Ruukintien kivimurskaamo

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ruukintien kivimurskaamo.


Vieras

#51

14.07.2016 11:58

Katselin ,kun rakennetaan uusia kerrostaloja ,lasten koulun lähelle .kuinka vaarallista heidän on kulkea .kun isot kuorma-autot kulkee samanaikaisesti .pakko on rakentaa mutta onko pakko lisätä lasten koulutien turvallisuutta kalliomurske kuorma-autoilla ja sillä louhimisella .

Vieras

#52

14.07.2016 11:59

Olen asunut Tillinmäessä koko ikäni, päälle 40 vuotta, eikä Kiviruukin alueesta (ex-Kivenlahden teollisuusalue) ole koskaan ollut haittaa asumiselle. Jos murskaamo aloittaa toimintansa, tämä kaikki muuttuu ja koko rauhallinen alue menee pilalle.

Vieras

#53

14.07.2016 12:00

Muutama vuosi sitten valmistunut Espoon kaupungin päiväkoti sijaitsee muutaman sadan metrin etäisyydellä suunnitellusta murskaamosta. Melu ja kiven pöly ovat lasten terveydelle tutkitusti haitallisia. Keväisin siitepöly ja kiven murska pahentavat allergiaoireita. Kuinka kukaan voi edes suunnitella kivenmurskaamon päiväkodin välittömään läheisyyteen.
huolestunut perheenisä

#54 kummallinen päätöksentekoprosessi

14.07.2016 13:59

Taas kerran hyvin kummallinen päätöksentekoprosessi! Jonkinsorttinen lupa on kai jo annettu kun siellä suojavalleja jo on rakenteilla. Tässä vaiheessa vasta lähiasukkaat saa kuulla koko asiasta hesarin kautta! Meidän talonyhtiö ei ole edes informoitu asiasta vaikka asutaan noin 300 metrin päästä suunnitellusta murskaamosta. Joillakin asukkailla on suora näköyhteys ainakin viereiselle tontille ja suunniteltu konttirakennelma tulee todennäköisesti myös 

 

 

 

 

näkymään. Tietojen mukaan ainoastaan 60 lähiasukkaalle on lähetetty tietoa suunnitelmista. Meidän taloyhtiö ei ole siis riittävän lähellä että tarvitsisi informoida?! Eli nyt kun työt on jo aloitettu niin silloin alkaa kuulua jotain...

Luulisi että jokainen Espoon kaupunginvaltuutettu ymmärtäisi että tällaiselle hankkeelle ei voi olla minkäänlaista tukea lähellä asuvilta. Miksi ei sitten ensin tiedoteta asiasta vaan piilotetaan ja pantataan tiedonantoa asukkaille? Pelätäänkö vastustusta? Oletan että Espoon kaupunki on hyväksynyt hankkeen...


Vieras

#55

14.07.2016 16:45

Mukana taistelussa tätä hulluutta vastaan. Espoossa on paljon tyhjää tällaista toimintaa varten.

Vieras

#56

14.07.2016 16:59

Käsittämätöntä toimintaa Espoon kaupungilta tuoda kivimurskaamo ja valtava rekkaralli päiväkodin ja lapsiperheiden suosiman asuinalueen viereen. Vaikka yhtiö pyrkiikin melu- ja pölyhaitan vähentämisiin, niin alueelle tulevan raskaan liikenteen määrästä aiheutuvaan merkittävään haittaan se ei voi vaikuttaa. Alueen sisääntuloväylät tulevat ruuhkautumaan entistä enemmän ja pientaloalueella kulkeva raskasliikenne lisääntyy merkittävästi 150-170 rekan aloittaessa ajon klo 6-22 välisenä aikana arkipäivisin. Vaikutukset ulottuvat Kauklahden väylälle sekä Länsiväylälle.

Vieras

#57 Rudus ja Sinebrychoff boikottiin

14.07.2016 17:00

En voi hyväksyä salailevaa menettelyä, jolla tätä asiaa on edistetty. Uskooko kukaan, ettei tästä hankkeesta ole haittaa? Rekkarallia on joka arkipäivä klo 6-22 eli 15 tuntia. Rekkoja ajaa jopa 150 päivässä eli yhteensä 300 ajoa, kun ne ajavat kahteen suuntaan. Se on sama kuin yksi rekka joka kolmas minuutti. Ja päiväkoti ihan vieressä. Siinäpä hengittävät lapset kivipölyä ja väistelevät kivirekkoja.

Rudus haluaa kivimurskaamon lähelle paikkaa, jossa rakennetaan paljon eli Etelä-Espooseen. Kun kuljetettava matka on lyhyempi, pärjätään vähemmällä kuljetuskalustolla. Rudus haluaa säästää kuluissa lasten kustannuksella. Kyse on voiton maksimoimisesta. Muistatte varmaan: Metron varrelle on tarkoitus rakentaa asunnot 70.000 asukkaalle. Kyse on suuresta voiton maksimoimisesta. Kumpi on tärkeämpi: lasten terveys vai Ruduksen johtajien ja osakkeenomistajien voitot?

Itse ryhdyn boikotoimaan Ruduksen tuotteita. Samoin boikottiin menevät Sinebrychoffin tuotteet, sillä se on maanomistajana siunannut tämän hankkeen. Pyydän kaikki mukaan boikottiin!


Vieras

#58

14.07.2016 17:31

Lapsenlapseni ovat päiväkodissa jonka viereen kivimurskaamo tulee.

