Vaadimme Poriin toimivaa eläinlääkärin päivystyspalvelua.


Vieras

#176

01.01.2016 14:58

Olisi mielenkiintoista tietää, millainen on Porin kaupungin tekemä sopimus näistä eläinlääkäripalveluista. Ettei vain ole niin, että maksetaan kahden ihmisen työpanoksesta, mutta kyseinen lääkäri tekee ahneuttaan molempien työt - näistäkin kommenteista luettavissa olevalla surullisella lopputuloksella. 


Vieras

#177

01.01.2016 21:01

Eläimet on eläviä olentoja ei koristeita ja heidän kuuluu saada asianmukaista hoitoa.

Vieras

#178

02.01.2016 18:30

Omien koirien kanssa olen saanut myös todella asiatonta palvelua kyseisessä paikassa! Ensin hoidettiin koira pitkin hampain ja samaan hintaan haukuttiin omistajakin!
Huhhuijaa

#179 Re: Re: Re: Pohdintaa

04.01.2016 11:21

#162: - Re: Re: Pohdintaa 

Niin no, eikös se pointti ole juurikin se, ettei kaikki olisi vain yhden lääkärin varassa. Että päivystysjärjestelmä olisi niin toimiva, että kaikki eläimet saataisiin tarvittaessa hoitoon, eikä kukaan jäisi saamatta hoitoa siksi, että on joku toinen potilas. Saatika siksi, mikä kommenteista tulee selkeästi ilmi, että eläintä ei suostuta ottamaan hoitoon, tai hoidetaan väärin/ylimielisesti/lopetetaan kamalalla tavalla.

Kommenteissa on ihan älyttömän paljon esimerkkejä tämän päivystävän eläinlääkärin asenneongelmasta ja ammattitaidottomuudesta. Ei ihmiset tuollaista keksi päästään.

bartes

#180

04.01.2016 12:02

Järkyttävää luettavaa...mutta tiedän omasta kokemuksesta, että myös valitettavan tosia. Oma koira kuoli nuorena usean ""hoitoon"" liittvän toheloinnin seurauksena.

Edes koiran painoa ei ollut mitattu ennen toimenpidettä, lopulta myös koko toimenpide tehtiin ilman lupaani ja selvittämättä koiran muuta terveydentilaa. Minua pyydettiin vain poistumaan ja sanottiin, että lääkäri ottaa yhteyttä, kun ehtii tutkia. Ihmettelin vähän, sillä asemalla ei ollut silloin ketään muuta minun ja henkilökunnan lisäksi. Nämä virheet/puutteet totesi myös lautakunta, jonne asian vein.

Lääkkeet oli arvottu ilmeisesti jollain arvontalaitteella (eivät hoitoon soveltuneet) ja samoin määrät, yli kaksinkertaiset siihen nähden mitä olisi kuulunut...mutta siis ARVIOIDUN painon mukaan määrättynä.  Niin kiire, ettei punnita ehtinyt? Kun vein asian eteenpäin, siis valitin, sain kiellon asioida enää ikinä kyseisellä päivystäjällä. Ja tiedän, etten ole ainoa, jolle on porttikielto tullut. 

Niinpä mielestäni tämä adressi on enemmän kuin tärkeä. Se on välttämätöntä saada toimiva päivystys ja kunnon henkilökunta, riitävillä resursseilla. 


