Koiran vapaana pitämisestä kovemmat rangaistukset!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.05.2015 19:33


Perttu Lehtinen
Adressin tekijä

#27

01.06.2015 06:59

Tiedoksi, että jokainen koirien irtipitoa ihannoiva tai siihen yllyttävä viesti poistetaan. Kyse on laista, jolloin asiassa ei ole mitään keskusteltavaa. Toisaalta kyllähän jo maalaisjärkikin sanoo, että koira on pidettävä kytkettynä.


Vieras

#28

01.06.2015 15:24

Pienten koirien kanssa liikkuminen vaarallista, kun hyökkäävät jopa pihoista päälle.

Vieras

#29

01.06.2015 18:41

Irti olevat koirat aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita sekä suoranaisesti hyökkäyksillään että välillisesti liikenteelle. Itse olen joutunut muutaman kerran lyömään jarrut lukkoon, kun irti oleva koira on juossut eteen. Pahoittelua ei tietenkään ole kuulunut.

Vieras

#30 Mitä ihmettä!

06.06.2015 17:41

Taitaa olla ongelmat vähissä, kun tällaiset asiat pitää nostaa esiin! Näissäkin asioissa terveen järjen pitäisi riittää nii koirien kuin kissojenkin irti pidossa.

 

Sitä paitsi meillä on olemassa lakija järjestyssäännöt. Eikö ne riitä?

Ihan ilman erillisiä adresseja....

 


Vieras

#31

07.06.2015 09:43

Asuinalueellemme on parin viikon sisällä irrallaan ollut iso koira purrut kahta pienempää,joista toinen onneksi selvisi,mutta toinen menhtyi..
pikku puudeli

#32

07.06.2015 14:02

Kääpiökoirani kimppuun on yrittänyt irrallaan olevat isot koirat hyökätä, sain onneks pelastettua kun näin jo kaukaa niiden juoksevan kohti. Aina ei käy niin hyvin. Pienellä koiralla on huonot mahdollisuudet selvitä hyökkäyksistä. Nykyään en enää edes uskalla ulkoilla metsissä tms vaan aukeilla alueilla ja vilkuilen ympärilleni koko ajan.

Valitettavasti en usko minkään lakimuutoksen auttavan, kukaan ei nytkään valvo ja k-päät tekevät mitä huvittaa, oli laki mikä hyvänsä. Koiraveronkaan korottaminen ei auta sillä ne röyhkeimmät tyypit vain yksinkertaisesti jättävät sen maksamatta, niinhän ne tekee nytkin. Me tunnolliset koiranomistajat kyllä maksetaan verot, siivotaan kakat ja pidetään koirat kiinni. Mitä niille välinpitämättömille voi tehdä? Hyviä ehdotuksia?

nimimerkki

#33 Jaahas

07.06.2015 22:01

Ei koiralakien tiukentaminen tai koiraveron aloittaminen muuttaisi mitään. Jos ihminen on ikävä, hän on ikävä vaikka laki kieltäisi sen. Tuollaiset säädökset vain hankaloittaisivat tunnollisten ja kunnollisten koiranomistajien elämää. 

