Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa.


Vieras

#76

18.04.2015 02:30

Esim. Kuntouttava työtoiminta on NIIN syvältä ????

Vieras

#77

20.04.2015 08:47

Koska työttömän verot ovat hirveät verrattuna palkansaajiin, muutenkin pienestä korvauksesta menee hirveä vero, vaikka minäkin olen maksanut veroja tälle maalle jo kolmekymmentä vuotta muutenkin, herra Stubb haluaa ansiosidonnaista lyhyemmäksi, kun töitä ei ole eikä tarjota, niin miksi pitää kurjistaa entisestään ihmisen elämää? En hyväksy! Muutenkin pakkotoimet rikkovat kansalaisen oikeusturvaa.

Vieras

#78

20.04.2015 19:46

Työttömiä ja vähävaraisia on kyykytetty, tässä maassa jo aivan liikaa,eiköhän se SAIS LOPPUA JO !!!!!!

Vieras

#79

21.04.2015 07:11

Peruspäiväraha ei ole lähellekään inhimillinen, eikä työkokeilusta makseta aikuiselle riittävää määrää, koska voi olla velkaa tai perhettä. Kv. sopimuksia pitää noudattaa.
LL

#80 Re:

21.04.2015 12:35

#73: -  

Sanopa muuta, ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, että mitä alemmas ihminen painetaan, sitä vaikeampi sieltä on päästä enää ylös. Rahattomuus passivoi erittäin tehokkaasti. Eivät nekään, joilla olisi halua yrittää, jaksa sitä loputtomiin, kun ainoa ulospääsy tilanteesta on kokoaikatyö, jota vain ei ole kaikille tarjolla. Osa-aikatyöstä ei ole mitään apua niin kauan kuin suojaosuuden saa ulosmitata muista tuista (toimeentulotuki, asumistuki jne). Palkattomat työkokeilut ja kuntoutukset antavat mahdollisuuden ihmisten hyväksikäyttöön vaikeassa elämäntilanteessa, ja ovat hyväksyttävissä vain ja ainoastaan vapaaehtoisena. Oikea kuntoutus on asia erikseen, pitkäaikaistyöttömyys ei ole sairaus eikä myöskään rikos!

minä

#81 Re:

21.04.2015 15:12

#47: -  

 Kansalaispalkka, perustulo olisi tähän paras ratkaisu. Adressi sen läpisaamiseksi olisi todella tärkeä.


Vieras

#82

21.04.2015 21:26

Tehdään kaikki töitä sen eteen ettei tarvii tehä töitä

Vieras

#83

22.04.2015 04:42

Olen itsekin kokenut tätä epäkohtaa ja rahaa on siinä menetetty mielivaltaisen virkailian kanssa, jolla ei ole minkäänlaista elämäm koulua. We'll rise again!!

Vieras

#84

22.04.2015 07:05

Allekirjoittakaa tämä adressi myös: http://www.adressit.com/kansalaispalkkaperustulo Tämä mahdollistaisi sen, ettei ole pakko jäädä työhön, joka ei millään tunnu oikealta. Minä olen kokenut senkin, että kun on lopettanut toisen kerran työn kesken, tulee sellainen karenssi, että on oltava yhtäjaksoisesti töissä 5kk, ennekuin saa seuraavan kerran työmarkkinatukea.

Vieras

#85

23.04.2015 07:55

Oikein. Tällaista adressia kannatan lämpimästi.
Kaisa Varonen os. Borg

#86 Re: Re: Minä

23.04.2015 15:13

#81: minä - Re:  

 Kannatan itsekin perustuloa. Tämän adressin vaatimukset eivät ole perustulon sijaan , vaan ennen sitä ja sen lisäksi. Perustulon mallista ei ole vielä poliittista yksimielisyyttä. Edes perustulon kokeilusta ei ole vielä päätöstä. Ilmeisesti tulisi jonnekin päin Suomea 3-4 vuotta kestävä kokeilu, ja sen jälkeen päätös perustulosta.

