Adressi Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan


Vieras

#1501

15.09.2015 18:21

Pystyykö hallitus puuttumaan työehtosopimuksien muuttamiseen, nyt jos hallitus saa tahtonsa perille, luvassa on sitten jatkossa lisää kiristettävää.

Vieras

#1502

15.09.2015 18:41

palkansaajan kukkarolla riehuminen riittää

Vieras

#1503

15.09.2015 18:44

Lomien lyhennykset ja varsinkin sairasloman ensimmäisen päivän palkattomuus tulevat toteutuessaan huonontamaan työntekijöiden asemaa ja vaikuttaa heikentävästi heidän työssä jaksamisessaan.

Vieras

#1504

15.09.2015 18:51

Hallituksen toimet eivät tule lisäämään työllisyyttä vaan kasaavat pääomaa niille, joilla sitä jo on. Omistajien ja sijoittajien tuotot paranee. Ne tekevät entistä enemmän töitä, joilla sitä on - pienemmällä palkalla ja heikommilla eduilla vain. Tuooerojen kasvu on pian huipussaan. Mitä saadaan aikaan tällä vastakkainasettelulla? Yhdysvalloistako oikeasti on mallimaaksi? Maasta, jonka koulutusjärjestelmälle herättää vain hilpeyttä? Maasta, jossa on jo työtä tekevä köyhälistö? Maasta, jonka räikeät tuloerot ja ylisukupolvinen pahoinvointi tekee turvattoman kaikille? Turvaton, väkivaltainen ja tyhmistynyt yhteiskunta, jossa rikkailla on varaa ostaa itselleen riittäviä turvasaarekkeita - sitäkö mekin koulutusleikkauksilla tahdomme?
Hoitaja

#1505 Re:

15.09.2015 20:02

#25: -  

 Juuri niin .Hoitajat tekevät pienellä palkalla vuorotyötä.Työ on joka päivä urakkatyötä.Vuorotyönlisistä saadaan leivän päälle hieman lisuketta.En minäkään jaksaisi tehdä tätä työtä ilman hieman pidempiä lomia.Nyt on harvinaisen törkeä porvarihallitus, joka aikoo nitistää tavallisen työläisen.Sääliksi käy myös eläkeläiset, joiden asumistukia ollaan heikentämässä.Hallitusherrojen kannattaa vilkaista hieman ympärilleen mahtaisko olla esim.veroparatiisiin soluvista euroista jotain otettavissa.


Vieras

#1506

15.09.2015 20:04

Koska säädös ei ole tasavertainen.
perushoitaja
Vieras

#1507

16.09.2015 06:23

Jos pakottava lainsäädäntö asetetaan, tarkoittaa se sitä, ettemme voi KOSKAAN enää neuvotella ko asioista, hallituksen tekemä listaus varmistaisi sen että palkansaajien asema jäisi tuolle tasolle, huolimatta siitä, koheneeko Suomen talous tai ei. Minä en pienipalkkaisena hyväksy tämänkaltaista vallankäyttöä. Minä en voi nostaa optioita, en palkkioita, en voi istua eri yritysten hallituksissa, en voi nostaa kansanedustajien eläkettä, en voi muuta saada kuin lisätulojen tarpeessa olevana tehdä ylitöitä. Haluaisin minäkin olla arki- iltoina kotona, haluaisin olla viikonloput perheeni kanssa, haluaisin olla pyhinä kotona kun perheenikin on.

Säästölistausta tehdessään hallitus ei ole osoittanut, mitä konkreettista hyötyä he näkevät suunnitelmillaan olevan? Näillä toimilla annetaan ymmärtää Suomen talouden pelastuvan, miten? Näillä toimilla annetaan ymmärtää myös että työntekijät ovat liian kalliita, he ovat suoranainen rasite työnantajalle, samalla ollaan kovasti huolissaan työvoiman riittävyydestä tulevaisuudessa. Ristiriitaista. Se tie ei vie hyvään lopputulokseen, tulevaisuutemme työntekijät valikoivat tarkemmin, mille aloille ei kannata kouluttautua. Hinnat, verot, kaikki menot nousevat, palkan pitää riittää elämiseen. Minun lapsistani yksikään ei tule tekemään työtä hoitoalalla.

