Autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan

Hannele Nieminen
Vieras

#76 Rakastava perhe!

06.01.2011 22:16

Minulla on ollut kunnia tutustua kyseiseen perheeseen ja olen todella hämmästynyt näistä kirjoituksista, sillä sieltä sain niin hyvän vastaanoton, että olisi monelle perheellä tekemistä!!!!

Lemmikit olivat hyvin hoidettuja ja tosi kilttejä, pelkkää rapsutusta odottavia!

Uskomatonta, että meinataan viedä lapset, jotka ovat tähänkin asti saaneet kotona olla ja ovat niin fiksuja lapsia, että iloinen positiivisuus paistoi heidän kasvoiltaan ja meillä oli tosi kivaa sen aikaa kun ehdin paikalla olla!

Eikä ole edes siitä kiinni, että yrittävät hyötyä yhteiskunnasta tekemättä mitään, vaikka voisivat olla, vaan heillä on yritys, jolla hankkivat tuloja perheelle ja oikein nettikauppa, siinä teille yksi auttamisen mahdollisuus käydä vaikka vaan tilaamassa tuotteita, jotka ovat käsin tehtyjä!

Meistä tuli ikuisia ystäviä ja olen varmasti tekemässä kaikkeni auttamaan heitä lasten kotona pitämiseksi ja heille on luonani aina ovet auki, kun tänne etelään lähtevät käymään!

Välitä tämä adressi kaikille ystävillesi ja pyydä allekirjoitus, niin autat omalta osaltasi tosi paljon!
vieras
Vieras

#77 kommentti

07.01.2011 21:42

Hei Tiina !

Kiitos kun taistelet perheen puolesta! Vain harvat uskaltavat nousta viranomaisia vastaan. Työlläsi on myös yhteiskunnallista merkitystä.
tiina vousden
Adressin tekijä

#78 Re: kommentti

07.01.2011 22:25

#77: vieras - kommentti 

 KIITOS sanoistasi! Meitä on monta täysillä tämän asian takana! KIITOS myös kaikille, jotka ovat tukemassa, auttamassa!

Raija Murto
Vieras

#79 autetaan vammaisperhettä

08.01.2011 09:36

Tiina Vousden ja Hannele Nieminen sylintäydeltä kiitos teille vierailusta oli todella mukava nähdä.Kiitos tuesta ja kaikesta tästä.Toivotan tervetuloa uudestaan.
Wesku Salminen
Vieras

#80 Vammaisperheellekin kuuluu normioikeudet !!!

08.01.2011 19:32

Ei mitkään sossutädit voi päättää, voivatko liikuntavammaiset vanhemmat olla kykenemättömiä huolehtimaan lapsistaan. Ei se vamma vanhemmista huonoja tee, päinvastoin... omat rajoitteet laittaa keksimään paljon sellaista, mitä fyysisesti toimivat eivät edes tajua.
Tsemppiä ja oikeudenmukaisuutta tälle perheelle (sekä muillekin vastaavaa kokeneille) toivoopi
-WEE-
Ps. Mukana asiassa, autan parhaani mukaan =)
(yhteystiedot adressin perustajalla)

WEE

#81 Re: Vammaisperheellekin kuuluu normioikeudet !!!

08.01.2011 19:34

Wesku Salminen
Kouvola

#82 Sossutädeille lain määräämä virhevastuu!!!

08.01.2011 19:39

Ei mitkään sossutädit voi päättää, voivatko liikuntavammaiset vanhemmat olla kykenemättömiä huolehtimaan lapsistaan. Ei se vamma vanhemmista huonoja tee, päinvastoin... omat rajoitteet laittaa keksimään paljon sellaista, mitä fyysisesti toimivat eivät edes tajua.
Tsemppiä ja oikeudenmukaisuutta tälle perheelle (sekä muillekin vastaavaa kokeneille) toivoopi
-WEE-
Ps. Mukana asiassa, autan parhaani mukaan =)
(yhteystiedot adressin perustajalla)
Vieras
Vieras

#83 Re: Re: Re:

09.01.2011 19:00

#24: Vieras - Re: Re:  

 hei haloo nyt on lapsista kyse eikä koirista

vieras
Vieras

#84 16 000 lasta

10.01.2011 20:58

Mitä parempaa lastensuojelun viranomaislla on lapsille tarjota ? Vanhempiin suhtaudutaan kuin he olisivat uhka omille lapsilleen.

