Vetoomus Päihdepalvelujen säilyttämisestä A-Klinikalla Kotkassa


Vieras

#76 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

18.03.2016 20:20

#74: Totuus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Aivan. Lisäksi muualta kuin klinikalta määrätään vahvoja kipulääkkeitä esim. Opiaatteja ja sit on ohjattu klinikalle hoitoon kun riippuvuus on syntynyt. Kaupunki olis voinut uudistaa ensin omat käytäntönsä ja arvioida mitä säästöä sillä olisi tullut. Ensin oman hiekkalaatikon putsaus ja sit tarvittaessa muiden.

Camilla Pönkkä

#77

22.03.2016 11:12

Mä tyhmä luulin, että laboratorio-kokeet otetaan vasta aluehoitajalla tai siellä Kemppisen mestassa. Aluehoitajalta ei saa varattua edes aikaa ennen kun siellä käyty.Pikkasen asenteellista toimintaa myöskin jopa yksityisten ajan varauksessa, ensin kaikki okei, sitten sanotaan entinen A-klinikan asiakas, sen jälkeen 15min täyttä huutoa.Jouduin puuttuu puheluun koska henkilöllä muitakin vakavia terveydellisiä ongelmia, huuto jatkui....tietyltä ihmisryhmältä näköjään yritetään evätä terveydellinen hoito koko kaupungissa..

Asenteet

#78 Re:

22.03.2016 20:35

#77: Camilla Pönkkä -  

 Tuota se tulee olemaan. Päihdepotilaiden hoitoon kouluttamattomat, kokemattomat ja asenteelliset ihmiset lääkäriä myöden. Päihdetyön etiikasta tai käytännön työstä päihteidenkäyttäjien kanssa ei mitään osaamista. Asenteet ei muutu sormia napsauttamalla. A-klinikalla päihteidenkäyttäjiin on aina suhtauduttu kuitenkin kuin ihmisiin. Päihdeongelma kun ei ratkea huutamalla tai pelkästään bentsot kieltämällä. Ei auta asenteet vaan yhdessä tekeminen ja kulkeminen. Se osaaminen puuttuu perusterveydenhuollosta. Kaikki lääkärit eivät edes suostu hoitamaan päihteidenkäyttäjiä. Eivätkä kaikki hoitajatkaan. Nappi otsaan on kuulemma paras hoito joidenkin hoitsujen mielestä.

läheinen

#79 hoito katkeaa

23.03.2016 17:44

A-klinikan hoito loppuu ens viikolla, eka aika miepä keskukseen toukokuussa ja lääkkeet loppuu parin viikon päästä. Kuka kaupungilla vastaa siitä et läheiseni on yli kuukauden hoidotta?

Vastaako puhelimeen

#80 Re: hoito katkeaa

26.03.2016 06:48

#79: läheinen - hoito katkeaa 

 Kemppinen vastaa. Hänen aikataululla ja ehdotuksi3nsa mukaan tämä kaaos on edennyt.

Pelkää mitä tapahtuu

#81 Re: Re: Re:

29.03.2016 14:16

#62: - Re: Re:  

 Lueppa tarkemmin.siinä oli kyse siitä.että tk. Lääkäri.työntää väkisin minulle lyricaa,vaikka.on vaihtoehtoisia lääkkeitä,ja minä olisin mielummin ottanut sellaisen vaihtoehtolääkkeen siksi pakolliseksi ajaksi,kun hermosärkyä esiintyi.eli ei jatkuva lääke.ja tk lääkäri yritti käydä myös.nostamaan minun klinikan lääkärin määräämiä lääkkeitä,jota en suostunut ottamaan lisää.sillä tiedän että en tarvitse kahta lääkettä vielä lyrican lisäksi... eli itse osaan aivoja käyttää ja sitä tässä nyt ihmettelen kun kaikilla on kuva että bentsoja haeta huviksee tost,noin vaa.ni ei pidä paikkaansa.koska minä tekisin mitä vain että pääsisin kaikesta mutta kun tämä metodi ei ole se oikea tapa.minä en saannut aikoinaan lääkkeitä vierotukseen van ahdiatukseen ja masennukseen.niin nytkun kemppinen päättää, niin minne hävis/unohdettiin,että on ihmisellä oikeus olla masentunut tai ahdiatunut!minne ne sairaudet muka häviää??? ei minneen,pahenee vaan. Mitä jos sinua ei auta kukaan kun yrität sanoa että sinulla on itsemurha ajatuksia tai että.sinua aidosti ahdistaa Esim.mennä kauppaan?? Ja minulla kuule on ollut lääkettä jos toista mutta ikinä en ole itse päättänyt lääkityksestäni. Enkä päätä tänä päivänäkään. ELI LUIT KOKO TEKSTINI AIVAN NURINKURIN.. 

