Ei uraanikaivostoimintaa Kuusamoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei uraanikaivostoimintaa Kuusamoon.

jokuvain

#101

10.11.2012 11:49

Ei Suomessa tule ikinä olemaan "Uraanikaivoksia". Suomessa ei ole ainuttakaan louhimisen arvoista esiintymää.
Alfa

#102 Vai ei uraanikaivoksia?

11.11.2012 18:15

Talvivaara on uraanikaivos. Se sai siihen luvat. Uraanin erotusprosessi on rakennettu jo ennen luvan myöntämistä. Talvivaaran kipsisakka-altaasta valuu uraania ja sen hajoamistuotteita ympäristöön.

Talvivaaran uraanilupa perustuu nykysieen kaivosteollisuuden "viipalointi-" ideaan. Haetaan ympäristölupa johonkin tiettyyn mineraaliin, laajennetaan siitä sitten uraaniin, koska "pakkohan se on talteen ottaa kun se haittaa prosessia ja sotkee ympäristöä".

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2012/11/artikkelit/taistelutanner/
-Jepu

#103 Re: URAANIKAIVOSTOIMINTA

11.11.2012 22:50

#1: KAIKESSA ON RISKINSÄ - URAANIKAIVOSTOIMINTA 

 YouTubesta vaan katselee esim.ranskan ydinjäteskandaali ja sillai ;) ihan näin ens alkuun!


Vieras

#104 Re: Re:

12.11.2012 10:59

#100: Pirjetta Kesseli - Re:

Ydinvoima on ainoa kestävä ja luotettava energiantuotantotapa. se on myös ainoa, jota voidaan rakentaa riittävästi. Aurinko-, tuuli- ja bioenergia ovat merkityksettömiä omantunnon tyynnyttelytemppuja. Penessä mittakaavassa ei niistä rahanhukan ja kohtuuttomien maapinta-alavaatimusten lisäksi ole suuria välittömiä haittoja muttei hyötyäkään. Suurin haitta näistä hirveistä ratkaisuista on, että niitä rakennettaessa luullaan tehtävän jotain merkityksellistä ja tosiasiassa ei tehdä mitään. Näin jäävät todelliset toimivat energiaratkaisut tekemättä, eli ydinvoima rakentamatta. Suuressa mittakaavassa hirveät energiantuotantotavat tuottavat kärjistyviä ongelmia jo edellä mainittuihin, mutta lisäksi myös sähköverkon toimivuus on uhattuna ilman suunnattomia investointeja ns. älykkääseen verkkoon. Pahinongelma on säätövoiman loppuminen.

Tanska on painajamainen esimerkki maasta, jossa hirveä energipolitiikka kostautuu kyvyttömyytenä uudistaa vahvasti kivihiileen perustuvaa sähköntuotantoa.

 

Alfa

#105 Re: Re: Re:

12.11.2012 12:42

#104: - Re: Re:

Ydinvoima on osoittautunut taloudellisesti kannattamattomaksi tavaksi kehittää sähköenergiaa. Länsimaissa hankkeita kaatuu yksi toisensa perään. Kannattavuudesta varoitteli jo syksyllä 2009 finanssijätti Citi-group: sijoittajat karttakoon ydinvoimalahankkeet kaukaa. Niinpä luottoluokituslaitokset ovat yksi toisensa jälkeen määritelleet ydinvoimayhtiöiden lainat roskaluokkaan, korkotaso sen mukainen.

Britanniassa ydinvoimalan rakennusluvan omaava ranskalaisyhtiö EDF on ehdollistanut voimalan rakentamisen syöttötariffiin. Takuuhinta olisi tuplasti suomalaista tuulivoiman syöttötariffia korkeampi.

http://www.talouselama.fi/uutiset/sahkoyhtio+kiristaa+harskia+takuuhintaa++muuten+ei+voimala+nouse/a2153534

Tuulivoima onkin osoittautunut nopeimmin rakennettavaksi, päästöttömäksi energiantuotantomuodoksi eri puolilla maailmaa. Voimala tuottaa sijoitetun rahan takaisin n. 8:ssa vuodessa.