Vihreiden ja joihinkin muihinkin perustulomallieihin kuuluu se, että ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha lasketaan tuloksi verottoman perustulon päälle, eli siitä vero. Jäähän siitä pois työttömyyspäivärahan osittaminen. Samoin jäisi pois tulojen katkeilu.

Nyt karenssille pudotetut, osa on jopa ikuisella karenssilla vuodesta 2005 alkaen, jäisivät paljon vähemmälle. kelan päivärahan perustulo korvaisi, mutta ansiosidonnaiselta karenssille joutuneet jäisisvät todella paljon vähemmälle kuin muut. Karenssi tosin poistuisi siinä mielessä, että veroton perustulo olisi kaikille. Tosin Vihreiden mallissa alle 25v perustulo olisi osittain vastikkeellinen, jos tekee töitä tai opiskelee (mutta jos ei saa työ-tai opiskelupaikkaa, voi saada perustulon). Eläkeläisillä ei Vihreiden ole perustuloa, vasemmistolla kyllä.

Lisäksi kuntouttava työtoiminta ei nosta karenssilta. Perustulo ei auta palkattomiin pakkotoimenpiteisiin. Ainoa keino on purkaa karenssit, myös voimassaolevat. Lahot perustukset on purettava ennenkuin talo voidaan rakentaa, ennenkuin perustulo voidaan ottaa käyttöön.


Ihmisten pudottaminen karenssille tulee kalliiksi: kunnan pitää maksaa menetetyn työttömyyspäiväraha tilalle toimeentulotukea (ellei perheen tulo-ja menolaskelma osoita plussaa, sehän ei ole henkilökohtainen tulo). Lisäksi kunnan pitää maksaa 9e toimintaraha/vrk/henk kuntouttavan työtoiminnan henkilöille. Valtio maksaa kulukorauksen 9e vain nille, jotka ovat työmarkkinatuella.

Kaisa Varonen os. Borg

#87 Re: vieras 84

23.04.2015 15:14

#84: -  

 Valitettavasti perustuloadressin tekijä on poistanut adressin. En ole sitä nähnyt.

Kaisa Varonen os. Borg

#88 Yksi perustuloadressi on

23.04.2015 16:56

http://www.adressit.com/kansalaispalkka

Tämä on vanhentunut, 2017 asetettu ja aika ylimalkainen. Siinä on Vihreiden ehdotukseksi mainittu 400 e. Vihreiden nykymallissa on 560 e veroton perustulo, sen päälle syyperusteiset tuet, kuten ansiosidonnainen päiväraha. Vihreillä perustulo olisi osittain vastikkeellinen alle 25v , sen saa jos on työ- tai opiskelupaikka (jos ei saa niiitä, voi saada perustulon). Vasemmistonuorilla perustulon määrä olisi 700.  Nyt ihmiset ovat alkaneet allekirjoittaa tätä uudelleen, maaliskuun 2015 lopussa on viimeisin allekirjoitus . Sitten on vielä vasemmiston perusturva 1200, siitä maksettaisiin vuokra. ongelmana on kovin erisuuruiset vuokrat.

Perussuomalaisilla on 100 e perusturva ja päälle oikeus ansaita verottomasti 1000 e. Jos kehittäisimme hyvän mallin, olisi perusturva mahdollista saada nopeammin aikaan. Olisin sillä kannalla, että asiaa pitäisi valmistella, eri mallit tutkia ja tehdä uusi adressi eikä levittää tätä vanhaa. Mutta muut voivat olla eri mieltä. Minuun ei saa valitettavasti adressin kautta "ota yhteyttä adressin tekijään" tai ainakaan minä en pääse sinne, muka väärä sähköpostioisoite.  Kyllähän perustuloadressi on tekeillä ryhmässä Perusturva kaikille 900 e (siellä ajetaan silti perusturva 1200 e, ryhmän nimeä ei voi muuttaa).

Muistakaa joka tapauksessa, että adressi Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa-adressi on ennen perustuloa ja sen lisäksi!


 


Vieras

#89

25.04.2015 09:44

kyllähän tökärin tantat jakaa karensseja todella heppoisin syin, sen ne osaa, samoin kun sossun sitruunavitut osaa vähentää kantasuomalaisen tukea milloin milläkin verukkeella tana.

