Kiuruveden tk:n akuuttivast.oton lopetus viikonloppuna estettävä


Anonyymi

#1

22.10.2015 09:55

Ettei Kiuruvesi näivettyisi ja menttäisi asukkaitaan muualle.

Vieras

#2

22.10.2015 16:35

Minulla on sairaus johon tarvitsen terveyskeskuksen päivystyssä.

Vieras

#3

22.10.2015 17:41

Kiuruvedellä pitää säilyttää jatkossakin akuuttipäivystys sekä varmistaa lääkäriin pääsy lähellä.

Vieras

#4

22.10.2015 17:48

Kuuluuhan se jokaisen ihmisen perusoikeuksiin.

Vieras

#5

22.10.2015 18:43

Kiuruvedeltä ja varsinkin pohjoisperukoilta on liian pitkä matka Iisalmeen monien sairauksien kohdalla potilasturvallisuuden vuoksi. Kyydit sinne tulevat myös maksamaan kaikissa tapauksissa suuria summia, käyttipä mitä kulkumuotoa tahansa.

Vieras

#6

22.10.2015 21:31

Ajattelen asiaa siltä pohjalta, jotta jos vielä mummoni eläisi ja elämä sama, pystyn kuvittelemaan tilanteen, miten pahimmillaan Se voisi olla. vetoan kyläyhteisön sydämiin, elkää tehkö tätä itsellenne vaan taistelkaa omista oikeuksista säilyttää palvelut.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.10.2015 10:08



Vieras

#8

23.10.2015 12:57

PIDÄN ERITTÄIN TÄRKEÄNÄ ETTÄ PALVELU SÄILYISI PAIKKAKUNNALLAMME.

Vieras

#9

23.10.2015 13:30

Kuuluu perusoikeuksiin. Liian pitkä matka iisalmeen. Vanhusten puolesta.

 


Vieras

#10

23.10.2015 16:58

Omaiseni ja minäkin tarvitsemme akuuttivastaanoton omaam tk:een myös viikonloppuisin! Tiedän lukuisia kiuruvetisiä, joiden turvallisuus on kiinni vk-päivystyksestä. Kuitenkin tarvitsemme jatkuvuutta terveydenhuollossamme. Iisalmen päivystykseen on pitkä matka, itselläni n. 55 km. Entäpä huonokuntoiset ja vaikka jatkuvaa omais - tai kotihoidon valvontaa olevat? Iisalmeen ei helposti löydy saattajaa, saati yhteydenottajaa. Päättäjät! Olkaa topakoina puolustamassa kiuruvetisiä!

Vieras

#11

24.10.2015 10:04

Viisihenkisestä perheestämme kolme työssäkäyvää täysi-ikäistä maksaa veroja Kiuruvedelle. Verorahojen vastineeksi tarvitsemme edes lääkärin akuuttivastaanottopalvelua omassa kaupungissa. Täytyy vakavasti ruveta harkitsemaan muuttoa pois Kiuruvedeltä, koska kaikki normaali-ihmisen tarvitsemat palvelut on siirretty/siirretään pois. Mistä hyvästä maksamme Sotelle valtavat rahasummat, koska ihmiset eivät saa omassa kunnassa peruspalvelujakaan Sotelta enää??? Taitaa Soten rahat mennä välistävetäjien taskuihin! Työssäolevat ihmiset ja perheet tarvitsevat palveluja omassa kunnassa; vaihtoehdoksi perheille nousee poismuutto palvelujen äärelle. Ja entäs vanhukset??? Vaikeaksi menee myös ikäihmisten elämä tämän myötä. Heidätkin varmaan tarkoitus karkottaa isompiin kaupunkeihin. Tämä on iso asia, mikä vaikuttaa ihmisten muuttohalukkuuteen lähemmäksi turvallisia palveluja. Kuopio, täältä tulemme kohta sankoin joukoin! Ja kukaan ei halua muuttaa Kiuruvedelle, kun tärkeintä peruspalveluakaan ei ole koko kunnassa.

