitä protogollaa, jota asiassa on noudatetava, jotta tätä ei muoodollisiin puutteisiin vedoten jätettäisi käsittelemättä.

Jos teistä joku tuntee asiaa, niin voisitko ystävällisesti auttaa meitä. Minut tavoittaa sähköpostista heikki.typpo@gmail.com ja Matti Laitisen osoitteesta Matti Laitinen

Kiitos avustuksesta jo etukäteen.

Heikki Typpö
Työmies
Vieras

#27 On se niin väärin

19.12.2010 19:26

Jotta nuorien tulisi oppia joku ammattikin eikä saisi vain viettää omaa laatuaikaa täydellä ylläpidolla.... Ei, en tosiaan allekirjoita.
--
Vieras

#28

19.12.2010 20:08

"Viettää laatuaikaa täydellä ylläpidolla" Väitätkö tosiaan, että toimeentulotuella saa edes täyttä ylläpitoa, saatika sitten laatuaikaa? Hah!

Älä viitsi, stereotyyppi laiskoista nuorista on niin loppuunkulutettu, ongelmat ovat monesti syvempiä ja monimutkaisempia. On syrjäytyneitä, heikompia jotka eivät selviä tässä yhteiskunnan nykymenossa. Veikkaan että niitä ei ammattia olevia jotka haluavat elää valtion tuella sosiaalitoimiston luukulla ravaten on murto-osa nuorista, sillä sosiaalituen hakeminen on itsessään tehty jo melko nöyryyttäväksi. Sosiaalitukeen turvaudutaan monesti vain epätoivoisimmassa tilanteessa, eikä tälle tulisi laittaa ehtoja tai henkilön valinnan vapautta elämänsä suhteen rajottaa ja laittaa pakkotyöehtoja. Kuka oikeasti on saanut muutettua elämänsä suunnan työttömyyshöpöhöpökurssilla? Porkkanalla saisi monesti parempia tuloksia kuin kepillä (tosin siihen porkkanaan ei ole varaa, joten on valittu keppi), mutta päämäärätietoisia nuoria ei tueta, vaan heidät laitetaan elämään riittämättömällä opintotuella. Kunnioitan todella nuoria, jotka köyhistä oloista selviävät ilman vanhempien tukea esim. läpi monen vuoden yliopistoajan. tässä on kyse perusoikeuksista, oikeudesta perustoimeentuloon, joka jokaisella on perustuslain mukaan. Mitään ehtoja vanhempien ihmisten toimeentulotuelle ei olla laitettu (vaikka työttömyyskurssi jäisikin kesken) ja veikkaan että sielläkin on näitä ammattiin oppimattomia työn pakenijoita, joka ikäryhmässä on. En usko että valmiiksi yhteiskuntaa kohtaan katkeraa köyhää nuorta auttaa tällaiset kovemmat otteet, päinvastoin. Lisää ammatinvalinnanohjausta ja tukea jotta nuori löytää paikkansa maailmassa, oman alansa ja tajuaa mahdollisuutensa ja oikeutensa! Lisää työpaikkoja nuorille, että nuori saisi ensikosketuksen työelämään, sillä nuorisotyöttömyys on suurta ja monesti työnantajat karsastavat esim. lukiosta päässyttä nuorta ja monta ei:tä työnhaussa saa nuoren lannistumaan, jos niitä suhteita ei ole ja monesti se tunne ettei kelpaa ajaa syrjäytymään. Lisäksi parempi mielenterveyshoito ja opintotuki. Mutta määrärahojen puutteessa valtio päättää säästää nuorista.
hannis
Vieras

#29

19.12.2010 20:19

Kyllähän lex nokiakin meni läpi vaikka oikeusoppineet väittivät sen olevan perustuslain vastainen.

Perustuslaki, tuo tulkinnallinen laki, sitähän voi tulkita näemmä niin monella tavalla.. Vähän voi urkkia toisen tietoja ja vähän voi perustoimeentuloa rajoitella tietyn ikäisillä.

