Adressi RaisU:n johtoryhmälle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi RaisU:n johtoryhmälle.


Vieras

#1

03.04.2016 17:50

Nämä asiathan pitäisi olla päivänselviä. Nähtävästi raisiossa voidaan vuodesta toiseen toimia toisin.

Anonyymi

#2 Re:

13.04.2016 19:08

#1: -  

Näinhän se juuri on. Luulisi että nämä asiat ovat itsestäänselvyyksiä, mutta eivät ole.


Vieras

#3 Just joo

23.04.2016 19:42

Aina läpinäkyvää kääntää seuran sisällä muhiva kriisi mahdollisuudeksi positiiviseen julkisuuteen. Haudataan vain tosiasiat ja ongelmat ja koskiskellaan uusia uimarinalkuja pian massana seurasta pakenevien uimareiden tilalle, jotta saadaan pidettyä nykyinen meininki entisellään. On aivan sama vaikka nykyiset hankalat vanhemmat ja uimarit lopettavat / vaihtavat seuraa, koska aina tulee uusia - se on nähty ennenkin.

Huhhuh. Adressin allekirjoittaneet eivät uskalla avata suutaan ja älähtää siinä pelossa, että kritiikki kostetaan lapsille. Ja kyllähän se kostetaan - on jo kostettu.

Toivon todella että uusien uimareiden vanhemmat miettivät kahteen kertaan millaisessa seurassa haluavat lastensa uintia harrastavan.

Huippu-uintia, mutta millä kustannuksella? Muutamien huippujen kehityksen tukemiseksi tallotaan jalkoihin laaja harrastuspohja. Eipä ole montaa aikuista huippua RaisU:n riveissä, vaikka kovasti tästä aiheesta jokaisessa infotilaisuudessa paasataan - miten RaisU:n tavoite on nimenomaan tukea uimareiden uinnin jatkumista mahdollisimman pitkään. Tämä koskee ilmeisesti vain niitä muutamaa valmennuksen suosikkia. Herätkää - joku kaunis päivä se teidänkin paikka auringossa on ohi.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.04.2016 15:12



Vieras

#5 Ei voi hyväksyä!

27.04.2016 07:08

Urheiluseuran johtoryhmä ei oikeasti voi hyväksyä tällaisia vääryyksiä! Kyllä jotain rajoja pitää pystyä asettamaan, valvomaan ja noudattamaan!

ärsyttävää

#6 hyvä tietää

18.07.2016 21:24

Poikamme oli syksyllä aikeissa aloittaa kilpauintiharrastuksen Raisiossa, mutta kiitos tämän "infopaketin" valitsemmekin jonkun muun harrastuksen... 

Ex raisulainen

#7 Onneksi

04.08.2016 20:26

Onneksi Turunseudulla on vaihtoehtoja. Puheenjohtaja kehottikin hakemaan nimen seurasiirtopapereihin, jos ei meno miellytä. Aika moni on sen nimen jo hakenut.

Ei savua ilman tulta

#8 Muuttoliikettä

05.09.2016 08:36

14 uimaria on vaihtanut seuraa uimaliiton edustussiirtosivun mukaan, kuinkahan monta lopetti?

Raisun lisenssiuimareita oli kesän alussa vielä 140 - vaikka uusia tulee varmasti jonkinverran, mielenkiintoista on se miten monta uimaria lisenssin hankkii syksyllä. Ei kannata uskoa seuran kotisivujen uimarilistoja - kaikki eivät oikeasti enää treenaa raisussa vaikka niminä listoilla ovatkin.


Vieras

#9 Re: Muuttoliikettä

14.09.2016 20:13

#8: Ei savua ilman tulta - Muuttoliikettä 

Lisenssiuimareita nyt 50 vähemmän kuin kesällä. Vai että kymmenen lopetti - hohhoijjaa. Toivottavasti uusien pikku-uimareiden äidit ja isit tajuaa hiukan selvitellä taustoja ennen kuin antavat lapsensa tuonne valmennettavaksi. Reiluus kaukana... vanhemmille valehdellaan päin naamaa.


