Emme hyväksy Kemijärven Rautatieaseman alasajoa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Emme hyväksy Kemijärven Rautatieaseman alasajoa.

anu eloranta
Vieras

#26 Re: Emme hyväksy kemijärven rautatieaseman alasajoa

22.12.2010 22:29

#3: Börje leskinen - Emme hyväksy kemijärven rautatieaseman alasajoa 

 samoin  turusta  kemijärveen  pitää  toimia  lipunmyynti !tämähän  on  järjen  köyhyyttä  mennä  edes  ehdottamaan  lopettamista !!kyllä sielä  lipunmyynnissä  pitää  olla  ihmiset  ,jotka  palvelee eikä  koneet !!Kemijärvihän  on  luonnon  kaunis  paikka ,jossa  monet  voisi  käydä ,mutta  nämä  asiat pitää  toimia!Taivaantulen  myötä  monet  täällä  etelässä  puhuvat  ,jos  menis  käymään  sielä !  mutta  kulkuyhteys  pitää  toimia !!  40-vuotta  käynyt  kemijärvellä  ja  aikoo  vieläkin  käydä!!

Tuula Flink
Vieras

#27 Kestävää kehitystä?

22.12.2010 22:31

Taitaa olla Kemijärven kaupungin alasajo menossa noin yleensä :)
Junayhteys ja nyt aseman palvelut on tosi tärkeä turisminkin kannalta ja monelle lomailijalle, opiskelijalle ja työläisellekin lähes ainoa vaihtoehto, nykyisin kun olis vaikea hevosella ajella. Jos kaikki palvelut ajetaan alas (niinkuin suuresti tapahtunut), tästä kaupungista tulee ränsistynyt "takapiha", jonne eksyy vain joku, joka haluaa olla keskellä "ei mitään".
Kaupungin isien pitäis todella herätä ja ideoida kestävän kehityksen malleja tänne, missä kuitenkin löytyy puhdasta luontoa, vettä ja taivasta markkinoitavaksi ja silloin olis hyvä olla matkustukseenkin liittyvät palvelut kohillaan, saada muuttoliike kasvamaan tännepäin eikä vain, että kaikki painaa etelään.
tunnollinen kävijä
Vieras

#28 emme hyvä'ksy Kemijärven aseman alasajoa

22.12.2010 22:36

Ei missään nimessä saa lipunmyyntiä lopettaa! kyllä meille pitkän matkan kävijöille pitää löytyä ihminen ,joka palvelee eikä koneet ! kemijärvellä aivan varmasti lisääntyy kävijä määrä ..taivaan tulien myötä ! täällä etelässä on moni sanonut ja kehunut maisemia ,etä pitäis mennä katsomaan !! mutta asemat pitää olla toiminnassa !itsekin käyn monta kertaa vuodessa ja meinaan jatkossakin käydä ,joten asema paikoillaan ja ihmiset palvelevat !
Alf Günsberg
Vieras

#29 En hyväksy Kemijärven Rautatieaseman alasajoa

22.12.2010 23:17

Junaliikennettä tarvitaan Kemijärvelle jotta on selvää että rautatieaseman alasajo EI ole hyvyksyttävä. VR on esimerkki huonosta ymmärryksestä ihmisiä kohtaan...miksi rosvota lipputuloilla kansalaisia. Lippujen hinnat hilattu taivaisiin ahneudenko takia? Matkustajien väheneminen tuo lieveilmiöitä kuten Kemijärven Rautatieaseman alasajoa. En voi Hyväksyä aseman asteittaista lopettamista!
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#30 Re: Tarvitsemme palvelua, emme alasajoa

22.12.2010 23:30

#25: Onko tämä totta? - Tarvitsemme palvelua, emme alasajoa 

Viestissä # 13 jo arvelen, että kapinoimaan on ryhdyttävä, eikä siinä yhteisrintama muiden lopettamisuhan alaisten liikennepaikkojen puolustajien kanssa ole pahasta.  

