Allerin TOP-model lehti ei kuulu Suomeen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Allerin TOP-model lehti ei kuulu Suomeen.

Mila Puhakka
Vieras

#26 Älytöntä

14.02.2011 11:05

Niin kun ei olisi Suomessa jo tarpeeksi ulkonäköpaineita! Ja vielä tuollaista soopaa pitäisi tänne markkinoida! Eikös tuollainen aivopesu lähentele jo laittomuuden rajaa?
MINTY
Vieras

#27 allekirjoituksista..

14.02.2011 12:52

Kuinka monta allekirjoitusta tähän on tarkoitus saada, mihin mennessä, ja minne tämä tarkalleen ottaen lähetetään?
T.M Reinikka
Vieras

#28

14.02.2011 13:19

Hei!

Tosiaan mitään rajaa sille kuinka monta allekirjoitusta toivotaan saatavan kasaan ei ole, koska en osannut odottaa minkälaista huomiota adressi tulisi saamaan osakseen. Myöskään mitään aika rajaa ei vielä ole. Toiveenani olisi, että saisimme mahdollisimman monta allekirjoitusta, jotka voisimme lähettää Sekä Pauli Aalto-Setälälle, että TOP-Modelin valitulle päätoimittaja Antti Arolle, kun yhtiö ilmoittaa lehden julkaisemis-aikataulusta. Tietenkin olisi ihanteellista, että he peruisivat koko lehden, mutta koska se on hyvin epä-todennäköistä, on adressin tarkoitus herättää lehden toimitus näkemään mitä mieltä me kuluttajat olemme heidän uudesta konseptistaan.

Aalto-Setälä on uutisesta noussutta kohua kommentoinut mm. sanomalla että konseptia täytyy vielä kehittää ja miettiä kohde-ryhmää tarkemmin. Pessimistinä siis uskon, että jonkinlaisen lasten lehden he kyllä tulevat julkaisemaan, mutta toivonkin että Aller hylkäisi Top-Modelin tyyppiset muoti ja ulkonäkö keskeiset konseptit ja sarjakuva-hahmojakin miettiessään eivät kelpuuttaisi näitä mangamaisia ja seksualisoituja nais-hahmoja lasten lehteen. Myös selvä ero ks. lehden ja paljon kohua aiheuttaneen Mottön Top-Model nettisivuston välille on tehtävä. Mikäli Allerin uusin tuotos ei tue tätä nettisivustoa, on ero tehtävä niin selväksi, etteivät lapset ja vanhemmat voi erehtyä ja sekoittaa niitä keskenään.

Adressin tehtävänä on myös herättää meidät kuluttajat miettimään mitä kaikkea me sallimme yhteiskuntaamme tuotavan ja miten vapaat kädet me medialle annamme. Ja myös muistuttaa mediaa sen vastuusta osana yhteiskuntaamme ja sen rakentumista. Kaikkea vastuuta ei voi eikä pidä sysätä ainoastaan kuluttajalle.

Vieras
Vieras

#29 Re:

14.02.2011 15:12

#17: A Perttula -  

 Niin siis Top Model NETTIsivusto, jossa noita meikkivinkkejä ja selluliittivinkkejä, sekä hieman häiriintyneen oloinen keskustelupalstakin on ei ole tarkoitettu 6-12 v... Säännöissä/ohjeissa moneen otteeseen todetaan ikäryhmän olevan +14-v - ja mikäli käyttäjäksi haluaa joku alle 14-v niin painotetaan vanhempien vastuuta asiassa ja seurannassa.. Aller taas on sanonut tästä lehdestä että lehdessä on mangamaisia sarjiksia, muotipaperinukkeja, kiinnostavia askarteluohjeita, ja Top Model kannustaa tekemään itse esim koruja ja opastaa vaatesuunnittelun alkeita...mikä tässä on niin kamalaa? Nätä lehtiähän tämän ikäisille suunnattuja on jo markkinoilla vaikka kuinka pilvin pimein, miksei niistä kukaan nosta äläkkää...

Mutta pahin virhe tässäkin keskustelussa on ehkäpä tämä NETTIsivuston ja lehden sekoittaminen keskenään, ja niiden kohderyhmien sekoittaminen keskenään... :(

MINTY
Vieras

#30 ..

