Heinolaan HETI tukitoimia nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi

Sari Taskinen
Vieras

#26 Re: kysymys

16.03.2011 15:37

#24: - kysymys 

Sain tiedon, että Heinolaan järjestetään piakkoin aiheeseen liittyvä teemailta. (tarkkaa aikaa ei vielä ole, mutta ilmoiotan sen täällä, kun selviää)

Koollekutsuja on luvannut huolehtia, että paikalle kutsutaan kaikki nuorten kanssa toimijat miettimään miten voimme nuorten asemaa Heinolassa parantaa. Adressi keskusteluineen on tarkoitus esittää ensin siellä ja myöhemmin olen luvannut yhdessä muiden vanhempien kanssa toimittaa sen Heinolan päättäjille.

Hyvää keskustelua on käyty ja nimiä adressiin satelee koko ajan lisää :-) Toivon että saamme myös nuoret mukaan kertomaan täällä huolistaan ja toiveistaan, jotta saisimme mahdollisimman paljon viestiä vietäväksi.

Haluan kertoa tässä, että eräs nuori sanoi minulle:

"kyllä nuo ihmiset ainakin välittävät, jotka ovat nimensä adressiin laittaneet" Jo tämä nimien paljous tuo lohtua nuorillemme.

KIITOS KAIKILLE JA JATKAKAA LINKIN JAKAMISTA !!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.03.2011 16:34


Vieras
Vieras

#28 Re: kysymys

16.03.2011 17:53

#24: - kysymys

Tämä adressi toimitetaan kaikille asioista päättäville tahoille.

Sari Taskinen
Vieras

#29 Re: Re:

16.03.2011 17:57

#22: Vieras - Re:  

 Kysyin asiasta koulutoimen johtajalta ja sain vastauksen sähköpostiini:

"Hei!

Varmasti viime viikonlopun tapahtuma on koskettanut nuoria ja koko Heinolaa.
Olen selvittänyt vs. koulutusjohtaja Pia Helanderilta miten meillä on
kouluissa toimittu. Hän kertoi, että niille oppilaille, jotka tarvitsevat tai
pyytävät keskusteluapua, niin se on järjestetty ja järjestetään. Sen
sijaan oppilaitoksessa tai koulussa, joita tapahtuma koskettaa erityisesti (mm.
ko. yksikössä on uhrin perheenjäseniä), asiaa on käsitelty oppilaiden
kanssa ja järjestetään kuuntelu-/keskustelumahdollisuus.
Toimintatavan on ohjeistanut koulupsykologi, joka on tällasissa asioissa paras
asiantuntija. Toivottavasti lapset/nuoret käyttävät
kuuntelu-/keskustelumahdollisuutta.

Sirkka Sokka
päivähoidon johtaja
Rauhankatu 3
18100 Heinola
03 8493 135
050 593 9649
"

nokipoika
Vieras

#30 tsk

16.03.2011 18:51

nuorten tukitoiminta on oikein mainiota kiitos vaan
en allekirjoita
Eira Pitkänen
Vieras

#31 Nuorison tarpeiden aliarviointi on tuhoisaa koko yhteiskunnalle

16.03.2011 18:54

On merkillistä lyhytnäköisyyttä jättää nuoret niin paljon oman onnensa nojaan kuin nykyisessä päätöksenteossa on suuntana. Heinolan murheelliset kuulumiset nuorten saralla uhkaavat saada jatkoa muunmuassa musiikkiopiston nurkkaan ajamisella. Sen sijaan, että tehostettaisiin nuorten huomioon ottamista tehdään päinvastoin.
Kuulen kyllä korvissani vastaväitteen, että säästämällä musiikkiopiston kaltaisista asioista kootaan varoja "syrjäytymisen ehkäisyyn" tai johonkin muuhun ympäripyöreästi ilmaistuun. Sellainen on vain hölmöläisen peiton jatkamista, ottamista toisesta päästä että saadaan toiseen.
Musiikkiopisto nyt on vain yksi esimerkki. Sillä ei tietenkään saada pahoinvoivia nuoria hyvinvoiviksi mutta sen rapauttamisella saadaan aivan varmasti hyvinvoivista nuorista lisää väkeä pahoin voivien joukkoon.


