Oulun joukkoliikenteen parantaminen: Oulunsalo-keskusta-Linnanmaa

Kaupunkilainen

#26 Keskustan ja Linnanmaan välinen arkiliikenne

17.01.2015 19:35

Kulje lähes joka päivä keskustasta töihin Linnanmaalle. Minusta arkisin linja-autovuoroja tähän tarkoitukseen on riittävästi, eli pääseminen keskustasta Linnanmaalle ei ole ongelma. Ongelmaksi muodostuu se yksi ja ainoa pysäkki Välivainiolla, josta ruuhkabussit ajavat usein ohi tai eivät ota lisää matkustajia. Tosin luulen, että ongelmana ovat ainostaan bussit, jotka kulkevat tasa tuntien ympärillä, eli vartia vaille ja vartin yli kahdeksan tai yhdeksän. Aikataulun mukaan esim. kahtakymmentä vaille kahdeksan pitäisi kulkea kaksi numero 3, jotka ratkaisivat ongelman. Lisäksi bussit kulkevat tällä hetkellä miten sattuun, joten luulen, että bussien ruuhkautuminen johtuu osaksi tästä. Koska osa busseista jättää tulematta ajallaan, ne bussit, jotka tulevat ajallaan, tulevat aivan täyteen ja ajavat ohi bussipysäkeistä. Toisaalta myös matkustaja/opiskelija voi omalla toiminnallaan vaikuttaa, ettei myöhästy luennolta tai töistä lähtemällä aiemmin kotoa ja ottamalla aikaisemman bussin, eli esim. puolen bussin.

Yhteenvetona toteaisin, että ennen kuin kukaan menee kaupungille vaatimaan lisää vuoroja, olisi järkevämpää tarkistaa, että linja-autoliikenteenhoitaja noudattaa sopimustaan. Toisin sanoen ajaa vuorot ajallaan ja kaikki vuorot, joista on sovittu.


Vieras

#27 Re: Keskustan ja Linnanmaan välinen arkiliikenne

23.01.2015 12:51

#26: Kaupunkilainen - Keskustan ja Linnanmaan välinen arkiliikenne 

 Autot joskus täynnä, varsinkiin lentokentälle, ja on melkein joka kerta mitä olen kulkenut. Salonpäästä ei ole kunnollista yhteyttä kaupunkiin, jos pitäs mennä ns. "työkkärin" määräämään toimenpiteeseen, asia on lähes mahdoton hoitaa varsinkin talvipakkasilla, niillä joilla ei ole ajokorttia. "Hailutolainen" kulkee lähes miten sattuu, jos on sovittu tapaaminen ei ole muuta mahdollisuutta kuin ilmottaa että, "ei kerkiä siihen aikaan."

Bussiorja

#28 Re: Keskustan ja Linnanmaan välinen arkiliikenne

28.01.2015 11:28

#26: Kaupunkilainen - Keskustan ja Linnanmaan välinen arkiliikenne 

Hyvä idea! Samoin myös niiden, jotka valittavat Pohjantien ruuhkaisuutta ja pysäköintiongelmia, kannattaa kulkea ja pysäköidä silloin kun on vähemmän populaa liikkeellä?

nimimerkki

#29 ...Oulunsalon liityntäliikenne

29.01.2015 10:42

Lentoaseman linja-autoyhteyden ahkerana käyttäjänä pidän sen suurimpana ongelmana mutkaa Oulunsalon omakotitaloalueella(!). Otetaan tuo lenkki pois, niin linjaväliä voisi tihentää vähemmilläkin lisäautoilla.

Tietysti sitten Oulunsaloon omakotialueet ym. tarvitsevat omat linjansa, toimisiko tuolla jonkinlainen sisäliikenne jolla pääsee keskustaan ja edelleen lentokenttäbussiin?


Vieras

#30 Kiiminki-Linnamaa yhteys puuttuu kokonaan

29.01.2015 16:57

Oulun joukkoliikenne ei myöskään palvele Kiimingin suunnasta kulkevia. Suoraa yhteyttä Linnanmaalle ei ole 1.7.2014 tehdyn muutoksen jälkeen, vaan opiskelijoilla menee tunteja päivässä matkustamiseen. Varsinkin Linnanmaalta takaisinpäin vaihtoyhteydet takkuaa päivisin, vuoroja ajetaan harvakseltaan ja linjat 9, 10, 34, 35, 36 ajavat peräkkäin Torikadulla eri pysäkeiltä. Linja 35 on aamuisin tuulilasiin asti täynnä käytävillä seisovia ihmisiä kuskin kaahatessa 80:n alueella edellä ajavan puskurissa kiinni. Mikä olisi kuolleiden määrä mahdollisessa kolaritilanteessa?

guthura

#31 LÄHIPALVELUT

02.02.2015 19:03

lähipalvelut, myös joukkoliikennepalvelut, ovat puolustamisen arvoinen asia, jonka toivon koskettavat entistä enemmän ihmisiä.

