Autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.01.2011 22:52


senni nieminen
Vieras

#52

04.01.2011 08:25

kissat ja koirat pois ja lapset kotiin
Taina Kokko
Vieras

#53

04.01.2011 08:36

Tällä adressin alullepanijalla on kova vahtiminen ettei vaan kukaan mollaa kyseistä perhettä,ennätin lukea noita poistettuja viestejä ja kyllä on vähän liian tiukka linja viestin poistamisessa.Yleesä tälläiset keskustelupalstat käyvät kiivaitakin keskusteluja, tietenkin ketään loukkaamatta,ajattelin vaan että loppuu lyhyeen kun kanan lento keskustelut
Vierastotuuden torvi
Vieras

#54 Re: autetaan vammaisperhettä

04.01.2011 08:47

#44: Surullista - autetaan vammaisperhettä 

 En ole ollut avustajana kyseessä olevassa perheessä .olen muuten vaan joutunut olemaan tekemisissä perheen kanssa ,omat lapseni lähenevät 40v. ja asuvat muualla ja on omat perheet,kyllä minusta totuuden pitää uskaltaa sanoa,  tarkistin nauhalta 45 minuuttia ohjelman ja kyllä he olivat koiranruoka hyllyillä ostoksilla kuvattaessa ,minusta säälikin on sairautta

tiina vousden
Adressin tekijä

#55 Re:

04.01.2011 09:09

#53: Taina Kokko -  

 Hyvä Taina Kokko

kaikkien nettisivujen, keskustelupalstojen alulle panijan velvollisuus on poistaa toisia loukkaavat viestit. Olen täällä tehnyt sen puolin ja toisin.

 

terveisin

Tiina Vousden

 

TUNNEN SINUT
Vieras

#56 autetaan vammaisperhe voittoon

04.01.2011 09:55

kuulehan totuuden torvi nyt kysyn sinulta mitenköhän sinä olet omia vammaisia lapsia kohdellut ja miten kohtelet nykyään, panee epäilemään,kerroppa rehellinen totuus.Tämä perhe rakastaa lapsiaan molempia ja tasapuolisesti.Totuuden torvi onko aika pyytää anteeksi perheeltä mikä ei ole sinulle tehnyt mitään pahaa,eikä ole puuttunut elämän tapoihisi. Ihmettelen suuresti miksi olet kovin kiinnostunut tästä perheestä, kun kaikki kommenttisi ovat sinulta perheen mollaamista. Toinen kysymys on tämä, Oletko sinä ollut osaltasi vaikuttamassa perheen tämänhetkiseen tilanteeseen.kerro totuus.Sanoit katsoneesi uudelleen 45 min ohjelman ja valitit minkä hyllyn luona kuvattiin, huh huh mitä vielä, entä jos kuvaus olisi sattunut olemaan vaikka vaatekaupassa olisitko siitäkin löytänyt aihetta mihin rahansa pistävät.
mietippä vähän sanojasi.

Kauhavan suunnalla käymässä
Vieras

#57 autetaan vammaista perhettä

04.01.2011 13:10

Terveisiä Kauhavalta päin Totuuden torvelle, lopeta jo,meitä ihan itkettää sinun käytös.Jos olisi minun lapsi, miniä ja lapsenlapset kyllä minä kaiken tukeni heille antaisin. Toivon voimia ja jaksamista tälle perheelle.Toivon,että teillä on tukihenkilöitä,ohjelmassa olleelle naiselle myös voimia ja jaksamista sinua perhe varmasti tarvitsee tue ja kannusta heitä myös meidän kaikkien puolesta.Siunausta ja toivotaan lapset kotiin yhteistuumin.
vierailija
Vieras