Vieras

#181

04.01.2016 17:52

mitä luulette syyksi

Vieras

#182

04.01.2016 20:49

Oma kokemukseni Porin pieneläinpäivystyksestä.
27.10 2013 koirani sai yllättäen epilepsia kohtauksen, joka ei mennyt ohi. Olin itse tuolloin ulkomailla ja mieheni yritti saada nopeasti yhteyden päivystävään eläinlääkäriin, koska oli sunnuntai, eikä oma eläinlääkärimme ollut tavattavissa.
Päivystyksestä ei vastannut kukaan. Mieheni ajoi paikalle edelleen kouristelevan koiran kanssa. Kukaan ei tullut avaamaan ovea. Mieheni soitti edelleen taukoamatta päivystysnumeroon, josta vastattiin, kun oli kulunut n.30 minuuttia. Päivystyksen hoitaja kertoi olevansa matkalla klinikalle, jonne hän saapuikin 10 minuutin kuluttua. Koirani kouristeli edelleen. Tämänkaltaiset kohtaukset ovat erittäin vaarallisia ja tärkein hoito onkin saada kohtaus loppumaan mahdollisimman nopeasti. Kohtaus voi aiheuttaa aivovamman ja muita vaurioita ja riski kasvaa, kun kohtauksen kesto pitenee. Lääkäri ei ollut edelleenkään paikalla, ja hoitaja käski vain odottelemaan.
Kun koiran kohtaus oli kestänyt n. 50 minuuttia, lääkäri saapui ja otti koirani sisälle pieneläinpäivystykseen. Yritin soittaa ulkomailta käsin päivystykseen, mutta kukaan ei vastannut yhteenkään puheluuni. Palasin Suomeen mahdollisimman nopeasti ja olinkin kotona jo seuraavana aamuna.
Jatkoin soittelua päivystykseen, että saisin tietää miten koiralleni on käynyt tai onko se edes hengissä enää. Kukaan ei vastannut. Jätimme vastaajaan useita viestejä. Kukaan ei vastannut. Puolenpäivän aikaan lähdin klinikalle. Koko talossa ei ollut ketään. En voinut uskoa, että koirani, joka oli hengenvaarallisessa tilassa, oli valvomatta klinikalla. Epäilin, että koirani on kuollut, koska yksikään ammattilainen ei voisi tehdä niin hullua päätöstä, että jättäisi valvomatta näin suuren kohtauksen saanutta koiraa. Uusi kohtaus on todennäköinen ja se viimeistään tappaisi koiran.
Soitin eri eläinlääkäreille, joista kukaan ei ollut uskoa, että klinikka oli täysin tyhjä. Minulle sanottiin, että ”ei sairaita eläimiä voi jättää valvomatta”. Jos hoidossa olevat eläimet eivät olisi tarvinneet jatkuvaa valvontaa, nehän olisivat olleet kotihoidossa. Soitin Ympäristövirastoon ja yritin saada pieneläinpäivystyksen esimiehiä kiinni. Turhaan. Lopulta puheluni ohjautui vahingossa jollekin ylemmälle toimihenkilölle, joka alkoi Helsingistä käsin selvittämään, mistä on kyse. Olin ollut 45 minuuttia pihassa, kun päivystyksen hoitaja soitti ja ilmoitti, että he ovat olleet syömässä. Kaksi hoitajaa siis yhdessä. Samaan aikaan ilmestyi toinen päivystyksen eläinlääkäreistä paikalle. Hän ei suostunut keskustelemaan kanssani koirastani, eikä hän myöskään suostunut päästämään minua koirani luokse.
Kun hoitajat lopulta saapuivat, he päästivät minut katsomaan koiraani, joka makasi sekavana häkissä ja ryömi ympyrää. Koira oli ollut nukutettuna 12 h , mutta kukaan ei osannut sanoa, mikä koiran tilanne oli. Koiran kopin päällä oli vesikippoa. Koirani suu oli niin turvonnut, ettei se olisi voinut juoda, vaikka olisi saanut vettä. Tiputus oli irrotettu aamulla klo 6. En saanut ottaa koiraani mukaani. Luulin, että koirani oli saanut jonkin aivovaurion, koska se oli niin kummallinen. Ajattelin, että se joudutaan lopettamaan. Hoitajat lupasivat, että lääkäri soittaisi pian ja kertoisi mikä tilanne on.
Lähdin kotiin ja aloin itse selvittämään, mikä koirallani on. Soitin eläinsairaalaan Vantaalle ja he ihmettelivät, miten on mahdollista, ettei koira ole jatkuvassa valvonnassa ja tehohoidossa. Klo 14 Porin pieneläinpäivystyksen lääkäri soitti ja kertoi, etteivät he voi hoitaa koiraani, koska se on niin huonossa kunnossa. Sanoin, että tulen hakemaan koirani ja vien sen Vantaalle eläinsairaalaan hoitoon. Hän ei suostunut antamaan koiraani ennen kuin klo 17, kun hän palasi töihin. Koirani oli siis vielä kolme tuntia lisää häkissä ilman vettä.