Vieras

#10 Re: Re: Muuttoliikettä

18.09.2016 19:20

#9: - Re: Muuttoliikettä 

Vanhemmille ja uimaliitolle tilanteesta valehteleminen on raisussa normaali käytäntö ja seuran johdolla ja valmentajilla on hyvät henkilökohtaiset suhteet uimaliittoon. Näin saadaan toiminta jatkumaan ja uimareiden huono kohtelu jatkuu. Uusien pikku-uimareitten vanhemmat ovat asioista autuaan tietämättömiä - tietämättään tukevat kyseenalaista toimintaa maksamalla uinnista seuralle, joka todellakaan ei toimi oikein. Hyvät suhteet taitaa olla myös paikallislehteen, joka julkaisee sivuillaan valheita mm. valmentajamääristä - puolueeton journalismi kaukana! Tässä olisi keltaiselle lehdistölle herkullinen kasa tongittavaksi. Sama kuvio vuosikymmenestä toiseen jatkuu vaan.


Vieras

#11 Surullista, mutta totta

21.10.2016 05:40

Sama meno jatkuu edelleen RaisU:ssa. Sääliksi käy pikku-uimareita.


Vieras

#12 Ei ole todellista

23.10.2016 16:17

Taasko tämä sama jatkuu... Sekoitetaan uimareiden päät ja saadaan vanhemmat älähtämään. Sitten kaikilla tavoilla dissataan uimareita joista ei pidetä valmennuksen näkökulmasta katsottuna syystä tai toisesta. Päästään eroon muutamasta (lue kymmenestä) uimarista perheineen ja eletään hiljaiseloa hetken haalien harrasteuimareita riviin. Aloitetaan sama rumba uudelleen kunnes joku uimari jätetään paitsioon ja vanhemmat älähtää ja taas alusta. Voisiko joku oikeasti puuttua tähän toistuvaan toimintamalliin. Voisiko vanhemmat jyrätä johtoryhmän nurin ja aloittaa oikean työsuhteen valmentajalle, missä johtoryhmä oikeasti toimii työnantajana palkallisille valmentajille määritellen heidän toimintamallinsa. Pitääkö koko ajan uhrata joidenkin nuorten harrastus/kilpaharrastusura täysin? Jos olisi kyse koulumaalilmasta olisi kyseiset valmentajat jo potkittu pihalle ja oppilaat saisivat jatkaa...


Vieras

#13 Johtoryhmä kumileimasin

27.10.2016 07:01

Kyllä tuolla toimintaa pyörittää valmennus - muilla ei ole mitään sanomista asioihin, ei edes kisoissa päätuomarilla hylkäysperusteisiin, kun jo valmennus huutaa hylyt hyväksytyiksi. Voisi joskus uimaliiton tarkkailija mennä time trial -kisoihin seuraamaan toimintaa. Kummasti niitä rajojen alituksia tulee seuran omissa sisäisissä kilpailuissa helpommin.

Ei johtoryhmä pysty asettamaan valmennuksellle rajoja, kun on suurelta osin jäävi tekemään asiaa koskevia päätöksiä, eikä uimaliitto tai kaupunki puutu kun on niin hyvät suhteet molempiin. Jopa paikallislehti on saatu suoltaman propagandaa. Uudet johtoryhmän jäsenet eivät tiedä mihin ovat joutuneet - todellista päätäntävaltaa mistään ei ole ja selkänahasta revitään irti kaikki mitä saadaan. Todelliset päätökset tehdään sisäpiirin kokouksessa Mallaskukossa. Mikähän mahtaa olla seuran edustusbudjetti...

Vaan seuran jäsentenhän tehtävä olisi herätä ja tehdä jotain - mutta taitaa olla niin että pienten uimareiden vanhemmat tuudittautuvat siihen, että heillä ei vielä ole ongelmia. Vaan kyllä se valmennuskulttuuri valuu ylhäältä alaspäin seurassa niin että ei niillä pienilläkään aina kivaa ole. Cetuslaiset sen tietää, kun olivat leirillä Ahvenanmaalla todistamassa pelleilyä.