Vieras
Vieras

#32 Re: Taas se nähtiin!

16.03.2011 19:05

#20: - Taas se nähtiin!

Juu, sama juttu, kuulin lapseltani saman, ei edes hiljaista hetkeä vainajan muistolle....ei siis mitään !!! Luulisi, että kyseinen lapsi olisi vielä opettajien ns.sydämessä, juuri äskenhän he ovat lähettäneet hänet "siipiensä" suojista jatko-opintoihin !! Salpauksessa on edes jotakin apua ollu saatavilla....

Espoolainen (Heinolassa läheiset)
Vieras

#33 Re: Toimijoiden seuranta

16.03.2011 20:16

#23: - Toimijoiden seuranta

Koulun johtaja on rehtori ja hän toimii esimiehenä opettajille, opolle ym. pedagogisille työntekijöille...terveydenhoitajalla voipi olla esimies jossain muualla.. Rehtorin esimies on opetustoimenjohtaja, jonka tulee vime kädessä puuttua asioihin jos esim. rehtori ei täytä virkavelvollisuuksiaan. Näin ainakin Espoossa. Toivottavasti, jos joku tietää ettei Heinolassa ole näin, kertoo siitä meille muillekin...

Vieras
Vieras

#34 Re: Nuorison tarpeiden aliarviointi on tuhoisaa koko yhteiskunnalle

16.03.2011 20:46

#31: Eira Pitkänen - Nuorison tarpeiden aliarviointi on tuhoisaa koko yhteiskunnalle 

 Ja nuorten kokoontumispaikka Pleissi, on sopivasti pari viikkoa suljettuna juuri nyt! Säästötoimenpiteitä!

Espoolainen (Heinolassa läheiset)
Vieras

#35 Re: Re: Pelkkä resurssien lisääminen ei riitä

16.03.2011 21:04

#19: Vieras - Re: Pelkkä resurssien lisääminen ei riitä

Vaikuttaa siltä että, mitä enemmän toimijoita, sitä varmemmin asian "ydin" jää huomiotta.... lähtee käyntiin vaan sellainen ketjureaktio, jossa asiaa pompotellaan toimijalta toiselle eikä kukaan ota lopulta vastuuta asian päätökseen saattamiseksi.

Äityli
Vieras

#36 Miksi kaupunki pistää lapset kärsimään?

16.03.2011 21:05

Tuntuu niin oudolta tämän kaupungin tapa kohdella lapsia ja nuoria ja heidän huoltajiaan. Kaikenlainen satsaus lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyen on ilmeisesti julistettu säästösyistä pannaan. Ei perusteta uusia virkoja, päiväkodit tapetille, koulumuoto ajetaan alas, kaikki ekaluokkalaiset ei pääse lähikouluun yms. yms. Miksi? Eikös Heinolaan saatu jotain rahoitustakin luokkakokojen pienennystä varten, mitenkäs se tehdään? Meille ainakin soitettiin ja puhuttiin" tasaamisesta". Tulevan ekaluokkalaisemme mahdollisuutta siirtyä toiseen kouluun lähikoulun sijasta tiedusteltiin puhelimitse, koska lähikouluun ei kuulemma mahdu. Hei, lapsiluvunhan piti Heinolassa olla vain laskusuuntainen joten tilaahan pitäisi olla. Ilmeisesti laskelmat olivat päin mäntyä ja sinne suuntaan on koko kaupunki menossa kyllä entistä kovempaa vauhtia. Helppoahan se on lapsia pistää säästökuurille ja kärsimään, he kun eivät voi itseään puolustaa. Kukapa kantaa vastuun? Kumileimasimet ei ainakaan. Siis me huoltajat. Ei kannata ihmetellä miksi nuorisolla on tässä kaupungissa huono olla, he ovat kärsineet kaupungin välinpitämättömyydestä heitä kohtaan jo pienestä pitäen.
Vieras
Vieras

