Suomeen perustuslakituomioistuin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomeen perustuslakituomioistuin.

Raimo Partanen
Vieras

#1 Tämä asia on varsin tärkeä

09.03.2011 20:54

Eduskunnan perustuslakivaltuuskunta joutuu visaisissa kysymyksissä kysymään korkeiden professoritasoisten asiantuntijoiden mielipiteita, joilla ei kuitenkaan ole päätösvaltaa. Aivan aiheellisesti perustuslakivaltuuskuntaa on kuvailtu ns. toverioikeudeksi ja Suomen valtakunnanoikeus taas on kuvattu hyvin monien mielestä huonosti toimivaksi ja älyttömän raskkaaksi tuomio-istuimeksi, jonka toiminta myöskin käynnistyisi VAIN eduskunnan enemmistön päätöksillä.
Kalevi Kannus
Vieras

#2 Re: Tämä asia on varsin tärkeä

09.03.2011 22:14

#1: Raimo Partanen - Tämä asia on varsin tärkeä 

 Nyt niiden, jotka politiikan- ja virkavallan eliitissä on valtakunnanoikeudelle lakkautusta askaroineet ryhdyttävä asialle perustuslakituomioistuimen perustamiseksi. Paitsi jos heidän puheensa on yhtä tyhjän kanssa niin kuin aina ennenkn.

JUTTA
Vieras

#3 PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN

09.03.2011 23:40

EI TARVITSE TUOMAREILLE VIRKOJA JA MUUTENKAAN KIRJANOPPINEITA TUOMAREITA,TURPAKÄRÄJÄT PITÄISI RIITTÄÄ.
Vieras
Vieras

#4 Re: Tämä asia on varsin tärkeä

10.03.2011 09:15

#1: Raimo Partanen - Tämä asia on varsin tärkeä 

 

Perustuslakivaliokunta on osoittanut, että siellä ei ole riittävää asiantuntemusta  Asiantuntijaprofessorit juoksevat koko ajan antamassa perustuslakivaliokunnalle neuvoja ja ohjeita. Tästä syystä perustuslakivaliokunta on lakkautettava ja asiat siirrettävä perustettavan perustuslakituomioistuimen päätettäväksi ja ratkaistavaksi. Mallia voidaan ottaa Saksasta, jossa korkeisiin virkoihin pääsevät vain ne, jotka ovat koulutuksellaan ja kokemuksellaan osoittaneet pätevyytensä hakemaansa virkaan. Puoluekirjalla ei pääse mihinkään virkaan.

Vieras
Vieras

#5 Re: PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN

10.03.2011 09:19

#3: JUTTA - PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN 

Jutta on aivan oikeassa siinä, että suurin osa valituksista pystyttäisiin ratkaisemaan ns. turpakäräjillä ja päätökset olisivat ilmeisesti jopa oikeampia kuin nykyisissä valitusasteissa. Kun järjen käyttö on sallittua, niin monet asiat selviävät ihan itsestään. Meidän pitää siis siirtyä virkamiesvallasta kansanvaltaan ja ottaa tältä osin ohjat omiin käsiimme. Suomeen on saatava todellinen demokratia. 

uhrina monessa mankelissa
Vieras

#6 Välttämätön hätähuuto kansalaisten pelastamiseksi

10.03.2011 11:13

Suomalaisia on kyykytetty jo tarpeeksi: talvi- ja jatkosodat, sotakorvaukset, 3 sdp-
läistä presidenttiä, jne.
Nyt riittää - eikun äänestämään.
pirkko
Vieras

#7 Liisa Mariapori

10.03.2011 14:01

Korjaisin kirjoitustasi.
Kirjoituksesi on provokatoorinen. Ei sekään ole ratkaisu, että lopetetaan kaikki luettelemasi virat. Kyllä niitäkin tarvitaan, mutta ongelma on että ne eivät toimi. Ne ovat muodollisesti hyvän näköisiä instansseja, mutta vain näennäisinstansseja. EIT:kään ei ole ratkaisu. Se on poliittinen tuomioistuin. Arto Kosonen sanoi minulle puhelimessa, että minä, siis Arto Kosonen, määrään EIT:ssä.
Kun EIT totesi, että Suomi ja EIT olivat tehneet tuomiot väärillä asiakirjoilla, niin EIT ja Arto Kosonen sihteeriensä välityksellä ilmoittivat minulle puhelimessa, että tästä ei puhuta. EIT:n sihteeri kyllä pahoitteli tapahtunutta virhettä kirjeellä. EIT jopa kirjasi sen EIT:n sääntöjen vastaisesti kolmen kuukauden kuluttua päätökseen päivämäärineen, mutta itse väärillä asiakirjatiedoilla tehtyä päätöstä ei kukaan ole korjannut tänä päivänä. Tällä tahdon sanoa että mikään ei toimi.
Nyt onkin ongelma miten saamme instituutiot toimimaan lain mukaan.