#58 lapsen etu

04.01.2011 17:33

Viranomaiset ja perhe taistelevat lapsista. Perheen olot ovat viranomaisten mielestä lapsille sopimattomat, koska huostaanottoon on ryhdytty. Vanhemmat haluavat huolehtia itse 15- ja 10-vuotiaista lapsista! Lapset haluavat asua kotona! Vanhempien avustajat ovat nähneet tilanteen vaikeuden jo 15-vuoden ajan, joten ennaltaehkäisevää tukea on viranomaisten taholta perheelle annettu jo vuosien ajan. Onko näin ? Mitä tämä viranomaisten kautta järjestetty ennaltaehkäisevä tuki on pitänyt sisällään? Huostaanotto on julma ja epäinhimillinen teko jos vanhemmat pystyvät ja haluavat lapsiaan itse hoitaa. Huostaanoton uhka on jo rikkonut perhettä ja aiheuttanut syvää kärsimystä ja ahdistusta lapsille. Jos vanhemmat tarvitsevat tukea lastensa hoidossa, sitä on järjestettävä heille! Huostaanotto 15-vuotiaan kohdalla vie lapsen laitokseeen, josta hänet muutaman vuoden kuluttua, 18-vuotta täytettyään, siirretään välittömästi pois. Jälkihuoltoa ei ole ja nuori on kadulla ilman mitään turvaa.
totuuden torvi
Vieras

#59 Re: autetaan vammaisperhe voittoon

04.01.2011 20:03

#56: TUNNEN SINUT - autetaan vammaisperhe voittoon 

 vammaisista lapsistani olen huolehtinut samaten kun terveistäkin enkä erotellut vammaisiin ja terveisiin kohtelin kaikkia tasapuolisesti ja toistaiseksi kaikki ovat kunnon ihmisiä,en näe mollaamisena sitä että kirjoitin mitä tv:ssä näytettiin,koska joku kyseenalaisti sen.jos luulet tuntevasi minut niin laitapa vaikka sähköpostiini kaikki mikä kismittää ,niin ei tarvitse näin kaikkien lukea sitä ,kiinnostukseni tätä perhettä kohtaan johtuu siitä että olen tuntenut perheen äitin ja isän aika kauan ,jo niiltä ajoilta kun  äiti ja isä kävivät koulua En ole millään lailla sekaantunut heidän tämänhetkiseen tilanteeseen ,jos olisin, niin lapset eivät olisi huostaanotettuja 

kommentti
Vieras

#60 huostaanotosta

05.01.2011 00:05

Kunnat saavat jokaisesta huostaanotetusta lapsesta huomattavan korvauksen ja lastenkodit ja laitokset saavat uusia, rahaa tuovia asiakkaita. Kyseessä on raha, kova bisnesajattelu on ollut jo vuosia lastensuojelun arkea.

Oulussa Lastensuojelu ei anna mitään ennaltaehkäisevää tukea perheille, jotta tältä viimesijaiselta huostaanotolta vältyttäisiin. Perhetyöntekijän muutamat käynnit eivät riitä mitenkään tukemaan perheitä. Seuraava askel onkin avohuollon tukitoimena annettu väliaikainen sijoitus lastenkodissa. Perhettä ei tueta mitenkään ja tämän jälkeen lapsi voidaan huostaanottaa lopullisesti.

Osa huostaanotoista on perusteltuja ja tarpeellisia. Huostaanottoja tehdään myös huomattava määrä ilman riittäviä perusteluja. Perheet ovat voimattomia, koska viranomaiset eivät tee virheitä. Kanteluita voi tehdä, mutta ne tutkitaan ainoastaan ja vain viranomaisten kirjauksien perusteella. Kunnat eivät sijoita ennaltaehkäisevään työhön,joten huostaanottoon päädytään nopeasti. Lastensuojelun viranomaiset eivät joudu vastuuseen päätöksistään, koska kanteluiden lopputulos on helppo arvata.




Ansku
Vieras

#61 sekoitetaan vielä

05.01.2011 03:56

Ihmettelen myös todella, että lapset ovat saaneet asua kotonaan tähän asti..luulisi, että avun tarve ja vaikein aika on ollut, ja jo ohi, kun ovat olleet pieniä...tuonikäiset osaavat itse sanoa/päättää, missä haluaisivat olla...verrataampa siihen "egyptinmummoon"...isommat oli ne tahot, jotka päätti, että saa asua pojan perheessä.. ja varmasti perusteita katsottiin läpi sormien...ei se niin yksinäinen voinut olla tässä maailmassa...mutta puolustajia löytyi rajojen ulkopuolelta, jotka vielä jopa päättivät asian...Mistä löytyy se taho, joka puolustaa vähän isommilla saappailla tätä oman maamme perheen ahdinkoa !! Vai onko kunta väsynyt avustamaan perhettä käytännön asioiden hoidossa ? tai paremminkin ne, joiden sitä työtä pitäisi tehdä? Kyllä tällä perheellä on oikeus vaatia kunnon vastinetta ja töiden hoitamista, vaikka kunta kustannukset maksaakin. Itse yrittäjänä parikymmentä vuotta toimineena, nyt eläkkeellä, monenlaista työntekijää työllistäneenä, voin tuollaiset luuseroinnit uskoakin. Mutta palautteen antaminen ei saa vaikuttaa palvelujen heikentämiseen, päinvastoin !! kuuleeko sosiaalijohtaja !!
Vieras
Vieras

