Turun "Kirjastosilta " Vanhan Suurtorin ja Vähätorin väliin

Eeva Salmi

#76 Re: Brahenkatu on kaupungin paras pyörätie

21.08.2011 22:07

#20: -  

 Vähätorilta tie kulkee suoraan L-autoasemalle  ja junaasemalle Miksi siis pitää taluttaa pyörä kirjaston ohi Brahenk. Samalla saadaan Joulujulistukselle lisätila rauhalliselle Vähätorille isosta skriinistä. Tätä on monet odottaneet vuosikausia kulku helpottuu Satakunnan ja länsikeskuksen suuntaan. Todellinen KIRJASTOSILTA Brahenkadulle ja Suurtorille ilman muuta..


Vieras

#77

22.08.2011 15:31

Jos silta rakennetaan, se pitää ehdottomasti rakentaa Vähätorin - Suurtorin väliin.

Vieras

#78

22.08.2011 17:03

Uusi silta Vähätorin ja Vanhan suurtorin välille on tärkeä myös siksi ,että on jo ollut paljon tapahtumia
jotka ovat olleet joen molemmilla puolilla mutta kulku on edelleen Tuomiokirkkosillan kautta.

Vieras

#79

22.08.2011 23:11

HYVÄ ASIA. KIITOS TOIMEENPANIJALLE.

Vieras

#80

23.08.2011 17:50

Tarvitsemmeko todellakaan uutta kevyen liikenteen siltaa?? Jos aivan pakottava tarve on, niin älkäämme rakentako sitä maisemallisesti aivan väärään paikkaan! Käytönkin kannalta järkevämpi on Vähätorin kohdalta jolloin Vanhaa Suurtoria voidaan paremmin markkinoida ja sen vieressä olevan koulun oppilaat voivat hyödyntää siltaa. NYT PÄÄTTÄJÄT hieman järkeä ennen kuin koko Turku on maisemallisesti tuhottu.

Vieras

#81

24.08.2011 21:35

se on paras paikka'ei missään nimessä muualle se on kulttuurellisesti ehdoton ja ainoa paikka!
Nummenmäen kulkia

#82 Re: Turun Kirjastosilta

24.08.2011 23:23

#56: -  

 OLEN SAMA MIELTÄ. PYÖRÄTIE ON TEHTY KULKEMISTA VARTEN EIKÄ KAIKENMAILMAN HÖMPPÄÄN Vähätorilla.

Ravintolat sopivat rantaan ja jalankulku Vanhalle Suurtorille KIITOS Nähdään Joulumarkkinoilla vanhaan tapaan.


Vieras

#83

26.08.2011 11:24

Ilman siltaa tultaisiin toimeen leventämällä jo olevaa siltaa tai pykäämällä siltakaiteen ulkopuolelle kulkusilta pyöräilijöille (halpa)
Talvella Rettinginrinne on liukkailla suorastaan hengenvaarallinen.

Vieras

#84

27.08.2011 19:26

Mielestäni siltaa ei tarvita ollenkaan. Jos päättäjät välttämättä haluaa kävellä mielipiteiden yli, niin Pennisillan paikka on parempi. Joku taho tästä varmaan hyötyy, kun siltaa väkisin ollaan rakentamassa. Tulee mieleen Taistelu Turusta-elokuva, jossa myönnettiin, että välillä raha vaihtoi omistajaa, mutta sehän oli ennen vanhaa...

Vieras

#85

28.08.2011 07:21

Teatterisilta on kaunis, turkulaisten hyväksymä silta.
Miksei kirjastosilta voisi olla samanlainen, vältyttäisiin turhalta kirjavuudelta? Mielestäni juuri sen tyyppinen silta sopisi Vähätorin ja Vanhan Suurtorin välille. EIKÄ rikottaisi vanhaa kulttuurimaisemaa! Kenenkähän etua se Kauppiaskadun jatke ajaa? Nimet esiin!

Vieras

#86

28.08.2011 07:30

Uusi kirjastosilta on aivan tarpeeton. Kauppiaskatu on yhdensuuntainen, joten pyöräillä pitää joko Brahenkadun tai Aurakadun kautta torille. Lisäksi se pilaa maiseman, vaikka sillasta tehtäisiin kuinka hieno, niin jatkuva liikenne siinä tekee siitä levottoman, joten voisiko edes yhden paikan Turussa jättää neitseelliseksi ja rauhalliseksi. (Ketähän on maasutettu tämän asian johdosta?)

