Lähikoulu Niemenrannan lapsille

Isovanhempi

/ #4 Lähikoulu tärkeä alueen lapsille

26.11.2014 19:46

Olen niemenrantalaisten lastenlasten isovanhempi ja itsekin kasvatusalan ammattilainen. Olen iloinnut lastenlasteni mahdollisuudesta käydä upeaa, uutta lähikoulua. Niemenrannan koulu on tärkeä sekä oppimisen, kasvamisen että yhdessäolonkin paikka alueen lapsille ja perheille. Päivisin talo täyttyy monen ikäisistä oppijoista. Pikkukoulu lapsiperheille on tärkeä perhetyön muoto, jota harvassa kaupungissa on tarjolla. Koulun hyvin suunnitellut piha-alueet antavat iltaisin ja viikonloppuisin mahdollisuuden lähiliikuntaan ja vaikkapa isovanhempien ja lastenlasten aktiiviseen,mliikkuvaan yhdessäoloon.

Alueen lasten ja nuorten kasvulle olisi ensiarvoisen tärkeää rakentaa yhtenäisen peruskoulun tarvitsemat tilat, jotta laseten eheä koulupolku toteutuisi turvallisesti päiväkodista yläkouluikään saakka omalla alueella

Asuinpaikkana Niemenranta on etäällä aikuisten työpaikoista ja lasten turvallisen koulumatkan varmistaminen vaatisi useissa perheissä aamuista kuljetusliikennettä ja jopantoisen ajoneuvon hankkimista.

Oulun kaupunki on aina ollut koulukaupunki. Nyt kaupungin päättäjien on nopeasti jalkauduttava alueille,joissa koulut pullistelevat oppilaista ja tehtävä nopeita, mutta kaikella tavalla kestäviä ja kauas kantavia päätöksiä.

 

Moni lapsiperhe on valinnut asuinalueensa siten, että perheenturvallinen arki ja lasten eheä opintie olisivat mahdollsimman helposti saavutettavissa. Päättäjät, ei anneta nuorten perheiden pettyä - kannetaan vastuu turvallisesta kasvusta ja annetaan kasvaville oululaisille parasta mitä voidaan tarjota. Rakennetaan kestävää koulukulttuuria, sillä se on paras satsaus tulevaisuuteen!