jeesus löws dogs

#34 ei koira veroa.Ei isojen koirien leimaamista.Ei fleksiä

08.06.2015 04:36

Hei,

Kyllä olen samaa mieltä ,että kiinni pitää olla.MUTTA ei me omisteta paikkoja.Ihmiset sotkee ihan älyttömästi joka paikassa on lasia ja roskia.Metän reunassa sohvia ym.Talvisin hiihtäjät ottavat kaikki pururadat käyttöönsä..Kävelijät hortoilee miten sattuu.Autot ei anna tietä suojatiellä.PIKKUkoirat ovat yleensä fleksissä aiheuttaen vaaraa pyöräilijöille.HuOM minua on purrut (1) yksi iso koira joku (20) kaksikymmentä pientä koiraa.Pienten koirien hyökkäyksiä ei yleensä ilmoiteta,koska vahinkoa yleensä ei tule.Isoja koiria ottavat joutuvat opettamaan niitä.HUOm tiedostan sen,että on pipipää ihmisiä jotka ei opeta jotka pitävät vapaana joiden koirat ovat agressiivisia.Niitä on ja Kyllä ne pitäisi ottaa pois ja vapaana pidossa pitäisi olla isomman sanktiot.TIETENKIn pentuvaiheessa olisi hyvä vapaana pitää jotta karkutilanteessa koira tulisi luokse.Koiravero on turha ei sitä käytetä edes mihinkään.Huomiokaa myös jotta jotkut rodut ovat luonnostaan agressiivisempia koska me ihmiset olemme jalostaneet ne sellaisiksi.Mielestäni koiran pitämiseen pitäisi olla ns ajokortti.Siis testi mikä osoittaa jotta panostat koiraan.Kaikki turhat ylimääräset kiellot ovat ihan yhtä tyhjän kanssa.

tapakoulu kaikille

#35 koiranvihaajat toinen näkökulma

08.06.2015 05:44

Se on harmi et löytyy koiranvihaajia ja pelkääjiä.Ymmärrän pelkotiloja kyllä mutta ajatteletteko te sitä miten paljon hyötyä koirista on? POLIISI ,huume, raha, home,raunio,etsintä,

vesipelastus,sokeat,avustus,terapia,metsästys

,jopa koiria jotka haistaa sairauksia.Kohtauksia pommeja.Käyttöä on moneen tarkoitukseen.Ihan vain tiedoksi.+Lukekaa netistä mikä on isokoira saksanpaimen ei ole tai rotweiler.Sieltä löytyy kokotaulukko.Hyökkääjä on yleensä keskikokoinen

 

ota selvää

#36 Re:

08.06.2015 05:46

#27: Perttu Lehtinen -  

 paitsi avustus sokean viranomais sekä PK kokeen käyneet saavat .Heillä on lupa ja sekin löytyy laista.

diipadaapa

#37 Re:

08.06.2015 05:58

#28: -  

 Meillä pienet koirat tulevat fleksissä isojen päälle ja isokoira on paha kun puolusta itseään.


Vieras

#38 Re: Jaahas

08.06.2015 06:25

#33: nimimerkki - Jaahas 

 samaa mieltä

t:Amerikanakitan omistaja

fleksissatan

#39 Re:

08.06.2015 06:28

#32: pikku puudeli -  

 jonkinlainen koira *ajokortti* En allekirjoita tätä isotkoirat vihaa.Meilläpäin pikkufifit haukkuu ja ryntäilee meidän luokse fleksissä.+olen pyörällä ajanut fleksiin .Hyvä ettei koira kuollut kun omistaja 11 metriä tien toisella puolella


Vieras

#40 Re: et liene kovin älykäs...

08.06.2015 12:03

#6: -  

 


Vieras

#41 Re: Mitä ihmettä!

09.06.2015 03:11

#30: - Mitä ihmettä! 

 Ei ne vaan valitettavasti riitä.

Suurinta osaa väestöstä kun ei lait ja säädökset kiinnosta pätkääkään.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.06.2015 11:09



Vieras

#43

09.06.2015 12:48

Minua on irti ollut koira kahdesti purrut. Toisella kerralla puremat vaativat pitkäaikaista lääkärin hoitoa. Tein rikosilmoituksen. Malmin poliisi toivotti irti olleen koiran omistajalle hyviä päivän jatkoja. Omistaja myönsi tapahtuman. Ei edes sakkoja kirjoitettu. Laillinen tapa pahoinpidellä.
Koira Kiinni

#44 Re: koiranvihaajat toinen näkökulma

24.06.2015 10:45

#35: tapakoulu kaikille - koiranvihaajat toinen näkökulma 

Mitä ihmeen koiranvihaajia? Siinä on taas yksi, joka ei ymmärrä lukeemaansa. Ei se ole mitään koiravihaa, jos ihmiset haluavat koirien olevan kytkettyinä kuten laki määrää! Onko sekin sitten autovihaa, jos haluaa autojen päästävän jalankulkijan suojatien yli? Onko se mopovihaa, jos ei halua mopoilla ajettavan jalkakäytävillä? Onko se asevihaa, jos ei halua ihmisten kulkevan ladatun haulikon kanssa kaupungin keskustassa?