Ainakin pari liikenneministeriä on hokenut, että “VR on osakeyhtiö”. Päättäjiemme päähän ei kuitenkaan ole pälkähtänyt se, että VR ajaa siis omaa etuaan (ja toimi näin pitkälti myös virastokaudellaan). Tähän mennessä ministereiden tapana on ollut myös myötäillä VR:ää (lähes säännönmukaisesti kansanedustajille annetut yhtiötä koskevat lausunnot sisältävät fraasin “VR:ltä saadun tiedon mukaan” jne. kuten tässä esimerkissä: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_1012_2009_p.shtml).
 
Meiltä puuttuu tällä hetkellä menettelytavat, joilla VR:n tekemisiä ja väitteitä voisi missään laillisessa prosessissa kyseenalaistaa. Tässä suhteessa olemme jopa huonommassa asemassa kuin paljolti kauhuesimerkkinä käytetyssä Britanniassa.

http://www.rautatiematkustajat.fi/Pj034.htm

Niin ministereiden kuin kansanedustajien olisi syytä luopua VR-uskostaan ja ryhtyä käyttämään omia aivojaan (myös rautatiematkustajien hyväksi).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

vakitunen kävijä
Vieras

#31 taistelkaa aseman puolesta

22.12.2010 23:50

ei sitä tosiaan saa lopettaa ,se on justiinsa hyvää asikaspalvelua ,lupsakkaat työntekijät sielä ...on aina mukava asioida heiän kanssa !eikä siinä mitään säästöjä tule päinvastoin se on justiin hyvä yhteys etelästä pohjoiseen ja ainoa !!
Poika Poimarista, syntyjen syvien sanoja
Vieras

#32 VR-Kemijärvi

23.12.2010 10:00

Se on sitä tämänpäivän valtion touhua!!!?
Jos suunnitteilla oleva järjenköyhyys toteutuu, millä junaliikenne korvataan? Jos ei linja-autoilla, niin varmasti rekka-autoilla, kun niitä ei liiku valtakuntamme kaikilla maanteillä vielä ihan tukoksi asti. Veroja kyllä osataan nostaa jos jonkunkin näköisten keppihevosten verukkeella, mutta niistä "ryöstösummista" ei osata valtiovallan taholta sijoittaa varoja todella tarpeellisiin kohteisiin. Jottain tarttis tehrä, sanoi entinen pressa. Ja paljon olis kirveellä töitä.
Jari L
Vieras

#33 ASEMIA EI JÄTETÄ

23.12.2010 11:50

Tämähän on Jälleen ja taas jatkoa matkustajaliikenteen lopettamiseksi täältä. Jotta yksiraiteinen rata vapautuu tulevaisuudessa vain ja ainoastaan puunkuljetukseen. Puuterminaaleja rakennetaan radanvarteen. EI sinne sekaan sovi matkustajajunia, kun kaikki puu pitää kuskata täältä puuna eikä enää selluna. SE VAAN ON VR.lle PAREMPI PISNIS! Siis kuljettaa puuta eikä ihmisiä!

Vieras

#34 lisäämistä

23.12.2010 13:32

Mitä mm. Kemijärven kaupunki on valmis tekemään jotta VR-matkustajia olisi tulevaisuudessa enemmän? Aikoinaan Kemijärven eräs kaupunginjohtaja halusi vain tietynlaisia matkailijoita Itä-Lappiin, niitä joilla on hienot autot, joten piileekö tässä vieläkin jokin ongelma? Mene ja tiedä, mutta junaa yleensä käyttävät ne joilla henkilöautoja ei niin paljon ole. Niitäkin voi tietenkin kuljettaa rautateillä, mutta niitä ei kuljeteta kovin paljon, vain muutama aina ja sesonkiaikoina. On siis ehkä aloitettava vilkas keskustelu alueen tulevaisuudesta.

matkailuyrittäjä
Vieras

#35 Matkailija tarvitsee henkilökohtaista palvelua

23.12.2010 13:56

Viime talvena tuhkapilvien vuoksi lentokoneet pysyivät maassa. Kotiin palaaville vieraillemme tästä aiheutui paljon ongelmia. Ranskalaiset vieraani jouduin kuljettamaan junayhteyden päähän Ruotsiin pienelle Bodenin asemalle. Vieläkin olen kiitollinen ystävälliselle aseman henkilökunnalle, joka tuli avustamaan lippuautomaatin käytössä etsiessämme vieraillemme sopivaa kulkuyhteyttä kotiin.Matkailusta elävälle maakunnallemme henkilökohtainen palvelu on avainasia! Mikään ei näy muuttuneen Valtion Rautateillä; siellä luotetaan mainonnan voimaan. Asiakastyytyväisyydellä ei näy olevan merkitystä?! Säästötarpeet ovat ymmärrettäviä, muutta ei VR:aan voi olla niin byrokraattinen laitos että ei kykene etsimään ensijassa muita vaihtoehtoja palvelurakenteitaan keventäessä??!
JunaJesse
Vieras

#36 Ei itsepalvelulle!

