2011-Nurkkatien_ala-asteen_puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista 2011-Nurkkatien_ala-asteen_puolesta.


Vieras

#26

11.05.2011 14:07

Pienten lasten on voitava viettää ensimmäiset kouluvuodet lähellä kotia tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Lapsia ei tarvitse väkisin laitostuttaa, vaan vaalitaan pieniä lähikouluja!

Vieras

#27

12.05.2011 21:46

Lähikoulut tulisi ehdottomasti säilyttää että pienten lasten koulu matkat olisivat turvallisia.
Tyttären poika on aloittamassa syksyllä juuri Nurkantien koulussa ja olen kulkenut hänen kanssaan tämän koukumatkan .ja todennut että se on turvallisin vaihtoehto.

Riitta Halkola

Vieras

#28

13.05.2011 20:33

Lasten viihtyisä, korkeatasoinen ja tietysti kodin lähellä olevalle koululle kaikki mahdollinen tuki.
M.M.J.

Vieras

#29 Kaksi eri asiaa.

17.05.2011 12:07

Tämä kaupungin ehdotus EI ole samanlainen kuin vuosi sitten. Silloin kirjaston toiminta oli uhattuna, mutta nyt asia ei ole näin. Kannatan nuorisotilojen lisäämistä Puistolassa, sillä niistä on pula. Nykyinen ehdotus ei ole lopettamassa puistolalaisten monitoimitaloa, vaan käyttämässä sitä edelleen asukkaiden hyväksi.Nyt kyse on "vain" koulun luokkatilojen sijoittamisesta, ei talon sulkemisesta seudun asukkailta.

Vieras

#30 Re: Kaksi eri asiaa.

17.05.2011 12:38

#29: - Kaksi eri asiaa.

Lähes varmasti koulun sulkeminen tulee johtamaan kirjaston sulkemiseen ajan kanssa. Vaikka sitä ei tässä ehdotuksessa olisikaan niin eiköhän se kohta tule mikäli koulu lakkautetaan. Nurkkatien koululaiset ovat merkittävä käyttäjäryhmä kirjastolle. Kirjastoverkkoa pyritään myös karsimaan. Jos monitoimitalosta toiminnot lakkaavat yksi toisensa perään, on kohta vahtimestarin pitäminen kirjaston aukiolon takia liian kallista.


Vieras

#31 Kyseessä on kyllä kaksi täysin samaa asiaa

17.05.2011 12:45

#29: - Kaksi eri asiaa. 

Missään selvityksissä ei ole koskaan eikä nyt tälläkään kerralla esitetty Nurkkatien antamista nuorisotiloiksi. Nuorisotiloista on alueella luovuttu jo vuosia sitten, eikä määrärahoja uusiin ole. Lähinnä on puhuttu tilojen käytöstä sosiaali-  ja terveystoimen väistötiloina, mikä sekin on vain ilmaan heitetty mahdollisuus. Ehkäpä Puistola saakin osansa vastaanottokeskuksista tai leivänjakopisteistä, kuka tietää. Kaikki tulijat ovat tietenkin tervetulleita. 

Kirjaston tulevaisuutta ei myöskään ole tällä kertaa missään selvitetty, ilmeisen tarkoitushakuisesti. Kahdella edellisellä kerralla (2009 ja 2006) kirjasto ilmoitti lopettavansa, jos koulu Nurkkatiellä loppuu. Syykin on täysin selvä: jos kouluvuoden arkipäivien vakinaiset 200-300 päivittäistä kiinteistön käyttäjää poistuvat kirjaston asiakasvirrasta, laskevat lainausluvut radikaalisti nykytasosta (100000-120000 lainaa vuodessa). Ei tarvitse olla kovin suuri visionääri ennustaakseen, että kirjasto ei Puistolassa pysy, jos koulu loppuu.


Vieras

#32 Re: Kaksi eri asiaa.

17.05.2011 12:59

#29: - Kaksi eri asiaa. 

 Jos nyt joku on vielä niin sinisilmäinen, ettei ymmärrä mistä koulujen vainoamisessa on oikeasti kyse, niin:

1) 2009-10 oli ns. Pajusen lista, jonka säästötavoitteet (yli 80 kaupungin toimintoa) tyrmättiin ja lista haudattiin poliittisen paineen takia.

2) Koulut olivat keskeisellä sijalla myös ko. listalla. Kun listaa ei saatu ajettua läpi, on lakkautuksia alettu ajaa yksi kerrallaan koulujen kautta, viime aikoina Malmilla, Pukinmäessä, nyt Puistolassa, jne.

