Roukonpurosta ei luovuta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Roukonpurosta ei luovuta! .

Timo L.

#1

28.06.2016 11:14

Eikö voi kuhmolaiset kerätä kolehtia ja huolehtia Roukonpurosta itse talkoomeiningillä?


Vieras

#2

28.06.2016 11:47

Missä viettää kesäpäivä, jos tämäkin lakkautetaan? Kuhmon paratiisi. Porukka menee kuitenkin ja luvattomat nuotiot valtaavat rannan.

Vieras

#3

28.06.2016 15:21

Olen käynyt Roukonpurolla. Se on tosi hyvä ja kaunis virkityspaikka. Hyvä uimaranta.Ei nyt SEN ylläpitoa saa lopettaa!
Teija
Vieras

#4

28.06.2016 16:07

- Roukonpuro on aivan paras lapsiperheiden uimapaikka! -Matala ja pitkä hiekkaranta.
- Siivoton paikka ei ole ollut koskaan eikä lasin sirpaleitakaan ole koskaan näkynyt alueella. Jokainen on roskansa pääasiassa kuskannu poisa. En ymmärrä, kun vedotaan siihen, että yksi ihminen joutuu siellä käymään siivoamassa paikkaa. Siis siivoaa mitä?
- Juu pukukopeissa on kirjoituksia. Mutta tuon verran minusta kuuluukin olla. Mutta voidaan ne talkoilla piiloonki maalata, jos siitä on kiinni, että paikka pysyy yleisenä uimaranta nuotiopaikan kera. Ilmoitatte vaan milloin niin me vakiokäyttäjät olemme paikalla.
- Nuoret Roukonpurolla ei oo moneen vuoteen rellestäneet. Kirjoitukset kopissa on jo tosi vanhoja. Kirjoittajat on nimien perusteella jo aikuisia (tiietään... pienen pitäjän etuja) Kylältä tulee sen verran matkaa, että hirveenä nuoret ei ole sinne eksyneet.
- Makkaratikkuja nuotiolle ei tarvita. Kiinteä ritilä riittää. Teleskooppitikut kulkee kyllä perheiden mukana. Joka paikassa han se on niin jotta mikä ei ole omaa se ei pysy ehjenä. Mutta Roukonpurolla on niin paljon vanhempia aina paikalla, jotta paikka pysyy kunnossa.
- Roukonpuro ei ole vain kyläläisten käytössä. Paikalla on useesti uimariperheitä kaupungilta ja koko Kuhmon alueelta. Minusta ei voi vedota siihen, että sanotaan, että kyläyhdistyksen kota on Hietaperän koululla jota voi käyttää. Että alueella on muitakin nuotioita paljon. Onko tämä kota avoinna aina vai lukossa? En tiedä. Lämmintä ruokaa pitää saada perheelle vaihtamatta paikkaa. Roukolle mennään päiväksi eikä aina vain käväsemään. Äitienki pitää saada nauttia kesäpäivistä!
- Isovanhempia, mummotettavia, retkeilijöitä turisteja, ulkomaalaisia, vesilintuja ja kyykäärmeitä siis kaikkia on tänä kesänä jälleen näkynyt Roukolla. Lämpimiä muistoja perheen ja kavereiden kanssa on Roukolla vietetty ja halutaan viettää samassa mittakaavassa edelleen.

- Mistään palveluista ei haluta luopua!
- Yks kaks kärryllistä halkoja vuodessa, jos sinne tuuaan niin ei voi olla paha menekki Mehtähallitukselle. Ja aikaakaan lastin purussa ei mene kauaa aikaa, kun kärryllä pääsee halkovajalle saakka.
- Eikä voi olla liian iso meno, jos yksi työntekijä käy kahtomassa paikan perään silloin tällöin muiden töiden ohessa. Myö luvataan olla edelleen hengessä mukana.
- Montako euroa Roukonpurosta tulis säästöjä, jos nämä palvelut lopetetaan?

- Parkkipaikkoja muuten vois tosin tehdä lisää :)


Vieras

#5 Re:

28.06.2016 16:13

#1: Timo L. -  

Minusta, jos paikalla on käynyt yksi nimetty henkilö/työntekijä se on hyvä asia. Hyvä hän se on, että työntekijällä riittää töitä.

Heidi

#6 Asiaa!

