Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa.


Anonyymi

#151

26.06.2015 03:09

Tämä tila jossa suomi tällä hetkellä makaa on TASAN TARKKAAN PÄÄTTÄJIEN PÄÄKÖKSISTÄ JOHTUVA TILA he ovat sen päätöksillään saaneet aikaan ei suinkaan työttömät joita hallitus syyttää omista päätöksistään verovarat ovat tarkoitettu kansalle ja kansan yhteisiin tarpeisiin kouluihin vanhusten huoltoon heikoimmista huolta pitämiseen jne. päättäjät ovat omineet luvan itselleen käyttää lompakoitamme mielin määrin ilman mitään rajoja mitä ikinä tahtovat vain ostaa HE EIVÄT OLE KUNINKAITA vaan asioidemme hoitajia he ovat orjuuttaneet meidät meistä on tehty yritysrahoittajia pankkien ja kasinopelureiden tappioiden maksajia rahat eivät enään ole meitä varten. Orjuutta on 9 euroa päivässä ansaitseva ilmaistyönekijä orjuutta on pätkätyön teettäminen orjuutta on töiden siirtyminen henkilöstövuokrausfirmoihin orjuutta on halpatyövoima rikkaiden taseita varten. tätä hallitus on siirtynyt ajamaan HÄVETKÄÄ HÄVETKÄÄ HÄVETKÄÄ.
Kaisa Varonen os. Borg

#152 Lakia kuntouttavasta työtoiminnasta rikotaan jatkuvasti monin tavoin

26.06.2015 14:57

totta

#153 Re: Lakia kuntouttavasta työtoiminnasta rikotaan jatkuvasti monin tavoin

27.06.2015 12:08

#152: Kaisa Varonen os. Borg - Lakia kuntouttavasta työtoiminnasta rikotaan jatkuvasti monin tavoin 

 Niinhän sitä tehdään,on myös tehty näistä rikkomuksista kanteluita mutta mitään ei ole tapahtunut koska kyseessä on työttömät asialla ei ole mitään kiirusta mutta jos olisi kyseessä työttömiltä pois otettava etuus päätös olisi jo tehty samana päivänä joka olisi samana päivänä myös toteen käytetty.Työmillä ei ole oikeusturvaa ei ihmisoikeuksia,työttömät ovat lainsuojattomia.


Vieras

#154

30.06.2015 12:39

Koska minäkin olen siinä jamassa kun töitä ei ole tarjolla niin soppa tiputti jo pitkä aika sitten 20% toimeentulotuesta vaikka töihin lähtisin mut kukkaahhan ei ennää yli 40v. ota töihin vaikka kuin ois koulutukset ja hyvät paperit töistäkin. Kelan rahoilla porskuutellaan muuten etiäpäin.

Vieras

#155

30.06.2015 14:01

tätä asiaa koskevia Suomessa on monta..
kaikki olemme ihmisia

#156 Re: Pyh...

30.06.2015 14:26

#1: Duunari - Pyh... 

 Kaikille ei yksinkertaisesti riitä töitä :(

Työttöminä on myös paljon sellaisia IHMISIA, joiden työkyky on huomattavasti alentunut terveydellisistä syistä mutta eivät saa työkyvyttömyyseläkettä. Vastaukseksi: toivottavasti et jää itse työttömäksi, sitä kun ei kukaan tiedä etukäteen.

ettänäin

#157

30.06.2015 14:30

Suomen sosiaaliturva Romanian tasoa?

 Sunnuntai 15.2.2015 klo 12.16
 Euroopan neuvoston mukaan Suomessa maksetaan liian pieniä minimitukia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021319186274_uu.shtml


Vieras

#158

30.06.2015 14:34

On väärin että työttömät ovat todella köyhiä. Suomessa, vielä vuonna 2015!
Usein köyhyydestä ei ole enää ulospääsyä toiden vähentyessä koko ajan, myös terveydentila huononee vuosien mittaan.

Vieras

#159

30.06.2015 16:40

Allekirjoitin, koska adressin laatijoiden teesit ovat niin totta. Ei työttömyysaika voi olla vain "sanktioiden" kanssa kamppailua, sinä aikana olisi järkevämpääkin tekemistä.

Mitä niukemmaksi ja vaikeammaksi työttömän elämä taloudellisilla rangaistuksilla tehdään ja selviytymistä tahallisesti vaikeutetaan, sen epätodennäköisempää on, että hän enää myöhemminkään omaisi realistisia käytännön mahdollisuuksia (koti, auto, raha, ruoka, itsensä hoitamisen mahdollisuus) palata työelämään tai enää millään tasolla toimia hyödyllisesti yhteiskunnassa.

On pystyttävä myöntämään, että tulevaisuudessa työtä ei ole kaikille. Siitä ei ole järkeä rankaista yksittäistä ihmistä, tehdä työttömyydestä jotain halveerattavaa.