Klo 17 sain koirani ja lääkäri valehteli, että sitä on nesteytetty, kun kysyin siitä. Koira ei ollut saanut nestettä klo 06. jälkeen aamulla, vaikka oli kovassa kuumeessa kohtauksen takia. Koiran silmät olivat kuivuneet päähän, josta aiheutui yksi pysyvistä vammoista. En jäänyt kinastelemaan, vaan maksoin laskun ja ajoimme Vantaalle. Koira selvisi sinne saakka nipin napin, ja siellä se laitettiin välittömästi happinaamariin ja tiputukseen. Silmät kostutettiin ja lääkärit totesivat, että koira oli todella pahasti kuivunut.
Koirani oli kuusi vuorokautta tehohoidossa sairaalassa. On vaikea sanoa, mistä maksa- ja munuaisarvojen nousu johtui, eli johtuivatko ne kohtauksesta, vai siitä, että koiraani pidettiin 15 tuntia ilman hoitoa ja nestettä. Sen kuitenkin tiedän, että koirani olisi voinut huomattavasti paremmin, jos sitä olisi hoidettu asianmukaisesti. Koira kävi todella lähellä kuolemaa, mutta alkoi kuin ihmeenkaupalla toipua, kun sai ammattitaitoista hoitoa.
Olen kiitollinen siitä, että Porin lääkäri pelasti koirani hengen, kun sai kohtauksen keskeytettyä. En kuitenkaan voi ymmärtää sitä, miksi koira ei ollut tiputuksessa, miksi koiraa ei valvottu uuden kohtauksen varalta, miksen saanut lähteä heti viemään koiraani kunnolliseen hoitoon, kun se kerran oli vain odottamassa, että lääkäri tulee töihin? Miksei koiralleni laitettu silmätippoja, vaikka sen silmät olivat niin kuivat, että ne olivat harmaan kalvon peittämät eikä se saanut niitä enää suljettua?
Eikö eläinrääkkäyksen merkit jo täyty? Itse sanoisin kyllä, mutta ilmeisesti näin ei vain ole.
Tein valituksen asiasta. Valitukset käsittelee saman klinikan toinen eläinlääkäri. Kuinkahan oikeudenmukaista tämä on? Koiraani hoitanut eläinlääkäri ilmoitti, että hän vetää minut oikeuteen, koska syytökseni ovat niin loukkaavia. Valituksen käsitellyt eläinlääkäri kumosi kaikki väitteeni, jopa sen, ettei heiltä ole vastattu puhelimeen.
Lähetin heille puheluerittelyn, jossa näkyy kaikki soitetut puhelut ja josta käy ilmi, kuinka monta kertaa heille on yritetty soittaa, ilman, että he ovat vastanneet.
Minulle vastattiin jälleen, että kyllä heiltä aina vastataan.
Jokaiseen esittämääni väitteeseen, he vastasivat, että niin asia ei ole.
Tein asiasta rikosilmoituksen. Se ei koskaan johtanut mihinkään.
Tein ilmoituksen Aluehallintovirastoon. Lähetin heille lääkäreiden lausuntoja, joista käy ilmi, ettei esimerkiksi koirani kuivuminen olisi ollut mitenkään mahdollista, jos sitä olisi Porissa hoidettu asianmukaisesti. Kun asiasta oli kulunut 1,5 vuotta sain vastauksen: eläinlääkäri ei ole tehnyt mitään virhettä. Soitin Aluehallintovirastoon ja kysyin, mihin heidän päätöksensä perustui. He kertoivat, että se perustui siihen, että eläinlääkäri oli itse sanonut, ettei hän ole tehnyt mitään väärää.
Kysyin, että kummallakohan meillä olisi motiivi valehdella, minulla vai eläinlääkärillä? Aluehallintovirasto ilmoitti, että he eivät voi mitään, jos tekijä ei tunnusta.
Kysyin, mitä nyt voin tehdä, ja minulle sanottiin, että voin tehdä valituksen Aluehallintovirastosta. Kysyin, että no myönnättekö, että olette toimineet väärin. Virkailija sanoi, että eivät myönnä. Eli miksi siis tekisin valituksen?
Ilmoitin asiasta myös Porin kaupungille. Koskaan kukaan ei ole ottanut asiaan kantaa.
Tämä eläinlääkäri saa kaikessa rauhassa tehdä mitä huvittaa, eikä hänelle näköjään kukaan voi yhtään mitään.
Olen äärettömän iloinen tästä adressista. Toivottavasti jokainen allekirjoittaa sen. Me emme ole enää tämän tapauksen jälkeen käyttäneet Porin palveluita, emmekä käytä. Ajamme aina Tampereelle tai Turkuun, jos tarvitsemme päivystävää lääkäriä. Olemme myös päättäneet, että vaikka tapahtuisi millainen hätätilanne, emme ikinä enää jätä yhtäkään elävää olentoa tällaisten henkilöiden armoille. Kuolemakin on parempi vaihtoehto.