Vieras

#12

25.10.2015 11:08

Päätökset tulisi pohjautua alueen ihmisten perusturvaan, johon tarkoitukseen avunsaanti on rakentunut. Kehittämisen näen hyvänä mutta terveyden/hengen kustannuksella riskien ottamisen koen vääränä valintana.

Vieras

#13

26.10.2015 10:59

Vaikka tänään olet terve, niin huomenna voit tarvita hätäapua.

Vieras

#14

26.10.2015 11:15

Allekirjoitin,koska akuuttivastaanotto on tarpeellinen näinkin suurella paikkakunnalla myös viikonloppuina.

Vieras

#15

31.10.2015 15:19

On järjetöntä viedä tämäkin palvelu Kiuruvedeltä.On mieletöntä tämä höntääminen sairaaloiden välillä.Keikkalääkärit tais köyhdyttää koko puljun ,eipä niistä tainnu juuri muuta apua olla.Pysyviä lääkäreitä ja AKUUTTI pysyköön Kiuruvedellä.Kustannuksia tulee potilaille kulkea Iisalmessa asti liikaa ja se tuntuu vähävaraisten kukkarossa,kuten eläkeläiset ,työttömät ja pienituloiset perheet.JÄRKI KÄTEEN PÄÄTTÄJÄT.
Jonossa muita auttanut

#16

31.10.2015 18:37

Miksi maksamme veroja Kiuruvedelle, kun palvelut ovat kohta kaikki muualla? Päättäjät menevät valtavirran mukana ja nyökyttelevät kun nuijia Kiuruveden alasajamiseksi koputellaan Soten ja Iisalmen pöytiin. Iisalmi tarvitsee lisärerussia pyörittääkseen koko Ylä-Savon Soten alueen ihmiset Iisalmessa, ei ole ilmaista sekään eikä pitkistä matkoista johtuvat taksi- ja ensihoidon kustannukset. Jonotus on jo nyt sietämätöntä, veronmaksajia kohdellaan toisen luokan kansalaisina, "jotka joutavat odottamaan", hoitohenkilöstö kulkee apaattisena, asiakasta tervehtimättä, saati vointia kysymättä ohitse, vastaanotto vetää kuin hidastetussa filmissä, välillä aika pysähtyy tuntikausiksi. Nöyryyttävää toimintaa.

Viikonloppuina avoinna oleva akuuttivastaanotto esim.klo 8-18 kokeneella henkilöstöllä 1 lääkäri, 2 hoitajaa/päivä ei kustannuksiltaan vie budjetista yhtään sen enempää kuin edestakainen suhaaminen takseilla ja ambulanssilla sekä vuodeosastojen ja kotihoidon hoitohenkilöstön stressaantumisesta ja ylikuormituksesta johtuvat sairauslomat.

On turha vedota ensihoidon (1 auto ) kykyyn vastata ihmisten hätään Kiuruvedellä; eivät he ole aina tavoitettavissa, vaan esimerkiksi kuljettamassa puolikiireellistä asiakasta Iisalmeen. Lähimmän ambulanssin tulo paikalle voi kestää 30 minuutista reiluun tuntiin riippuen mistä auto on tulossa. Ilman ammattilaisen läsnäoloa peli on menetetty.

Suuntana on se, ettei ihmiset edes hakeutuisi kunnallisten palveluiden piiriin, vaan hoidattaisivat itsensä yksityispuolella omin kustannuksin. Vanhuksilta viedään tuhkatkin pesästä kunnallisten palveluiden hoitomaksuihin. Näin me kiitämme ja kunnioituksemme osoitamme niille, jotka Suomea ovat oikeasti vaikeina aikoina pystyssä pitäneet ja rakentaneet. Hävettää. Rahat menevät väärien päätösten vuoksi ihan muuhun kuin niiden pitäisi.

Toivon todella, etteivät läheisemme sairastu äkillisesti Ylä-Savon Soten alueella!!!