Vieras

#14

01.11.2016 14:19

raisusta on tullut harrasteseura. muutaman lellikin valmennus rahoitetaan harrasteuimareista saadulla tuotolla. Mikä mahtaa olla toiminnan laatu kun radalla on yhtäaikaa läjä sammakoita - ne jotka pysyy pinnalla pääsee kilpauintiryhmään 


Vieras

#15 Re:

08.11.2016 08:25

#14: -  

Jotain kertoo Raisun viestijoukkueiden määrä IKM finaalissa - aika vähäistä on näyttö. Ei riitä, että on muutama lahjakas tai hyvä, jotka piiskataan huipulle. Jotta pärjäisi laajalla rintamalla ja seurapisteissä (pari vuotta sitten vielä oli Raisun vahvuus) pitäisi olla isompi massa uimareita ja ihan automaattisesti joukossa olisi myös piileviä lahjakkuuksia. Varmasti yritys on kova rakentaa nyt sitä pohjaa uudestaan alusta saakka värväämällä pikku-kilpureita ja harrasteuimareita. Toivottavasti vanhemat kuitenkin ovat valppaana siinä, millaiseen seuraan lapsiaan ohjaavat. En jaksa uskoa että nykypäivänä ihmiset olisivat niin tyhmiä, että eivät ota selvää taustoista harrastuksen takana.

Tosiasiahan on se, että vanhemmat ovat lapsensa puolesta valmiita tekemään kaikkensa ja siinä vaiheessa kun suomut putoavat silmiltä, voi helposti vedätettävästä vanhemmasta paljastua leijonaäiti tai isi, joka kyllä vaatii oikeudenmukaisuutta. Mielenkiinnolla odotan sitä päivää kun jonkun lakimiehen lapsi saa kylmää kyytiä.


Vieras

#16 Massat maksaa harvojen lystin

13.11.2016 22:43

Valmennuksen kiinnostuksesta ja huomiosta > 95% kohdistuu < 5% uimareihin.
>95% siis mukana vain maksamassa < 5% valmennuksesta, panostetaan vain niihin joilla on mahdollisuus kv tason uimareiksi.

Kovalla aerobisella harjoittelulla kenestä tahansa saadaan tehtyä mestari pitkillä matkoilla, kunhan uitetaan vaan tarpeeksi paljon - on pitkälti valmennuksen kiinnostuksesta kiinni, kenestä halutaan mestari. Kultahiput kehittyy ja massa maksaa lystin.

Mutta massat on tyytyvät ja uskovat valmennuksen korulauseet ja märehtivät tyytyväisenä katkeraa kalkkia. Silmät aukeavat vasta kun siirrytään muutaman uintivuoden jälkeen eteenpäin ja alkaa tuolitanssi. Ei edustukseen edes haluta keskinkertaisia uimareita vaan toivotaan, että uimarit ja vanhemmat tajuavat karsia itsensä pois sitä ennen. Siihen saakka on vanhemmista puristettu kaikki irti - rahat ja jaksaminen.

Jo vähän pidempään asioita seurannut

#17 Niin se vaan jatkua saa

21.11.2016 08:28

Tätä ongelmaa on käsitelty lehdissä jo ajat sitten, samaa menoa, mutta kun lehti otti kantaa ja kysyi muiltakin kuin seudan johdon kantaa, kävi näin:

http://www.jsn.fi/paatokset/4482-pl-11/

Sittemmin alkuperäinen juttu ja siihen tulleet kommentit on poistettu Rannikkoseudun arkistosta.

Voikohan julkisen sanan neuvostoon kannella jutun yksipuolisesta positiivisesta uutisoinnista ja asioiden pimittämisestä? Mikä on median vastuu?

Netistä mikään ei katoa kokonaan koskaan

#18 Rannikkoseutu 27.11.2016 / Raision uinnissa kuohuu

22.11.2016 05:21

Mikä on raisiolaisen uintimenestyksen hinta, mitalin toinen puoli?

RaisU on viime vuosina voittanut isoja mitalisaaliita nuorten uintikisoissa. Uusia nuoria lupauksia on noussut uintikartalle puolivuosittain. Mutta myös hyviä uimareita on lopettanut tai vaihtanut seuraa yllättävän nopeasti. Miksi? 

