Kulttuurialan kannanotto hallitusohjelman leikkauksia vastaan

Kulttuurialan kannanotto hallitusohjelman leikkauksia vastaan / Tiedotteet / Nuoren Voiman Liitto tapasi opetus- ja kulttuuriministerin / Kommentit


Vieras

#1

04.09.2015 11:15

Hyvä, että Nuoren Voiman Liitto tapasi opetus- ja kulttuuriministerin, joka ei tunnista taitelijoiden esittämää kritiikkiä, koska taiteeseen ja kulttuuriin ei hänen mukaansa ole osoitettu suoria leikkauksia. Olen eri mieltä ministerin kanssa. Kulttuuri- ja taidemäärärahojen jäädyttäminen on rahoituksen konkreettista leikkaamista. Vähemmällä saa vain vähemmän. Kulttuuri- ja taidekenttää ei tyydytä se, että kulttuuriministeri Sanni Gran Laasonen ei politiikallaan pyri jäädyttämään kalliimman elämän laskuja tai nostamaan taiteilijoiden perusturvaa yli köyhyysrajan. Paikat kulttuurin auringossa ovat tällä politiikalla entistä tiukemmin kortilla. Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten leikkauspolitiikka konkretisoituu elämän kallistumisena ja julkisen yhteiskuntavastuun ja myös kulttuuripalvelujen murentamisena.
On vastakulttuurin kasvattamisen aika. Kulttuurin 0,8 % valtion kokonaisbudjetista on saatava nousuun. Helsingissä Tanssin-talo, kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa ja kirjastoverkko tarvitsee asiallista rahoitusturvaa ja nykyisestä radikaalisti poikkeavaa kulttuuripolitiikkaa.
t. JP Väisänen - Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta (SKP)