#62 Re:

05.01.2011 17:59

Taina Kokko
Vieras

#63 Re: autetaan vammaista perhettä

05.01.2011 19:13

#57: Kauhavan suunnalla käymässä - autetaan vammaista perhettä 

 mitä me voimme tässä tilanteessa tehdä,miten kyseistä perhettä voi tukea kun lapset on huostaanotettu ja äiti ja isä tietysti yrittävät saaha lapset kotiin ,laittasivat kotiolot siihen malliin että huostaaottoviranomaisilla ei ole mitään huomauttamista, vaikka asunkin oulun seudulla,aika lähellä kyseistä perhettä ,ei voi kun voivotella,ja itkeä saa ,mutta kun se ei auta ,vaikka kuinka itkee,ainakaan tässä tapauksessa , kyyneleet vaan jäätyy aika äkkiä tässä kylmässä maailmassa,

 

Taina Kokko
Vieras

#64 Re: Re:

05.01.2011 20:45

#62: Vieras - Re:     

kannatan senni niemisen ehdotusta

kysyn vaan
Vieras

#65 huostaanotto

05.01.2011 21:52

Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana valtavaa vauhtia ( yli 16 000 sijoitettua lasta ). Ja määrä nousee koko ajan ! Kuntien pitäisi panostaa perheiden tukemiseen ja ennaltaehkäisevään perhetyöhön, mutta tätä ei tehdä. Koko järjestelmä on vääristynyt! Kunnat saavat valtiolta rahakorvauksen jokaisesta huostaanotetusta lapsesta. Lapsi sijoitetaan laitokseen, jota pyörittävät yksityisten ulkomaisten pääomasijoittajien omistuksessa olevat rahantekolaitokset. Liiketoiminta on kannattavaa, sijoituksia ei pureta ja maksajana on kunta.

Lapset ja perheet ovat lastensuojelun markkinoiden uhreja. Miksi kunta/lastensuojelu ei tue perhettä tai tee ennaltaehkäisevää perhetyötä ? Miksi kuntien valtionosuuksia ei käytetä perheiden tukemiseen?

Miksi rahaa löytyy sijoitukseen, mutta ei perheen tukemiseen?

Järki käteen ja äkkiä
Vieras

#66 autetaan vammaisperhettä

06.01.2011 01:57

Taina Kokko Jukoliuta aivan tyhmää puhetta, että laittaisivat kotiolot siihen malliin,,,, mitkä ihmeen kotiolot. Jos sinä puhut lemmikeistä niin mitä ihmettä varten pitäis lemmikit hävittää jonku sosiaalityypin tähden siis heidän mieliksi,, voi hyvät hyssykät kerro meille kaikille lukijoille yksikin painaava syy ja pätevä syy. Jos jonkun sosialihenkilön tähden pitäis lasten ja äidin ja isän luopua lemmikistä niin sulla tulee kova homma huolehtia kaikilta suomen lapsilta ja äiteiltä ja isöiltä lemmikit pois että sosialitätit olisivat tyytyväisiä.Ollaanpa tässäkin asiassa tasapuolisia myös tälle perheelle.Ja kun perhe ei ole valittanut lemmikeistä niin mitä se kenellekkää kuuluu,samallai on varmasti tuhansissa ja taas tuhansissa suomen perheissä lemmikkejä ja lapsia. Eiköhän se mene oikeasti niin, että jokaisella suomen kansalaisella on oikeus pitää lemmikkiä, se ei ole rikos, tätä perhettä nyt jahdataan viranomaisten taholta, heillä ei saisi olla käytännössä mitään. Kyllä meidän perhe ainakin kunnioittaa näiden lasten vanhempia. Hyvä Hernesniemen perhe te olette kuin Suo Kuokka ja Jussi suuressa taistelussa suomen sisällissodassa ja "periksi ei anneta" ja ystävänne ovat kuin sota kavereita, "kaveria ei jätetä". Älkää antako periksi taistelkaa, Oulun sosialipolitiikka on järjetöntä eikö ne älyä mitä ne tekevät. Minkälaisia naisia siellä on päättämässä vai miehiäkö, hamekangasta pitäis viedä miehille ja naisille suuteippiä.
tiina vousden
Adressin tekijä

#67 Terveiset Oulusta

06.01.2011 01:58

Tämän päivän jälkeen en ymmärrä, mikä on tämän huostaanottohakemuksen tarkoitus.