Työttömän elämän tahallinen taloudellinen kurjistaminen, syyllistäminen, alistaminen tottelemaan mitä ihmeellisimpiä ja mielivaltaisempia määräyksiä, nöyryytys mikä tulee kun ei saa enää itse päättää omista asioistaan - nämä kaikki tekevät vain suurta tuhoa, eivät rakenna mitään, eivätkä pysty taikomaan työtä sinne, missä sitä ei ole.

Mielenterveyspointti työttömyyden aikana on erittäin tärkeä, koska se on fyysisen terveyden lisäksi se, jolla tässä maailmassa tulevaisuudessa operoimme, olipa työtä tai ei. Sitä ei kuitenkaan saavuteta tai ylläpidetä näennäistouhuiluilla, joka pakottaa aikuiset ihmiset lapsen asemaan, ottamaan mitä ylhäältä annetaan, itse voimatta vaikuttaa.

Miten luulette, onko tervepäinen ihminen, meille kaikille koko yhteiskunnassa, hyödyllisempi sittenkin jopa työttömänä, jos hän vain pysyy terveenä? Jos pää pysyy ehjänä, pystyy työn puuttuessakin tekemään kuitenkin paljon, kun hoitamaan itsensä, perheensä, yhteisönsä, ympäristönsä. Se ei voi olla vähän.

Tempputyöllistämiset, alipalkatut työt, työnantajien suorittama kuntoutujien tai sellaisiksi leimattujen hyväksikäyttö ja sitten pois potkiminen, kun pitäisi alkaa maksaa normaalia palkkaa - nämä kaikki pois. Mieluimin rehti perustulo kaikille, ja voimme kaikki käyttää aikamme joko muuten vaan hyödyllisen, tai hyvässä lykyssä sitten peräti palkkaa suovan työn tekemiseen, kun sellaista ilmaantuisi.

Tekemätöntä työtä on, mutta se ei ole aivan niin yksioikoinen asia, eikä vain harvojen "annettavissa", kuin mitä kapeakatsantaiset poliitikkomme yrittävät antaa ymmärtää.

Vieras

#160 Re: Re: Pyh...

30.06.2015 16:47

#156: kaikki olemme ihmisia - Re: Pyh... 

 Itse olen joutunut "työttömäksi" juuri sairastumisen kautta. Lääkärien mukaan olen työkyvytön eikä käytännön työkykyä siis ole. Eläkehtiöllä on kuitenkin mielivalta päättää toisin, niinpä en saa työkyvyttömyyseläkettä. On tietysti hyvä, että tällaisessa tilanteessa voi saada edes työttömyysturvaa, mutta tilanteeni on vääristelty ja täysin keinotekoinen. Siellä nyt kuitenkin koristan tilastoja "työttömänä". Miten irvokasta.

Kun tulot ovat minimaalliset, eikä niitä pysty omilla toimillaan kohentamaan tai korjaamaan, ja tämä jatkuu vuosia, käy tilanne todella vaikeaksi.

Oman kokemani jälkeen en pysty "tavallisiakaan" työttömiä kadehtimaan, siis terveitä. On todella raskasta joutua todistelemaan itseään jatkuvasti ja olla ainaisen uhan alla, että milloin seuraavan kerran pakotetaan johonkin aivan älyttömään "työhön" josta ei kuitenkaan saa sitä vertaa palkkaa, että siitä olisi mitään todellista hyötyä. Päinvastoin näissä pakotetuissa työjaksoissa tulotaso usein putoaa entuudestaan, esim. järjettömiin työmatkoihin käytettävien rahojen muodossa. Siitäpä sitten revit sitä työmotivaatiota, etenkin kun tietää, että siksi aikaa olisi järkevämpääkin tekemistä. Työtön ei ole yhtä kuin toimeton. Sanaa käytetään pikkuisen liian isona, sen pienuuteen nähden.

Freelancer
Vieras

#161

30.06.2015 21:04

lisäisin vielä, että pienen työ tekeminen on nykypäivänä taloudellisesti kannattamatonta. Ne kannustin loukut pitää poistaa.
Ja mikä valtava paperibyrokratia, jotta joka euron ilmoitat Kelalle kun olet sen hankkinut. Itselläni vuosiansiot noin puolet on Freelancerin työkorvausta /puolet soviteltua Kelan päivärahaa. ( n 9000:- euroa /v )Tuloksena oli vuoden 2014 aikana kertyneet lisäpakkapalkkatulot n. 1800:- euroa. Seuraus: asumistuki putosi 167 euroa/kk. Työstä jää vielä vähemmän, kuin olisi oolut tekemättä mitään. Vuokran ja sähkön lisäksi 300 :- euroa. Sitten vaan toimeentuloluukulle. 