Ehdotan että haetaan vaikka Saksasta, siellä on hyviä lakimiehiä, avustajat, koska suomalaisista lakimiehistä ei siihen ole, eivätkä ne ota sellaista toimeksiantoa vastaan, joilla puututtaisiin tapaus tapaukselta virkamiehen laiminlyönteihin. Lakimiehemme ovat Asianajajaliiton jäseniä, joka valvoo heidän etujaan. Kansalaisilla ei ole heistä turvaa, on jos sattuu joskus harvoin, kokemusta on.
Ja miten puututtaisi virkamiehiin, jotka eivät tee mitään. Näin toimi Ilkka Rautio,EOA, jonka piti valvoa tuomareita, kun me valtion tilintarkastajan kanssa veimme asian hänelle, jonka juuri EIT:kin on todennut. Selvä tuomarin virhe todettiin, mutta "En tee mittään", sanoi Ilkka Rautio, jonka tavoitimme monen lukitun oven takaa. On vielä yksi tuomioistuin ICC Haagissa. Tänne mennään valtiota vastaan, jonka valan tehneet edustajat rikkovat kansalaisten oikeuksia kuin liukuhihnalta eivätkä kansanedustajat tee mittään, ei passannut napuurin Bjarnellekaan. Ratifioituja sopimuksia rikkoen on tehty työ- ja sosiaalilainsäädäntökin, kaksikanta sopimuksilla tehtyjen päätösten pohjalta ja hilseen yli menee kansanedustajilta ja nynnykät yrittäjät toimivat ilman työmarkkinapoliittista edunvalvojaa, ainoa porukka Suomessa! Ei koskaan heillä ole ollut ILO:n sopimusten mukaisesti eri aloittain vapaasti valittuja edustajia päättämässä omista asioistaan. Näillä päätöksillä ja sopimuksilla se työ- ja sosialilainsäädänytö olis pitänyt tehdä, jolla vain olis ollut oikeus maksatuttaa työntekijöistä eläke jne maksuja. O TEMPORA O MORES !!
Haluan siteerata vielä yhden mediassa tulleen sketsin kaksikantasopimuksiin sopivana "Ohikulkija sanoi kerjäläiselle: Minulla on sinulle parempi konsti hankkia rahaa. Tee niin kuin Ehrnrooth, laita toiset kerjuulle."
Olen vain sitä mieltä, että kaikki pientyönantajilta kerätyt maksut ovt vailla oikeusvoimaaa, kun ne on tehty ja peritty hämäten ja harhauttaen pientyönantajia.
Ne eivät vanhene. Ryhtykää hommiin ja käärikää hihanne.

Sanoin Liisa että provosoit, miinhän me teemme, miin minäkin.
Pirkko Ahlskog




Kalevi Kannus
Vieras

#8 Viestikapulaa eteenpäin

10.03.2011 16:47

Lähettäkää jokainen nimensä kirjoittanut ainakin viisi (5) viestiä kavereille ja tuttaville. tästä adressista. Tässä toteutuu jos missä talkoohenki ja joukkovoima.
Luigi
Vieras

#9 Viekö Brax EIT:tä turmioon ?

10.03.2011 17:42

Tällä viikolla sai hesarista lukea, että EIT-tuomioautomaatti tulee loppumaan suomalaisjaoksessa tehtyjen "muutosten" jälkeen ! Rupesi hirvittämään; että onko Brax sittenkin saanut aikaan kansainvälisen rikostuomioistuimen tapaisen "organisaatiomuutoksen" ( tuolla muutoksella Kansainvälinen Rikostuomioistuin tuli toimivallattomaksi käsittelemään yksittäistapauksia; ja niimpä Suomi yksin maksoi Ruanda-"oikeusdenkäynnin" kustannukset).