Missä on vanhempien tukeminen ja ennaltaehkäisevä sosiaalityö ?

Mitä parempaa laitoskasvatus lapsille voikaan tarjota ? Lastensuojelu on bisnestä, sijoituksen pysyvyys tärkeintä. Kun kunta lopettaa maksamisen laitokselle ( 18v.), loppuu kiinnostus nuoren asioihin välittömästi.

Laitoksiin sijoitetaan lapsia tavallisista perheistä. Mielikuvaa päideperheiden lapsista pidetään yllä useammalta taholta. Köyhyys, masennus, työttömyys, kouluvaikeudet, yksinhuoltajuus, vammaisuus aiheuttavat HUOLTA. Ja HUOLI antaa valtuudet huostaanottoon.

Murrosikäiset laitoskasvatuksessa tietävät ja ymmärtävät, jos huostaanotto on perusteeton. Miten tämä vaikuttaa lapseen?

Viimeisin muutamista tutkimuksista : murrosiässä huostaanotetuista pojista 80 %:a syrjäytyy ! Mistä näitä lapsia siis suojellaan?

16 000 huostaanotettua lasta, 32 000 äitiä ja isää, 64 000 siskoa, veljeä mummoa, isoisää...........

Perheet tarvitsevat tukea, kodinhoitajia, ennaltaehkäisevää sosiaalityötä, vertaistukea.

Huostaanotto on lastensuojelulain mukaan viimesijainen keino !

tiina vousden
Adressin tekijä

#85 Re: 16 000 lasta

10.01.2011 21:40

#84: vieras - 16 000 lasta 

 SUURKIITOS, tärkeää faktaa!!! KIITOS,, että välität!

Lämpimin terveisin

Tiina

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.01.2011 23:03


tiina vousden
Adressin tekijä

#87 Apua!!!

10.01.2011 23:06

Tahdonvastaiset huostaanotot lisääntyneet nopeasti
Kotimaa (Verkkouutiset)

Kirjoittanut HJ 22.03.2010 07:48

Viimeksi päivitetty 22.03.2010 08:38


Tahdonvastaisten huostaanottojen määrä kaksinkertaistui vuosina 1995–2008, kertoo Turun Sanomat. Tapauksia oli vuonna 2008 lähes 2 200.

Ratkaisut siirrettiin vuonna 2008 kuntien sosiaalilautakunnilta hallinto-oikeuksien tehtäväksi, jolloin hylättyjen tapausten määrä kasvoi.

Joka kymmenes lapsi palaa hallinto-oikeuden käsittelyn jälkeen nyt kotiin. Tapauksista kahdeksassa prosentissa huostaanotto peruuntuu kokonaan. Kahdessa prosentissa se jää voimaan, mutta lapsi palautetaan silti asumaan kotiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan huostaanoton yhdeksi perusteeksi on kirjattu noin kahdessa prosentissa tapauksista perheen kulttuurinen tausta.

Syiksi on tilastoitu myös lapsen tai huoltajan fyysinen sairaus, vammaisuus sekä poikkeava seksuaalinen käytös. Sillä ei viitata seksuaalisen hyväksikäyttöön.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.01.2011 13:13


vieras
Vieras

#89 oikeudet

11.01.2011 15:04


Viranomaiset eivät ole vastuussa virheistä. Hallintokantelut tarkastetaan vain viranomaisten kirjauksien mukaan. Vastuunkantajaa viranomaistaholta tai esimiehistä ei tule löytymään. Tämä toimintaperiaate on ollut käytössä vuodesta 2000 alkaen.

Kaikki viranomaisten kirjaukset ovat jo nyt tehty tulevat hallintokantelut huomioiden. Sosiaaliasiamies antaa tietoa, mitä näistä perheestä tehdyistä kirjauksista vanhemmilla on oikeus tällä hetkellä saada luettavakseen. Kaikki viranomaisten kanssa tehty asiointi ( sopimukset, lupaukset, selvityspyynnöt) on oltava KIRJALLISENA. Vain paperilla olevat asiakirjat ovat todistusvoimaisia. Lastensuojelun viranomaisen sana äitiä vastaan on aina vahvempi hallinto-oikeudessa.