Huhtikuun vaaleissakin on meillä lupa puolustaa lähipalveluja kaikssa muodoissa. Ne ovat olleet kovin ongelmallinen ja menettävä osa-alue tässä keskittävän politiikan vaiheessa.

toivon, että Sipilän kaudella ihmisen keskeisyyttä päätöksenteossa korostetaan mm lähipalvelujen varmistamiseksi alueiden Suomessa. Vanhukset, sairaat, lapset, lapsiperheet, opiskelijat, autottomat, vähävaraiset tarvitsevat palvelurakenteen turvaamista yhdenvertaisesti ja toimivasti.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.02.2015 12:39



Vieras

#33 Väliaikatietoa

04.02.2015 13:42

Oulun joukkoliikennesuunnittelijalta tuli väliaikatietoa 26.1.:

"Lentoaseman yhteyden puuttuminen Linnanmaalle ja liian vähäinen tarjonta lentoasemalle on ollut liikenteen käynnistyksen jälkeen yksi suurimmista haasteistamme. Parhaillaan suunnitellaan linjasto- ja aikataulumuutoksia ENSI KESÄÄ JA SEURAAVAA SYKSYÄ varten. Pyrimme siihen että yhteydet ja tarjonta lentoasemalle korjataan. Tämä toisaalta onnistuu vain leikamalla vuoroja ja tarjontaa toiselta alueelta, sillä lisämäärärahoja emme saaneet. Myös yövuorotarjonta Oulunsaloon tulee puheeksi samalla. 

Linjan 9 kuormituksia seurataan ja tarpeiden mukaan lisätään auto tietyille aikaväleille. "

Olen tehnyt 12.1. kuntalaisaloitteen (816), joka on tällä hetkellä käsittelyssä.

Vaikka yliopistolle menevää bussia pysäkillä odottava saattaa päästä vasta viiidennen (!) ohikulkevan bussin kyytiin, tilanne erityisesti Oulunsalon osalta on käsittämätön suhteessa Haukiputaaseen ja Kiiminkiin. Nyt tarvittaisiin aktiivista palautteenantoa joukkoliikennesuunnittelijoille sekä esim. Kalevan Mielipidekirjoituksen muodossa. Toivottavasti tieto tästä adressista leviää ja saamme tähän nettiadressiinkin lisää allekirjoituksia. Linnanmaalla paperisen adressin on allekirjoittanut pitkästi toistasataa henkilöä.

Tarkoitus on parin viikon aikana pyytää audienssi kaupunginvaltuuston kokoukseen ja luovuttaa adressit valtuustolle.

Laura Palmgren-Neuvonen

 

 

 

 

 

 

 

Vieras

#34 Re: ...Oulunsalon liityntäliikenne

09.02.2015 16:45

#29: nimimerkki - ...Oulunsalon liityntäliikenne 

 Eli ehdotan, seuravaa, 9 hoitaa lentokenttäliikenteen. Toinen linja hoitaa Salonpään, Niemenrannan alueen, sekä Pitkäkankaan kulkien Oulun keskustan kautta vaikka Haukiputaalle/ Kaukovainiolle.

Mirimir

#35 Re: Arkiyöt

10.02.2015 14:45

#25: Opiskelija - Arkiyöt 

 Tuo on kyllä ihan totta, bussit ei kulje arkiöinä! Itelläki jääny jotain tapahtumia käymättä sen takia, ku ei pääsis sitte takaspäin.


Vieras

#36

13.02.2015 10:42

Oulun joukkoliikenne meni sekaisin kun tehtiin uudistus. Linjojen numerot sekavia. Aikataulut huonoja jos joutuu vaihtamaan onnikkaa. Osin jatkoyhteys on poistunut kokonaan.
Julkisen liikenteen arvoasteikko; Huono, Huonompi, Oulu
eräs kaijonharjulainen

#37 ihmettelen

20.02.2015 07:53

Miksi kaivataan sitä pitkää vuoroa joka oli aina(!!!) myöhässä eli nro:a 19, eletielle menevät kulkevat takseilla koska joku muu maksaa kyllä kulut.

Eli mielummin kehittettäisiin ruuhkavuorot välille keskusta-linnanmaa-(eletie) ja sitten keskusta-oulusalo-lentoasema välille enemmän vuoroja ja siten että pääsee lentoasemalle sopivin vaihdoin, silloin tulee väljyyttä busseihin ja vaihdot onnistuu kun onnikat on ajoissa. Jos vingutte niitä ylipitkiä reittiä (vrt. vanha nro 19) alatte seuraavaksi vinkumaan sitä jos bussi on aina myöhässä tai sitten rauhallisena aikana liian ajoissa. Itse toivon että keskityttäisiin siihen että on mahdollisuus vaihtaa sujuvasti bussia tarvittaessa ja bussit kulkee ajallaan. Itse vain ihmettelen aina ja jatkuvasti ihmisten itkua vanhan linjan perään jota suht. ahkeraan käyttäneenä totesin olevan AINA myöhässä merkittävästi.  onko tässä kyseessä että ei haluta nousta hetkeksi ylös ja vaihtaa bussia kun voi joutua vieraan ihmisen viereen istumaan. 