Vieras

#30 EN:n ihmisoikeusvaltuutettu

19.12.2010 21:50

Heikki, ehkä jo löysitkin nämä sivut: Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu
http://www.coe.int/t/commissioner/default_EN.asp
Heikki Typpö
Vieras

#31 Kiitos vinkistä

19.12.2010 22:22

Kiitos vihjeestä sivuille, joista on varmasti apua kun ryhdymme lähettämään kantelua eteenpäin.
Matti Laitinen
Adressin tekijä

#32

20.12.2010 13:39

Terve

Jos joku epäilee, että asialle ei voi tehdä mitään, lukekoon seuraavan Europarlamentin tiedotteen. Yksi tapa toimia on noudattaa säädettyjä perusoikeuksia ja kyseenalaistaa niiden toteuttamista!

"Vetoomukset

Euroopan unionin kansalaisten perusoikeus: Jokaisella kansalaisella on EY:n perustamissopimuksen 194 artiklan nojalla oikeus esittää yksin tai yhdessä muiden kanssa vetoomus Euroopan parlamentille.

Jokainen Euroopan unionin kansalainen tai Euroopan unionissa asuva henkilö voi esittää yksin tai yhdessä muiden kanssa vetoomuksen Euroopan parlamentille aiheesta, joka kuuluu Euroopan unionin toimialaan ja joka välittömästi koskee vetoomuksen esittäjää. Myös sellaiset yritykset, järjestöt tai yhdistykset, joiden kotipaikka on Euroopan unionissa, voivat käyttää perustamissopimuksessa taattua vetoomusoikeutta.

Vetoomus voi olla valitus tai pyyntö, ja sen aihe voi koskea julkista tai yksityistä etua.
Vetoomuksella voidaan esittää Euroopan parlamentille yksittäinen pyyntö, valitus tai havainto, joka koskee EU:n oikeuden soveltamista, tai kehotus ottaa kantaa johonkin tiettyyn asiaan. Tällaiset vetoomukset antavat Euroopan parlamentille mahdollisuuden puuttua asiaan, jos esimerkiksi jokin jäsenvaltio, paikallisviranomainen tai muu instituutio loukkaa Euroopan kansalaisen oikeuksia."

Eteenpäin!

Terveisin
Matti Laitinen

Vieras

#33

20.12.2010 14:02

Lisää sontaa pienituloisten niskaan:

Nyt Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan asetusta, joka muuttaisi terveyskeskuksissa terveydenhoitajalla käymisen 8,90 euron hintaiseksi. Olisivat hengähtäneet vaikka hetkeksi tämän nuorten sosiaalitukihötkytyksen jälkeen.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107624-890-%E2%82%ACn-uusi-maksu-%E2%80%9Derittain-huono%E2%80%9D
4 eri ammattia opiskellut työllisyystilanteen mukaan

#34 Oikeutta saa vain jos sitä osaa vaatia

20.12.2010 22:13

Tuossa adressissa on nyt vaan unohdettu tai ei tiedetä yhtä tukipäätökseen vaikuttavaa asiaa: nimittäin koulutuksen voi kyllä keskeyttää pätevästä syystä!

Sellaisia lienevät mm. juuri nuo mainitut terveydelliset (myös mielen-) sekä taloudelliset syyt kuin myös alalle soveltumattomuus. Eikä ole mikään pakko hakea kuin vain sellaiseen koulutukseen, mikä oikeasti kiinostaa. Sehän voi olla vaikka oppisopimuspaikka, jossa maksetaan palkkaa. Jos ei pääse, niin ei siitä rangaista.

Mutta onhan perustukeen kajoaminen rankaisumielessä väärin. Kyllä muita keinoja pitäisi olla nuorten työelämästä syrjäytymisen ehkäisemiseksi.


Itselläni on kokemusta työllisyyskoulutuksesta, johon hakeuduin vapaaehtoisesti. Sitten muutamassa viikossa totesin ”koulutuksen” olevan pelkkää kusetusta ja palkatonta koulutettujen ammattitaitoisten työttömien orjatyötä. Kävin valittamassa asiasta pariin otteeseen työvoimatoimistoon, mutta siellä vain kohoteltiin kulmia: "pitää vaan sietää tilanne seuraavat 8 kk, muutoin joutuu karenssiin."

Sitten loppui kärsivällisyys ja lopetin pelleilyn osaltani 3 kk:n jälkeen ja menin taas työvoimatoimistoon ilmoittautuakseni työttömänä nöyrästi karenssiin. Mutta kohdalleni sattuikin yksi harvoista asiansa osaavista virkailijoista ja kun hän kuunteli vuodatukseni, alkoi hän perusteellisesti neuvoa minua valituksen teossa.