Aktiiviset, toimintaa kyseenalaistavat äidit/vanhemmat joutuvat kestämään viranomaisten taholta painostusta. Uhka lasten menettämisestä vaikuttaa äidin käytökseen ja voidaan kirjata jälleen lisää HUOLTA.

Suomalaisista lapsista on tullut kauppatavaraa ilman mitään oikeuksia. Perhetyöntekijän muutamien käyntien jälkeen siirrytään viimesijaiseen huostaanottoon, koska muita tukimuotoja ei ole. Suuret, rahaa ja voittoa omistajilleen tuottavat kasvatuslaitokset saavat lisää pysyviä asiakkaita. Esim. peruskoulu saattaa ohjata lapsen lastensuojelun asiakkuuteen ja kunta säästää näin erityisopetuksessa. Kyseessä on raha, ei lapset eikä lapsen etu.

Huostaanotolla puututaan lapsen ihmisoikeuksiin ja perusoikeuksiin, se on äärimmäinen yksilön vapautta rajoittava toimi. YK:n lapsen oikeuksien komitea on antanut kannanottoja siitä, että Suomessa asuu valtava määrä lapsia kodin ulkopuolellla.
vieras
Vieras

#90 oikeudet

11.01.2011 21:28


Tämän Vuoden alussa tullut toimintaa, joka ensimmäistä kertaa ottaa kantaa / tukee suomalaisia lapsiperheitä huostaanoton uhatessa lapsia. Toiminta täysin alussa, mutta tästä adressista meni tieto eteenpäin.

Jotkut vanhemmat ovat voittaneet asiansa käsittelyn hallinto-oikeudessa.

Lehtiartikkeleita ja kannanottoja on alkanut näkymään myös lehdissä ( osa lehdistä kannattaa huostaanottoja/lastensuojelu bisnestä), jotka vaativat huostaanoton sijaan tukea, kodinhoitajia ja ennaltaehkäisevää sosiaalityötä suomalaisten lapsiperheiden tueksi.
tiina vousden
Adressin tekijä

#91 Lapsen oikeudet Suomessa on 0

11.01.2011 23:51

Vaatetuotannossa - ongelma - pomo olisi heti itse paikalla.

Lastensuojelussa - ongelma - leimasin käy pomon kädessä.

Oulussa 52 huostaanottoa viime vuonna.
4 aluepäällikköä
tarkoittaa vain 13 tapausta. Lisäksi kiireelliset sijoitukset ja huostaanottohakemustapaukset, jotka hallinto-oikeudessa kumotaan, mikä on todella pieni %.

Eikö ammatti ja vastuu pomolta edellytä kotikäyntiä, tilanteissa, jotka ovat ihmisten elämän ääritapauksia?

Lastensuojelun tarkoitus on tuottaa paras mahdollinen olotila, -paikka lapselle.

Miten sen voi ymmärtää vain lukemalla papereita?

Tämän adressin perhe on kärsinyt jo 3 kk. Lapset on sijoitettu lastenkotiin.
Alueen pomo sanoi että miettii, jos voi vierailla kotona. Hän ei ole tavannut koko perhettä heidän omassa kodissaan.
Ehdotin, koska lapset ja koti ja vanhemmat - ei löydy huostaanotolle syytä.
Jos vammaisuus on syy, silloin perheen äiti oli oikeassa.
sama vieras
Vieras

#92 oikeudet

12.01.2011 07:38


Lastensuojelulaki 2008; ...kun edellytykset, viranomaisten OMA-ALOITTEISESTI etsittävä keinoja, huostaanottoon ovat poistuneet, lapsi on oikeutettu palaamaan kotiinsa. Vain poikkeustapauksissa huostaanotto voi olla pysyvä.....( ihmisoikeudet, lastenoikeudet )

Tavalliset suomalaiset perheet taistelevat huostaanottoa vastaa. Köyhyys, masennus, työttömyys, vammaisuus, kouluvaikeudet, murrosikä, voivat johtaa huostaanottoon. Mielikuvaa päihdeperheistä ainoina lastensuojelun asiakkaina pidetään voimakkaasi yllä monelta taholta, jolloin yleinen suhtautuminen huostanottoja kohtaa pysyy myönteisenä. Missä on tuki perheelle?