3) Koska koulujen yhteyteen sijoittuu muitakin kunnan ylläpitämiä palveluja, kouluja lakkauttamalla voidaan ajaa niitäkin alas (todetaan, että koulun loputtua on YLLÄTTÄEN vaikka kirjaston kävijämäärä romahtanut, joten kirjastollakaan ei ole toimintaedellytyksiä ja lopetetaan siis).

Näin yksinkertaista se on.


Vieras

#33 Re: Kaksi eri asiaa -- ja sepä juuri ihmetyttää

17.05.2011 15:52

#29: - Kaksi eri asiaa. 

 Niin, faktaa on, ettei Nurkasta tule nuorisotilaa, eikä kirjastokaan kauaa jatka jos koulu lopetetaan. Saas nähdä mitä sosiaalivirasto tai joku muu oikeasti tiloihin suunnittelee, jos mitään suunnitlemia edes oikeasti on.

Mutta se on totta, että esitys on eri kuin viime vuonna: silloin esitettiin Puistolan ala-asteen yläkoulun loppumista. Kaikki puolustivat yläkoulun säilyttämistä tuolloin. Faktahan silti on, että siitä luopuminen ei aiheuttaisi mitään muita ongelmia Puistolan palveluille. Sopiikin kysyä miksi aiemmin mahdottomana pidetty Nurkan koulun lakkauttaminen on nyt tullut vaihtoehdoksi, eikä kukaan muistele enää viime vuoden esitystä.

Mitä lie tehty että on saatu naapurikoulujen rehtorit vaihtamaan puolta, mutta tässä kuviossa kyllä tuoksahtaa pitkän matkan päähän.


Vieras

#34 Re: Re: Kaksi eri asiaa -- ja sepä juuri ihmetyttää

17.05.2011 22:52

vieras

#35 faktahan on

19.05.2011 18:02

 

että Puistolan alueella on tällä hetkellä liikaa alakouluja, kolmeen kouluun ei riitä oppilaita, joten Nurkkatie loppuu joko nyt tai muutaman vuoden kuluttua.


Vieras

#36 Re: faktahan on

19.05.2011 20:04

#35: vieras - faktahan on 

Fakta on itse asiassa se, että, alakoululaisten määrä kasvaa 2015 alkaen, aivan virallisen väestöennusteen mukaan. Etenkin päiväkoti-ikäisten määrä on ennusteessa merkittävässä kasvussa aina yli vuoden 2020. Faktaa siis on: alakoulujen lopettaminen lyhyen notkahduksen takia alueella olisi tyhmää.

Tietenkin, jos yhdistetään tässä pari koulua, saadaan jo valmiiksi ylitäydet koulut, joissa on aina vaan isompi tungos kun edetään v. 2020 kohti. Ainoa joka hyötyy, on kasvavan koulun rehtori: palkka nousee komeasti. Luokkakoot taas kasvavat, koulumatkat pitenevät ja Nurkan koulun loppuessa myös kirjaston loppu edessä.

Haluamme siis kasvattaa rehtorien palkkoja, samalla menettää kirjaston ja monitoimitalon, laittaa lapset ylitäyteen kouluun? Kyllä kansa tietää.

 


Vieras

#37 Re: Re: faktahan on

19.05.2011 20:13

#36: - Re: faktahan on 

 Jepulis, ei kouluja oikeasti ole tarvis lopettaa kun mukuloita tulee taas kohta enempi. Ja jos olis niin tehdään se mitä vuosi sitten esitettiin. Lopetetaan Puistolan ala-asteen yläkoulu. Tulis talosta komeita kämppiä vaikka vanhusten palveluasnnoiksi.

paikallinen

#38 Tuskin ne rehtorit pelkkää omaa palkkaansa ajattelee

20.05.2011 15:42

Pikkuisen epäilen, onko nyt toisten koulujen rehtoreilla tässä oman palkan korottaminen mielessä ja olisiko "muhkeaa palkankorotusta" edes tulossa. Eihän kukaan rehtori varmasti halua johtaa ylitäyttä koulua. Toivotaan että saataisiin pitää kaikki koulut ja kirjasto edelleen täällä Puistolassa, eihän täällä kauheasti muita palveluja enää olekaan.

Vieras

#39 Re: Tuskin ne rehtorit pelkkää omaa palkkaansa ajattelee

20.05.2011 21:22

#38: paikallinen - Tuskin ne rehtorit pelkkää omaa palkkaansa ajattelee 

 Niinpä, mutta jos esim. Puistolan ala-asteelle tulee uusia opettajia sopiva määrä, kyllä siinä vaan reksinkin palkka nousee ihan kivasti.... Ovtes on siitä kiinnostava juttu.