Ydinvoiman ripeä alasajo Saksassa ja Japanissa sekä kaatuneet hankkeet länsimaissa ovat romahduttaneet uraanin maailmanmarkkinahinnan. Ranskalainen Areva on jo pistänyt useita kaivoshankkeita jäihin. Euroopasta on uraanikaivokset lakkautettu jo ajat sitten, ympäristövaikutukset tunnetaan riittävän hyvin. Talvivaara on ainoa uraanintuotantoluvan haltija EU- alueella.

 

Väärentäjästä Pääministeriksi ,

#106 Onko Suomi luisunut Roisto valtioiden Joukkoon ?

12.11.2012 12:49


Uraania ei saa missään muualla Euroopassa louhia !
Talvivaarankin Uraanikaivoksen jäljet johtavat Suomen eduskuntaan !
Viimmeinen Hälyytys ,,Suomen järvet on muutettu Uraanijärviksi !
Uraanikaivos Talvivaara on tuhonnut Uraanilla puhtaat järvet ,joet
ja tuho vain jatkuu.
Mitä teemme ? kaivetaanko jo järeämmät aseet käyttöön,
Tallaista ei olis uskonut milloinkaan tapahtuvan
Jyrki Kataisen ,,,"Arvojen,,,sekä ,,sivistyksen "
kokoomuksen hallitsemassa hallituksessa ,,Kataisen ,,,Arvot,,,sekä Sivistys
lujuu Uraanikaivoksen,,,Jäte liejuissa !!!!
vieras

#107 Uraani on vesiluikoinen tappava myrkky edelleen

13.11.2012 07:16


Jos Uraanikaivos Talvivaara saa jatkaa
niin Suomea voidaan kutsua ,Mafian hallussa olevaksi
Roisto valtioksi!

Vieras

#108 Puhtaan Isänmaan puolesta

13.11.2012 13:36

Puhtaan Isänmaan puolesta
läther

#109

13.11.2012 14:42

Mutaatiopostikortteja Sotkamosta.
Iida

#110

13.11.2012 18:51

Ei mihinkään tälläistä.
Nimierkki

#111 Re:

14.11.2012 23:39

#110: Iida -  

 

Jos ei uraania tuoteta, suljemmeko kotimaiset ydinvoimalat? Hyvä, suljemme. Miten ne korvataan? Tuodaan sähköä venäläisistä ydinvoimaloista. Terveellistä? Ei. Lisää tuontikivihiiltä, öljyä, maakaasua? Ei, fossiilisia ei haluta lisää. Lisää turvetta? Ei, kotimaista hitaasti uusiutuvaa vastustetaan äänekkäästi. Puuta? Alueellisesti puu loppuu jos ydinvoimalat korvataan sillå. Ei hyvä. Tuulta? Hyvä kun tuulee, mutta nihkeä talven korkeapaineilla kun lapa ei pyöri. Hyvä asia lisätä, muttei ratkaisu. Aurinkoenergia? Hyvä ajatus, toimii kesällä, muttei talvella. Vesivoima? Hyvä idea, mutta sen lisääminen ei tunnu sopivan vaan hankkeita vastustetaan. Mitähän meidän täällä pohjoisessa Suomessa oikein pitäisi tehdä... Oikein kiva jos energia saataisiin päästöttömästi, mutta tällaisilla leveyspiireillä se nyt vain ei ole vuosikymmeniin realismia. Toki toivoisin ettei uraanikaivoksia tarvittaisi, mutta nykyään valitettavasti sitäkin polttoainetta on jostakin saatava.

Vieras

#112 Re: Re:

15.11.2012 20:26

#111: Nimierkki - Re:

Tiettävästi ei ole minkäänlaista suunnitelmaa, että Suomessa louhittu uraani jäisi Suomeen.

Perusajattelija Kuusamosta!