1,5 vuotta sitten Euroopan oikeusministerit palaveroivat Sveitsissa aiheenaan EIT:n organisaatiomuutos ! Jos muutos tapahtuu tai on tapahtunut on suunta selvä ... suomalaisjaosta ei välttämättä enää voida ohittaa edes VKSV:a sivuavissa tapauksissa ( tällaista "seulontaa" on tapahtunut jaoksessa jo aiemminkin, mutta edes kirjattuna ja pikana lähetetty jääviystutkintapyyntö ilmeisesti ei tavoittanut päällikkötuomaria ?

Koska tosiasiallisesti Suomessa ja Euroopassa ei kenelläkään ( ei myöskään EOA päätöksen 876/2/05 mukaan ) ole toimivaltaa käsitellä lainsäädännöllisiä kansanryhmiin kohdistettuja ihmisoikeusloukkauksia Suomessa ja EIT seuloo sellaiset; kuten 97 % kaikista tapauksista pois käsittelystä on ensiarvoisen tärkeää saada Suomeen TOIMIVA perustuslakituomioistuin, koska meillä on presidentti ja oikeusministeri joille kunnia-asia on syrjiä tiettyjä kansanosia ( esimerkiksi lakimuutoksella 84/2009 he poistivat haasteoikeuden "yhdenvertaisuuslain" nojalla perhepoliittisissa asioissa, vaikka eduskunta enemmistöllä 2008 hyväksyi KAIKENKATTAVAN Yhdenvertaisuuslain) !

Näiden historiallisten syiden johdosta perustuslakituomioistuin olisi ainoa instanssi Euroopassa, joka tosiasiallisesti voisi käsitellä lainsäädännöllistä syrjintää ja perustuslain loukkauksia Suomen osalta !

Esimerkiksi Liettuassa tai Latviassa Suomen tapaisen eläkkeiden takautuvan leikkauslain perustuslakituomioistuin palautti takaisin lain"tekijille" ! Huomauttaisin, että maan perustuslaki on perustuslakituomioistuinta lukuunottamatta lähes kopio Suomen vastaavasta ! Suomi on siis vakavasti perässä ihmisoikeuksien suhteen verrattuna entisiin itäplokilaisiin; nykyisiin itsenäisiin valtioihin ! Tunnustammeko me, että olemme pahasti jäljessä meitä puolen vuosisataa meidän jälkeemme Neuvostoliitosta irtautuneista valtioista, kun puhutaan ihmisoikeuksista ?

Onko ihmisille suomessa todella väännettävä asiat näin rautalangasta ?

Tosin perustuslakituomioistuin ei auta mitään, jos valintamenettely kopioidaan Hirvelän valintaprosessista !

Monella tasolla olemme avoimuudessa Pohjois-Korean ja Kuuban tapaisia viimeisiä linnakkeita ... hui kauheaa suuresta salista kantautui liikaa tietoa kansalaisille kansalaisten rahojen käytöstä ! Joku siis petti vuosisataisen salauskulttuurin ?
Vieras
Vieras

#10 Re: Viestikapulaa eteenpäin

10.03.2011 18:54

#8: Kalevi Kannus - Viestikapulaa eteenpäin

Kalevi Kannuksella on oikea ajatus. Näin pitää toimia ja näin aion toimia itse siten, että lähetän linkin kaikille niille tuttavilleni ja kavereilleni ja ihmisille ketä tunnen. Tehkää samoin.

Suomi elää umpiossa
Vieras

#11 MONI PELKKÄÄ JO ORJUUTTA SUOMESSA!!!

10.03.2011 21:37

Jos Suomeen perustetaan perustuslaintuomioistuin, se ei saa viedä asiat EU-tuomioistuimeen ratkaistavaksi!!!

Vaan sen pitää olla EU:n yläpuolella ja tutkia myös EU:n asioiden lainmukaisuutta sekä rikoslain että perustuslakien rikkomisten kohdalla!!! Lue tärkeät tiedot mm. Pekka Lahtinen kirjoista, kuten esim. Maailman yhdentyminen.

Moni pelkkää jo orjuutta Suomessa!!!