Vieras

#183

04.01.2016 21:26

Olen itse saanut myös todella huonoa palvelua kyseisestä paikasta. Lemmikeilläkin pitäisi olla oikeus hyvään hoitoon hädän hetkellä.

Vieras

#184

04.01.2016 23:58

toivottavasti saadaan poriin eläinpäivystys,ettei tarvitse enään käydä pahinta!!
Surusilmä

#185 Tämä on toivotonta

05.01.2016 07:58

Koko pieneläinpuoli on tiivis joukko, joka suojelee toisiaan. Eläinlääkintäyksikön päällikkö haluaa asioiden olevan juuri näin ja juuri hän käsittelee valitukset, joten mikään ei mene läpi.  Kaupungin sivulla sanotaan "Henkilökunta on vastaanotolla hoitotoimenpiteiden aikana. Muuna aikana hoitaja on tavoitettavissa puhelimitse. Hän ei odota vastaanotolla seuraavaa potilasta tai puhelua kuten ei eläinlääkärikään." Päällikkö on kieltänyt paikallaolon kuin potilaan ollessa paikalla. Myös sanoaan "Päivystävä hoitaja on tavoitettavissa puhelimitse ja antaa ajan vastaanotolle. Hoitaja konsultoi eläinlääkäriä tarvittaessa." Ei uskalla antaa aikaa kysymättä ensin lääkäriltä. Ja nämä tyttöset vaihtuvat koko ajan ja välillä ei ole ketään kun ovat paenneet tuota rääkkiä ja uutta ei ole vielä saatu valehdeltua toimeen. Nähdäkseni ei päivystävä edes saa käydä paikalla oman päivystysaikansa ulkopuolella ja päivävuoro ei hoida päivystyksen potilaita, eli siellä ovat hoitamattomina koko päivän. Virka-aikaan ei ketään kiinnosta mikään. Päivystyksessä saa hävyttömyyttä ja nyt kostetaan omaa pahaa oloa jo eläimillekin. Ennen vain omistajat saivat ilkeyttä niskaansa. Ja jos tosiaan valitat, saat kiellon käyttää näitä palveluita. Tämä ei voi olla laillista. Ja kaupunki ei ota mitään kantaa, koska ovat päällikön hyviä ystäviä. Ja kukaan ei myönnä mitään, kaikki turvaavat toistensa selustan. Eiköhän tämäkin hyvä adressi valehdella kadoksiin. Ei ikinä Porin "päivystykseen" meiltä. Eläinsuojelurikos koko paikka.


Vieras

#186

07.01.2016 05:24

Tärkeä asia.
Arska

#187

07.01.2016 20:27

Marsulle tarjottiin viimeistä hoitoa. Onneksi Porista löytyy yksityiseltä puolelta ammattitaitoa ja marsu kuntoutui.


Vieras

#188 Re:

11.01.2016 18:29

#182: -  

 :(((( ja silti täällä jokku kehtaa väittää, että itketää turhasta.


Vieras

#189

12.01.2016 17:53

Eläinten puolesta.
Persläpi

#190 Veti hiljaseks

12.01.2016 23:32

Jumanperskeles, pitäs alottaa tällanen adressi jokaisesta eläinkääkäristä, ihmislääkäreistä, siivoojista, raksafirmoista, kosteusmittaajista, kusettajista. Kaikista löytyy yhtä ja samaa pas*** sanottavaa joka nurkalla. 


Vieras

#191 Re: Re:

13.01.2016 08:07

#188: - Re:  

 Tuli kyyneleet silmiin lukiessani kertomustasi. Ja tämänpäiväisessä lehtijutussa toistettiin tuota samaa mantraa, minkä sait kuulla: mitään ei ole tehty väärin, eläinten omistajat eivät vaan ymmärrä, miten päivystys toimii.