Vieras

#87

28.08.2011 10:30

Päättäjät,politikot,virkamiehet miettikääpä mistäpäin Turkua sillankäyttäjät tulevat. Eikö sillan hyötykäyttö ole tärkeämpää kuin pilata kaunis Aurajoen maisema ja tuhlata miljoonat tarpeettomaan ? "Kirjastosilta" nimikin jo kertoo mihin silta tulee rakentaa.

Vieras

#88 Re: Uusikaan paikka ei hyvä

28.08.2011 12:03

#1: Pujelomies - Uusikaan paikka ei hyvä 

 Lakatkaa jo narisemasta asiasta. Tunkekaan ne adressit vaikka p....!

Silta tulee tai ei tule.


Vieras

#89

28.08.2011 12:59

Mikä Turun päättäjiä oikein vaivaa. Kaikki kaunis tuhotaan ja nyt uutta siltaa ollaan laittamassa paikkaan missä se on ihan turha.
Seinillä on korvat ja kaupunkilaisilla hoksottimet

#90 Turun tautiako?

29.08.2011 01:44

Jo pari-kolme vuotta sitten heräsi epäilys siitä, että Kirjastosiltana lanseerattu siltalinjaus Kauppiaskatu-Nunnankatu välille olisi päätetty jossain kulissien takana, ja tuota epäilyä vahvisti eräässä Turun Sanomien artikkelissa kaupungin kiinteistöpäällikkö Hintsasen näkemykset suunnitellusta kävelysillan paikasta. Hintsasen puheenvuoroista kävi ilmi, että ko. siltapaikka oli päätetty jo vuosia sitten, ja että silta tullaan rakentamaan kyseiseen paikkaan, tuli mitä tuli.

Sittemmin olen saanut kuulla erittäin luotettavalta taholta, että todellakin kävelysillan paikasta on päätetty entiseen tupakkatehtailijan palatsiin sijoitetun museon perustamisvaiheessa sopimalla museon perustajan, tunnetun turkulaismesenaatin kanssa, että tulevan kävelysillan linjaus vedetään museon kulmalle sitä hyödyntämään. Museon perustaja halusi siis kulttuuritekonsa palkkioksi kaupungilta yksityisen silta-option. Asia on kuulemma kaikkien Turun kaupungin päättäjien tiedossa, mutta siitä vaietaan tarkoin.

Nyt olisi aika rikkoa tuo salainen hanke, jolla röyhkeästi sivuutetaan turkulaisten veronmaksajien ja kevyenliikenteen kulkijoiden tarpeet sekä turmellaan ainutlaatuinen kulttuurimaisema, joka tunnetaan Suomen vanhimpana kaupunkimaisemana. Nyt vahvistettu siltalinjaus ei palvele sitä kevyen liikenteen virtaa, joka päivittäin kulkee yliopiston ja TYKS:n suunnasta keskustaan, eikä se palvele Vanhan Suurtorin tapahtumia eikä Vanhan Turun elävöittämishankkeita. Kävelysillan linjaus Kauppiaskatu-Nunnankatu välillä palvelee ainoastaan entisessä tupakkatehtailijan palatsissa toimivaa museota sekä Vartiovuorenrinteen muutamia asuintaloja.

Kaiken lisäksi salaisella päätöksellä luotu siltalinjaus, kaupungin päättäjien sekä turkulaismesenaatin kahdenvälinen sopimus, on rikos demokraattista päätöksentekoa vastaan. Siispä turkulaiset barrikadeille Pennisillan puolesta, tämän nettiadressin lisäksi!




Vieras

#91 Re:

29.08.2011 11:20

#3: -  

 

Tunturi Tango - musta

#92 Re: Turun tautiako?

29.08.2011 18:56

#90: Seinillä on korvat ja kaupunkilaisilla hoksottimet - Turun tautiako? 

 Lähes päivittäin pyöräilen siinä ja vahvasti kannatan "Seinillä on korvat.." -mielipdettä. Vahvasti samaa mieltä olen!