Vieras

#162 Re:

30.06.2015 22:16

#161: Freelancer -  

Erittäin hyvä lisäys. Näiden pikkurahojen  tarkkailu ja vatvominen ja eestaas kääntely, ensin annetaan ja sitten otetaan... tekee elämästä painajaisen. Ei näillä rahoilla oikeasti vielä tule toimeen, mikä on se todellinen ongelma.

Mikä estää, ettei ihminen saisi tehdä työtä ja ansaita niin paljon, jos vain onnekkaasti ansaitsee - että hän tulisi silllä toimeen ja tämä tapahtuisi ilman, että jos tämä huomataan, siitä seuraa välittömästi kauhistuttava kelan kostokierre, takaisinperintä... kun sillä vain palautetaan nopeasti ihminen siihen samaan ahdinkoon, mistä hän hetken jo toiveikkaana kuvitteli; ehkä täältä vielä noustaan...

Jos työttömyyttä tai vähätuloisuutta on jatkunut pitkään, vuosia, ei ihminen vielä tule pelastetuksi sillä, että hän saa nyt erinomaisen oikeuden ansaita 300e kuussa, ilman että rangaistaan. Tämä on täysin riittämätön "oikeus",  ei tunnu muulta kuin kyykytykseltä edelleen ja kiusanteolta.

Olisi hyvä voida kuvitella se velkojen ja hoitamatta jääneiden, vuosia odottaneiden asioiden lista, mitä pitäisi alkaa hoitamaan, heti kun tulee jotain tuloa.... menee todella kauan, ennenkuin niistä vieläkään liikenee ruokarahaksi.

työtön

#163 Re: Pyh...

01.07.2015 00:34

#1: Duunari - Pyh... 

 Mikä luulet olevasi. tuskin olet duunari, ennemminkin yrittäjä? Miten kehtaat nimittää minua loiseksi 36 työvuotenani olen varmasti maksanut sinunkin vaippasi ja koulutuksesi. Häpeä


Vieras

#164 Re:

01.07.2015 10:08

#12: Työkyvytön työnhakija -  

Onko sinulla todella alhainen vuokra, tai saatko jotain lisätukia, että pärjäät näin vähällä?

Itse en pysty kuvittelemaan toimeentuloa seitsemällä sadalla eurolla, koska vuokrani on 800e. Se on kaikkien mahdollisten mittarien mukaan "liian suuri", mutta minkäs minä sille voin, jossain on asuttava.

Muuttamisesta ei ole toivoa takuuvuokrarahojen ja muuttamiseen tarvittavien voimien ja terveyden puuttuessa.Eikä se nyt ihan niin helppoa, keveää ja hauskaa olisi muutenkaan, jättää kaikki tuttu ympäristö jossa joten kuten selviää. Sitä päättäjät eivät millään tajua, ettei ole enää siinä kunnossa, että jaksaisi.

 


Vieras

#165 Re: Re:

01.07.2015 10:12

#93: Kaisa Varonen os. Borg - Re:  

Ei tässä olisi enää aikaa odotella "kokeiluja". :(

Addressin kävin katsomassa, mutta sitä ei enää ole?


Vieras

#166 Re: Re: Eläkeläiset rikollisia

01.07.2015 10:27

#100: Reslave - Re: Eläkeläiset rikollisia 

Kuvitelma nälkäkuolemasta on kai se, että ihminen olisi tietyn jakson täysin ilman ravintoa, ja sitten kuolla kupsahtaisi pois. Meillä ei tosiaan näe tikkujalkoja ja pullottavia vatsoja, ojentamassa laihoin käsin tyhjää kuppia meitä kohti. Kerjäläiset ovat suhteellisen uusi asia meidän katukuvassamme.

Suomessa kuitenkin kuollaan nälkään. Se tapahtuu hitaasti ja kenenkään näkemättä.

Kun muutamilla euroilla sinnittelevä ihminen ostaa ruokaa, ostaa hän halvinta. Se jää yksipuoliseksi, vitamiinipuutokset alkavat vähitellen nakertaa ja rappeuttaa ihmisen toimintakykyä, ymmärrystäkin siten, ettei enää käsitä lähteä naapuriin pyytämään ruokaa, kun on jo niin sekavassa tilassa ettei tiedä mitä tarvitsisi, eikä enää käsitä voivansa hyvin huonosti. 

Ihminen voi olla tällaisessa juuri ja juuri hengissä pysymisen tilassa vuosia. Monet lopulta kuolevat itsekseen, tajunta lähtee, tulee kaatuminen, lonkkamurtuma, pään lyöminen. Toisinaan joku löydetään ja toimitetaan päivystykseen, sekavana. 