#113 Puhdas erämaaluonto on Kuusamon Kultaa!

15.11.2012 21:45

Kuusamon kultaa on puhdas erämaaluonto, kirkkaine jokineen, tuntureineen ja naava kasvavine kuusikoineen joissa kuukkeli on mieluisa seuralainen. Mitä suurempi joukko ilmaisee tahdon elää ja hengittää puhtaassa luonnossa ilman terveyttä vaarantavia raskasmetalleja sitä varmemmin kaivoksen tulo tehdään ympäristövaatimuksin niin kalliiksi ja vaikeaksi että uraanikaivosta Kuusamoon ei kannata tehdä. Kaivosta haluavat menkööt asumaan Talvivaaraan myrkkyjen keskelle.
Vastustan!
Nimierkki

#114 Re: Re: Re:

16.11.2012 13:55

#112: - Re: Re:  

 

Totta tällä hetkellä. Ehkä lainsäädännön tasolla voitaisiin velvoittaa tuottamaan uraania vain Suomen omiin tarpeisiin, eikä enempää. Suurin osa tästä tosin saataisiin jo Talvivaarasta, joten sinänsä tulisi olla hyvin konservatiivinen onko tarvetta avata toista kaivosta josta ydinpolttoainetta omaan käyttöömme. En itse ole mitään mieltä Kuusamon kaivossuunnitelmista, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että kunkin maan tulisi vastata oman maansa energiankäytön ympäristövaikutuksista itse, jolloin nykytilanteessa on perusteltua, että Suomessa tuotetaan Loviisan ja Olkiluodon yksikköjen tarvitsema polttoaine. En kannata uraanin vientiä. Ydinenergian käytöstä olisi päästävä eroon, mutta realismia se ei Suomen olosuhteissa ole ennen 2050-lukua
vieras

#115 Uraanivoima on lahjovan Mafian vallassa,jossa totuus on hukassa

17.11.2012 10:07


Ydinvoima on tappavin Terroristi maan päällä !
Uraanivoiman omistajat on saatettava ,Ihmisoikeus tuomio istuimeen !
Syyte ; Tahallinen tietoinen mijoonien ihmisten Tappaminen uraani voimalla.
Tahallinen vesistöjen sekä luonnon saattaminen Myrkytys tilaan.
Hengitettävän ilman pilaaminen ,syöpiä aiheuttavilla myrkyillä.
Uraanikaivoksien aikaan saamat valtavat tuhot ympäri maapallon.
Vesistöt, pojavedet valtavien maa-alueiden tuhoaminen ,päästöillä sekä uraanipölyllä.
Aukaiskaa silmänne niin näätte kaiken tämän tuhon.

#116 Uraani Pommi---- Talvivaarassa räjähti---!

17.11.2012 10:19


Uraani Pommi,,,! Talvivaarassa ,,Räjähti,,!
Pekka Perä ,sekä Paula Lehtomäki , Kahleet kilisee !
Talvivaarassa Räjähti kuin Räjähtikin ,,Uraanipommi,,,Uraani,,,Pommi,,!!!!
Tuhoon tuomitut,, vesistöt Saimaata sekä Ouluäjärveä myöten,,Pohjavedet,,
Valtavat maa-alueet tuuli on levittänyt Uraanipölyä jo vuosia
satojen kilometrien säteellä !
Uraani pommi muhii ja tekee tehtäväänsä yötä päivää se ei nuku,,Tuho jatkuu
sekä saavuttaa YHÄ Suuremmat mittasuhteet ! Hälyytys ! Hälyytys ! Yli kaiken elämän
Nyt ei ole enää leikki kysymyksessä ,,vaan kaiken,,,Tappava sekä tuhoova Uraani !
Nimierkki

#117 Re: Uraani Pommi---- Talvivaarassa räjähti---!

17.11.2012 16:07

#116: Aukaiskaa silmänne niin näätte kaiken tämän tuhon. - Uraani Pommi---- Talvivaarassa räjähti---!