Epu

#192 Re:

13.01.2016 21:40

#115: -  

 Ei ole meilläkään kasvattajan urani aikana yksikään koira kuollut tämän eläinlääkärin käsiin vaikka päivystyksessä ollaan oltu milloin mistäkin. Kaikkensa ovat tehneet ja vähän päällekin. 

labukan kaks kertaa pelastanut

#193 Turhaa pulinaa

14.01.2016 21:06

Meillä hoitanut hyvin. Ketä hoitaa jos ei olisi tätä nyt turvat tukkoo


Vieras

#194 Maksullisuus

20.01.2016 00:58

Ainakin osa kunnallisten eläinlääkärien numeroista on maksullisia palvelunumeroita. Tarkoittaa käytännössä sitä että puolet numeroon soittavista lemmikin omistajista eivät näitä numeroita voi käyttää. Tämäkin vaatisi parannusta, ei ihmisten 112:kaan ole rajattu tällä lailla.


Vieras

#195

20.01.2016 06:51

Ex Porilaisena voin sanoa, että "kuullostaa" tutulta .

Vieras

#196

23.01.2016 09:27

Koiran omistajana, olen huolissani eläinten lääkäripalveluista.

Vieras

#197 Rikostutkinta etenee

27.01.2016 12:52

Sain esitutkintapaperit, jotka koskivat koiraani kohdistunutta ns. hoitoa, jonka seurauksena minulla ei enää ole koiraa. Muuten itkettää, mutta se naurattaa, kun eläinlääkäri, kutsutaan häntä nyt tässä vaikka "Porin kuninkaaksi" kertoo papereissa, että koirani oli niin hyvässä kunnossa, kun lähti heiltä, että se heilutti häntää. Tarkkasilmäisempi saattaisi huomata, että koirallani ei ole häntää. 
Hän myös kertoi, että "koirani oli aivan uskomattoman upeassa kunnossa heiltä lähtiessä" (vaikka joutuikin lähes viikoksi tehohoitoon eläinsairaalaan Porin kuninkaan antaman hoidon jäljiltä). Ehkä paskin temppu, jonka hän teki, oli se, että hän vieritti syyn seuraaville lääkäreille. Olen huomannut, että eläinlääkärit ovat todella varovaisia siinä, mitä he toisistaan sanovat. Vaikka "Porin kuninkaan" virheet olivat törkeitä, kukaan toinen eläinlääkäri ei sanallakaan arvostellut häntä. Hän sen sijaan antoi palaa ja nimitteli eläinsairaala Aistin lääkäreitä näin: "Mielestäni Aistissa on varmaan ollut joku nuori eläinlääkäri, joka on halunnut loistaa ja sanonut jotain, mitä ei olisi pitänyt". (Aiemmassa vaiheessa hän väittää, että koirani ei ollut kuivunut, mutta jatkaa nyt selkeään tyyliinsä)"Vaikka koira olisikin kuivunut, niin se ei edes olisi minun syy".

Myöhemmin hän käyttää tällaisia ilmaisuja:" olen 100% varma, ettei valituksen tekijä ( eli minä) ole soittanut 0600 alkuiseen päivystysnumeroon".
Ikävää, että seuraavalla sivulla on puheluerittely, josta näkyy, että olemme soittaneet 12 kertaa(tunnin sisällä)  juuri tuohon numeroon, josta kukaan ei koskaan vastannut. Lisäksi olemme soittaneet Pilvi Vaajakarin (toinen päivystävä lääkäri) numeroon 10 kertaa (saman tunnin sisällä).
Voi sentään, nyt näyttää siltä, että setä taisi vähän juksata ja jäädä kiinni.

 
 

Vieras

#198

28.01.2016 19:45

Koska haluan että Rauma myös joskus viisastuisi sen verran , että liittyisi Porin Ell- päivystykseen takaisin sillä matkaa on vain vaivaiset 50km. kun taas nyt Raumalta joutuu pahimmassa tapauksessa ajamaan sairaan eläimen kanssa lähes 100km. Turkuun :(

Vieras

#199 Re: Rikostutkinta etenee

28.01.2016 20:05

#197: - Rikostutkinta etenee 

 Tuntuu vain, että tämä herra saa töpeksiä mielin määrin - kenenkään siihen puutumatta. On kyllä kadehdittava suojelu...

Osanotot kaikille päivystyksen vuoksi eläimensä menettäneille <3 


Vieras

#200

07.04.2016 16:57

Itselläni on koira.