Niin siinä sitten lopulta kävi, että karenssini peruttiin ja sain takautuvasti minulle kuuluvat korvaukset. Jos kaikki virkailijat olisivat päteviä, niin meitä virkakoneiston liiskaamia vääryyden kärsijöitä olisi 10 kertaa vähemmän.

Vieras

#35

20.12.2010 22:23

#34
Päätökset eivät saa perustua pärstäkertoimeen ja asiakkaan subliikkitaitoihin. Koulutuksen voi keskeyttää pätevästä syystä ei siksi päde kaikkien kohdalla. Kyllä ihmisluonto vielä on sellainen, että jos olisit mennyt sinne silmät harittaen, tukka likaisena ja änkyttäen, olisit saanut karenssia. Kyse ei ole siis virkailijan pätevyydestä, vaan inhimillisestä kyvystä ymmärtää, johon vaikuttaa se miten asiakas asiansa virkailijalle esittää. Kaikki eivät osaa vaatia palvelua.

Summa summarum, perustuslain vastainen ja nuoria syrjivä ja eriarvoistava, se ei selittelyjä kaipaa.

Vieras

#36 Facebookissa

20.12.2010 22:41


Vieras

#37

21.12.2010 06:50

Suomeen pitäisi kyllä saada perustuslakituomioistuin kuten Saksassa, joka valvoisi puolueettomasta perspektiivistä Suomen perustuslain noudattamista ja siihen voisi ottaa yhteyttä kun kokee perustuslaillisiaan oikeuksiaan loukatun.

Kelle muuten meinasitte lähettää tämän adressin ja kantelun? Mitä tarkoitatte tällä "ihmisoikeusviranomaisella"?

Vieras
Vieras

#38 Re: Euroopan ihmisoikeussopimuksen valvojalle

21.12.2010 12:39

#37: -  

Euroopassa toimii viranomainen, joka tutkiinja ja antaa tuomioitakin ihmisoikeusrikkomuksista, joiden kriteerinä on vuonna 1948 annettu kansainvälinen ihmisoikeusjulistus ja Euroopanneuvoston vuonna 1950 perustama Euroopan ihmisoikeussopipus. Viimeksimainitun sopimuksen on myös Suomi allekirjoittanut. Tämä adressi on tarkoitus on lähettää sille elimelle, joka valvoo noiden sopimusten noudattamista. Tarkka osoite ei ole vielä tiedossa, mutta eikohän se piakkoin löydy.

Heikki Typpö, toinen adressin alullepanijoista

Heikki Typpö
Vieras

#39 Euroopan ihmisoikeussopimus ja sen valvonta

21.12.2010 12:45

Wikipediasta löytyy tarkempaa tietoa ihmisoikeuksia valvovista organisaatioista ja viranomaisista. Muun muassa tällaista:

"Ihmisoikeussopimuksen jäsenmaat sitoutuvat turvaamaan lainsäädännössään ja oikeuskäytännössään sopimuksessa jokaiselle yksilölle taatut oikeudet. Velvollisuus noudattaa ihmisoikeussopimuksen määräyksiä on niin viranomaisilla kuin tuomioistuimillakin. Jos yksilö kokee oikeuksiaan loukatun, hän voi valittaa loukkauksesta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka on Euroopan neuvoston alainen organisaatio. Jos ihmisoikeustuomioistuin toteaa loukkauksen tapahtuneen, se voi määrätä sopimusvaltion maksamaan loukatulle vahingonkorvausta. Valituksen edellytyksenä on kuitenkin, että loukattu on käyttänyt saatavillaan olevat kansalliset valitustiet esimerkiksi tekemällä valituksen hallinto-oikeuteen tai tekemällä rikosilmoituksen."