Vieras

#90

25.04.2015 22:03

Vakuutusoikeus ei edes tutki papereita saatikka sitten lukisivat niitä jos kyseessä on työtön.Tulee ympäripyöreitä selostuksia että "sinun asemassassi olevia on ihan samalla tavalla kohdeltu"Mikä pisti silmään oli että "Oikeus työttömyysetuuteen palautuu myös,kun 1 momentin mukaisen työssäolovelvoitteen asetamiseen johtaneesta menettelystä on kulunut vähintään viisi vuotta" Uskoisinko nyt vakuutusoikeutta vai lakia joka sanoo että ikuisuuskarenssi päättyy 1.1.2017.????? Jos näin on miksi siitä ei ole ilmoitettu karenssilaisille?Tai julkisesti.


Vieras

#91

26.04.2015 05:20

olen työtön ,haluaisin töitä,hakemksia lähetetty joka paikkaan silti ei edes haastateluja,kohta tipun kelan rahoille ja huoli suuri,haluan töihin

Vieras

#92

26.04.2015 05:43

Työttömälläkin on oikeus ihmisarvoiseen elämään
Kaisa Varonen os. Borg

#93 Re:

26.04.2015 15:20

#84: -  

 Sanot, että kansalaispalkka mahdollistaisi, ettei tarvitse jäädä työhön, joka ei tunnu oikealta. Kuten aiemmin olen kommentoinut, kannatan kansalaispalkkaa /perustuloa. Siitä on vasta kenties tulossa 3-4 v:n kokeilu. Perustulon mallistakaan ei le vielä yksimielisyyttä. Tämä adressi ei ole perustulon sijasta, vaan ennen sitä ja sen lisäksi. Jos tämän adressin vaatimukset menisivät läi, sekin mahdollistaisi, ettei tarvise jäädä työhön, jossa on esim. nollatuntisopimus, työpakkakiusaamista, johon työntekijä ei ole saanut apua, ylisuuri työtaakka (se on kyllä yksi työpaikkakiusaamisen muoto) tai ei saa sairaslomaa, vaikka terveys ei kestä. On tietysti viisainta odottaa, kunnes on saanut uuden työpaikan tai koulutuspaikan, ennen kuin irtisanoutuu, jos voi. Tämän adressin ajamassa mallissa työnhakija saisi 10% eli 70, 5e korkeampaa Kelan päivärahaa.

Jos kieltäytyy Tes-palkkaisesta ja hyväksyttävin ehdoin työstä, ellei ole hyväksyttävää estettä, tulee 10% alennus työttömyyspäivärahaan, mutta ei karenssia. Palkattomista toimenpiteistä kieltäytymisestä ei tule mitään seuraamuksia. toimeetuloteun perusosaa ei tulisi mitssään tapuksessa alennusta. Useimmissa perustulomalleissa on mukana ansiosidonnainen päiväraha, joten karenssi veisi ansiosidonnaisen päivärahan. Toteutuessaan adressi poistaisi karenssit kokonaan. Malleissa: veroton perustulo+ ansiosidonnainen päiväraha ilman ositusta, mutta vero menisi.


Vieras

#94 Re:

26.04.2015 15:24

#84: -  

 Lainaus Vieras 84-nimimerkiltä:"Minä olen kokenut senkin, että kun on lopettanut toisen kerran työn kesken, tulee sellainen karenssi, että on oltava yhtäjaksoisesti töissä 5kk, ennekuin saa seuraavan kerran työmarkkinatukea."

Vaadimme tässä adressissa myös 5kk:n odotusajan poistamista, se on  oppilaitoksesta valmistuneille, toimenpiteessä olleille sekä karenssin jälkeen. Vaadimme kaikkien jo enne lanfetettujen karenssien purkamista.

Kaisa Varonen os. Borg

#95 Re: vieras 90

26.04.2015 15:29

#90: -  

http://sakutimonen.com/tag/ikuinen-karenssi/
 En osaa vastata kysymykseesi. Vaadimme tässä adressissa kaikkien jo aiemmin langetettujen karenssien lopettamista, siis myös ikuisten karenssien. Tietenkin vaadimme koko karenssien lopettamista tulevaisuudessa. Tähän syynä on niiden kohtuuttomuus ja työttömän huono oikusturva.