 

Hoitaja

#1508 Re:

16.09.2015 06:34

#41: -  

 Tehdään aina vaan pienemmällä porukalla töitä.Näin meille on sanottu ettei henkilöstöä lisätä vanhustenhuollossa.Täytyy tehdä enemmän vaan töitä.Kuormitusprosentti on useinmiten 110  ja potilaita on 2-3 ylipaikoilla.Ei palkata hoitajia lisää.Koskaan ei  ole tyhjiä paikkoja vuodeosastolla.Työt senkun vaan lisääntyy.Hallitus aikoo laittaa naisvaltaiset alat kyykkyyn.Jotenpa ei suostuta siihen.Työntekijä on palkkansa ansainnut.38 Vuotta alalla olleen perushoitajan palkka on 2300 euroa kaikkine ikälisineen.Enempää ei enää saa koskaan.Käteen jää 1700 euroa.Oikea palkka olisi mitä hoitajan pitäisi saada näin vaativasta työstä 1000 euroa enemmän ainakin.Silloin pystyisi tekemään pelkkää aamuvuoroa.

Sirpa Cederqvist

#1509 Tasaarvoisuus?

16.09.2015 07:16

Hei!

Olen syvästi loukkaantunut ja järkyttynyt hallituksen puheista. Kerralla tuli selväksi että mikään ei turvassa, ei meidän hoitajien työn arvostus taikka hallituksen ymmärrys kuinka vaativaa työmme on, kolmivuorotöineen, terveysvaikutuksineen tai palkkakehityksineen.

Minun on vaikea ymmärtää että säästöt pitää repiä hoitajien selkärangasta, toistamiseen.  Olemme tunnollisia, vastuuntuntoisia ja ammattitaitosta väkeä. Lisäksi teemme säästöjä yhteiskunnalle hoitaesamme ihmisiä ammattitaidolla jotta potilaat kuntoutuisi nopeasti eikä lisä ongelmia tulisi potilaalle josta tulee lisäkärsimystä ihmiselle ja lisäkuluja valtiolle. Siksin tarvitaan ammattitaitoisia hoitajile.

Me, menoerä, olemme tekemässä  hyvää työtä ihmiselle, usein itseämme säästämättä. Hallitus ei näe säästöja joita toimillamme saamme aikaan pitkällä aika välillä, koska sitä ei osata /haluta nähdä.

TASA-ARVO. Mitä se on?  Mun päähän ei mahdu se että säästöt lyödään pöydälle  ja tämä koskisi vain duunareita. Tasapuolisuuden vuoksi säästöjen pitää koskea kaikkia, hallitustakin. Ensimmäinen sairaslomapäivä maksuttomaksi myös koskemaan kansanedustajia/ministereitä. Me veronmaksajathan maksamme heidän palkkansa,miksi nämä vaatimukset ei koskisi heitä?

Kovat puheet jyllää jokapuolella. Ollaan herkästi arvostelemassa, vähättelemässä toistemme töistä, lisistä jne.. Olen ymmärtänyt että ei kannata niin arvostella muiden alojen vaatimuksia, kun ei itse ymmärrä toisten alojen erityispiirteistä.

Ymmärrän paremmin kuin koskaan aikaisemmin että;  hienoa että meillä on liittomme, jotka ymmärtää työmme erityispiirteitä, jotka pitävät puoltamme. Nyt tuli harvinaisen selväksi , miten meitä kohdeltaisiin ilman  tätä tukea.

Ps. Niille jotka ihanoi jenkkitouhua. -Luokkaerot on valtavia. RIkollisuus on omaa luokkaansa. Yksityishenkilöillä on huomattavan paljon aseita 'turvallisuussyistä'. Poliisit käyttää asetta herkästi, terveydenhuolto kangertelee yhä, varsinkin jos olet vähempiosainen jne,jne.    

Kannattaako luokkaeroja synnyttää? Vai yritetäänkö pitää kiinni hyvinvointivaltio ajatuksesta, vaikkapa hiukan ontuen?

 

Vai lähenytäänkö me itä-blokki maita? Diktatuuria?


Vieras

#1510

16.09.2015 07:28

Suomi on jo lähes diktatuuri. Huvittavaa on, että suomalaisista niin moni on kiltti hallintoalamainen loppuun asti ja ilmeisesti toivoo vahvaa isäntää Venäjän malliin.

Vieras

#1511 Re:

16.09.2015 07:39

#1510: -  

 Etkö tajua, että rahat on loppu!


Vieras

#1512

16.09.2015 08:22

Näillä pakottavilla leikkauksilla pienenee myös verotulot!? Onkohan arvoisan hallituksen herrat tätä asiaa pohtineet lainkaan!? :(
vieras

#1513 Lahtarit on vallassa

16.09.2015 08:49

Lahtarit on vallassa ,tämä on kansalle karvasta

kun lahtarit on vallassa.

Sirpa Cederqvist

#1514 Re: Re:

16.09.2015 09:12

#1511: - Re:  

 Hei!

Varmasti ymmärämme lähes kaikki, että rahat on vähissä. 