KATSO TÄRKEÄT TIEDOT -> http://www.kortie.fi/

 

Justice
Vieras

#12 Oikeusjärjestelmän uudistamisen välttämättömyydestä.

11.03.2011 11:24

Nyt on oikeanlainen ehdotus menossa eteenpäin. Toivottavasti adressi saa paljon allekirjoittajia. Tätä toivon siitäkin huolimatta, ettei tässä maassa näytetä paljoakaan välitettävän kansalaismielipitteestä. Mutta jos kansanedustajana ( menestystä Mariaporin vaalityölle!) alkaa hyvin perustein ajaa koko toimimattomaksi todistetun oikeusjärjestelmän ohittamista uudella oikeusistuimella, voisi hankkeella olla ainakin teoreettiset mahdollisuudet päästä vähintäänkin eduskuntakeskustelun tasolle, miksei jopa lakialotteeksikin asti.

Viime aikojen tosiasiat puoltavat, että ylimpien oikeusasteiden mielivalta on tavalla tai toisella purettava. Esimerkiksi KHO:n presidentin Hallbergin viime kesäiset ja KKO:n presidentin Koskelon äskettäiset parlamentaarisen vallanjako-opin vastaiset julkiset kannanotot osoittavat, etteivät näiden korkeimpien tuomioistuinten ylimmät johtajat kavahda sotkeutua alueelle, joka on laintulkitsijan päätösvallan ulkopuolella. Koska Montesquieaun vallanjako-oppi jokatapauksessa on oikeusistuinten omasta toimesta hajotettu de facto, miksei niiden toimivaltaa voisi siksi purkaa myös de jure? Demokratiassa ylimmän tuomioistuinvallankin on nautittava laajaa kansan luottamusta.

Kun talo on todettu korjauskelvottomaksi, on se purettava ja rakennettava uusi tilalle. Samoin käyköön kelvottomalle,perustuslakiemme ja ihmisoikeussopimusten hengen ja kirjaimen vastaiselle lainkäytttöjärjestelmällemme. Se on täydestä syystä osoittanut olevansa osa suomalaista rakenteellista korruptiota. Voltairen sanoin: ECRAZEZ L'INFAME!

Ainoa, mikä vain panee miettimään, jopa epäilemään joskopa perustuslakituomioistuimen perustamisellakaan voidaan parantaa kansaamme varsinaisesta sairaudesta: läpikotaisesta tekopyhyydestä, joka kuultaa ja kaunistaa koko maamme pelkäksi kulissidemokratiaksi.

Mistä nimittäin löydetään nämä lakeja ja ihmisoikeussopimuksia tuntevat “professoritasoiset” tuomarit?

Onko kansassamme oikeamielisyys täysin kuollut ja löytyyneekö ketään Mariaporin suunnittelemaan jaloon tehtävään???

Ja kuinka saadaan virkamiesvallan syvärakenteisiin ( mm. oikeusministeriö ja tuomioistuimet) poliittisten virkanimitysten kautta pesiytyneiden valtapuolueiden, Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n tuki tälle monessa suhteessa yltiöpäisenä pidettävälle hankkeelle?

Entä löytyykö Soinissa ja muissa perussuomalaisissa lopulta rohkeutta ryhtyä todellisiin tekoihin? Vastassahan on em. rautakolmion hallitsema virkamieseliitti vahvoinen virkamisammattijärjestöineen, jotka saattavat äityä vaikka minkälaisiin vastatoimiin.


Mariaporin teot osoittavat, että hänestä kyllä on tällaiseen tehtävään, mutta riittääkö se yksin muutoksen aikaansaamiseen?

On kuitenkin kaikesta edellä sanotusta huolimatta selvää: Mariapori ansaitsee jälleen kerran täydet 10 pistettä ja papukaijamerkin rohkeasta yrityksestään!
Matti Marttala
Vieras

#13 Vääryys

11.03.2011 12:17

Tällaista verottajan harrastamaa ns. harkittua verotusta esiintyy yllättävän usein.
On se vain kumma kun ns. oikeusvaltiossa ei saada virkamiehiä vastuuseen. Moniko väärin tuomittu on tehnyt itsestään jojon.
Annemarja Savolainen
Vieras

#14 Lakialoite

12.03.2011 01:26

Voisko 50000 kansalaista tehdä lakialoitteen perustuslakituomioistuimen perustamisesta Suomeen? Luin jostain, että tulossa olisi aloiteoikeus, mutta paljon nimiä tarvittaisiin aloitteen taakse.