Viimeisin lähtijä RaisU:sta Turkuun on Patricia Aschan, jonka tuloskunto ei tyydyttänyt edes tyttöä itseään.

– Motivaatiota ei enää löytynyt nykyisessä seurassa. Yhteistyö valmentajien kanssa ei toiminut, kuten olisin toivonut, toteaa Patricia.

Uinnissa on tavallista, että uimari vaihtaa seuraa, jos haluaa uuden valmentajan. 

RaisU:ssa valmennus on ulkoistettu ostopalveluiksi Liikunnax:ilta, jota pyörittää Petteri Paatos.

Patricia ei ole ainoa huipulta seuraa vaihtanut tai lopettanut. Jani Rusivaihtoi syksyllä seuraa, Tia Laurila lopetti ikäkausihuipulta vuosi sitten. Toimituksen saaneen aineiston mukaan lähes 40 13–17-vuotiasta nuorta on lopettanut tai vaihtanut seuraa viimeisen kolmen vuoden sisällä.

Ajetaanko lapset uintiharrastuksessa nopeasti loppuun RaisUssa?

– Kysymys koskee koko Suomen uintia, jossa tuntuu olevan sama suuntaus. Ei niitä ajeta loppuun, kaikki eivät vain kestä sitä harjoittelua, jota uinti vaatii, toteaa Jarmo Rosama RaisU:sta. 

Rosama toimii myös Raision kaupungin liikuntapaikkapäällikkönä.

Rosaman mukaan uimareiden lähdöt ovat johtuneet henkilökohtaisista syistä.

– Näin asian ei kuuluisi olla. Tässä vaiheessa pitäisi seuran ja valmennuksen pohtia syitä uimareiden lopettamiseen, eikä itkettää tyttöjä lisää, sanoo valmennusmeriittejä Suomessa omaava Kari Ormo.

Ormon mielestä Rosaman olisi oman valmentamisensa jälkeen pitänyt pysyä tiukemmin ohjissa kiinni. Nyt tulosta ei enää synny, kuten aiemmin.

– Siitä hyvien lupausten määrästä pitäisi valmennuksen saada aikaiseksi tulosta kansainvälisellä tasolla myöhemminkin. Nyt tulos on päinvastainen, pohtii Ormo.

RaisU on siis selvästi profiloitunut kilpauintiin. Erillisiä harrasteuintiryhmiä siellä ei ole. Valmennus seurassa tapahtuu menestystason mukaan, ja menestyksen saavuttamiseksi on sitten harjoiteltava enemmän.

Jos nuori uimari ei harjoittele lisää, hän tippuu alempaan tasoryhmään. Aika kovaa henkistä leikkiä, ainakin entisten raisulaisten vanhempien mielestä.

– Onneksi nämä vajaat 40 huipulta lopettanutta lasta ovat ymmärtäneet lopettaa tai vaihtaa seuraa, ennen kuin ovat uupuneita liian kovan harjoittelun takia, sanoo erään entisen uimarilupauksen isä.

Yleensä uintiseurat maksavat uintivuoroista kaupungeille vuoromaksuja. Seurojen uimarit sitten pääsevät halliin seuran korttia esittämällä.

Raisiossa RaisUn ei tarvitse maksaa uintivuoroistaan mitään. Ne lapset ja nuoret, jotka eivät ole ennalta asetettua tulostavoitetta saavuttaneet, joutuvat valmennusmaksun lisäksi maksamaan normaalin sisäänpääsymaksun. Tavoitteen saavuttaneet pääsevät ilmaiseksi.

Turun seudulla on pyritty nuorten ilmaiseen liikkumiseen, jolloin Turussa nuorilta uintiharrastajilta ei peritä uintimaksua. Raisiossa ei tämä Rosaman mielestä olisi ollut mahdollista, joten vapaa-aikalautakunta asetti 2000-luvun alussa tulostavoitteet ilmaista sisäänpääsyä varten.

– Sittenhän kaikki lapset olisivat osallistuneet kilpauintikouluun. Radat olisivat loppuneet kesken, Rosama ihmettelee.