Vieras

#40

22.12.2010 05:37

Valittaakseen Euroopan neuvostoon täytyy osoittaa konkreettisesti mitä kohtaa Eur. ihmisoikeussopimuksessa katsoo Suomen loukanneen. Euroopan neuvosto ei ole kiinnostunut loukkaako Suomi omaa perustuslakiaan vaan juuri ihmisoikeussopimusta, jossa kylläkin on tietenkin samoja asioita kuin perustuslaissa, mutta Euroopan ihmisoikeussopimus käsittelee lähinnä kansalais - ja poliittisia oikeuksia. Mennäkseen eteenpäin valitukset käy melkoisen karsintamenettelyn siellä päästäkseen eteenpäin ja tosiaan pitää käydä ne suomalaiset oikeuskeinot läpi ensin ja muitakin edellytyksiä on.Suurin osa tehdyistä valituksista jätetään syystä tai toisesta tutkittavaksi ottamatta.
http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999/19990063
http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?contentid=204925
Taloudelliset ja sosiaaliset perusoikeudet kuten perustoimeentuloon liittyvät oikeudet on taas kirjattu Euroopan sosiaaliseen peruskirjaan, minkä tietyt osat Suomi on allekirjoittanut, joiden noudattamista valvoo euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea ja sinne voi tehdä käsittääkseni vain järjestövalituksia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_sosiaalinen_peruskirja
Matti Laitinen

#41 Re: Oikeutta saa vain jos sitä osaa vaatia

22.12.2010 08:47

#34: 4 eri ammattia opiskellut työllisyystilanteen mukaan - Oikeutta saa vain jos sitä osaa vaatia 

 Tällainen pätevä syy ei ole useimmiten todennettu. Olen havainnut omassa työssäni, että hyvin useat mielenterveyskuntoutujat ovat keskeyttäneet useasti opiskelunsa. Jos keskeytyksen todellista syytä ei ole todennettu, niin kuin usein tapahtuu, tämä uusi laki rankaisee kovalla kädellä esim. masennuksesta kärsiviä nuoria ihmisiä. Osa mielenterveydellisistä ongelmista kärsivistä ihmistä ei tunnista omia oireitaan, osa kieltää niiden olemassaolon ja kolmanneksi psykiatrin vastaanotolle ja psykiatrian poliklinikan potilaaksi pääsy on varsin vaikeaa. Osa suomalaisista lääkitsee masennustaan, ahdistustaan ja sosiaalisia pelkojaan alkoholiin perustuvalla itsehoidolla. Käytännössä tämä laki polkee etenkin niitä sairaita, joiden sairaudesta, vajaakuntoisuudesta tai haitasta ei ole tehty diagnoosia.

Matti Laitinen

mielenterveyskuntoutujien atk-kouluttaja

Jussi Lehtonen
Vieras

#42 Tärkeä pointti !

22.12.2010 11:01

Mielenterveyskuntoutujan opiskelut keskeytyvät useasti itsestä riippumattomista syistä, muutenkin potilaat ja kuntoutujat ovat nöyrempiä, eivätkä jaksa aina kysellä etujensa perään. Neuvoja ei juuri tarjota sosiaalitoimiston suunnalta, ellei niitä osaa vaatia.

Pekka Sauri antoi siitä hiljattain julkilausuman.

http://www.mtkl.fi/?x752385=915620

Byrokratia on niin jäykkää, että menee kauan ennen kuin kuntoutujan muuttuneeseen elämäntilanteeseen pystytään vastaamaan sosiaalipuolella. Varmasti tulee yhteiskunnalle nämä viivytykset paljon kalliimmiksi, kun panostaminen nopeaan toimintaan. Jo sosiaalitoimistoon pitää nykyään olla pitkät selvitykset ja perustelut hakemuksen liitteeksi. Ellei niitä ole niin hylkypäätös tulee herkästi.

EN-asiantuntija Sonja Kurten-Vartio sanoi yhdessä mielenterveyspuolen koulutuksessa, että pitää ehdottomasti valittaa, jos kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Vastauksen saaminen tosin saattaa kestää vuosia.

Jonkun nekin hommat on tehtävä, mikäli muutoksia halutaan.





Työmies
Vieras

#43 Re: Hah...

22.12.2010 20:39

#28: -- -  

Juu, en allekirjoita


Vieras

#44 Suomi rikkoo ihmisoikeuksia myös pakkohoitoon ottamisessa!