Kotinsa on lämminhenkinen, kodikas. Kenelle tahansa paras mahdollinen kasvuympäristö.
Koti huokuu lämpöä, elämää.

Lapsensa - sosiaalisia, urheilullisia, älykkäitä. Kiinnostukset moniin erilaisiin asioihin.
Hyvinkäyttäytyviä. Pitävät monipuolisesta ruosta, kasviksista, kalasta.

Vanhemmat - urhoollisia. Ansaitsisivat minusta KULTAMITALIN, miten upeasti ovat säilyttäneet avioliittonsa kunnossa ja kasvattaneet lapsistaan nuoria ihmisiä, jotka ovat
monipuolisia, kohteliaita, terveitä, tasapainoisia, innostuneita.......

Lemmikkinsä - hyvin hoidettuja ja koulutettuja. Koirat tottelevat komennot. Ovat ihmisläheisiä

TÄMÄ PERHE tarvii APUAMME! Autetaan heitä!
järki käteen ja äkkiä
Vieras

#68 autetaan vammaisperhettä

06.01.2011 02:19

67 tiina vousden. Hienoa työtä tämä lista on saatava kuulumaan. miten saadaan sana kulkemaan läpi suomen. Nyt on puututtava suomalaisten ja saatava oikeutta jos ihminen on tahtomattaan syntynyt tähän maailmaan vailla ns. jalkoja millä voisi kävellä niin ei se hel..tti ole rangaistavaa että häneltä pitäisi viedä myös lapset ja lemmikit ne ainoat millä hän saa elämästään irti iloa, me joilla on jalat alla pääsemme minne haluamme mutta hänen elämä on rajattu täytyyhän tässä nyt ottaa jonkunlainen järki käteen näiden viranomaisten touhussakin hel...tti pitääkö ruveta keräämään toinenkin lista tarja haloselle että tämmösen lain on suomalaiset tehneet ettei täällä maassa ole kaikki kohdallaan. ulkomaille kyllä syydetään katastrofi apuun rahaa miljoonia ja kotimaassakin on avun tarvetta. äkkiä lista liikkeelle.
Matti Everhall
Vieras

#69 Missä INHIMILLISYYS ?

06.01.2011 02:29

(¤¤%"#()/?=`()?`=() "VIRKAMIEHET" .... laissa kyllä löytyy tulkinnanvaraa.
kysymyksiä
Vieras

#70 huostaanotto

06.01.2011 11:11

Lastensuojelun epämääräinen "huoli" tai "vanhemmuus hukassa" riittää huostaanottoon.

Lastensuojelulaki; ...kun edellytykset ( viranomaisten oma-aloitteisesti etsittävä keinoja) huostaanottoon ovat poistuneet, lapsi on oikeutettu palaamaan kotiinsa. Vain poikkeustapauksissa huostaanotto voi olla pysyvä.....( ihmisoikeudet, lastenoikeudet)

Kunnat sijoittavat kuitenkin lapsia heikosti valvottuihin ( laatua ei valvota) yksityisiin laitoksiin, joille tärkeintä ON HUOSTAANOTON PYSYVYYS.Laitoksen yhteistyö viranomaisten ja vanhempien kanssa perustuu rahaan ja sijoituksen pysyvyyteen. Kunnat maksavat sijoituksen kunnes lapsi täyttää 18-vuotta. Jälkihuoltoa lastensuojelu ei kykene järjestämään ja monet nuoret syrjäytyvät lopullisesti joutuessan laitoksesta ulos 18-vuotta täytettyään.

Huostaanottojen määrä tulee kasvamaan, koska perheiden tuen tarve kasvaa. Tavallinen perhe voi joutua tähän kierteeseen. Vanhemman sairastuminen, yksinhuoltajuus, mielenterveysongelmat, työttömyys, päihteet aiheuttavat perheille tuen tarvetta.

Avohuollon tukitoimiin ja esim. kodinhoitajiin ei kunnilla ole varaa, mutta huostaanottoon ( 200-400 euroa /vrk) rahaa löytyy !