"Lastensuojelua tarvitsevilla perheillä on tyypillisesti vaikeuksia elämänhallinnan kanssa, mikä näkyy mm. sosiaalisina vaikeuksina ja mielenterveysongelmina johtaen edelleen kouluvaikeuksiin, rikollisuuteen ja päihteiden käyttöön" -tätä mielikuvaa tuetaan voimakkaasti monelta taholta. MIKSI NÄIHIN ONGELMIIN EI OLE ENNALTAEHKÄISEVÄÄ TUKEA ? SOSIAALISIIN ONGELMIIN JA MIELENTERVEYSONGELMIIN VOI KUNTA JÄRJESTÄÄ ENNALTAEHKÄISEVÄÄ TUKEA.!

Lapsen/nuoren vieminen pois kotoa ilman em. tukimuotoja loukkaa lapsen ihmisoikeuksia ja perusoikeuksia.

- murrosikäisinä huostaanotetuista syrjäytyy 80 %:a
- huostaanotettujen kuolleisuusluvut ovat kolme kertaa korkeammat muuhun väestöön nähden
- missä loput tutkimustulokset kasvatuslaitosten nuorten tilanteesta ?

MISSÄ TUKI PERHEILLE ? ENNALTAEHKÄISEVÄ TUKI?
- Suuret kasvatuslaitokset tekivät lapsista bisnestä ja kasvattavat suomalaisilla lapsilla voittojaan.

esimies miettii kotivierailua...........







oikeudenmukainen
Vieras

#93

12.01.2011 21:57

No eihän nyt rahan takia huostaanottoja pelkästään tehdä. Älkää olko niin naiiveja.
tiina vousden
Adressin tekijä

#94 Re:

12.01.2011 22:29

#93: oikeudenmukainen -  

 Hyvä Oikeudenmukainen,

En usko, että näin on kukaan täällä sanonut tai uskoisikaan. Ymmärrän, myös, että sosiaaliala ja varsinkin lastensuojelu on rankka ala, eikä aina voi olla mitenkään varma, mikä on oikein.

Myös uskoisin, että lastensuojelun, tehdessään suuria siirtoja siirtäessään lapset kodistaan pois, pitäisi nähdä lapset, perhe ja elinympäristö. Myös päälliköiden pitäisi tarkastaa, että siirto oli todellakin tarpeen.

Tässä kyseisessä perheessä, lapset itse ovat paras todiste, että vanhemmat ovat onnistuneet upeasti kasvattaen näin upeat nuoret ihmiset. Lisäksi heidän kotinsa on iso, viihtyisä, kodikas, lämminhenkinen. Siellä on hyvä olla.

Lämpimin terveisin,

Tiina

Ari-Pekka Harju
Seinäjoki

#95 Hernesniemen lasten sijoitus pitää saada purettua

14.01.2011 14:36

Tässä "hätäisessä sijoituksessa" ei ole ajateltu perheen kannalta parasta ratkaisua joten allekirjoitin sen.. olen perustanut ryhmän Facebookin liittykää myös sinne http://www.facebook.com/group.php?gid=136300866409627#!/pages/Hernesniemen-lasten-sijoitus-pitaa-saada-purettua/146998778689044?v=wall

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.01.2011 00:14


Pirjo Klemetti
Vieras

#97 autetaan vammaisperhe voittoon

15.01.2011 16:26

Olen sitä mieltä, että lapset kuuluvat kotiin.Vanemmille tulee takapakkia lasten poissa olosta ja lapset oireilevat uuden tilanteen takia.
Elisa
Vieras

#98 Muutama fakta...

15.01.2011 21:55

Suomessa huostaanottoja ei tehdä kevein perustein. Laki edellyttää tarjoamaan riittävästi tukitoimenpiteitä perheille ennen huostaanoton tekemistä, laki on lasten puolella. Jos tässä tapauksessa on tehty kiireellinen sijoitus, on se vain väliintulo jonka jälkeen lapset voidaan palauttaa takaisin perheeseen. Kiireellinen sijoitus voi kestää maksimissaan 90vrk:tta, tämän jälkeen tulee tehdä huostaanotto tai tukea perhettä avohuollon tukitoimenpiteillä niin että kotiutuminen on mahdollista. Hallinto-oikeus on Suomessa se taho joka tekee päätökset huostaanotoissa sosiaalihuollon esityksen pohjalta ja näissä istunnoissa kuullaan kaikkien asianosaisten mielipide. Huostaanotossa ei ole siis kyse hysteerisistä sosiaalityöntekijöistä.