23.12.2010 23:08

On se vaan kumma juttu, että me hiljaa hyväksymme yhteiskunnan muutumisen itsepalveluyhteiskunnaksi jossa henkilökohtaista palvelua ei saa edes rahalla. Ja sitten ihmetellään miksei palvelusektori työllistä!

VR:n lipunhinnat ovat niin suolaisia, että niitä vastaan olettaisi saavan aitoa palvelua!
Tuikku
Vieras

#37 Asiaa!

24.12.2010 07:53

Niin ja asiahan on niin, että aseman ylläpitämistä pitäisi paremminkin tukea. Mitkähän ne keinot olisi, joilla tehtäis aseman toiminta kannattavaksi ja jopa tuottoisaksi. Minusta oheispalveluja pitäis kehitellä ja Kemijärvellähän riittää siihen työvoimaa ihan omasta takaa. Safaria, kelkka-juttuja, kumparetta sun muuta.. eikö löydy yrittäjyyttä, vai missä mättää?

Jori Porspakka
Vieras

#38 Lopettamisuhan alla olevat asemien puolesta - yhteistyöhön !

24.12.2010 13:04

VR-johtoryhmä on päättänyt ahneudessaan sulkea (15.12-10) Iisalmi, Pietarsaari, Kemijärvi ja Jokelan asemat.
Tämän päätöksen toteutuminen (maaliskuu 2011) aiheuttaa asemien jääminen seisakkeiksi ilman mitään asemankaltaisia palveluja.
Kyseessä on tietoinen jatkumo, entisen valtionyhtiönpalvelujen leikkauksien sarjassa.

Kyseisiä toimenpiteitä suorittavat vallassa olevat "nykypäättäjät" joiden lopullisena päämääränä on kaikkien entisten valtionyhtiöiden palvelujen yksityistäminen.
Ja tätä asiaa ajavat oikeistopoliitikot, sekä myös EU.

On syytä aloittaa pikaisesti yhteistyö, asemien lopettamista vastaan koko Suomessa.
Adressit täyttyvät Jokelan aaseman puolesta n.1850 kpl nimiä, Kemijärvellä n. 860 kpl
TÄSTÄ ON HYVÄ JATKAA !!

Jori Porspakka
porspakka@pp.inet.fi
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#39 Re: Lopettamisuhan alla olevat asemien puolesta - yhteistyöhön !

25.12.2010 02:02

#38: Jori Porspakka - Lopettamisuhan alla olevat asemien puolesta - yhteistyöhön ! 

Kysymys ei ole pelkästään VR:n ahneudesta, vaan myös päättäjiemme kykenemättömyydestä ymmärtää asioita matkustajien kannalta kuten viestissä # 30 totean. Tässä suhteessa liikenneministerin puoluekannalla ei ole ollut merkitystä (eikä sitten millään muullakaan, koska järjestelmämme on ministeri- eikä eduskuntavetoinen).

Otan tässä esiin pari esimerkkiä, joiden pitäisi herättää kysymyksiä niin eduskunnassa kuin liikenneministerissäkin.
 