Jos tässä jotakin vihataan niin koirankusettajia, jotka eivät ymmärrä tai halua noudattaa lakia eivätkä kunnioittaa muita ihmisiä ja luontoa.

Koiria pelkäävä

#45

20.09.2015 17:24

Koirien kiinnipito pitäisi lailla kieltää! Miksi? Useimmat koira hyökkäykset ja rähinät tapahtuvat, silloin kun koira on remmissä kiinni. Remmissä koirat eivät pysty niiden luontaisella tavalla kommunikoimaan. Tämän takia syntyy provosointia ja agressivisia hyökkäyksiä. Lisäksi koska suomessa on kovat koiran kiinnipito velvoitteet ei ihmisen tarvi opettaa koiraa kuinka liikkua vapaana. Ja kun se sitten pääsee irti jälki on rumaa. Tämän takia suomessa on todella paljon kouluttamattomia koiria verrattuna etelä-eurooppaan, missä saa pitää koiria vapaana yleisissä puistoissa.

Jos koiraa ei saisi enää pitää remmissä kiinni, niin nämä tottelemattomat koirat luonto korjaisi pois ja tottelevaiset jäisivät henkiin. Lisäksi voisi laittaa pykälän, että jos koiraa puree, heti lopetettavaksi.

Näin päästäisiin eroon tappajakoirista ja hyvät koirat saisivat elää onnellista elämää vapaana.

 


Vieras

#46

09.12.2015 18:57

Törmään jatkuvasti vapaana juokseviin koiriin Espoossa Oittaan kuntoradalla, jossa on koirien ulkoiluttamiskielto. Jotkut koirista juoksevat perässäni kintereillä hyppien ja räksyttäen pitkiäkin matkoja ilman, että omistajaa on edes näkyvissä tai koira ei pysy hallinnassa. Kesäisin koiria pidetään vapaana myös uimarannoilla antaen niiden ulostaa hiekalle, jossa lapset leikkivät. Itse en omista koiraa, mutta omakotitalomme pihalla ja ajotiellämme on koirankakkaa, koska naapuri päästää koiransa vapaaksi, eikä vahdi koiran ulostamista naapurien tonteille. Naapurille valitus ei auta, hän sanoo, että minun pitää vain ajaa koira pois pihaltamme. Lapsemme ei ole päässyt koulusta kotiin, koska vihainen irtokoira ei päästänyt lasta menemään ohi, vaan pakotti lapsen muristen ja luimistellen pellolle.

Vieras

#47

09.12.2015 19:49

Omakotialueellamme Espoossa asuu mies kahden koiransa kanssa. Koirat liikkuvat vapaana pihalla, mutta nuorempi koirista ei pysy omalla pihallaan, vaan lähtee ohikulkijoiden perään räksyttäen. Ajotiellä on sattunut useita "vähältä piti"-tilanteita, kun koira on meinannut jäädä auton alle. Nuorempi koirista käy myös naapureiden pihoilla kerjäämässä ruokaa esim. kesäisin grillauskaudella. Omistaja on itse sisällä koko ajan, eikä vahdi koirien pysymistä omalla pihalla. 

Leppo Sehikoinen

#48 Re: Re: Re: Taas koirafoobikot asialla...

07.02.2016 00:34

#4: Seppo Lehikoinen - Re: Re: Taas koirafoobikot asialla... 

 Seppo Lehikoinen on apina. Ja apinat ja koirat on pidettävä hihnassa kiinni tai ne saa ampua. Koira ja apina ovat lain mukaan esineitä.

Seppo Lehikoinen

#49 Hallille herkkua...

12.02.2016 17:23

Kaikki hulluina vouhkasevat koirienvihaajat olisivat hyödyllisimmillään koiranmakkarana. Voi hemmetti, kuinka sairaita idiootteja!


Vieras

#50 UGH,GIRe: kimppuun ne kaikki käy !!!

23.04.2016 11:29