En allekirjoita adressia, koska ei ole riittävästi taustatietoa siitä mitä oikeasti on tapahtunut. Perhehän voi oikeasti olla avun ja tuen tarpeessa ja tämä voi olla se reitti jota kautta apua voidaan tarjota.
Ja varmasti vanhemmat ovat pärjänneet pienten lasten kanssa, usein tilanteet kriisiytyvätkin juuri silloin lapset tulevat teini-ikään ja murrosiän haasteet täytyy kohdata. Asiat voivat mennä solmuun myös ns. "hyvissä perheissä" jossa kaikki ulkoiset puitteet ovat kohdallaan.
Älkääkä ymmärtäkö väärin. Varmasti erilaisuus on voimavara, "erilaisuus" ei ole este hyvälle vanhemmuudelle, päinvastoin, usein tällaisissa perheissä vanhemmuus voi olla erityisen vahvaa.

Tämä ei ole provosoimista vaan pieni muistutus siitä, että ei tällä tavalla lasten asioita muuteta. Ei huostaanottoja pureta adressilla, hallinto-oikeus tekee päätökset faktojen pohjalta, jos oikeasti haluatte auttaa suunnatkaa tämä suoraan perheelle osoituksena tuesta. Perhe on se joka tarvitsee kaiken tuen, koska oli huostaanottoprosessi tarpeellinen tai ei, on se perheelle aina hyvin raskas!

Ja kyllä. Olen sijaishuollon ammattilainen. Mutta en sosiaalityötekijä vaan toimin ohjaajana sijaishuoltolaitoksessa, ja tiedän myös sen puolen miten lapset joutuvat kärsimään turhista sosiaalihuollon väliintuloista. Kuitenkin lähes aina tällaisissa tapauksissa, lapset pääsevät takaisin kotiin.

Hyvää jatkoa tälle perheelle! Asiat kääntyvät varmasti lasten edun mukaiseksi!
kommentti
Vieras

#99 tietoa

16.01.2011 20:22



Suomessa tehdään jatkuvasti huostaanottoja perusteettomasti, koska tukimuotoja ei lapsiperheille ole tarjolla. Lastensuojelulakia ei noudateta. Lastensuojelun tukimuodot: perhetyöntekijän käynnit eivät vain riitä, avohuollon tukitoimena on määräaikainen sijoitus lastekotiin, jonka jälkeen laitoskasvatukseen. Sen takia on 16 000 lasta laitoskasvatuksessa, eikä tahti muutu, koska tukitoimia ei ole. Hallinto-oikeus tutkii asiat viranomaisten kirjauksien mukaan.

Ei esim. murrosiän ongelmia , koulukiusaamisen ongelmia, köyhyyteen liittyviä ongelmia, masennukseen liittyviä ongelmia perheessä voida hoitaa pakkosijoittamalla lasta lastenkotiin. Se kertoo yhteiskunnan keinottomuudesta ja olemattomista ennaltaehkäisevistä tukimuodoista lapsiperheille.

"hyvät perheet " ja "huonot perheet ". Onko kyse kuitenkin vain perheistä, jotka tarvitsevat ennaltaehkäisevää tukea ja apua. Lasten sijoitus yleensä lastenkotiin on järkyttävä toimenpide, se ei ole reitti tukemiseen.

Se jättää jäljet lapseen ( turvattomuus, oman elämän hallinta, stressi). Perheestä saadaa lisää HUOLI-kirjauksia ( stressi, ahdistus, syyllisyys, viha). Näistä Turhista sosiaalihuollon väliintuloista ei viranomainen joudu vastuuseen, vaikka aiheutettu kärsimys on syvää näille perheille.

Huostaanottoja ei adresseilla pureta.

Mutta adressit saavat pohtimaan asioita.





Anna Kiiski
Vieras

#100

16.01.2011 21:33

Kyllä alueen pomon pitäisi tarkastaa onko siirto todella tarpeen ja käydä perheen luona mutta ei ole tavannut perhettä. Ihmettelin kuinka pomo voi leimata huostanottohakemuksen tapaamatta perhettä. Pomon oma vastuu. Ei tapaa, tuo paljon murheita ja rikkoo perheitä...