Kannatan ns. mallia että bussit kulkee keskusta-määränpää reittiä koska se takaisi aikataulullisesti parhaan pitävyyden, tälläinen on esim tampereella toiminnassa, ja helsingissä osa busseista lähteekin asematorilta tai kluuvista ja tämä on toimivaa liikennöintiä. Jos tehdään pitkiä linjoja niin ne on myöhässä tai liian ajoissa (kyllä olen todennut tämän nro 2 kohdalla kaijonharjussa, se on ruuhka-aikoina myöhässä ja sitten keskipäivällä tasataan aikataulua yliopistolla jopa 5-10min). Itse asiassa aikautaulutus kaijoharjussa kannattaisi oikeasti muokata ruuhka-ajan ja keskipäivän ei niin ruuhkaisan aikojen perusteella, mutta tätä joustoa ei näytä suunnittelussa olevan. 

En allekirjoita addressiä koska otsikointi mieltää suoraan että halutaan nro 19 takaisin ja sitä en halua, haluan toimivan liikenteen ruuhka-aikoihin, jota kuitenkin kuvaillaan sitten tekstissä. Itse ajattelin ettei tähän pysty nyt vaikuttamaan vaan vaikuttamisen aika tulee kunnallisvaaleissa kun olen pistänyt merkille mitkä puolueet ja varsinkin ketkä yksityisautoilun ystävät eivät halua kehittää joukkoliikennettä. 

 


Vieras

#38 Kiitokset runsaista kommenteista ja näkemyksistä

20.02.2015 10:24

Onpa hienoa että runsaiden allekirjoitusten lisäksi adressi on herättänyt paljon hyvää keskustelua :) Kiitos kaikille! Vielä ehtii parin päivän ajan jakaa tietoa allekirjoitusmahdollisuudesta.

Teen yhteenvedon näistä kommenteista maanantain luovutustilaisuuteen.

Vastauksena kommenttiin #37: Otsikko piti tiivistää tiettyyn pituuteen että mahtui yhdelle riville. Adressilla ei ole tarkoitus vaatia linjaa 19 takaisin.

 

Laura Palmgren-Neuvonen

Laura Palmgren-Neuvonen
Adressin tekijä

#39 Kerätäänpä lisää allekirjoituksia!

11.03.2015 09:52

Adressi allekirjoituksineen luovutettiin kaupunginvaltuustolle 23.2.2015. Mitään ei tapahdu :( vaan adressin esittely siirrettiin 23.3.2015, jolloin kuulemma myös joukkoliikennepäällikkö Soininen infoaa kaupunginvaltuustoa.

 

Tein samansisältöisen aloitteen Oululle 12.1.2015. Aloitteen 816 tilana edelleen Käsittelyssä.

Nyt olen tehnyt myös kuntalaisaloitteen sivustolle https://www.kuntalaisaloite.fi

 

Kerätäänpä vielä 23.3. mennessä lisää nimiä tähän adressiin, otetaan tavoitteeksi 500 nimeä!

 

Laura Palmgren-Neuvonen


Vieras

#40

12.03.2015 09:43

Oulunsalosta ja Hailuodostakin/Riutunkarilta olisi hyvä olla bussiyhteys myös Zeppeliinille tai sille suunnalle.

Vieras

#41 Re: ihmettelen

18.03.2015 10:12

#37: eräs kaijonharjulainen - ihmettelen 

 Enemmän nykyinen linja on myöhässä joka menee lentokentälle. Aikoinaan oli vieläkin pitempi linja joka oli 30 joka kulki Oulunsalon salonpäästä Haukiputaalle, joka oli harvoin myöhässä, turhaa nyt valittaa että 19 oli myöhässä, niin ne on muutkin linjat melkein järkijään myöhässä.


Vieras

#42

24.03.2015 18:32

Oulunsalon Pajuniemeltä on loppunut muun kuin koulujen aikojen liikennöinti. Paljon töihinmenijöitä olisi, jotka tarvitsisivat onnikkaa!
KYRPÄ

#43 MIKS VASEMMISTO TU HOO BUSSI AJAT JA HARMISTAA KURJISTAA SITEN KOKO SUOMEN KANSAN ?

19.05.2020 02:35

 

 

NÄINHÄN SE ON JA SIT KANS SE KU VASEMMISTO LIITTO ON TUHONNU AIKATAULUT :( !

 

KUTEN ESIMERKISKI SE KUN BUSSI EI KULJE ENÄÄ KELLO 4 JÄLTÄ VAAN VASTA 7 TE MÄLTÄ TAI 7.59 :( !!

 

       >

 

 

JA HUOM KULKI ENNEN   4 JÄLTÄ EI 4.59      KELLO :( !!!