Ei yllätä

#82

29.03.2016 17:08

Lautakunnan esityslistalla on huomenna Päätösehdotus siitä että korvaushoito A-klinikalla loppuu tämän vuoden lopussa. Esityslistan mukaan korvaushoidossa on Kotkalaisia 102 henkeä. Nämä ovat siirtymässä Miepä keskukseen. Sen resursseilla tuota joukkoa ei hoideta vaan suurelta osalta noista 102 korvaushoitoon tulee loppumaan. Näin voi Suomessa ja Kotkassa tapahtua yhden lääkärin mielipiteiden perusteella. Toisenlaisiakin mielipiteitä hoidosta on. Niistä vain olla säästökiimassa kiinnostuneita.


Vieras

#83 Re:

29.03.2016 18:11

#82: Ei yllätä -  

 Tässä punnitaan kuntapäättäjien tieto ja taito hoitaa pestinsä. Meneekö asia läpihuuto juttuna vai halutaanko todella ottaa selvää mitä uudistus tarkoittaisi. Nämä uudistukset eivät kosketa vain päihdeasiakkaita vaan kaikkia kuntalaisia ja etenkin heitä jotka tarvitsevat perusterveydenhuollon palveluita.


Vieras

#84

30.03.2016 21:50

Ei mitään lääkettä pidä yhtäkkiä lopettaa. Kuuluu lääkärien perusopetukseen. Tämä tulee kyllä kotkalle kalliiksi.


Vieras

#85 Re: Re:

02.04.2016 18:47

#78: Asenteet - Re:  

 Hohhoijaa.. Kukaan näköjään ei ole ajatellut asiaa sellaisesta näkökulmasta jolloin vaiks nyt korvaushoidossa oleva henkilö ei ole jostain syystä saanut tahtomaansa hoitoa eli tässä nyt niitä Tarvitsemiaan lääkkeitä. On tapahtunut useinkin niin että silloisessa tilanteessa ko.henkilö on käyttäytynyt aggrrssiivisesti,on uhkaillut sanallisesti muita sekä vielä joutessaan hajottanut paikkoja. Kovin kummallista että oletetaan ta:n henkilökuntaa asennoitua suvaitsevaisesti tätä ihmisrymää kohtaan..tälläinen käyttäytyminen luontaisesti aiheuttaa vastarintaa jos tarvitsee tehdä työtä pelkäämällä potilaita. En ihmettele jos lääkärit asennoituvat päihdeasiakkaisiin hyvinkin negatiivisesti,itsepähän nämä päihdeihmiset ovat huolellisesti pitäneet huolen siitä miten he itse haluavat kohdella itseään. Jokainen on vastuussa omasta käyttäytymisestään, myös nämä dentsojen naukujat. Dämit.

 

Kummajuttu

#86 Re: Re: Re:

03.04.2016 04:48

#85: - Re: Re:  

 Mikähän siihen sitten on syynä etteivät ne hoidettavat riehu a-klinikalla?


