OPPIKIRJAT TAKAISIN LUKIOON!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista OPPIKIRJAT TAKAISIN LUKIOON!.


Vieras

#1

19.01.2016 12:41

Tämä koneella istuminen ja istuminen ylipäätään on monella tapaa epäterveellistä. Vaikuttaa niskaan, hartioihin, koko selkärankaan, silmiin jne. En kannata sähköisiä kirjoja ja allekirjoitin adressin, vaikka en nuori olekaan.


Vieras

#2

19.01.2016 14:16

Langattomat kentät eivät ole hyväksi ihmisten terveydelle.

Vieras

#3 Ymmärrän hyvin

19.01.2016 16:37

En ole (onneksi) enää lukiossa, mutta itselleni tulee migreeni hyvin nopeasti, jos katselen kirkasta näyttöruutua. Paljon auttaa, jos saa laitettua tumman taustan ja vaaleat tekstit, mutta on silti rasittavampaa kuin paperista luku.

perustiedon takuuvarma saatavuus

#4 tosi hullunkurista on tuo nykyajan viisaus, vaikkakin luoja loi kaikki mahdolliseksi

19.01.2016 18:54

Niin kauan kuin halutaan opettaa jotakin tulee myöskin olemaan painetut kirjat tärkeitä ja ehdottomasti ainoita joissa tieto on aina saatavilla, niinkuin itse kirjatkin. 

Sehän on jo koululaisen vahingoittamista, säteily,kun tuhoaa koululaisen terveydenkin.


Vieras

#5

19.01.2016 19:48

Sähköinen oppikirja on yksinkertaisesti huono.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.01.2016 19:52


Tekniikanepäihmelapsi

#7 Osaaminen

19.01.2016 19:55

En myöskään ymmärrä miksi kaikkien oletetaan osaavan käyttää tietokoneita. Itse olen lukiossa, enkä kovin hyvä tietokoneiden kanssa ja joudun käyttämään joka kerta melkein tunnin ihan vaan mietintään, että kuinka palautan sähköisesti kirjoitelmani opettajalle. 

Kohtuudella

#8 Puolensa kaikella

19.01.2016 20:09

En kannata sähköistämistä kaikissa aineissa, mutta nykymaailmassa on hyvä oppia tulemaan toimeen tietotekniikan kanssa. Oppikirjojen ei välttämättä (ainakaan ihan kaikkien) tarvitsisi olla sänköisiä, mutta minusta on hyvä että esseitä ja aineita kirjoitetaan koneella.

Lukiolainen Savosta

#9 Ei sähköistä oppimista

19.01.2016 20:17

Konetta käyttäessä näkökykyni on heikennyt huomattavasti, eikä koulumateriaalien sähköistyminen auta asiaa. Onneksi e-materiaali on vielä osittain valinnaista, valitsen aina itse paperisen. Tulevaisuuden nuoriso ei tuskin enää opi edes kirjoittamaan kynällä, tuskin kaunokirjoitusta enää opetetaankaan. Harmi. Paperista materiaalia kannatan aina!

Anteeks mitä?

#10 Menkää töihin

19.01.2016 20:34

älkääkä seiskö kehityksen tiellä


Vieras

#11 Vässykät

19.01.2016 20:34

 olette kaikki vässyköitä, internetin ja tietotekniikan mahdollistama uudistus ei ole pakollinen, se jos joku haluaa käyttää sähköisiä oppimateriaaleja ei ole muilta pois. Menkää takaisin kiviluolaanne

Älykkäämpi kuin kaikki muut yhteensä

#12 No niin pikkupalleroiset...

19.01.2016 20:48

Hyvät inisevät palleroiset, jotka saatte hengenahdistusta ja iho-oireita kehityksestä, olkaa ystävällisiä ja ryömikää takaisin tsaarin vallan alle. Ja te jotka ahdistutte siitä että luovumme paperista ja käsinkirjoittamisesta, miettikää onko se tarpeellista että säilytämme jotain täysin turhaa ympäristöä rasittavaa ja antiikkista, vain sen takia ettet osaa käyttää laitteita jotka ovat meille nyt yhtä tärkeitä kuin hevosaura oli sinä aikana mihin yrität epätoivoisesti palata. Ja jos kehitys ahdistaa vieläkin rukoile vaikka Kekkosta apuun, palleroinen.

Nakki_Pili

#13 Re: #12

19.01.2016 21:25

Mitä helvettiä? :D Jos pikkupallero on siun mielestä maailman suurin loukkaus niin taidat itse olla vähän kehityksestä jäljessä, vai kuinka?

Älykkäin

#14 Re: No niin pikkupalleroiset...

19.01.2016 21:39

#12: Älykkäämpi kuin kaikki muut yhteensä - No niin pikkupalleroiset... 

Hyvä inisevä isopalleroinen,

Jos tykkäät päänsärystä ja terveyshaitoista ja jos jätät huomiotta sen, että esimerkiksi todella monet opettajat eivät osaa käyttää jatkuvasti uusiutuvaa teknologiaa, mikä haittaa kaikkien oppimista, jatkuvasti, niin mikäs siinä. Ja jos sinusta ei ole yhtään hassua, että esim. sanomalehtiä ja vaikka mitä turhia mainoksia painetaan joka päivä paljon enemmän ja esimerkiksi syömättä jätetystä ruuasta koituu joka vuosi massiiviset ympäristöhaitat, mutta sinä koet tarpeellisemmaksi valittaa täällä, että paperisista oppikirjoista tulisi luopua, niin omapa on asiasi.