14.02.2011 15:29

Eipä tuo sivustokaan ole ihan 14-vuotiaittenkaan juttuja, osa sisällöstä on aikuiskamaa. :o
T.M Reinikka
Vieras

#31

14.02.2011 15:34

Mutta sekasotkustahan ei ole vastuussa kuluttaja, vaan Aller itse. Mikäli he eivät tue Mötton TOPModelia, olisi heidän media-alan ammattilaisina pitänyt pystyä tekemään näiden kahden välille selvä ero. Tässä ollaan taas vierittämässä vastuuta kuluttajan niskaan, mikä on täysin epä-eettistä.

Ja todellakin, pikku-lapsille on jo tarjolla vaikka mitä, joten miksi pitäisi tuoda markkinoille yhtään mitään?
Ja miksi englanninkielinen nimi? Eikö suomalainen huippumalli olisi ollut yhtä hyvä? Ja malli-maailma itsessään ei kyllä oikeasti kuulu pienen lapsen elämään. Edes sarjakuvana tai värityskirjana. Ammatilaisethan itsekkin myöntävät miten raadollinen tosi elämän malli-maailma on, joten miksi meidän pitäisi tuoda sitä esille lapsillemme? Kyllä he ajan kanssa oppivat tuonkin maailman (ikävä kyllä) tuntemaan.
Luana
Vieras

#32 just

14.02.2011 19:06

#31: T.M Reinikka -

Tuskin TOPmodel sivuston kanssa saman nimistä lehteä voi tuoda markkinoille ilman sivuston hyväksyntää. En minäkään varmaan voisi perustaa adressit.com -nimistä lehteä ilman tämän sivuston omistajan lupaa.

Mutta jotenkin järkkyä luettavaa tuon nettisivun asiat riippumatta siitä onko kohderyhmänä 6-12-vuotiaat vai vanhemmat teinit. Hitto että pistää vihaksi!

Sairasta: http://img716.imageshack.us/img716/2512/modelhf.jpg

 

helena
Vieras

#33 Re: Re:

14.02.2011 19:27

#29: Vieras - Re:

+14 vuotiaita on yhtä tärkeä suojella sellaisilta paineilta,joita samaistuminen mallimaailmaailmaan lisää.Tämän ikäinen nuori elää rankkaa vaihetta muutosten koetellessa sekä kehoa,että mieltä.Kun ei olla enää ihan lapsia,mutta ei myöskään aikuisia,on mieli erityisen herkkä kaikenlaiselle manipuloinnille ja erityisesti median kautta,lehdissä ja teeveessä esitetylle.Aikuisten vastuulla on myös tämänikäisten nuorten terveen ruumiinkuvan vahvistaminen ja erityisesti psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen ja turvaaminen.Ja pienemmistä lapsista nyt puhumattakaan,siis näistä 6-12 vuotiaista.Aikuismaisesti puetut ja meikatut,aikuismallivartaloiset paperinuketkin ovat vain verhottua,joskin läpinäkyvää,ohjausta tiettyyn suuntaan kaupallisilla markkinoilla.Siis suoranaista tosi epäeettistä tapaa tehdä lasten avulla tuottavaa bisnestä.

 

 

MJ
Vieras

#34 Voiman juttu aiheesta

14.02.2011 20:26

Ennen adressin luomista olisi kannattanut tehdä vähän taustatutkimusta. Onneksi Voiman kaltaiset lehdet jaksavat:
http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/helmikuu/selluliittitaistelua-12-vuotiaille
T.M Reinikka
Vieras

#35 Re: Voiman juttu aiheesta

14.02.2011 20:37

#34: MJ - Voiman juttu aiheesta

Tämä Aalto-Setälän kommentti ei ollut uusi juttu, oletko arvon kommentoija lukenut koko adressin ja viesti-ketjun? Adressi tiedostaa Allerin ja Mötton TOP-Modelin olevan erillisiä, mutta kyseenalaistaa myös Allerin konseptin (ja ennakko-markkinoinni ottaen huomioon, että niin suuri häly nousi näiden kahden sekoittamisesta) tarjota lapsille yhtään mitään malli- tai muoti-maailmaan liittyvää. Oli se sitten väritys-, askartelu- tai sarjakuvalehden muodossa. Ja painota edelleen, että Aller puhuu omilla netti-sivuillaan yhä nuorten lehdestä joka keskittyy muotiin ja tuo sen lisäksi paperinukkeja ja askartelu-vinkkejä.