Terveisin Kalevi Kämäräinen
 
Britanniassa uutisoitiin viime kesänä, että Paddington (Lontoo) - Penzance Night Riviera -junan makuuvaunukapasiteettia on arkena nostettu 60:een ja viikonloppuna 75:een paikkaan (lisäksi junassa on kolme päivävaunua). Jos petikapasiteetin muuttaa meikäläisiksi makuuvaunuiksi, 60 paikkaa mahtuisi kahteen vanhaan siniseen ja 75 paikkaa kolmeen vanhaan sinisen vaunuun. Night Rivieran reittikin on kohtalaisen lyhyt; noin 500 kilometriä eli suunnilleen 100 kilometriä vähemmän kuin sisämaan yöjunan aikoinaan kulkema väli Turku - Joensuu.

http://www.bbc.co.uk/news/10501202
  
 
Oheisessa yöjunassa Berliini – Malmö on viisi ruotsalaista vaunua (eli vähemmän kuin Night Rivierassa), jotka on alunperin rakennettu 1950-luvulla. VR:mme taas väittää, että paljon nuoremmat ns. siniset vaunut kelpaisivat vain romuksi. 
 
 
 
Meillä pohjoiseen nykyisin kulkevat yöjunat ovat paljon pitempiä kuin ulkomaiset verrokkinsa ja VR kuitenkin valittelee omien yöjuniensa huonoa kannattavuutta. Lieköhän siis ongelmana junaliikennöitsijän toimintatavat eikä yöjunaliikennöinti ylipäätään? 
 
Yleinen valtakunnallinen kritiikki VR:n toimintaa kohtaan ei todellakaan olisi pahitteeksi.
hannu tohmola
Vieras

#40 adressi

25.12.2010 09:19

olen yli kuusikymppinen, käytän tietokonetta ym vehkeitä. Mutta ei tänä päivänä kaikilla ole vielä tietotaitoa, joten lippuaseman sulkeminen on n 10 vuotta etuajassa.
Vastustan ehdottomasti
tyytyväinen kakkosasukas
Vieras

#41 Kuka vetoaa kaupunginjohtajiin ja kansanedustajiin

25.12.2010 18:10

Nyt kaikki voimat liikkeelle Kemijärven aseman puolesta. Mikä on se taho joka vetoaa virka-asemansa jättävään ja kansanedustajaehdokas kaupunginjohtaja Ojalaan ja uuteen kaupunginjohtajaan allekirjoittamaaan adressin ja käyttämään kaiken arvovaltansa tämän asian puolesta. Tässä asiassa onkin ensimmäinen näytön paikka uudelle kaupunginjohtaja Salmiselle. Kaksi kaupunginjohtajaa, entinen ja uusi tähän asiaan mukaan. Myöskin kaikki Lapin alueen kansanedustajat ja edustajaehdokkaat kanta esiin ja Kemijärven aseman puolesta. Tämä on erittäin haastava pr-tilaisuus tuoda jälleen kerran Kemijärven ja Itä-Lapin tilanne esiin. Onko tämä ihan totta, että koko ajan on tasaisin välein Itä-Lapin tulevaisuudelle tärkeitä alasajoja käynnissä ja kansalaiset joutuvat puolustamaan kynsin hampain omaa elintasoaan ja tilaansa. Kaikkein näyttävin aseman puolesta puhuja on tietysti ohjaaja Kari Väänänen. Kun Kallaan koulun taisto on nyt asettunut, eikun lippu liehumaan aseman puolesta. Jos ei itse käytä asemaa, on asemalla paljon muita käyttäjiä. Luulisi myöskin Pyhän yrittäjien ja Ahon suvun ottavan jo kantaa tähän tähän asiaan. Kaikki paljon Itä-Lapin ystäviä omaavat nyt liikkeelle ja kehoittamaan adressia allekirjoittamaan. Kansalaisissa on voimaa! Se on nähty.
Nyt riitti!
Vieras

#42

25.12.2010 19:14

Viestissä 41 oli asiaa. Kyllähän Vänä on yksi ahkerimmista junan käyttäjistä Kemijärvellä. Ei muuta kuin Jokelan porukan kanssa yhdessä mielenosoitukseen VR:n pääkonttorin eteen. Onhan siellä oltu ennenkin, joten tuttu on paikka. Mielivaltaista käyttäyttämistä monopoliyhtiöltä ei tarvitse sietää. Kempan asemaa ei saa lopettaa missään nimessä!!
Vieras
Vieras

#43 Re: Kuka vetoaa kaupunginjohtajiin ja kansanedustajiin

25.12.2010 22:30

#41: tyytyväinen kakkosasukas - Kuka vetoaa kaupunginjohtajiin ja kansanedustajiin 

No niin! Tässähän mainio tilaisuus kansanedustajille ja edustajaehdokkaille tuoda esiin oma kykynsä Kemijärven aseman puolesta ajatellen äänestäjiä, kun ovat nämä vaalitkin tulossa.Että löytyykö "kansanedustajaa"jolla olisi sen  verran selkärankaa jotta pystyisi jotenkin vaikuttamaan muutenkin kuin ääniä keräämällä, kun tuntuu vähän siltä että tavallinen rivikansalainen ei oikein pysty vaikuttamaan tietynlaisissa asioissa??!

