Lähikoulu Niemenrannan lapsille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lähikoulu Niemenrannan lapsille.


Vieras

#1

26.11.2014 09:52

Asuinalueelle muuttaneille ja talonsa rakentaneille on aikoinaan myyty paikka jossa on koulu ja ne palvelut mitkä siihen silloin on luvattu rakentaa ja ylläpitää.Jos tästä myyntilupauksesta ei pidetä kiinni, mielestäni tässä on kuluttajaasiamiehelle lisää töitä/Vastuullisten etsintä ja korvaukset.
M-T-V

#2 Todella häikäilemätöntä toimintaa päättäjiltä

26.11.2014 14:45

Aluetta markkinoitiin lapsiperheille nimenomaan koulun varjolla ja kakkosvaihdekin jäi jo unholaan.


Vieras

#3 Re: Juuri näin!

26.11.2014 15:17

#1: -  

 

Isovanhempi

#4 Lähikoulu tärkeä alueen lapsille

26.11.2014 19:46

Olen niemenrantalaisten lastenlasten isovanhempi ja itsekin kasvatusalan ammattilainen. Olen iloinnut lastenlasteni mahdollisuudesta käydä upeaa, uutta lähikoulua. Niemenrannan koulu on tärkeä sekä oppimisen, kasvamisen että yhdessäolonkin paikka alueen lapsille ja perheille. Päivisin talo täyttyy monen ikäisistä oppijoista. Pikkukoulu lapsiperheille on tärkeä perhetyön muoto, jota harvassa kaupungissa on tarjolla. Koulun hyvin suunnitellut piha-alueet antavat iltaisin ja viikonloppuisin mahdollisuuden lähiliikuntaan ja vaikkapa isovanhempien ja lastenlasten aktiiviseen,mliikkuvaan yhdessäoloon.

Alueen lasten ja nuorten kasvulle olisi ensiarvoisen tärkeää rakentaa yhtenäisen peruskoulun tarvitsemat tilat, jotta laseten eheä koulupolku toteutuisi turvallisesti päiväkodista yläkouluikään saakka omalla alueella

Asuinpaikkana Niemenranta on etäällä aikuisten työpaikoista ja lasten turvallisen koulumatkan varmistaminen vaatisi useissa perheissä aamuista kuljetusliikennettä ja jopantoisen ajoneuvon hankkimista.

Oulun kaupunki on aina ollut koulukaupunki. Nyt kaupungin päättäjien on nopeasti jalkauduttava alueille,joissa koulut pullistelevat oppilaista ja tehtävä nopeita, mutta kaikella tavalla kestäviä ja kauas kantavia päätöksiä.

 

Moni lapsiperhe on valinnut asuinalueensa siten, että perheenturvallinen arki ja lasten eheä opintie olisivat mahdollsimman helposti saavutettavissa. Päättäjät, ei anneta nuorten perheiden pettyä - kannetaan vastuu turvallisesta kasvusta ja annetaan kasvaville oululaisille parasta mitä voidaan tarjota. Rakennetaan kestävää koulukulttuuria, sillä se on paras satsaus tulevaisuuteen!

Pienten lasten äiti

#5

26.11.2014 20:21

Oma peruskouluni katkeili, kun muuttuneen asuma-aluerajan vuoksi jouduin vaihtamaan koulua 4. luokalle. Sama opettaja säilyi 1.-2. luokkien ajan, 3. luokalla oli eri opettaja ja 4.-6. taas eri. Koulun vaihtaminen hankaloittaa ystävyyssuhteiden luomista ja säilymistä. Kaikista parasta olisi kun luokka ja opettaja pysyisi samana koko alakoulun ajan! EI LAPSIA HEITTOPUSSEIKSI!

Toinen vielä vakavampi asia on koulujen homeongelmat. Homealtistuneiden sairastelut ovat loppuelämän riesa. Tässä säästetään nyt väärässä kohtaa! En halua lastani homekouluun!


Vieras

#6

27.11.2014 04:25

Ei ikinä lapsia kouluun jossa hometta tiedetään olevan. Saattaa olla että lapsi saanut jo päiväkodissa ensimmäisen altistuman homeelle ja sitten jos koulu seuraava ei tarvita kuin vielä yksi paikka sitten onkin jo teveys joillakin menetetty ja jotunee eläkeläiseksi

Vieras

#7

27.11.2014 13:10

Erittäin lyhytnäköistä toimintaa siirtää luokkia kouluun, joka kohta menee remonttiin. Kaiken lisäksi kaksi luokkaa siirtämällä vapautuu luokkatiloja vain sen verran, että 2015-2016 oppilasmäärä saadaan mahtumaan kouluun. Mitä sitten tehdään, kun kouluun tuleekin seuraava kolme luokkaa vaativa ikäluokka? Nyt on ekaluokalla 3 luokkaa, ensi vuonna olisi luultavasti tulossa myös 3 luokkaa, entä seuraavana?

Nytkin koulussa on suuria luokkia, keskimäärin 25 oppilasta / luokka. Suurin luokka on 29 oppilasta. Alueelle rakennetaan uusia taloja, joten koulutulijat eivät aina ole ekaluokkalaisia.

Salonpään koulu - sen lisäksi, että on homeessa - on liikenteellisesti hankalan matkan päässä. Suurin osa vanhemmista lähtee toiseen suuntaan töihin. Joukkoliikenteen aikataulut on suunniteltu siten, että "niemeltä päin" pääsisi yläkouluun ja lukioon, jolloin bussilla Niemenrannasta Salonpäähän lähtiessä joutuisi olemaan jo 45 minuuttia ennen koulun alkua pihalla. Kolmas vaihtoehto on kulkea pyörällä tai jalan, jolloin myös Hailuodontien alikulku on väärällä suunnalla. Nopeusrajoitus on alikulun kohdalla 60 km/h, mutta ainoan koulun suunnalla olevan risteyksen kohdalla jo 80 km/h. Eikä sitäkään nopeusrajoitusta aina noudateta. Hailuodontiellä vielä on vilkas rekkaliikenne ja Hailuodon lautan tullessa pitkiäkin autojonoja.

Salonpään sisäilmaongelmista en edes aloita. Kaikki tietävät tämän eikä tämä vaadi perustelta.


Vieras

#8

28.11.2014 19:14

Itse sairastunut home- ja ilmaongelmaisissa rakennuksissa. En halua lapsilleni samaa kohtaloa.

Parakkikoulu Niemenrannan koulun jatkoksi!

Vieras

#9

30.11.2014 17:57

Turvallinen koulumatka jatkossakin jokaiselle Niemenrannan koululaiselle!