Mutta, olisitko ystävällinen ja jakaisit mielenkiintoiset mielipiteesi jossakin toisaalla, eikä täällä, missä ihmiset yrittävät vaikuttaa omiin asioihinsa ja oikeasti saada jotakin aikaan. Lisäksi, olisi kivaa, jos et haukkuisi muita :)

Terkkuja vaan sulle

Tietotekniikkataidot rajoittavat oppimista

#16 It-taidot saavat liikaa painoarvoa

19.01.2016 21:51

Itselläni on kohtuulliset hyvät it-taidot. Ymmärrän  silti hyvin niitä, jotka suorastaan kärsivät e-kirjojen käytöstä. Monille tekstin ja taustavalon muodostama kontrasti vaikeuttaa lukemista paljon, ja väsyttää silmiä kohtuuttomasti. Päänsärky on myös yleistä. Kun pitää opiskella esim. 80 sivun verran ja käydä kaikissa "tärkeissä" linkeissä, on kokeisiin valmistautuminen raskasta. Joillekin ylivoimaista. Opiskeluasento on tietokoneen koneen ääressä huono, eli työergonomia jää vaille huomiota.

Hankalinta on se, että oppiaineiden kesken muodostuu hierarkkinen rakenne. Oppiaineet eivät ole keskenään samanarvoisia, vaan oppiminen vaikka historiassa tai maantiedossa edellyttääkin nyt hyvää osaamista tietotekniikan taidoissa. Näinhän ei tietenkään tulisi olla. Tässä ollaan tulossa vaikeaan tilanteeseen. Esim. luki- ja kirjoitushäiriöiden ei tulisi estää kenenkään oppimista esim. reaaliaineissa.  Estävätkö nyt eritasoiset atk-taidot ja oppilaiden ja eri koulujen eritasoiset atk-laitteet  opiskelijoiden tasa-arvoisen oppimisen?

SHAMAANI

#17 KIRJAT BACK

19.01.2016 21:57

päänsärky, niska/selkä ja hartia kivut, koneen "kaatuminen"...mitä näitä on. Perus kirjat käyttöön! Insinöörimiehet muualle opiskelemaan ;DD

Asiaa

#18 Re: Re: No niin pikkupalleroiset...

20.01.2016 05:11


Vieras

#19

21.01.2016 14:02

Näön palauttamisessa on auttanut riittävä jokapäiväinen yhtäjaksoinen ulkona olo. Silmiä voi myös voimistella.

Huh, huh. Lopettakaa realitysarjojen katsominen

#20

27.01.2016 07:31

Ette te voi sitten ikinä työelämäänkään mennä, kun niin monessa työssä nykyään joutuu tuijottamaan päätettä ihan koko päivän. Yli 300 työkyvytöntä allekirjoittajaa jo! Onneksi 120 000 muuta lukiolaista pystyy töihinkin tulevaisuudessa ;)

Huh huh itsellesi

#21 Re:

27.01.2016 17:16

#20: Huh, huh. Lopettakaa realitysarjojen katsominen -  

 Anteeksi nyt vain, mutta opiskelijat viettävät todella paljon aikaa koulukirjojen parissa, kenties jopa enemmän kuin toimistotyöntekijät tietokoneen ääressä, jos läksyjen lukeminenkin lasketaan mukaan. Toimistoissa työskentelevät tarvitsevat työssään paljon tietokonetta, mutta heidän ei tarvitse juurikaan valmistella seuraavaa työpäiväänsä enää kotiin saavuttuaan (käytän esimerkkinä toimistotyöntekijää, sillä se on yksi atk-painotteisimmista ammateista, mitä tuli mieleen). Toisin on lukiolaisten kanssa. Opiskelija joutuu opiskelemaan vielä kotonakin useita tunteja päivässä, riippuen mm. siitä onko hänellä valmisteltavanaan paljon esseitä tai projekteja ja opiskeleeko hän pitkää vai lyhyttä matematiikkaa. Jos siis kirjat sähköistetään täysin, tulee opiskelijoiden tietokoneella käyttämästä ajasta liian pitkä.

Lisäksi tulisi huomioida, että kaikissa työtehtävissä ei TODELLAKAAN tarvita atk-laitteita niin paljon, kuin Sinä annat kommentissasi ymmärtää.

Mielestäni vetoaminen siihen, että koulukirjojen digitalisoimisen vastustajat olisivat vähemmistössä, ja yrittäminen siten saada heidät tuntemaan itsensä typeriksi, on huonoa käytöstä ja varsinkin lapsellisen huonoa argumentaatiota (lapsia loukkaamatta). Vaikka näin olisikin, ei se antaisi sinulle mitään valtuuksia näiden ihmisten halventamiseen. Toivoisin että keksisit muitakin argumentteja kuin toisten loukkaamisen.

Huomioithan vastaisuudessa myös, että nämä vähän yli 300 allekirjoittajaa eivät todellakaan edusta kaikkia perinteisten kirjojen kannattajia, vaan vain murto-osaa heistä. Sitä osaa, joka on sattunut löytämään tämän adressin ja allekirjoittamaan sen.

Peace :)


Vieras

#22 Re: Vässykät

27.01.2016 17:56

#11: - Vässykät 

 Jos joku haluaa käyttää niin ei ole muilta pois, mutta jos kaikki pakotetaan käyttämään niin se on, ainakin minusta...

TVT-opettaja

#23 Kännykät...

08.02.2016 10:48

Voihan olla totta että näytön katselu rasittaa silmiä, hartioita ja ties mitä. Voisiko tähän adressiin samalla liittää kännykän käyttökiellon koulupäivän aikana, niin vähenisi rasitukset kertaheitolla? Sillähän on kuitenkin monikertainen osuus ajallisesti verrattuna tietokoneen käyttöön...


Vieras

#24

15.03.2016 08:42

Kirja käyttöliittymänä on iätön. Se toimii yleensä aina. Siinä on helppo palata taaksepäin ja sitä voi selailla eteenpäin.