Vieras
Vieras

#44 Re: kyvyt esiin

25.12.2010 22:44

#41: tyytyväinen kakkosasukas - Kuka vetoaa kaupunginjohtajiin ja kansanedustajiin 

No niin! Tässähän mainio tilaisuus kansanedustajille ja edustajaehdokkaille tuoda esiin oma kykynsä Kemijärven aseman puolesta ajatellen äänestäjiä, kun ovat nämä vaalitkin tulossa.Että löytyykö "kansanedustajaa"jolla olisi sen  verran selkärankaa jotta pystyisi jotenkin vaikuttamaan muutenkin kuin ääniä keräämällä, kun tuntuu vähän siltä että tavallinen rivikansalainen ei oikein pysty vaikuttamaan tietynlaisissa asioissa??!


Vieras

#45 Kyllä löytyy

26.12.2010 00:21

Mutta ei tietenkään valtapuolueista, jos tämä juna-asia poliittinen on. Jos on, siitä on tehtävä siis poliitinen kysymys? Tähän saakka kysymys on ollut kansalaisliikkeen asia. Mielestäni tämä on mm. matkailu-asia, ja vahvasti elinkeinopoliittinen asia. Elinkeinoelämän elvyttäminen pysäyttää tällaiset lakkauttamis-lopettamis-asiat, ja tässähän ovat monet kunnat nyt avainasemassa, ja tahtoa varmaan löytyy. Mutta onko ymmärrystä kehittää, siitä on paljon kysymys.

Aaro Suopanki
Vieras

#46 Aino paikka

26.12.2010 14:04

Junakapinan aikana seurauksena VR palautti junaliikenteen Kemijärvelle. Myöhemmin on luvattu sähköistää rataosuus Rovaniemi Kemijärvi. Kyseisellä rataosuudella junaliikenne on osoittautunut kannattavaksi, vaikka VR:n johto ei sitä ole reilusti tunnustanut. Lipun hankkimiseen läheskään kaikilla matkustajilla ei nettiä lipun varauksiin, ja soitteleminen tulee kalliiksi ja hakeminen "rautakirjata" on hankalaa, koska Itä-lapin alueella Ei tiettävästi ole Rautatiekirjakauoppoja. Itä-Lapin asukkaat haluavat matkustaa junalla, joten toimiva rautatieasem ja lipunmyynti on välttämätön. Polttoaineiden hinnat tuleva nousemaan "pilviin, joten junamatka on halvempi.
satu
Vieras

#47 maailmamatkaajat

26.12.2010 14:12

Asun Melbournessa Austraaliassa .Mielestani sita pitaisi TEHOSTAA eika hiljentaa!Perustelen sen silla etta maailmalla matkustaessa ja mtkustajia tavatessani he ovet ihmetelleet,kuinka maan VIIMEINEN,kaikenliskasi poronhoitoalueela oleva, pysakki ei opasta ,eika tarjoitele (turisti)kokemuksia ja lisaksi viela huonot yhteydet ympapristoon.Kemijarvi voisi kehittya hyvaksi turistikeskukseksi jos yrittajia loytyy.Tuossa suhteessa juna-aseman sailytys on tarkeinta!!Nama kuulumiset tulevat maailmalta kaiken maailman matkustajilta
Vieras
Vieras

#48 Re: Aino paikka

26.12.2010 14:25

Helena Aaltonen
Vieras

#49 Yöjunaliikenne

26.12.2010 20:18

Kun yöjuna kulkee Kemijärvelle niin, että toinen junista tulee etelästä itäkautta, Lappi saa venäläisiä ja itäsuomalaisia matkailijoita junakyydillä.