Vieras

#87 Re: Re: Re: Re:

05.04.2016 18:22

#86: Kummajuttu - Re: Re: Re:  

 Et taida nyt tietää ihan kaikkea.. A- klinikalla on tapahtunut ikäviä tilanteita joissa asiakkaat on olleet aggressiivisia ja tai sanallisesti uhkaavia. Ei tietty kaikki mutta on sitä tapahtunut. Sielläkin. Vaikea ymmärtää tätä kotkalaisten ajatusmaailmaa jossa he siirtävät systemaattisesti syyn muiden harteille sitä vastoin että he itse ottaisivat vastuuta omasta toipumisestaan! Haa, muiden syytä on se etteivät saa just silloin hoitoa kun he haluavat! Kyllä muutkin kaupunkilaiset joutuu odottaa lääkärin vast.otto aikaa,totuttautukoot päihteiden käyttäjät samaan!! Ja tervetuloa aikuisten maailmaan jossa täytyy joskus ihan odottaa sitä että pääsee hoidon piiriin! 


Vieras

#88 Re: Re: hoito katkeaa

05.04.2016 18:26

#80: Vastaako puhelimeen - Re: hoito katkeaa 

 Kemppinen ei ole syynä Kotkan kaupungin kaaottiseen tilanteeseen. Joku syntipukkihan se on löydyttävä..ja kukas muukaan kun se henkilö joka Kotkan kaupunki on pyytänyt toteuttaa muutos jota nyt kovasti kaikki niin tietävinään kritisoivat!!!!!!


Vieras

#89 Re: Re: Re: Re:

06.04.2016 09:36

Kyllä motivoituneillekkin voi tulla retkahduksia joista pitää saada tietää ja olla aikaa paneutua ongelmaan ja sen ehkäisyyn tulevaisuudessa. Mutta  enemmän tarkkoitin valvonalla sitä hoitoon sitoutumattomien toimintaa ja sen huomaamiseen, mikä tk:ssa jää täysin pimentoon ruuhkan ja kiireen takia. Ja kyllä se päihde ongelmainen itse työnsä tekee riippuvuuden selättämisessä ja tuskin olettaa että kukaan muu sitä tekee.. vai kuka hoitaa fyysset ja henkiset vieroitusoireet, elämän jälleenrakentamisen, psyykkisen tahtojentaistelun? Mutta siihen tarvitaan tukea ja aoua sellaiselta kenellä on paremmat eväät ja tiedot halussaan. Aivan niinkuin apua tarvitaan jotta oppii ajamaan autoa, mutta ei sitä autoakaan kukaaa sun puolesta aja.

Lähellä laittomuuksia?

#90 Re: Re: Re: hoito katkeaa

06.04.2016 15:32

#88: - Re: Re: hoito katkeaa 

 Hmmm..., oiskohan Kotkan kaupungin sit pitänyt tarkistaa Lappeenrannan seudulta miten hra.n uudistukset on siellä lopulta pelittäneet ja miksi hän loppupelissä on lähtenyt sieltä.... Ja onkohan päättäjät ollenkaa selvillä siitä meneekö nämä asiat ollenkaan lähelläkään lainkirjaimen mukaan. Pieneen päähäni ei mene esim se miten tutuilleni jotka eivät ole koskaan tavanneet kyseistä hraa on hänen nimissään määrätty iso kasa verikokeita....jne.

KISU

#91 Re: Re:

07.04.2016 01:02

#44: - Re:  

 No ei ole noin mustavalkoinen tämä maailma, onneksi. Kyllä motivaatio täytyy olla mutta se onkin se pirullinen asia tässä sairaudessa että usein pelkkä motivaatio ei riitä jos tarjolla ei ole kunnollista hoitomahdollisuutta - aikaa, hoitopaikkaa, omahoitajaa, tukihenkilöitä,ryhmiä, omaisia, lääkäriä ja lääkitystä joka sopii kyseiselle yksilölle. 

Ja sitten taas mikään edellä mainittu ei auta ilman motivaatiota - joka voi olla tosi kovakin, mutta huumeriippuvainen ja alkoholisti yksin tietävät että hyväkin motivaatio voi kadota yhden "väärän" ihmisen tullessa vastaan - siksi se on vaikea sairaus. Sairaus jota edes omainen ei voi ymmärtää, vain riippuvainen itse tietää minkä kanssa taistelee.