 


Vieras

#93

29.08.2011 23:48

Se 'perustelu', miksi siltaa ei voida rakentaa Vähätoriin liittyväksi oli todella uskomaton, eli se tuo liikennettä Vähätorille, oikein poikittaista sellaista.
Turun päättäjillä on tosiaankin joku ihme vimma rakentaa kevyenliikenteen siltoja paikkoihin joissa niille EI ole liikennettä eikä tarvetta!
Pahimmillaan johtavat vain pellolta metsään...


Vieras

#94

30.08.2011 20:12

Vastustan kirjastosillan rakentamista lautakunnan ehdottamalle paikalle.Hekki Moisio,Virusmäentie 29 B 3,20300 Turku
Marjatta Kaarakka
Vieras

#95

02.09.2011 16:18

Suomen historiallista ja todella kaunista kansallista näkymää ei saa turmella sillalla väärässä paikassa.
Mitkään julkisuudessa mainitut "läpinäkyvät" sillan kaiteet eivät estä näkymän pilaantumista.


Vieras

#96

04.09.2011 17:57

Kuinka moni arkkitehti kannattaa suunniteltua paikkaa Suurtori-kohdan sijaan...kiinnostaisi tietää.

Vieras

#97

05.09.2011 22:44

Kukaan turkulaisista ei halua siltaa k.o.kohtaan.
miksi Turussa aina joidenkin henkilöiden taloudellinen
etu ajaa kaiken muun ohitse. Ainoa syy itäpuolen kiinteistöjen arvon nousu.(huom Ketkä omistavat?)
Ainoa toivo on pyytää MOT:tä tutkimaan asia voidaan saada paljon mielenkiintoista tietoa. Turussa on saatu rakentaa kadulle: Lappalainen Eskelinkadulle ja
teatterisillan alkuperäinen rakennuspaikka Eskelinkadun jatkumona muutettiin sillä, että Lappalainen lahjoitti paikalle patsaan. Nyt teatterisillalla ei ole jatkoväylää läntisellä puolella, vaan vastassa on maneeesin seinä. Älkää tur-
kulaiset antako tällä kertaa periksi ostetuille päättäjille.

Vieras

#98

06.09.2011 15:45

Syysillan pimeydessä pysähdyin Auransillalla ihailemaan historiallista Aurojoki-maisemaa kohti Tuomiokirkkoa. Kaikkine valaistuksineen, istutuksineen ja rakennuksineen näky on suorastaan herkistävä ja niin rauhoittava. Pian koin kuitenkin ahdistusta hahmotellessani mielessäni modernin sillan Kauppiaskadulta joen yli rikkomaan tämän ainutlaatuisen idyllin. En saa mitenkään tajuntaani ensimmäistäkään hyvää syytä miksi silta pitäisi rakentaa juuri tuohon kohtaan, ja tuhota samalla Turun, ellei kenties koko Suomen kaikkein kaunein kulttuurimaisema. Jos silta kerran on rakennettava, rakennettakoon se sinne missä sitä eniten tarvitaan - Vähätorin ja Suurtorin väliin.

Vieras

#99

07.09.2011 17:30

Mielelellään kippittelisi Kirjastosiltaa pitkin Vähätorilta kohti Pinellaa ja Vanhaa Suurtoria, ja päivastoin, nyt kun ne on iloksemme laitettu kuntoon, osaksi Turun kauneimpia ja arvokkaimpia alueita.


Turun kaupunkimaiseman puolesta

#100 AURAJOEN MAISEMA ON LIIAN ARVOKAS MYYTÄVÄKSI

08.09.2011 14:47

On viitattu EU rahoitukseen. On kuitenkin kysymys Turulle ja koko maallemme arvokkaasta kaupunkimaisemasta. Asia havaitaan katsomalla jokimaisemaa Auransillalta kohti Tuomiokirkkoa. Tästä kohdasta on paljon maalauksia, postikortteja jne. Meillä Suomessa ei ole muualla tällaista ainutlaatuista kohdetta. HYVÄT TURKULAISET PÄÄTTÄJÄT : "EI ANNETA TÄMÄN MAISEMAN KÄRSIÄ, EU:LTA LUVATUN TUEN TAKIA ."


TURUN PUOLESTA