Vieras

#19 Vanhoja juttuja

22.11.2016 07:30

Aika epätoivoista kaivaa vanhoja juttuja arkistoista. Ollutta ja mennyttä ja yhden ihmisen loanheittoa. Vuodesta toiseen nouseen aina joku kunnianhimoinen äiti tai isi, jonka mussukka ei ole saanut tarpeeksi erityishuomiota. Sitä ryhdytään kostamaan valmentajille ja seuran johdolle. Lapset harrastaa uintia 5-10 vuotta keskimäärin ja  teini-ikäisille on ihan luonnollista lopettaa harrastus vetoamalla siihen että valmentaja kiusaa tai vaihtaa seuraa kun alkaa pienet piirit kyllästyttää tai kovennetaan treeniä. Raisussa on kaikki hyvin ja hyvä henki!


Vieras

#20 Hah

24.11.2016 19:01

Niin makaa kuin petaa ja sitä rataa. Toivottavasti nyt on rauhallista, kun hankalat vanhemmat ovat lähteneet ja vieneet mennessään niin osaamista kuin maksajiakin. Seuraavaksi näkyy menestyksessä.


Vieras

#21 Jatkaisitko itse jos...

25.11.2016 20:52

Jatkaisitko sinä uintia jos et saisi valmennusta vaikka joka päivä treeneihin tulisitkin? Jatkaisitko sinä jos sinua ei ohjattaisi lainkaan? Jatkaisitko sinä jos sinua ei koskaan tervehdittäisi tullessasi treeniin? Jatkaisitko sinä jos valmentaja ei antaisi sinulle koskaan ohjeita vaan ohjeet kulkisivat toisen uimarin kautta vain sinulle? Jatkaisitko sinä jos et saisi koskaan positiivista sanaa vaan vain negatiivista puhetta yrittäessäsi kysyä jotain ohjetta? Jatkaisitko sinä jos valmentaja puhuisi sinusta toisille pahaa? Jatkaisitko vieläkin vaikka ylikaiken pitäisit uimisesta ja treenaamisesta, mutta et oikeastaan saisi olla edes ihminen sillä ihan sama valmentajalle oletko altaassa vai et?  Jatkaisitko sinä silti... tässä on kyse nuorista alaikäisistä lapsista joiden ei tarvitse vielä osatakkaan puolustautua aikuista kohtaan. Eiköhän se ole vanhemopien tehtävä puolustaa ja vaatia inhimillistä kohtelua lapselleen. Onko siis kaikki hyvin? 

Samaa mieltä

#22 Ja vanhempana...

25.11.2016 21:45

...antaisiko kaiken jatkua, vaikka näet että päivä päivältä uimarin itsetunto, terveys ja hyvinvointi kärsii systemaattisesta syrjimisestä, kun vaihtoehtojakin on. Ihanaa nähdä miten oikeissa olosuhteissa sama uimari puhkeaa kukkaan!


Vieras

#23 Re: Ja vanhempana...

24.01.2017 18:31

Huolestuttavaa on se että Raisu tarjoaa alakoululaisille ilmaista uintikerhoa. Toivottavasti vanhemmat ovat hereillä kun miettivät kastensa ilmoittamista. Keino hankkia uusia uimateita lopettavien/seuraa vaihtavien tilalle. Nyt alkaa harrasteuimaritkin kiinnostaa, kun kausimaksun maksajat vähenee.


Vieras

#24 Kyllä kaikki aina unohtuu

29.01.2017 23:36

Faktahan on se, että uimareiden johtoryhmän, vanhempien ja uimareiden ura on lyhempi kuin ammattivalmentajien - kun ihmiset vaihtuu aina vähintään 10 vuoden syklissä, mahdollistaa se sen että asiat unohtuu ja kaikki on taas "hyvin". Näinhän se on - me voitetaan aina ja tehdään mitä halutaan valmennuksen suusta kuultuna varsinkin kun tietää että ovat olleet toiminnassa mukana vuosikymmeniä, antaa tervehenkiselle seuratoiminnalle aika ikävän sävyn. 


Vieras

#25 Silmät auenneet

16.02.2017 21:55

Kyllä taitaa olla silmät auenneet pienempienkin uimareiden vanhemilla. Ovi käy ja saranaut kuluu