Varhaiskasvatus Heinola

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Varhaiskasvatus Heinola.

näillämennään

#1 väärä linja

05.02.2016 12:05

Heinolan kaupunki on pyrkinyt järjestelmällisesti eroon pienen kaupungin kodinomaisista päiväkodeista ja tarjonnut tilalle laitosmaisia yli 100 lapsen päiväkoteja. 

Ennen meillä oli Mustikkahaan päiväkoti, Vuohiniementie päiväkoti, Rullan vuoropäiväkoti ja Maaherrankadun päiväkoti. Nyt on sisäilmaongelmainen Niemelätalo ja Tommolatalo. Seuraavana ovat menossa "vasaran alle" Myllyojan Ryhmäperhepäiväkoti ja Kurpanharjun päiväkoti. Johdonmukaista tälle kehitykselle on kasvattaa ryhmäkokoja, jolloin Heinola ei tarjoa millään lailla kilpailukykyisiä varhaiskasvatuksen palveluita.

Onko ydinajatuksena tarjota hyviä ja kilpailukykyisiä palveluita kuntalaisille vai tarjota palveluita niin halvalla kuin se suinkin on mahdollista?


Vieras

#2

06.02.2016 14:28

Heinola on ollut vuosikymmentenajan hyvistä ja monipuolisista pienten lasten päivähoitojärjestelyistä. Heinolan tunnuslauseena, motto oli pitkään "Heinolassa on hyvä kasvaa isoksi"? Hyvällä syyllä voimme kysyä, kuinka uskottava tuo motto on tulevaisuudessa?

Heinola on hieno pieni kaupunkin ympäristöineen ja lasten kasvuympäristöksi. Mutta lapsihan tarvitsee kasvaakseen ja hyvinvoidakseen paljon muutakin, kuin kauniit maisemat.

Meillä on Heinolassa ollut saatavissa lastenhoitoon hyvän ammattitaidon omaavia henkilöitä, jotka haluavat tehdä työnsä rakkaudella ja ammattitaidolla. Suuret päiväkodit ja ryhmäkoot veroittavat pois lapsilta sitä huomiota ja opastusta, jota pienemmissä ryhmissä on mahdollista lapsen saada osakseen.

Lasten päiväkotien  ja ryhmien koon kasvattaminen on mitä pitemmälle menevä ideologinen päätös, jota ei sane niinkään taloudelliset syyt Heinolassa. Meidän on kannettava vastuu lapsistamme ja tulevista aikuisista ja tarjottava kerätyillä veroeuroillamme  vastine  lupaukselle Heinolassa on hyvä kasvaa isoksi!


Vieras

#3

07.02.2016 18:53

Oma lapseni on aloittamassa päiväkodissa ensi syksynä ja haluan, ettei hän jää isompien jalkoihin koska tädeillä ei ole aikaa vahtia kaikkien tekemisiä.
uskoloppunut

#4

18.02.2016 16:08

http://kokoukset.heinola.fi/dynasty/kokous/20164018-3.HTM

 

Eipä näytä heinolalaisvanhempien ääni kuuluvan päätöksentekokoneeseen.

Jos jotakin voidaan heikentää, niin uskon että täällä kyllä heikennetään.