#37 Re: Re: kysymys

16.03.2011 21:30

#26: Sari Taskinen - Re: kysymys

Kaiken yhteiskunnan antaman tuen lisäksi tarvitaan myös yhteisöllisyyttä. Välittämistä naapurinkin nuoresta ja lähimmäisen tuen antamista niille vanhemmille keillä ei omat voimavarat riitä.

Toiselle annettu hyvä poikii takaisin yleensä itselle hyvää. Oman nuoren asiat on paremmin jos huolehtii myös toisen nuoren hyvinnoinnista.

Koko kylän tulisi kasvattaa ... Välitetään yhdessä !!!

 

 

Hannele Rämö
Vieras

#38 Re: Re: kysymys

17.03.2011 07:32

#26: Sari Taskinen - Re: kysymys 

Kyllä viime valtuustokaudella kauhistuin, kun valtuusto päätti äänestyksen jälkeen hylätä Etsivän nuorisotyö-hankkeen ja palauttaa rahat 20 000 euroa takaisin opetusministeriölle. Näin tehtiin. Tälle kaudelle rahat saatiin takaisin, mutta paljon on pahaa ehti tapahtua. Pikavippikoukuissa on hyvin paljon nuoria, ulospääsytietä ei moni löydä. Tilanteet ovat tosi raastavia. Heinolan päättäjät ovat käyneet sangen kipakkaa keskustelua siitä, kuuluuko vuodeosaston paikat ei lääketieetteellisin perustein oleville potilaille vai ei. Lapset ja nuoret on jätetty oman onnensa nojaan selviytymään miten kuten. Omat lapseni ovat kertoneet jatkuvasti järkyttävistä tapahtumista kaveripiirissään. Kaverit kantavat vastuuta kaveristaan. Olen todella kiitollinen, että olette tämän adressin laittaneet liikkeelle. Suuret kiitokset siitä.    

ällistynyt
Vieras

#39 Re: Re: Re:

17.03.2011 09:16

#29: Sari Taskinen - Re: Re:  

 Ihmettelen todella jos koulupsykologi on antanut tämän kaltaiset ohjeet!

Varmasti jokainen vanhempi, jolla on nuoria tai nuoria aikuisia kotonaan, tietää miten nuori käyttäytyy kun on vaikeaa? Vai siinäkö se ongelma onkin, ettei tiedä???

Meillä ainakin sulkeudutaan omaan huoneeseen ja paiskataan ovi kiinni. Siitä tietää, että nyt on joku huoli. Voihan sitä tietysti jatkaa telkkarin tuijotusta ja ajatella, et kyl se tietää et voi tulla puhumaan, jos siltä tuntuu... Ei varmasti tule!

Ja siitähän ne tunteet taas lauhtuu ja elämä jatkuu... Onhan se tietysti kiva että olen pysynyt TV-sarjan juonessa mukana! Ehkä kuitenkin lapseni elämän juonenkäänteet ovatkin sitten pimennossa?

Ei ne oppilaat mene sinne kuraattorille, terveydenhoitajalle tai psykologille. Kyllä sen pitää toimia, kuten kodeissakin vanhempien kanssa, toisin päin! Ainakin minä olen kokenut asian näin.