Oletetaan, että ydinvoiman käyttö, SEKÄ oma tuotanto, ETTÄ ydinvoimalla tuotettu tuontisähkö lopetetaan Suomessa kokonaan. Välittömästi korvattavaksi jää vähän reilu 2700 megawatin sähköteho. Vuonna 2011 käsittääkseni keskimääräinen tuontiteho Venäjältä on ollut 980MW. En tiedä varmaksi, mutta uskon, ettei ole uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua.

Jo pelkätään tuo 2700 megawatin sähkötehon korvaaminen vaatii melkoisen ponnistelun meiltä. Hetkessä se ei onnistu. Korvaavan tuotannon on oltava sellaista, jonka varmuus on hyvä. Tällaista eivät ole tuulivoima ja aurinkoenergia. Jokia ei anneta valjastaa. Puusta sähköksi tuollaisella teholla vaatii hajautetusti aika monta voimalaa tai muuten meillä on paljasta maanpintaa voimalan ympäristössä avaruudesta helposti tunnistettava määrä jos keskitetään yhdeen jättivoimalaan.

Käytännössä tällä hetkellä realistisin vaihtoehto olisi korvata kivihiilellä tai maakaasulla ydinenergia. Niitäkö sitten haluamme?

Olisi kiva jos ilman ydinenergiaa pärjättäisiin, mutta tällaisella kulutuksella ei pärjätä. On oltava realisteja ja kannattaa miettiä mitä huutelee - onko huuteluihin mitään realistista mahdollisuutta.

Käynnissä oleva Suomen teollisuuden alasajo toki vähentää sähkönkulutusta. Työttömyyden ja tulevien valtion rankkojen leikkausten vuoksi suomalaisten elinolot yksinkertaistuvat ja aletaan ehkä säästämään sähköä.

Voidaan toki päätyä väliaikaisesti siihen, ettei ydinvoimakapasiteetille olisikaan enää tarvetta, mutta sitten ei sellaista hyvinvointiakaan enää ole mihin olemme tottuneet.

Toisaalta on ihan hyvä, että elintaso laskee dramaattisesti nykyisestä kestävälle tasolle.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.11.2012 18:31


Arto

#119 Ydinvoima kiellettävä ,kuten Saksassa

17.11.2012 20:20


Ydinvoimaa ei voida puollustella millään enää,sillä siitä tiedämme sekä sen
tuhoista aivan tarpeeksi.
Se ei tuo hyvinvointia eikä se työpaikkoja juuri ollenkaan  Suomalaisille ,kuten Olkiluoto kolmonen
on osoittanut.
Saksassa kun otettiin uusiutuva energia käyttöön tuli 350.000 uutta työpaikkaa ja määrät
kasvaa edelleen.
Ydinvoiman ainoat perusteet ovat Lahjonta sekä valheet .
Uraanikaivokset tulee lailla kieltää myös Suomessa ,sillä
se on Tappavin sekä tuhoisin ,,,Terroristi maan päällä.
Uraanivoiman omistajat tulee viedä kansainväliseen Ihmisoikeus tuomio istuimeen ,tuomittaviksi
miljoonien ihmisten tietoisista tahallisista Murhista , sekä suunnattomista kärsimyksistä.!


Vieras

#120 Re: Ydinvoima kiellettävä ,kuten Saksassa

17.11.2012 21:34

#119: Arto - Ydinvoima kiellettävä ,kuten Saksassa

Saksa tosin menee ojasta allikkoon. Ydinvoima lähtee kyllä mutta tilalle rakennetaan melkoinen kasa hiilivoimaloita, joiden hiukkaspäästöt myös tappavat.

Toivon että ydinvoimasta luovutaan, mutta kertokaa miten Suomen leveyspiireillä nykyisenlaisella sähköntarpeella pärjätään ilman? Millä ydinvoimalat realistisesti korvattaisiin?