 


Vieras

#167 Re: Re: Velvoittaa, mutta ei karenssin uhalla

01.07.2015 11:28

#44: Kaisa Varonen os. Borg - Re: Velvoittaa, mutta ei karenssin uhalla 

 ... ja vaikka kuntouttavaan työtoimintaan pääsisi, ei se ole sitä mitä odottaisi. Eli siis että siellä vajaakuntoisuus otettaisi huomioon. Äkkiä päivä muutettiinkin tavallisen mittaiseksi työpäiväksi, ehdolla, että muuten kuntouttavaa työpaikkaa ei enää olisi ollut, työnantajan taholta tämä...


Vieras

#168 Re: Re: Taidat olla joko todella rikas taikka teini

01.07.2015 11:30

#66: Ajattele vähän - Re: Taidat olla joko todella rikas taikka teini 

-"Väitän että vähintään 90% työttömistä haluaisi tehdä töitä, mutta haluaisi tehdä töitä palkalla jolla elää eikä millään orjapalkalla ja vielä vakitöitä eikä pätkätöitä."

Täsmälleen näin!!!


Vieras

#169 Re: voi hyvää päivää

01.07.2015 11:33

#117: ketuttaa - voi hyvää päivää 

Minä pysyn kunnossa paremmin hoitamalla kotini, itseni, lapseni, puolisoni, vanhempani, taloni, pihani, yhteisöni... kuin osallistumalla näihin täysin sisällyksettömiin, tyhjänpäiväisiin, keksittyihin mukatöihin, joista ei makseta palkkaa. Tiedoksesi vain.


Vieras

#170

01.07.2015 17:32

Silkkaa asiaa.

Vieras

#171

02.07.2015 12:41

Itse elän tällä hetkellä 800e ansiosidonnaisella, ja tiukkaa tekee. Vuokraa maksan 398kk, sähköön menee talvisin 140€/kk ja kesäisin 100€/kk, vakuutukset on vuodessa n600€ ja puhelin/netti maksaa 35€/kk. Toimeentulotukea en saa, koska asunto on liian iso, onneksi on toi asumistuki. Toisaalta taas kun opiskelevat lapset tulevat kotiin täytyy heidänkin mahtua jonnekin. Yritän myös avustaa lapsiani joka kuukausi. Silmälaseja ei ole varaa uusia, hammaslääkäri kirpaisi kovasti, kävellen kuljen kauppamatkat. Onneksi en sairasta mitään johon tarvisi jatkuvan lääkityksen. En tiedä kuinka alas työttömät halutaan polkea? Ja kuinka se että meidän vähäinenkin toimeentulo halutaan leikata lisää työpaikkoja? Kun nyt jo on suunnitelmissa että ne joilla on työpaikka joutuu lisäämään työtuntejaan 100h/v.
nälkä

#172 Re: Re: Re: Re: Pyh muistakoon

02.07.2015 12:46

#10: Pyh. - Re: Re: Re: Pyh muistakoon 

 Juu, kuollaan pikkuhiljaa pois. Joko omankäden kautta tai huonon ruokavalion takia. Sitten Suomi onkin sinun kaltaisten ja pakolaisten 


Vieras

#173

02.07.2015 21:10

Nykyinen hallituskin nähtävästi kannattaa orjatyöllä teetettävää työtä,koska firmat ja muut siitä hyötyvät.Työttömille ja pieni tuloiisille voi lisätä ja nostaa veroja koska herrat saavat toimeentulonsa veroeuroista.Se on heille tärkeää että bileet ja yltäkylläisyys eliitin elämässä säilyy.


Vieras

#174

07.07.2015 13:21

Aivan liian pieni korvaus jää elämiseen laskujen maksamisen jälkeen. Kukaan tai mikään instanssi ei ota huomioon OIKEITA MENOJA normaalielämässä.
Kaisa Varonen os. Borg

#175 Re: Re: Re: adressin kuruu jatkuu kesän yli.

09.07.2015 10:20

#165: - Re: Re:  

 Adressin luovutuksesta sovin ajan eduskunnan palattua kesälomalta. Jouduimme laittamaan uuden adressintapahtumasivun, koska vanhasta lakkasi kutsu-painike toimimasta. Vanhassa on kyllä kiinnitettynä julkaisuna uusi tapahtumasivu. Vanhan sivun olennaisnen sisältö on siirretty uudelle sivulle. uusi sivu on kiinnitettynä julkaisuna vanhalla sivulla. Niissä adresseissa, joissa lukee suljettu, ei ole enää kerästä. Klikkaamalla allekirjoita adressi pääset allekirjoitussivulle tästä kommenttiosastosta. se on sivun ylälaidassa.

Tästä linkistä pääsette adressin tapahtumasivulle, jos olette feisbuukissa; Tervetuloa akutsukaa kaverinnekin https://www.facebook.com/events/696619153798090/