Sipe Klenberg-Vuoristo nimim. Espoolainen (Heinolassa läheiset)
Vieras

#40 Re: Re: Re: Re:

17.03.2011 09:35

#39: ällistynyt - Re: Re: Re:

Tämä menee just näin myös meillä. Jos nuorelle sanotaan vaan että, tule puhumaan jos tunnet tarvetta tai haluat...niin ei varmasti tule!!! Myös meillä marssitaan omaan huoneeseen ja paiskataan ovi kiinni perässä... teen niin että, odotan hetken ja menen perässä. Vaikka tilanne olisi miten ärtynyt tahansa, näen velvollisuudekseni kysyä mikä on hätänä ja jos ei vastausta tule heti (tai yleensä se on "Ei mikään") kerron että, tästä keskutellaan sitten hetken päästä.... Enkä myöskään anna siinä periksi! Lähes joka kerralla ei mene kauaa kun nuori itse tulee, ei niinkään sanomaan että nyt voidaan jutella, vaan pois sieltä huoneestaan ja se on sen merkki että, nyt voidaan keskustella...lisäksi nuoresta huomaa selvästi kuinka huojentunut olo hänellä on kun asioita on puitu yhdessä, vaikka aloitus voi olla kuinka vaikea tahansa...

Me vanhemmat kotona tai aikuiset koulussa, emme voi odottaa nuorelta lähestymistä. Kyllä se on meidän tehtävä ja tehdä myös selväksi ettei aiota jättää oman onnensa nojaan!

Olen aiemmin osallistunut keskusteluun nimimerkillä, mutta korjaan nyt tilanteen ja kirjoitan omalla nimelläni joidenkin henkilöiden pyynnöstä :)

Vieras
Vieras

#41 niimpä

17.03.2011 11:04

#40: Sipe Klenberg-Vuoristo nimim. Espoolainen (Heinolassa läheiset) - Re: Re: Re: Re:  

 Näinhän ne koulussa toimii, jos nuori jättää menemättä esim. terveydenhoitajalle tai opolle, niin annetaan uusi aika, jos sama toistuu, niin voi voi, unohdetaan. Ei viitsitä (minun mielipide) mennä luokan open taakse kolkuttamaan ja ottamaan nuori mukaan.

äippä
Vieras

#42 Heinolalainen

17.03.2011 20:18

Lapseni kävi erityisopella harjoituksissa 2x vko, psykologin toiveesta. Yhtäkkiä käynnit lopetetttin, lapseni odotti turhaan oven takana, saamatta syytä miksei enää tarvitse käydä. Ope kertoi hänelle, ettei erityisope ole paikalla. Todellisuudessa hänellä olikin toinen lapsi, joka tarvitsi " kiireellisempää opetusta" kuin minun lapseni. Yhteydenpidosta huolimatta vastauksia ei erityisopelta tullut. Lapsellani meni täysin luottamus erityisopettajaan, eikä tee hänen kanssaan minkäänlaista yhteistyötä. Tietenkin lapsi leimataan " hankalaksi " tämän vuoksi. Vaikka todellisuus on aivan toinen. Ärsyttää tälläinen kohtelu lapsille, jotka eivät itse pysty puolustautmaan!!!
Vieras
Vieras

#43 Re: Re: Re:

17.03.2011 21:23

#29: Sari Taskinen - Re: Re:  

Lainaus Sokalta, Helanderin sanoista: " Hän kertoi,  että niille oppilaille, jotka tarvitsevat tai
pyytävät keskusteluapua, niin se on järjestetty ja järjestetään."

Olisikin mielenkiintoista tietää kuinka  nämä "keskusteluapua tarvitsevat" erotellaan, esimerkiksi Lyskalla, niistä jotka eivät sitä tarvitse. Heitä on varmasti paljon enemmän kuin heitä jotka sitä apua pyytävät.

Nämä ovat vain kauniita sanoja...

 

Vieras
Vieras

#44 Re: Re: Re: Re:

17.03.2011 21:55

#43: Vieras - Re: Re: Re:  

 Oletetaan, että nuori/lapsi osaa itse kertoa ja pyytää apua, osa osaa osa ei, näin se vaan on.