28.06.2016 17:22

Luvattomat tekemiset räjähtävät käsiin! Varmasti tulee porukat kaatamaan puuta, tekemään luvattomiin paikkoihin nuotioita, jne. Metsäpalovaara, yms. asiat tulevat olemaan varmasti Metsähallitukselle suurempi kuluerä ja riski, kuin Roukonpuron ylläpito. Lisäksi melkoista negatiivista mainosta Kuhmolle. Lähellä on makkaranpaistopaikka, pistäköön Metsähallitus sen mieluummin maan tasalle ja pois käytöstä. ROukolla käy tuhansittain ihmisiä kesässä, Hietaperässä muutamia kymmeniä - korkeintaan satoja, eikä se palvele jyrkän rinteen ja vähäisen hiekkarannan leveyden vuoksi oikeastaan ketään. Asia on levinnyt jo todella laajalle, toivonpa että Metsähallitus pelastaa naamansa ja peruu puheensa... Iltasanomiin, iltalehteen, YLE:en, paikallislehtiin, kansanedustajiin, ministeriöön, maa- ja metsätalousministeriin, kaupunginhallitukseen, Olli Immoseen on ainakin oltu jo asian tiimoilta yhteyksissä.


Vieras

#7

28.06.2016 17:42

Tämän parempaa uimarantaa saa etsiä, hyvä taukopaikka

Vieras

#8

28.06.2016 18:39

Miellyttävä, kaunis ja rauhallinen paikka. Mahtavia muistoja!

Vieras

#9 Paras ranta lapsiperheelle <3

28.06.2016 20:19

Paras uimaranta jonne ajetaan keskustasta saakka!!

Kun kaupunkilaisperhe haluaa luonnonhelmaan virkistäytymään ja uimaan on Roukonpuro ehdoton ykkönen. Siellä sielu lepää iltaaurinkoa ihaillessa ja nälkäiset masut saa ravittua nuotiotulilla.

"Löysimme" paikan vasta viime kesänä ja tykästyimme täysin. Sinne menemme viettämään kesäpäivää tuntikausiksi eväinemme ja mitä mukana on viety se mukaan myös lähtee.

Ilkivallantekijöitä ei ole paikalla näkynyt, ainoastaan lapsiperheitä ilakoimassa vedessä ja nauttimassa leppoisasta tunnelmasta luonnonrauhassa.

Eivät kaikki omista mökkiä minne mennä luonnonrauhaan. Roukonpuro on tarjonnut meille paljon antoisia hetkiä perheen ja ystävien kesken. Kiitos kauniin maiseman ja mahtavan hiekkarannan nuotiotulineen. 

Tänäkesänä voi myös Roukon uintireissun päätteeksi piipahtaa kahvilla taikka jäätelöllä läheisellä Syväjärven kahvilalla. Mahtava päätös perheen uinti-ja retkipäivälle. Mukavaa että palveluja tuodaan myös syrjemmäksi. Säilytetään ne myös <3

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.06.2016 20:23



Vieras

#11

28.06.2016 21:00

Erittäin mukava, tod. viihtyisä ja lisäksi ihana uintipaikka, jossa on rauhallista ja pulikoida ja pelata jotai hauskaa peliä serkkujen kanssa, yksi kesän riemukkaimpia uinti hetkiä jotka ovat jääneet mieleen! Säilytetään ja tuodaan muillekin jatkossa samaa ilahtumisen tunnetta, jota tämä iloinen paikka aina antaa! Ei viedä pois paljon pidettyä aluetta.

Vieras

#12

28.06.2016 22:30

Hyvä paikka. Olen ihmetelly että se on säilyny noinkin hyvänä. Jatkoa toivon. Tavalliset tallaajat ei kohta pääse rannalle kun rynderit tontittaa.

Vieras

#13

29.06.2016 02:15

Pitäähän noita paikkoja säilyttää kuihtuvassa Kuhmossa.
m

#14 Re:

29.06.2016 05:01

#12: -  

 oisko sitten sillä roukonpurontien mökkitonttilaisella sormet pelissä? Mene ja tiedä.

Teija

#15 Re: Re:

29.06.2016 05:41

#14: m - Re:  

Ei ainakaan Mehtähallituksen Hannu Haverinen näin tuumannut, että mökkinaapurit ois valittaneet mistään, kun olin häneen yhteydessä rannan halkojen loppumisen tiimoilta alku viikosta.