Vieras

#96 Re: Re: vieras 90

26.04.2015 17:19

#95: Kaisa Varonen os. Borg - Re: vieras 90 

 sain jo vastauksen, kiitos sakun.Ei koskenut minua koska.Se tarkoittaakin että jos on saanut karenssin 1.7 .2012 jälkeen tämä karenssi päättyy ilman työssäolovelvoitteen täyttymistä viiden vuoden kuluttua.Eli ennen 1.7.2012 saaneet karenssilaiset kituvat siis 1.1.2017  asti. Itse olen saanut karenssin ennen 1.7.2012.Lakiteksteistä kun tavallinen kaduntallaaja ei ymmärrä mitään.Kohtuuttomat ovat jokatapauksessa rangaistukset kun vertaa mitä ihan oikeat rikolliset saavat.Jotenkin tuntuu siltä että työttömät ovat pahimpia rikollisia mitä suomessa on ja heitä nöyryytetään alistetaan mielin määrin solvataan ja haukutaan jopa eliitin taholta.Onko työtön ihminen?????

Mietittäisiinkö joskus omia vaatimuksia?

#97 Eläkeläiset rikollisia

27.04.2015 11:53

#23: Suomen Kansa Oy - Työttömyyskö rikos? 

 Miksi aina itketään vain työttömien ja lapsiperheiden puolesta? Kukaan ei ole nälkään Suomessa kuollut. Tutustukaa pieneläkeläisiin ja havainnoikaa kuinka he tulevat toimeen tässä yhteiskunnassa. Pieneläkeläisen palkkatulot ovat olleet niin pienet, ettei ole voinut hankkia asuntoja, autoja ym. kerskakulutustavaroita ja myös siksi saavat pientä eläkettä jopa 50 työvuoden jälkeen. Koska tässä yhteiskunnassa aidosti otettaisiin huomioon myös pieneläkeläiset? Kuinka moni meistä on pitämässä heidän puoliaan? He ovat rakentaneet tämän hyvinvointivaltion sodan jälkeen, mutta saavat työrupeaman palkaksi työttömien, lapsiperheiden ym. jatkuvat vaatimukset toimeentulon parantamisesta ja eläkkeiden pienentämisestä. Meillä nuo asumiskulut, lääkekulut ym. jokapäiväiset kulut eläkeläisille ovat varmasti suuret pieneen eläkkeeseen nähden mutta kuinka ollakaan tukien ulkopuolelle jäävät aina.


Vieras

#98

27.04.2015 14:19

Suomessa on tärkeää vain työttömien kyyttäminen ja uusien sanktioiden laatiminen.Eli syyllistetään työttömyys suomessa työttömien aiheuttamaksi.Kohta ei ole kasssoilla eikä etuudenmaksajilla rahaa kun on liikaa työttömiä sen tarpeessa.Mutta lisää velkaa vain otetaan.Järjetöntä!
Reslave

#99 Hissä duunitRe: Pyh...

27.04.2015 15:43

#1: Duunari - Pyh... 

 Missä duunia? Tulen mielelläni töihin. Oletan ettei orjatyötä niinkuin työttömille enimmäkseen tarjotaan.

 Edellytyksenä kohtuullinen palkka.

On hieno ele tarjota kaikille työttömille työtä.  Mistä saat työtä kaikille parillesadalletuhannelle työttämälle?

Keneen voin ottaa yhteyttä? Paljonko on palkka? Minkälaisia vaihtoehtoja löytyy?

Reslave

#100 Re: Eläkeläiset rikollisia

27.04.2015 15:56

#97: Mietittäisiinkö joskus omia vaatimuksia? - Eläkeläiset rikollisia 

Juuri noin tuo asia hoidetaan. Laitetaan työttömille ja lapsiperheille vielä huonommat olot kuin on eläkeläisillä. 

Kukaan ei ole nälkään Suomessa kuollut. Ei pidä väitteesi paikkaansa.