23.12.2010 16:33

Ja mielenterveyspotilaita patistetaan ilmaiseen työhön.
Martti Juhani Holmström
Vieras

#45 Yksikään nuori ei syrjäydy tahallaan

26.12.2010 03:12

Nyt esitetty laki on kirveenisku päähän työvoimapoliittisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevaan kansanosaan; niihin syrjäytyneisiin ja syrjäytymisuhan alla oleviin nuoriin, jotka olosuhteiden kurjistamina ovat muutenkin mm. henkisesti todella ahtaalla, vieläpä syyttään. Käytännössä päävaikutukset olisivat kohderyhmän korostunut näkyminen itsemurhatilastoissa ja toivottomuudesta kumpuavan rikollisuuden kasvu.
jari vuorinen
Vieras

#46 Karenssinanto-oikeus tulisi poistaa

26.12.2010 05:35

Työvoimapoliisilta eli työvoimaviraomaiselta eli työkkäriltä tulisi ottaa karensinanto-oikeus pois.Se ei rakenna ja se hajoittaa.Karenssi on haitallista myös yhteiskunnalle pitkässä juoksussa.Ei ole syytä kasvattaa kapinoivia nuoria.Ainoa tapaus ,jossa karenssi voisi olla hyväksyttävää,olisi se kun ei ota työtä vastaan.Eräs karenssin typerin muoto on se kun pitkäaikaistyöttömälle annetaan karenssi.Tällainen henkilö on jo varmaankin masentunut ja luovutuskannalla.Ja karenssista hän masentuu helposti ja joutuu syömään kalliita masennuslääkkeitä.Me veronmaksajat sitten maksamme ne.Lopullisen taloudellisen hyödyn karensseista korjaavat ulkomaiset lääkefirmat EU:n alueella.Karenssin ylläpitoon liittyy siis hyvin kyseenalainen kytkös laajemmassa mielessä.Karenssi on osa sitä poliittista tämän hetken valtapuolueiden visiota,jossa Suomalaista työvoimaa ajetaan tiettyyn karsinaan lääkefirmojen syöttöporsaiksi ja tässä visiossa heidät korvataan ulkomaisella työvoimalla.Ainakin minä koen tämän uhkana.

Aune Mänttäri
Vieras

#47

26.12.2010 14:22

Euroopan unionin Suomen aluehallinnolle eduskunnalle lähettämät lakimuutokset kauttaaltaan heikentävät Suomen entisiä lakeja ja YK:N perus-sopimuksia sekä siihen liitettyjä erillisjulistuksia kuten Lastenoikeusjulistusta ja Sosialisten oikeuksien periaatteista olevia kantojs.
Vapaa markkinatalous jota Euroopan unioni edustaa ja jota Suomen hallitukset ja eduskunta ovat edesauttaneet ovat murtamassa YK:n peruskirjan ihmisoikeussopimusta joka palauttaa täydellisesti maailmaan "viidakon-lait"
Tästä hyvänä esimerkkinä on Suomen/EU;n Kunnallislait, Hallintolait, Hallinnon toimeenpanolait, asetukset, toimeksipano säädökset jne.
Kunnissa hoitamatta jättämiset, eriarvoiset päätökset perustyrvassa niin peruskoulussa kuin perusterveyden-ja sairaanhoidossa
k a i k i i ovat l a i l l i s i a voimassaolevien säädösten mukaan.
Vieraaune mänttäri
Vieras

#48 Re:

26.12.2010 14:31

aune mänttäri
Vieras

#49 EU:sta moni ns. uudistus joka on tosiasiallisesti huononnus on kotoisin

26.12.2010 16:39

Euroopan aluehallinnon Suomen lainsäädäntöön emme voi vaikuttaa eikä eduskunta voi muuta kuin hyväksyä direktiivien määräykset.

Sruraaviessa eduskuntavaaleissa 17.4.2011 voi Suomen kansa äänestää eduskuntaan nuo tarvittavat 101 kansanedustajaa jotka ennen vaaleja ilmoittavat sitoutuvansa tekemään ehdotuksen eduskuntaan päästyään Suomen eroamisesta EU:sta ja äänestämään saman sisältöistä tehtyä ehdotusta Itsenäisyyspuolueen listoille asetettavien kaikkien ehdokkaiden vakaumus on oltava Suomen valtiollisen itsenäisyyden palauttamiseksi selkeä ja kestävä.

Vain itsenäinen valtio voi päättää itsenäisesti,toimeenpanna päätökset ja valvoa niitä.

Vieras

#50 kohta entinen demari

27.12.2010 01:01

Kertokaapa vaihtoehto, ovatko persut ainoita, jotka haluavat pois eusta? Demarit muuten ok, mutta pokkuroivat liikaa ja tavoitteet hukassa, arvot eivät näy toiminnassa.