On totta että kotkan A- klinikka kosauttti ensimmäisen kokeiluryhmän täysin puutteellisella valvonnalla ja muulla mille he hoitajina ilman resursseja eivät kyllä voi yhtään mitään - eikä ketään minkäänlaiseen lääkitykseen pakoteta. Korvaushoidon tulee perustua alulle, jolloin huumeiden käyttö lopetetaan, keskivaiheelle, jossa pää selvenee, omia tekoja ja tekojen seurauksia punnitaan eri tavalla kuin silloin kun pää on sekaisin, opetellaan ne puutteelliset taidot jotka vaikeuttavat elämää,usein kolmekymppiset ihmiset eivät osaa edes tehdä ruokaa, hoitaa raha ja talousasioita, pitää kotia siistinä, on löydettävä aivan kokonaan uusi Oikea ystävä - jos ei porukka, niin ainakin yksi oikea ystävä joka muistuttaa taas ehkä ensimmäisen kerran sitten lapsuuden, millaista on vilpitön ystävyys, ystävien ja perheen tuen tuomat positiiviset kokemukset auttavat jaksamaan joka öisten painajaisten, kadulla elämisen, pelon alla ja ennakkoluulojen edessä elämisen jälkeen. On hoidettava masennus ja ahdistus oireyhtymän lisäksi niin monia henkilökohtaisia ongelmia, fyysisiä, psyykkisiä, hormonallisia, emotionaalisia, neurologisia... Ja annettava itsensä nauttia onnistumisista, palkita itsensä jollakin pienellä jokaisesta selvästä uudesta kuukaudesta, ja vuosien kuluessa annettava itselleen lupa toteuttaa unelmiaan. Ja sitten on loppu, ja senkin on tultava. En ole ymmärtänyt koskaan korvaushoidossa esimerkiksi 20 vuotta olevia - tarkoitus on tukea vaihetta, jolloin kaikki edellämainittu tapahtuu, ei jäädä hoitoon loppuelämäkseen. Jokainen käy parantumisvaiheensa läpi omalla ajallaan, jollain se on nopeampi ja jollain hitaampi, kaikki tämä on hyvin yksilöllistä ja riippuu siitä kuinka kovia asioita henkilö on elämässään joutunut käymään läpi, kuinka useita, kuinka nopeasti löydetään sopiva annos, onko muuta lääkitystä, kuinka nopeasti voi mennä tiettyihin mahdollisesti tarvittaviin kokeisiin - esimerkiksi neurologisiin, se voi viedä vuosia tai koko korvaushoidossa olo ajan. Sanotaan että keskimääräinen toipumisaika olisi noin puolet ajasta jonka huumeidenkäyttäjä on käyttänyt huumeisiin. Se on kuitenkin häilyvä raja sillä usein huumeiden käyttöä edellyttää alkoholin käyttö, tms. 

Emme voi syyttää A- klinikkaa huonon hoidon antamisesta, niin kauan kuin päihdetyön tekemiseen annetut resurssit ovat nämä - ja taas otetaan pois, ja kyllä nimenomaan hyvinvoinnista. Kyllä on yli 15 vuoden aikana paiskottu ovia ja huudettu naama punaisena kun on epäreilua kaikki ja koko elämä ihan vituilleen.

Ja kuitenkin nyt neljä ja puoli vuotta sitäpäihteettömyyttä on takana, korvaushoidolla, jonka itse aloitin, josta itse opin ja jonka itse myös lopetan. Olin klinikalla ennen päihdeongelmaani - ja olen ollut molemmilla, A ja K- klinikalla. Hyvin paljon on itsestään kiinni ja sitten elämässä on tilanteita kun mikään ei ole enää itsestä kiinni, ja rahan säästämisen nimissä on mennyt hoitopaikkaa suoraan jalkojen alta, se söi silloisen motivaation. On lopetettu ja vähennetty, leikattu ja pienennetty - ja on myös väkeä työntekijöiden puolesta lähteneet näiden leikkauksien myötä, kun elämänsä tekee jonkin asian hyväksi työtä ja sitten se viedään pois juuri kun tuloksia alkaa tulla ja näkyä. 