Nurkan valtaaja

#40

30.05.2011 13:47

Lakkautamisen syynähän on että Nurkkatien a-a:lla on liian paljon tilaa kullekkin oppilaalle suhteessa. Viimeksi kun Nurkkaa oltiin lakkauttamassa, laitettiin viranomaiset kiertämään koulua jolloin he totesivat että tilat ovat hyvin käytössä. No, jos nyt Nurkka lakkautettaisiin, niin kaikkia Nurkan monitoimitalon osa-alueita tultaisiin käyttämään paljon vähemmän. Tämä luultavasti johtaisi kirjaston, leikkipuiston ja päiväkodin lakkauttamiseen. Päiväkodit ja koulut täyttyisivät liikaa lapsimäärän kasvaessa ja rakennettaisiin lisää päiväkoteja ja kouluja. Sitten ne taas lakkautettaisiin jne. Ja nythän kannustetaan lapsia koko ajan lukemaan paljon. Mutta miten lapset pääsevät lainaamaan kirjoja kirjastosta kun täytyisi aina mennä Tapuliin asti, jonne pienemmät lapset eivät aina pysty/saa mennä, ja vanhemmat eivät jaksa välttämättä viedä lapsia kirjastoon. Leikkipuiston iltapäivä toiminta taas auttaa lapsiperheiden elämää suunnattomasti. Lapset saavat joka päivä välipalaa, saavat leikkiä rauhassa valvotussa, mukavassam ja viihdyttäväsä ympäristössä, josta vanhemmat voivat helposti töistä tullessaan hakea lapset. Lapsille on mukavampi kasvaa tutussa ympäristössä, mikä on mahdollista Nurkan monitoimitalossa 12-vuotiaaksi asti. Lakkauttamisesta koituu moninkertaisesti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Väsyneet vanhemmat

#41 Opetusvirasto hajottaa ja hallitsee Puistolassa

02.06.2011 16:25

Helsingin opetusvirasto on ottanut päämääräkseen lakkauttaa Puistolassa Nurkkatien monitoimitalossa sijaitsevan ala-asteen. Hanke vaarantaa alueen lähipalvelut, koska toteutuessaan se antaa virkamiehille vapaat kädet hajottaa koulun, kirjaston, päiväkodin, iltapäivätoiminnan ja leikkipuiston muodostama toimiva palvelukokonaisuus. Kärsijöinä ovat etenkin lapset.

Opetusvirasto on ajanut Nurkkatien lakkauttamista kolme kertaa viimeisen viiden vuoden aikana. Esitys on kahdella aiemmalla kerralla tyrmätty perusteettomana. Nyt käyttöön on otettu uusi konsti. Opetusvirasto esittää, että Nurkkatien ala-aste yhdistetään hallinnollisesti Puistolan ala-asteeseen, minkä jälkeen Nurkkatien tiloista voidaan luopua ilman mitään muutoksenhakumahdollisuutta.

Opetusviraston menettely on usuttanut Puistolan-Heikinlaakson alueen toimijat toisiaan vastaan. Alueen muut kaksi koulua puoltavat viraston suunnitelmaa. Näin ne turvaavat oman asemansa.

Puistolan kirjasto on aiemmin todennut, että koulun myötä lakkaa myös kirjasto. Vielä vuosi sitten asukkaat kampanjoivat yhteisvoimin tätä vastaan: hyllyt lainattiin tyhjiksi ja muutoin rauhallisen alueen väki jalkautui kaduille huutelemaan iskulauseita koulun ja kirjaston puolesta. Nyt kellossa on toinen ääni: koululaisten vanhemmat alueen eri oppilaaksiottoalueilta nokittelevat toisiaan internetin keskustelupalstoilla.

Jos palvelurakenteet hajotetaan, Puistolaan jää riutuva monitoimitalo. Koulun kuolemaa seuraa kirjaston kuolema, ja elävä kulttuuritoiminta monitoimitalossa hiipuu. Alueen asukasviihtyvyys laskee: jatkuva ajojahti on jo nyt murtanut alueen yhteisöllisyyttä. Oppilassiirroista taas seuraa koulujen tuntuva ylitäyttö, koska Puistolan-Heikinlaakson alueen alle kouluikäisten ja ala-asteikäisten lasten määrä kasvaa ennusteen mukaan selvästi 2011–2020.

Mistä löytyisi poliittinen ja hallinnollinen kyky ja tahto kehittää palveluverkkoa joustavasti eikä vain hajottaa sitä lyhytnäköisesti? Pidemmän aikavälin säästöä opetusviraston aikeista ei synny, vaan virkamiesten yksisilmäinen toiminta saa aikaan mittavasti enemmän tuhoa kuin hyötyjä.
Puistolalainen

#42 Surullista

10.09.2011 15:13

Jos tiloihin haluttaisiin nuorisolle omaa tilaa, niin nythän olisi vapaana isot ja hyvät tilat nurkkatien monitoimitalon yhteydessä!!??