HUOSTAANOTTOJEN MÄÄRÄ JA TARVE VÄHENEE AVOHUOLLON TUKITOIMILLA JA ENNALTAEHKÄISEVÄLLÄ SOSIAALITYÖLLÄ !


tiina vousden
Adressin tekijä

#71 Re: Re: autetaan vammaista perhettä

06.01.2011 13:45

#63: Taina Kokko - Re: autetaan vammaista perhettä 

 

Hei Taina Kokko,

KIITOS viestistäsi!

Kotinsa on lämmin, kodikas. On hyvä kasvuympäristö kenelle tahansa <3

Apua voi kaikki antaa, vaikka kertomalla adressista eteenpäin.

Ystävällisin terveisin

Tiina

Ikuinen ihmettelijä

#72 Re: Terveiset Oulusta

06.01.2011 16:21

#67: tiina vousden - Terveiset Oulusta siis en voi kun ihmetellä kuinka joku voi todeta noin

 

tiina vousden
Adressin tekijä

#73 Re: Re: Terveiset Oulusta

06.01.2011 17:21

#72: Ikuinen ihmettelijä - Re: Terveiset Oulusta 

 Hei Sinulle,

Kommenteilla ilman omaa nimeä, ei ole mitään arvoa. Enkä todellakaan muutenkaan ymmärrä yhtään ihmettelyäsi. Ymmärtäisin, jos ihmettelit, miksi näin hyvä ja urhea perhe voi joutua tällaisen ulkopuolisen uhan kohteeksi. Koko perhe elää elämää puuhastellen monenlaisten erilaisten asioiden kanssa. Jopa auttaen muita ihmisiä.

Ystävällisin terveisin,

Tiina

senni nieminen

#74 Re: Re: Re: autetaan vammaista perhettä

06.01.2011 19:57

#71: tiina vousden - Re: Re: autetaan vammaista perhettä 

 ONKO????????  olen taina kokon kanssa samaa mieltä. Tässä 45min. ohjelmassa sanottiin  avustajan tekemän ilmiannon  syynä olevan kissan pissan haju, sitten myöskin yksipuolinen ruoka, ja oliko vielä kielen käyttö kotona Ei minustakaan tälläisin perustein pitäisi ketään ottaa huostaan, auttaako tälläinen adressi mitään,

tiina vousden
Adressin tekijä

#75 Re: Re: Re: Re: autetaan vammaista perhettä

06.01.2011 21:50

#74: senni nieminen - Re: Re: Re: autetaan vammaista perhettä 

 Heipparallaa Senni Nieminen,

Kiitos kommentistasi!

Hernesniemien koti oli siisti, kodikas, hehkui lämpöä<3 Jotkut ihmiset eivät pidä eläimistä, toiset rakastavat niitä. Kyllä eläimet ovat lapsille ja kaikenikäisille, jotka niistä pitävät, ihania seuralaisia. Lemmikkinsä olivat kaikki suloisia, fiksuja, hyvin käyttäytyviä. Ei heillä ollut minkäänlaista kissan pissan hajua. Ruoka :) Koko perheestä näkee, että voivat hyvin ja syövät monipuolista ruokaa. Lapset ovat sporttisia, hyvässä kunnossa, hyvin käyttäytyviä, hymy herkässä, innostuneita erilaisista asioista.

Ainoa, mitä ihmettelen, miten voi olla huostaanottoasia esillä tässä perheessä. Vanhemmat ovat suoriutuneet kasvatustehtävästään paljon paljon paremmin, kuin moni normiperhe.

Lasten kiireellisen sijoituksen tähden, vanhempien taksi liput on typistetty. Tiedätkö, miten äitinsä on käynyt katsomassa lapsiaan lastenkodissa? 18 asteen pakkasessa 11 km:n matkan pyörätuolillaan. Vanhemmat rakastavat lapsiaan ja näiden vanhempien kohdalla esteiden yli mennään vahvalla Suomi-sisulla. Ei ole taksiin varaa, mennään pyörätuolilla:)

Adressin teimme perheen äidin, Pirjon, kanssa. Toivomme, että auttaa. Jos Senni, keksit jotain muuta, olen iloinen kaikesta avustasi! Kiitä etukäteen!

Kiitos, kun välität <3

Lämpimin terveisin

Tiina