On tämä juuri sitä miltä aina on tuntunutkin, otetaan pois sieltä mitä ei ymmärretä, otetaan pois sieltä missä tulokset eivät ole huikeat ensimmäisen vuoden aikana - eipä tämä sairauskaan ole parannettavissa ensimmäisen vuoden aikana. 

Hirveä virhe, ottaa pois jotain mitä enemmän tarvitsisimme ja paikasta jossa nyt 16- vuotiaat ovat tulleet myymään huumeita. 15 vuotta sitten huumeiden käyttö oli kotkassa paha, paha ongelma. 

Tänään meillä on epidemia ja enemmän ennakkoluuloja, väärää tietoa, väärän tiedon levittäjiä, huonoa huumevalistusta, ja enemmän leikkauksia kuin koskaan. Tämä päätös kantaa selässään karmeita "tuloksia" joiden vuoksi onkin syytä valvoa neljältä aamuyöllä ja murehtia. 


Vieras

#92 Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa

07.04.2016 18:19

#90: Lähellä laittomuuksia? - Re: Re: Re: hoito katkeaa 

 Ahaa..voiskohan labrakokeiden ottaminen olla syynä yksinkertaisesti sellainen että tarkistetaan jokaisen, a klinikalta tulleen henkilön terveydentila? Sekin pitää näköjään kyseenalaistaa mutta sehän nyt näköjään kuuluu asiaan..


Vieras

#93 Re: Re: Re: Re: Re:

07.04.2016 18:27

#45: The seim - Re: Re: Re: Re:  

 Höpö höpö. Meeppä kuules pasaatin eteen korv.hoitopäivänä. Siellä myydään avoimesti lääkkeitä joita klinikalta on saatu ja kummallista se että tämä asia on ollut a klinikan työntekijöiden tiedossa! Loistavaa työetiikkaa ja ihan parhaimmillaan!! En ole iässäin moiseen törmännyt enkä ois halunnut kuulla moista.. väärässä paikassa väärään aikaan..eli aina ei oo tuuri matkassa


Vieras

#94 Re: Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa

08.04.2016 03:15

#92: - Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa 

 jos hoito ei ole siirtynyt terveyskeskukseen tai yleensäkään Kotkan kaupungille eli ei ole hoitosuhdetta niin perusteet labralähetteille on aika huterat. Ikävää saada tieto labran luukulla kun menee työterveyshuollon lsbroihin, et psyk.polin lääkäri Kemppinen on määrännyt kaiken maailman labrat. Itse ei oo käynyt lähelläkään psyk.polia taikka Kemppistä.

Valviraan

#95 Re: Re: Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa

08.04.2016 14:21

#94: - Re: Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa 

 Kantelu vaan Valitaan niin saadaan humpuukilääkäreiltä luvat hyllylle. Vaitiolovelvollisuus tuossa ainakin rikottiin.


Vieras

#96 Re: Re: Re: Re: #4

10.04.2016 18:31

#48: Äiti vm.54 - Re: Re: Re: #4 

 Komppaan Kemppisen puolesta! Vihdoinkin on Kotkaan saapunut henkilö joka muuttaa asiat oikeaan suuntaan eli ihan sillai kun muuallakin Suomen kaupungeissa toimitaan korv.hoidossa olevien henkilöiden hoidossa. Kaikki tietää että Kotkan a klinikalla on ollut hoidossa korv.hoidossa olevia asiakkaita kuin esim. Lahdessa, Mikkelissä, Salossa, Helsingissä, Kouvolasa jne...näissä kaupungeissa on ainoana hoitavana lääkkeenä Suboxone koska sitä ei voi tykittää suoneen..toisin kun Subutex. Kotka on ollut just niitä ainoita kaupunkeja jossa Subutexia on saanut ja sen on kyllä kaikki päihteiden käyttäjät tienneet! Ihmeellistä miten kaupunkiin on muutettu juuri siksi. Kummallista kerrassaan haa! Ja nyt, kun ns.hanat menee ikään kuin kiinni aiheuttaa se ymmärrettävästi närää. Näköjään muissakin ihmisissä kuin korv.hoidossa olevilla asiakkailla.. 362 kotkalaista on huolissaan tällä hetkellä siitä ettei jotkut voi pumpata suoneensa Subutexia,onhan se huolenaihe sekin. Voihan p..se.