Vieras
Vieras

#45 Heinolaan heti tukitoimia....

18.03.2011 12:55

#43: Vieras - Re: Re: Re:  

Tämä on poimittu Heinolan nuorisopalveluiden nettisivuilta, jotain kuitenkin tehdään....

 Hämmentääkö, pelottaako, ahdistaako?

Tule juttelemaan Pleissille kahvikupposen
äärelle maailmanmenosta.

Lauantaina 19.3.2011 Nuorisokeskus Pleissille (Koulukatu 5) klo 17-19 välisenä aikana. 

Paikalla kaupungin ja seurakunnan
nuorisotyöntekijöitä

Järj. kaupungin nuorisopalvelut ja Heinolan seurakunta

 

nuori aikuinen joka haluaa kauas täältä
Vieras

#46

19.03.2011 11:03

heinolassa ei voi nuori enää elää, Heinolassa ei todellakaan ole hyvä kasvaa isoksi tätä menoa. päihteet ja huumeet ovat jo vallassa täällä alaikäisillä ja sitten käy huonosti. en voi kuin ihmetellä miten tälläistä ei noteerata :(
vieras
Vieras

#47 http://aanestys.mtv3.fi/aanestys/vastaukset.shtml/1287060?1

19.03.2011 11:18

pitäneekö paikkansa
Huolestunut äiti
Vieras

#48

28.03.2011 22:25

Emme voi ummistaa silmiä. Tarvitaan tekoja.Tämä kaikki johtaa seuraavaan huoleen eli lisääntyvään nuorten mielenterveyden häiriöiöihin ja työkyvyttömyyteen.
Nyt on mahdollisuus vaikuttaa jopa valtakunnan tasolla. VAALIT

Sari Koljonen e Taskinen
Vieras

#49 Adressin luovutus

30.03.2011 08:25

Eilen päätettiin alustavassa kokouksessa, että Nuorten Teemailta vietetään Heinolassa, Jyränkölässä 11.5.2011 klo 18-20. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta päättäjille lähetämme kutsun erikseen. Illan sisällöstä ja ohjelmasta kerron myöhemmin lisää. Adressi luovutetaan tässä tilaisuudessa ja täällä käyty keskustelu nostetaan esille.
Joten keskustelu jatkukoon ja toivotaan että nimiä saadaan mahdollisimman paljon! Jakakaa linkkiä!

Sari Koljonen (ent. Taskinen)

#50 "Millaista on Heinolassa kasvaa isoksi" teemailta

09.05.2011 08:17

KUTSU

Keskustelutilaisuus "Millaista on kasvaa isoksi Heinolassa?" Jyränkölän juhlasalissa ke 11.5.2011 klo 18-20

Kysymykset:
1. Millaista on kasvaa isoksi Heinolassa?
2. Katsotaanko kiusaamista läpi sormien?
3. Mitä voit tehdä, jos huomaat, että lapsi/nuori voi huonosti?

Vastaajina:
Terhi Ahokas, äiti
Virpi Kivistö, rehtori
Timo Komonen, ylikonstaapeli
Jari Lepistö, etsivä nuorisotyöntekijä
Raija Uuttu, kuraattori

Puheenjohtaja Mikko Kallio, koulutus-suunnittelija

Tilaisuus on kaikille avoin ja keskusteleva


Esillä myös nuorten vastauksia kysymykseen "Millaista on kasvaa isoksi Heinolassa?".‎

 

"Ja nyt on turha syyttää nuoria, et ne aikeuttaa niin paljon huolia, nyt on aika pitää nuorison puolia..."Jukka Poika



Tässä tilaisuudessa luovutamme adressin. Kiitän kaikkia nimensä laittaneita ja keskusteluun osaa ottaneita! Nuoriso on meidän tulevaisuus, jota meidän tulee kasvattaa ja ohjata rakkaudella ja omalla esimerkillä.

Kirjoita kommentti...