Keinoja on monenlaisia , tapa jota nyt käytettiin oli täysin väärä ja epäoikeudenmukainen. Tasapäistettiin duunareitten kesken.  Ei se niin helppoa ole. Kaikilla aluieilla on varmasti omat alueet josta voisi hiukan tinkiä, niin meilläkin, uskoisin. Ja lisäksi! Hallituksen pitää näyttää mallia, muulla tavalla kuin nostaa omaa palkkaansa! Samoin Hjallis ym.hyvintulevat. Samalla he voisivat tutustua eri alohin, erityispiirteihin sen sijaan että tulvet huutelemann esim. Pitkien lomien poistosta. Pitää ymmärtää mistä puhuu. Asiat on syvällisempiä kuin äkkiä näyttävät olevan. Tuollainen vain loukkaa. Meillä on työajat lyhyine palautusaikonemme ym.tekijät kolmivuorotöyssä. Emme lähde pitkälle lounaalle tai manikyyriin kesken kaiken. Suotakoon se Hjallikselle. Hänen ei kannattaisi verrata itseään meihin 'duunareihin.'

Luottamuksesta ei ole tietoakaan. Omani kaikkosi kokonaan. Vaatii paljon ennen kuin nykyinen hallitus saa luottamuspistetäni.

Eläkeläinen

#1515 Asumistuen leikkaus.

16.09.2015 09:35

Kyllä se  totiseksi  vetää jos asumistuesta viedään 100-200 euroa lun vuokra on 700/kk. mistä ae puuttuva raha sitten otetaan? Halvempaa vuolra-asuntoa ei voi ajatella kun liikkuu pyörätuolills ja palvelut pitää olla lähelllä. En  ikinä unohda Sipilän sanoja: "Joilla on, niiltä kauniisti pyydetään ja joilla ei ole niiltä otetaan." Äänestäjillä on piylä miosti. Myös Timo Soini jäi mieleen sanoillaan: "Kyllä me pärjäämme" ja kyllähän Te miniserit pärjäättekin. 


Vieras

#1516

16.09.2015 10:14

Sopisi Sipilän ja kumppaneiden tulla kokeilemaan tätä "korsien kantamista" osa-aikaista ilta -/yötyötä tekevän ja asuntolainaa maksavan yksinhuoltajan tuloilla! !!!! Tuollaiset "hyvän tahdon eleet" suorastaan raivostuttaa, kun itsellä ja lapsillani on kyse OIKEASTI elämästä ja leivästä! !
Rahaa on kaikkeen turhaan

#1517 Re: Re:

16.09.2015 11:34

#1511: - Re:  

 Kummasti vaan rahaa riittää esim. jäähalliin ja jalkapallostadioneihin. Miksi rahat otetaan aina esim. sairailta ja koululaisilta?


Vieras

#1518

16.09.2015 17:35

Haluaako joku selittää, miten tämä on olevinaan "PAKOTTAVA lainsäädäntö"?"


Vieras

#1519

16.09.2015 17:38

Nämä isot herrat saisivat tiputtaa omia palkkojaan eikä aina repiä meidän selkänahasta. Tämä leikkaus tulee entisestään vähentämään hoitojien työmotivaatiota ja jaksamista. Nyt kaiken lisäksi annetaan maahanmuutajien valloittaa Suomikin. Fiksua :(

Vieras

#1520

16.09.2015 18:45

Nyt ollaan puuttumassa tuloihin, jotka ovat juuri siksi olemassa, että ne korvaisivat edes jotain pienipalkkaisille ihmisille. Ei parempaa palkkaa saavan tarvitse edes miettiä jos vähän jostain luopuu, koska on mistä luopua. Nyt kuitenkin ollaan viemässä pieneltä työihmiseltä kohta leipä suusta.

Vieras

#1521

16.09.2015 20:28

Palvelualalla lisät ovat merkittävä osa palkkaa. Pienistä palkoista kun leikataan, ei työn tekeminen enää kannata ja kasvatetaan luokkaeroja.

Vieras

#1522

17.09.2015 07:48

Työskentelen hoitoalalla ja nämä hallituksen suunnittelemat palkan alennukset ja lomapäivien vähennykset ovat mielestäni aivan kohtuuttomia!

Vieras

#1523 Kyllä lapsemme maksavat velkamme

17.09.2015 08:04

Tehdään vaan lisää velkaa. Ei ajatella huomispäivää.

hoitajako

#1524 Mistä tulevaiuuden hoitajat

17.09.2015 10:41

Jos hallituksen nyt esittämä pakolaki toteutuu on se katastrofi hoitoalan tulevaisuudelle. Kuka enää kouluttautuu alallle? Itse aion laittaa hanskat tiskiin jos nämä leikkaukset toteutuvat.


Vieras

#1525

17.09.2015 11:05

Kannatan liittoani