Vieras

#15 Presidentin puuttuminen oikeuden päätöksiin

12.03.2011 11:02

Tuo Manun komento laamanneille: Pankit eivät saa hävitä oikeudenkäyntejä on aikaansaanut lamanajan yrittäjien itesemurhia, että mielestäni Manu on syyllistynyt kansanmurhaa vastaavaan toimeen ja törkeään perustuslaki ja ihmisoikeusrikkomukseen. Lisäksi tämän päätöksen on siunannut ja täten syyllistynyt samaan rikokseen, julistamalla tuon Manun "jääkiekon katselu pöytäkirjan" saliseksi. Tästä päätöksestä on olemassa kirja: Minä Tasavallan Peridentti Presidentti Mauno Koiviston pyynnöstä julistan pyytämänne pöytäkirjan salaiseksi, joten sitä ei voida teille toimittaa!!!!!!!!
enppu
Vieras

#16 Perustuslakituomioistuin

12.03.2011 11:05

Liisa Mariapori, ehdotuksesi on todella oikeaan osunut, mutta ongelmana on vain se, että tästä mädästä korruptoituneesta hyvävelijärjestelmästä ei taida löytyä puolueettomia jäseniä ko. tuomioistuimeen!!!!
tuhu
Vieras

#17 Viranomais rikollisuus Suomessa

12.03.2011 11:07

On tässä maassa jo tarpeeksi kärsitty viranomais roistojen mielivallasta ja ihmisten omaisuuksien ryöstelystä. Jo on aika saada muutos pikaisesti enempien itsemurhien ja perheiden hajoamisten estämiseksi. Meillä kaikilla on nyt siihen tilaisuus äänestämällä oikein ja nousemalla yhteiseen taisteluun näitä roistoja vastaan. Liisa Marjaporille tsemppiä ja suuret kiitokset ihailtavasta kansalaisrohkedesta. Menestystä sinulle toivottaen Tuomo Turusta.
Erittäin tärkeä oikeustilan korjaus
Vieras

#18 Suomalaisille todellista oikeusturvaa

12.03.2011 14:32

Perustuslakituomioistuin on välttämätön ja yhteiskunnalle edullisempi muoto kuin nykyinen malli perustuslain mukaisen oikeusturvan saamiseksi. Lisäksi jokainen virka-asemansa perusteella vääryyttä tehnyt virkamies pitää asettaa henkilökohtaiseen vastuuseen pienestäkin oikeusturvaloukkauksesta. Vain siten saadaan vastuuta päätöksiin mm. vero- ja ulosoton rangaistuksissa. Se auttaa myös huolimattomien ja välinpitämättömien päätösten välttämisessä.

Lait kunniaan oikeusasteissa
Vieras

#19 Kuinka korkein oikeus voi kävellä lainsäätäjien yli?

12.03.2011 15:28

Miten on mahdollista, että yksityiset yhtiöt tai henkilöt voivat kirjoittaa (sakottaa)parkkimaksuja? Kuka ne sakkorahat saa lopullisesti tililleen ja maksetaanko niistä vero? On hävytöntä antaa kuntien ja valtion tileille kuuluvien varojen keräys ties mille taholle (mafia?). Nyt on jo näyttöä perintätoimiston kautta pysäköintisakon kerran maksaneelle henkilölle tulleesta useammasta perinnästä
samasta sakosta korkoineen ja perintäkuluineen. Alkuperäiseen sakon kirjoittajaan tai kirjoittajalle palkan maksavaan yhtiöön ei saa mitään yhteyttä, vaan laskutus menee suoraan perintätoimistolle. Mikä tämäkin taho on? Kyllä rangaistusvarojen kerääminen kuuluu kunnalle tai valtiolle. Onko mitään näyttöä, minne rahat nyt kulkeutuvat? Onko olemassa jokin hallintorekisterin tapainen piilo-organisaatio, minkä kautta varat menevät yksityistä keräämistä harjoittaville henkilöille verotta? Miksi koko tointa pitäisi yksityistää, kun pysäköinnin valvojia palkkaamalla lisää saataisiin muutoinkin asia hoidettua. Tässä asiassa on tosi paljon kysymyksiä, ja jokin kovin pahalla tolalla.
Mitä tämä kuluu perustuslakituomioistuimelle? Kyllä kuuluu, koska muita oikeusasteita ei olisi sen yläpuolella, todelliset henkilökohtaiset mahdollisuudet omavaltaisiin tuomioihin hyvävelijärjestelmässä olisi estetty. Kaikki virkamiehet olisivat vääristä lain vastaisista päätöksistä ja teoista itse henkilökohtaisesti vastuullisia. Olen ymmärtänyt, ettei yksityisestä pysäköinnin valvonnasta ole lakia, vaan se on korkeimman oikeuden päätöksen perusteella luvallista toimintaa.
Aimo Remes
Vieras