periksieianneta

#97 Re: Re: Re: Re:

10.04.2016 21:43

#52: - Re: Re: Re:  

Olemme myös periksiantamatonta porukkaa,etenki kun uusi malli on erittäin huonoksi havaittu.Joko todella tyhmä tai ylilääkäri itse?Toisin kuin ylilääkärin räpellykset on a-klinikan toiminta koko aika suomen huippua,2015 asiakas lähtöisyys sekä moniammatillinen ote,täältä meiltä päin sai mainetta ja kunniaa,eivätkä nämä ole ainoat mainnat mitä on saatu.Hoidon laatu tulee laskemaan......ja rajusti.Herra Ylilääkäri on ottanut bensobiini lääkityksen isoksi asiaksi kuitenkaan ei ole verrannut hyötyjä ja haittoja,uni lääkkeet hän tostanoin otti kaikilta pois katsomatta yhdenkään asiakkaan papereita,olen ollut sellaisessa harhassa lepo ja ravinto ovat ensisijaisen tärkeitä jotta voidaan aloittaa päihdekuntoutusta.Mitä päättäjiin tulee niille lyödään esityslista nenän eteen.Samalla lailla toimitetaan kantelut (asiakas palaute)Herra Ylilääkäristä.


Vieras

#98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa

11.04.2016 18:08

#94: - Re: Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa 

 Luulisi että ent. A klinikan henkilöt olisi tyytyväisiä jos on tehty labrapyynnöt ihan sellaisiin peruslabroihin joissa tutkitaan että henkilöllä on asiat kunnossa..mutta ei. Ensin valitetaan ettei saa hoitoa ja sitten kun hoidetaan sekin menee väärin. Elikkäs asia kiteytettynä..kun on päätetty asennoitua negatiivisesti kaikkeen muutokseen niin sitten ei kelpaa mikään. Tilanne on nyt mikä on ja sitäpaitsi, päihdehoito perustuu täysin vapaaehtoiseen toimintaan johon tarvitaan sitä motivaatiota. Ai mihin? No siihen että pääsee eroon päihteistä. Bentsot ei ole ratkaisu siihen,se vain pitkittää prosessia.

Huolestuin

#99 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa

11.04.2016 18:41

#98: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: hoito katkeaa 

 Niin potilailta tai potilasyhdityksiltä  ei ole kysytty tässä sählingissä mitään. Että se siitä vapaaehtoisuudesta. Kaupunki on päättänyt ottaa OSAN päihdepalveluista omaksi toiminnakseen. Sen jälkeen tämän asian päättäneet ovat lähteneet Kotkasta. Sen jälkeen joku jäljelle jäänyt virkamies on päättänyt että pääsee helpommalla kun palkkaa muutosta hoitamaan päihdelääkärin. Tämä palkattu on sitten toteuttanut muutosta aivan omien käsitystensä ja halunsa mukaan. Tavoitteena on vain säästää rahaa ja se onnistuu vain lopettamassa joidenkin potilasryhmien hoito. Tai tekemällä sen saaminen niin vaikeaksi että suuri osa avuntarvitsijoista joko kuolee, joutuu psykiatriseen hoitoon tai vankilaan. Ja se on sitten kallista lystiä se. A-klinikka on ollut halvinta ammatillaista erityistason hoitoa mitä maa päällään kantaa.

Kemppinenkö yytsii?

#100

12.04.2016 13:52

Olen tässä ihmetellyt mikä lista tämä on ja minne tämä on menossa. Yksi 93 nimen lista on viety jo eteenpäin, entäs tämä?

Panee ajattelemaan onko tämä Kemppisen vakoilulista, kun ei tätä olla huomioitu missään tiedotusvälineissä.