Ja sain kuulla, että palveluja ollaan vähentämässä Roukonpurolta.

Uskosin, että mökkinaapurit tiesivät tonttia ostaessa ja ovat ainakin rakentaessaan huomanneet rannan vilkkaan käytön.

Enemmän keskustelumme painottui budjetin tiukkenemiseen ja rannan palveluiden vähentämiseen.

 

Minni

#16

29.06.2016 06:10

Eräs kuhmolainen kiusasi minua eräällä kurssilla, koska olin, ja edelleen olen, helsinkiläinen.

Tokko siellä Kuhmossa meikäläistä suvaittaisiin, jos sinne matkailisin.  Sen verran jäi ikävät muistot.

On ihmisiä, jotka ihan tosissaan kuvittelee, että kaikki helsinkiläiset on rikkaita porvareita ja helsingin herroja.

Tulkaa matkailemaan tänne Helsinkiin, kävelkää myös muualla kuin nähtävyyksien äärellä, lähiöissä, siellä missä ihmiset asuvat. Suomisen perheen elämää ei täällä eletä, huomaatte sen itse.

m

#17 Re: Re: Re:

29.06.2016 07:15

#15: Teija - Re: Re:  

 Palveluja voinee vähentää muualta roukonpuron sijaan. Vaikka jostain korvesta eikä Kuhmoon suosituimmasta mestasta.


Vieras

#18

29.06.2016 19:58

Tärkeä ja siisti virkistyspaikka

Vieras

#19

29.06.2016 20:39

Metsähallitusta pitää näpäyttää vähän. Lakkauttavat näitä paikkoja olemattomiin syihin vedoten.
juupajuu

#20 Re:

30.06.2016 05:35

#19: -  

 niin juuri. Ihan järetöntä lakkauttaa kaunein ja suosituin paikka


Vieras

#21

06.07.2016 05:51

Koska asia on minulle erittäin tärkeä. Roukonpuro on Kuhmon paras ulkoilukohde. Hiekkaranta, upea järvimaisema. Tämä kohde kuuluu kaikille kuhmolaisille. Eräs tuttavani sanoi: "Roukonpuro on myös köyhän ihmisen etelänmatka".
Äiti ja muksut

#22 Re:

09.07.2016 08:45

#1: Timo L. -  

 Työntekijän

Roukonpuron ylläpidosta hoitaneet iso kiitos! Ammattilaisen jälki on aina ollut hyvää tässäkin paikassa. Soisimme mielelläni jatkuvan edelleen.


Vieras

#23

20.07.2016 20:56

Olen perheenäiti ja musiikinopettaja etelästä ja neljättä kertaa täällä rakkaksi tulleessa Kuhmossa kamarimusiikkijuhlilla. Löysimme tänään tämän mahtavan uimarannan luontoretkellämme ja haukoimme vain henkeämme. Mikä paratiisi! Istuimme tulilla paikallisen perheen kanssa ja kuulimme Metsähallituksen aikeista ja Kuhmon innosta myydä ranta ökyhintaisina tontteina. 

Luin vaimeasti hymähdellen kommenttejanne "sotkuisista ja töhryisistä paikoista" ja vertasin niitä Hesan graffiteilla sutattuihin kusenhajuisiin pukukoppeihin ja likaiseen, sinileväiseen rantahiekkaan, josta voi löytää huumeruiskuja tavanomaisen saasta- ja kaljapullomäärän lisäksi. Rantanne on todellinen helmi ihan valtakunnallisestikin ajateltuna, yksi Suomen parhaista!  Kaunis, siisti, puhdasvetinen ja pitkä - ja tänäänkin lähes trooppisen lämmin. Jos eii tällaisesta paratiisirannasta kannata pitää huolta niin mistä sitten?

Pidetään peukkuja, että tämä luonnon ihme säilyisi jatkossakin avoinna kaikille ja että jokin taho pitäisi siitä huolta. 

Herätkää

#24 Ottakaa happea!

26.07.2016 11:38

Ketä oikeasti kiinnostaa joku Ruokonpuron metsämaja. Hoitakaa itse sitä mökkiä jos on niin tärkeää.

Naapuri

#25 Pitääkö kaiken olla ilmaista

26.07.2016 11:43

Pitäiskö Heikkisten, Kähkösten ja Pääkkösten vaan kerätä kolehti majan hoitamiseen tai ostaa koko roska. Tuskin paljon maksaa.