Se on se ja sama onko lapsille osoitettuja vaate-vinkkejä 1 vai 10 kertaa vuodessa kyseisessä julkaisussa, tällaiset jutut eivät kuulu ollenkaan lasten lehtiin.

Jos Aller olisi ilmoittanut julkaisevansa vaikka lasten askartelu ja sarjakuvalehden nimeltä "Punahilkka" ei tällaista kohua olisi noussut. Kyseessä on nimen omaan tämä muoti-konsepti ja se kuinka helposti se voidaan sekoittaa tähän Mötton netti-sivustoon. Ja myöskin kuluttajien huoli siitä, että jos Mötton ja Allerin julkaisu ovat missään yhteydessä toisiinsa, minkälaisia ovia tämä Allerin julkaisu tulisi tulevaisuudessa avaamaan lastemme maailmaan?

Vieras
Vieras

#36 Re: Voiman juttu aiheesta

14.02.2011 20:43

#34: MJ - Voiman juttu aiheesta

Mielestäni adressin luominen on aivan aiheellinen,tavallisen kansalaisen huolen-ja mielipiteenilmaisukanava.Vähän myöhäistä lähteä jälkikäteen protestoimaan.Tällä tavoin kansalaiset voivat vapaasti ilmaista kantansa siihen,millaista "kasvatusta" ja ohjausta he mm.lehdistön kautta haluavat lapsilleen ja lastenlapsilleen.Ja tässä on kuitenkin selkeästi kysymys kaupallisesta ja voittoa tekevästä konseptista.

Asta Ziessler
Vieras

#37 Ei tavarahuumetta lapsille

14.02.2011 22:28

Turhuuksien turhuutta,lapsuuden riistoa. Suojelkaamme lapsia!
kielipoliisi, isä
Vieras

#38 Asiahan

14.02.2011 23:09

on sinänsä kannatettava ja oikea ja olen allekirjoittanut adressin. Ihan uskottavuuden kannalta olisi silti kiva, jos adressin kieliasu olisi edes Allerin lehtien tasolla.

Vieras

#39

14.02.2011 23:50

lisä-paine, nais-ihanne
Anna lapsen olla lapsi
Vieras

#40 Lapsuus kaikille

15.02.2011 09:26

Tuntekaa nyt hyvät ihmiset vastuunne! Eikö meillä ole jo riittämiin onnettomia ja väärille urille suistuneita lapsia. Turha ihmetellä, että lapsiin kohdistuva insesti ym. rikollinen toiminta on koko aika lisääntynyt. On järkyttävää katsella, miten jo alta kymmenvuotiaat tytöt kulkevat napapaidoissa ja aikuismaisissa seksiä tihkuvissa vaatteissa. Rahalla voi korskeilla ja sitä totisesti tehdään, mutta se ei edesauta tasapainoiste lapsuutta. Tasapainoisista lapsista kasvaa vastuntuntoisia ja viisaita aikuisia.

MINTY
Vieras

#41 Re:

15.02.2011 12:34

#39: -

 

Mie olen huomannut, että vanhemmat ihmiset kirjoittaa yhdyssanoja tuolla tavalla, ehkäpä ne on ennen opetettu noin?

Äidinkielikin muuttuu.

kyllästynyt
Vieras

#42 ENNEN KUN TUOMITSETTE KETÄÄN NIIN KATSOKAA TÄMÄ

15.02.2011 12:46

http://areena.yle.fi/video/1297714855203

5 minuutin kohdalla löytyy Paulin haastattelu

Vieras

#43 Aika rankkoja toimenpiteitä...

15.02.2011 14:00

...koskien lehteä, jonka tulevasta sisällöstä ette taida tietää kovinkaan paljoa. Itse tanskassa asustelevana, ja tanskankielistä lehteä itsekin selailleena, en nää lehdessä mitään 6-12 vuotiaalle lapselle vaarallista. Omalle 8-vuotiaalle tyttärelleni ostan lehden silloin tällöin, sillä hän saa lehdestä kivoja ideoita näiden topmodel kirjasten värittämiseen, jotka ovat koululuokissa olleet kova sana jo pitkään, ainakin täälläpäin maailmaa. Itse henkilökohtaisesti en koe mitään vaarallista siinä, että tyttäreni päästää luovuutensa valloilleen kyseisten kirjojen parissa. Ihan samalla tavoin, kuin hän leikkii olevansa prinsessa, taikka vaihtaa vaatteita sekä meikkaa nukkejaan. Muistetaanhan kuitenkin, että tytöt ovat tyttöjä.
T.M Reinikka
Vieras