 

vieras

#121 Suomi elää kuolleessa vanhassa ajassa

17.11.2012 22:20


Suomi elää vielä kuolleessa vanhassa ajassa ,jossa
PYRITÄÄN ESTÄMÄÄN TÄYSIN UUSIUTUVAN ENERGIAN KÄYTTÖÖN OTTO !
Väittämällä valheelista sekä lahjottua tietoa jossa ei ole totuudesta siemmentäkään.
Esim: Ruosissa tuulivoima tuotti käväällä 2-3 ydinvomalan edestä pudasta sähköä:
Ydinvoima on ajettava konkurssiin , helpoin ja tehokkain tapa on ydinvoima poikotti jossa kaikki sitoutuu ostamasta, Maailman suurimman sekä tuhoisimman___ Terroristien tuottamaa sähköä !

Vieras

#122

21.11.2012 12:31


Käteinen on ilmoittanut tekevänsä kaivosteollisuudesta uuden nokian Suomelle.

Talvivaaraan haettiin luvat ja käynnistettiin nikkelikaivoksena. Uraanikaivoksen käynnistäminen olisi ollut jo toinen juttu. Luvat uraanille saatiinkin sitten vaivihkaan myöhemmin. Olihan osakkaina merkittäviä ministereitä myöten.

Kansainvälinen ydinlaki veltoittaa uraania kaivavan maan ottamaan takaisin poltetut ydinjätteet. Kun tätä uraania sitten oltaisiin kohta myymässä kansainvälisille markkinoille, niin samalla tulee pakotettua ydinjätteen sijoitusvelvollisuus kontollemme vaivaisen talvivaaran vuoksi.

Tämäm piti olla vähintään yhtä hyvää businestä kuin kreikkalainat, eihän siihen muuten sisäpiiriläiset niin merkittäviä rahasummia olisi laittanut.
HESE

#123 Helppo homma

21.11.2012 15:51

Suomen luonto olisi täynnä puhdasta energiaa, kuten puu, tuuli, aurinko ja myös kotitalous jätteiden käsittelyä ja vedenpuhdistamoita voitaisiin kehittää ja hyödyntää energian tuotannon hyväksi, jos vain päättäjillä olisi tahtoa riittävästi. Hinnaltaan tämä ei kyllä olisi este, koska tekniikka- ja tuotantomallit kaikille tavoille ovat jo olemassa ja suurimmaltaosin jopa suomalaista alkuperää. MADE IN FINLAND. Eli ei voisi olla helpompaa.

Vieras

#124

21.11.2012 17:52

"Sen sijaan että länsimaisen tiedemies- insinööri -hallitsijan älytön näpertely elämän ja kuoleman voimien kanssa olisi tehnyt maailmasta turvallisemman paikan ihmiskunnalle,se on saattanut koko planeettamme tuhon partaalle."...tuntuu tosiaan et rahan edessä kaikki muu lakoaa,Gary Snyderin kirja "Erämaan Opetus" antaa toisenlaista virikettä & kunnioitusta luontoa kohtaan.Suosittelen lukutaitoisille.

Vieras

#125 Re: Helppo homma

23.11.2012 11:49

#123: HESE - Helppo homma



Ehkä tuo energiavaihtoehtojen puuttuminen johtuu siitä kun öljy- ja ydinteollisuus ampuu alas kaikki muut energiamuodot. Siinä on muuten kyse h-vetin suurista rahoista, sen kun vaan maksat ja vikiset ;) Rahakin tosin menettää kohta merkityksen, kyllä sitä jo niin paljon pumpataan kiihtyvällä vaihdilla markkinoille.

Tämä kehityksen pysähtyneisyyden tila vallitsee monilla aloilla. Meitä yritetään ajaa yhä alemmas ja ahtaammalle jotta meitä olisi helpompi hallita. Sitten kun riittävän suuri joukko ihmisiä alkaa tajuamaan tämän kusetuksen laajuuden niin asiat alkavat muuttumaan, loppuu niukkuudesta eläminen ja siirrytään yltäkylläisyyteen, jota riittää kaikille.