#20 Länsimainen oikeus

12.03.2011 16:37

Laki ei voi olla poliitisesti valitun perustuslakivaliokunnan konjuntuurien mukaisessa tulkinnassa, jolloin jälki on tämännäköistä kuin oli Vanhasasiassa.
Aimo Remes
Vieras

#21 Re: Kuinka korkein oikeus voi kävellä lainsäätäjien yli?

12.03.2011 17:02

#19: Lait kunniaan oikeusasteissa - Kuinka korkein oikeus voi kävellä lainsäätäjien yli?

Virkamiehen harkintavalta,sitä ei ole missään laissa määritelty.Nyt se on kohdallani tullut määritellyksi,kunnanjohtaja on voinut harkintavaltansa puitteissa tuoda kunnanvaltuuston päätettäväksi neljä kertaa saman asian vaikka kuntalainmukaan se olisi tullut toisen päätöksen mukaan saattaa Hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksen mukaan kansalaisella tulee olla käytettävissään tehokas oikeussuojakeino viranomaisten mielivaltaa vastaan.Valtakunnansyyttäjän mukaan minä voin omalla vastuullani nostaa kanteen.On aivan varma, vaikka minulla on varmat näytöt poliittisesta syrjinnästä,niin tulen kanteeni häviämään alioikeudessa ja lisäksi saamaan vastahaasteen kunnianloukkauksesta vahingonkorvausvaateineen jonka myös tulen häviämään.Tämä on kansalaisen oikeusturva viranomaisen mielivaltaista harkintavaltaa vastaan.Virkamieskunta suojelee toisiaan tehokkaammin kuin vihreät sutta.

Mauno Strandén
Vieras

#22 Hyvä hyvä!

14.03.2011 21:09

Oikean asian puolesta puhut ja toimit!
temppa
Vieras

#23 Kiitos

18.03.2011 07:32

Hyvän asian puolesta toimit. Oikeuslaitos on käsittämätön teatteri, jossa väärille raiteille lähtenyt esitutkinta voi johtaa ihmisen täydelliseen murskaamiseen. Todellisuus Suomessa on jotakin aivan muuta kuin television viihdesarjoissa.
Voimaa ja jaksamista kaikille.
Vieras
Vieras

#24 Re: Viranomais rikollisuus Suomessa

18.03.2011 07:32

Vieras
Vieras

#25 Re: Re: Viranomais rikollisuus Suomessa

18.03.2011 07:38

#24: Vieras - Re: Viranomais rikollisuus Suomessa 

 

Tuhu - olet niin oikeassa! Ihan täytyy ihmetellä miksi ei virkamiesterroriin kiinnitetä enempi huomiota! Luulen, että syy on tässä: Suomessa on vain yksi työntekijä (yksityisellä sektorilla) jokaista 10 - 20 julkisen sektorin työntekijää kohden. Suomessa on virastoja, virkamiehiä, valtion laitoksia ja kunnan toimia ym. aivan valtavan paljon liikaa. Lopputulos on, että yrittäjistä puristetaan mehut vaikka kuolisi. Lopputulos on, että jopa RUOTSALAINEN duunari tulee n. 30 % halvemmaksi... Yrittäjän ( joka siis rahoittaa koko sirkuksen) on helpomi lyödä rukkaset naulaan tai muuttaa muualle. Tämä julkisen sektorin pöhötauti oireilee joka puolella, myös oikeuslaitoksessa.