#44

15.02.2011 16:08

Eihän tässä ketään tuomita. Ihmiset vain haluavat esittää oman kantansa asiaan, joka heitä huolestuttaa.
Vieras
Vieras

#45 Re: ENNEN KUN TUOMITSETTE KETÄÄN NIIN KATSOKAA TÄMÄ

15.02.2011 17:17

#42: kyllästynyt - ENNEN KUN TUOMITSETTE KETÄÄN NIIN KATSOKAA TÄMÄ

Katsoin pätkän.Siinä Pauli Aaalto-Setälä toteaa,että "muoti kiinnostaa yhä nuorempia" ja että "toi on lapsen elämää ja sen voi tehdä hyvin tyylikkäästi ja fiksusti".Samoin hän toteaa,että lehti on ollut hyvin suosittu ympäri maailmaa ja että meteli kertoo,että teema on kiinnostava.

Eri ikäisten lasten ja nuorten parissa yli 30-vuotta työskennelleenä toteaisin,että mallimaailma ei todellakaan ole 6-12 vuotiaan lapsen elämää.

Lapsen elämää on leikki ja sadut ja yhteinen tekeminen,yhdessäoleminen aikuisen kanssa.Suomi voisi kerrankin olla edelläkävijä niiden maiden joukossa,jotka kannustavat lapsia ja perheitä yhdessäoloon ja yhdessä tekemiseen ja suojelevat lapsia median erilaisilta houkutuksilta samaistua vääristyneisiin aikuiskuviin.

Lapsi on luonnostaan kiinnostunut kaikesta,mutta viisas aikuinen ymmärtää,että hän on kuitenkin vastuussa siitä,millaisiin kohteisiin lapsen kiinnostusta ohjaa.

Todella huolestunut
Vieras

#46 Lapselle lapsen turvallinen elämä

15.02.2011 22:04

Eikö nyt jo tehdä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia aivan tarpeeksi. Sairaille pedofiileille se on kuin tikkukaramelli, kun pieni tyttö kulkee napa ja olkapäät paljaina lyhyen lyhyessä mekossa ja ehkä vielä meikattuna. MITÄ TÄMÄ MERKITSEE. KUKA TÄSTÄ OTTAA VASTUUN ? Miksi viestintäministeriö ei sano mitään. Onko korruptio jo näin pitkällä ?
T.M Reinikka
Vieras

#47

16.02.2011 11:56

Tänään Radio Helsingissä klo:12-13 mm. Pauli Aalto-Setälän haastattelu.
äiti
Vieras

#48 Re: Asiahan

16.02.2011 17:34

#38: kielipoliisi, isä - Asiahan

Keskiastetta vaikeammaksi luokitellun lukihäiriön omaavaksi ihmiseksi adressin aloittaja kirjoittaa aivan hyvin.

Ja tärkeintähän tässä on kuitenkin itse asia,eikö vaan?

vieras
Vieras

#49 mihin facebook-suositukset kadonneet?

16.02.2011 19:50

Ihmettelen mihin kaikki ne sadat facebook-suositukset ovat kadonneet tuolta ylhäältä,kun nyt näkyy,että vain 2 olisi suositellut,vaikka niitä oikeasti on satoja?Poistaako joku niitä suosituksia ihan tarkoituksella,vai?Ja kuinka se on mahdollista?Selvästi näkyy,että siellä alla on joku muu luku!!!Olen seurannut tätä adressia alusta alkaen ja tiedän,että facebookiin jakajia on todellakin ollut satoja.
luokanopettaja
Vieras

#50

16.02.2011 20:18

Hienoa vanhemmat että olette heränneet tälle asialle. VAikka lapsen maailma on jo nyt lähes läpeensä kaupallistettu, emme tarvitse sitä enää, ainakaan tässä muodossa. Esim. barbie-nukke on kuitenkin pienempi paha kuin visuaalinen tiimalasi-vyötärö. Visuaalinen ärsyke on aina voimakkaampi kuin lelu. Barbi voi pelata jalkapalloa, taistella hirviöitä vastaan, tehdä mitä vain lapsi keksiikää. Tämän lehden kanssa lapsemme ovat täysin näiden setien armoilla.