Vieras

#59

14.07.2016 17:36

Eikö metron lähelle pitäisi rakentaa asuintaloja eikä kivimurskaamoja? Ihmiset niillä metroilla kulkee, ei kivirekat.

Vieras

#60 Re: Samaa Lempäälässä

14.07.2016 17:39

#34: - Samaa Lempäälässä 

 Uskoo ken uskoo. Olihan Talvivaarassakin kaikki paperilla hyvin. Warren Buffetkin toteaa: "Don't ask the barber whether you need a hair cut"


Vieras

#61 Re:

14.07.2016 17:51

#48: -  

 Of course the CEO would not like to have this close to his home. But the CEO loves the profit from the cost saving that he gets from having the rock crushing facility close to the sites using crushed rock or producing rock as raw material. With that profit he can send HIS KIDS to a private school. Besides, he thinks: F*** Tillinmäki kids - who are they, anyway!

Ei tule muskaamoa

#62 Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelust

14.07.2016 18:06

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20100800

 

2 § Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

3) kivenmurskaamolla louheen, soran tai moreenin murskaamista murskaustuotteeksi murskauslaitteistolla;

3 § Toiminnan sijoittuminen

Toimintaa ei saa sijoittaa alle 400 metrin päähän melulle tai pölylle erityisen alttiista kohteista, kuten sairaalasta, päiväkodista, hoito- tai oppilaitoksesta.

Kivenlouhimo, muu kivenlouhinta ja kivenmurskaamo on lisäksi sijoitettava siten, että melua tai pölyä aiheuttavan toiminnon etäisyys asumiseen tai loma-asumiseen käytettävään rakennukseen tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan oleskeluun tarkoitettuun piha-alueeseen tai muuhun häiriölle alttiiseen kohteeseen on vähintään 300 metriä.

Kivenmurskaamo voidaan sijoittaa alle 300 metrin päähän häiriöille alttiista kohteesta ainoastaan, jos toiminnanharjoittaja voi sijoittamalla toiminta rakennukseen tai muita teknisiä keinoja käyttäen luotettavasti ja ympäristölupaviranomaisen hyväksymällä tavalla osoittaa, että toiminta häiriöille alttiissa kohteessa ei ylitä 7 §:ssä tarkoitettuja melutason arvoja. Lisäksi toiminnasta ei saa aiheutua sellaista ilmanlaadun heikkenemistä, joka vaarantaa 5 §:ssä tarkoitetun ilmanlaadusta annetun valtioneuvoston asetuksen noudattamisen.

Tukitoiminta-alue voidaan sijoittaa lähemmäksi kuin 300 metrin päähän häiriöille alttiista kohteesta.

4 § Ilmaan joutuvien päästöjen ja niiden leviämisen rajoittaminen

Pölylähteet on sijoitettava teknisten mahdollisuuksien mukaan toiminta-alueen alimmalle kohdalle.

Kiven porauksessa syntyvän pölyn leviämistä on estettävä sijoittamalla porausvaunuihin pölynkeräyslaitteet tai käyttämällä muuta pölyn leviämisen estämisen kannalta parasta käyttökelpoista tekniikkaa.

Kuormattavan ja murskauslaitteiston kuljettimelta varastokasaan putoavan kiviaineksen pölyämistä on estettävä säätämällä putoamiskorkeus mahdollisimman pieneksi, kiinnittämällä murskauslaitteiston kuljettimien päähän pölyämistä estävät suojat tai käyttämällä muuta pölyn leviämisen estämisen kannalta parasta käyttökelpoista tekniikkaa.

Jos kivenmurskaamo sijoitetaan alle 500 metrin päähän asumiseen tai loma-asumiseen käytettävästä rakennuksesta tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta oleskeluun tarkoitetusta piha-alueesta tai muusta häiriöille alttiista kohteesta, on pölyn joutumista ympäristöön estettävä kastelemalla tai koteloimalla päästölähteet kattavasti ja tiiviisti taikka käyttämällä muuta pölyn torjumisen kannalta parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Varastokasat ja ajoneuvojen kuormat on tarvittaessa kasteltava ja pölyn leviäminen ajoneuvoista toiminta-alueen ulkopuolelle on estettävä.

Kävin tänään ottamassa kuvia ympäristövaikutukista. Ainakin tällä hetkellä kirvikuormat pöllyävät. Tiellä on hiekkaa, kivimurskaa ja kiviä


Vieras

#63

14.07.2016 18:56

Tillinmäessä paljon lapsiperheitä ja raskas liikenne, pikkulapset eivät sovi samaan asuinympäristöön.

Vieras

#64 Re:

14.07.2016 18:58

#51: -  

 ei missään nimessä, raskas liikenne ja lapset eivät sovi samaan ympäristöön, riittää että rakennustyömaa liikenne häärii samalla alueella

 


Vieras

#65

14.07.2016 19:10

Poikani perhe asuu suunnitellun kivimurskaamon naapurissa ja on mielestäni iso vääryys vaarantaa lasten ja yleensä asukkaiden terveys ja asumisviihtyvyys.

Vieras

#66

15.07.2016 07:08

Asumme lähellä ja huolestuttaa!!!

Vieras

#67

15.07.2016 07:37

Suunnitelma kivimurskaamotoiminnasta ao. alueelle on kohtuuton, alueen muusta toiminnasta suuresti poikkeava ja alueen asukkaita kohtuuttomasti häiritsevä.

Vieras

#68

15.07.2016 08:20

Olen usein hoitamassa tyttären lapsia Tillinmäessä. Lasten terveys.Kauniin luonnon pilaaminen.

Vieras

#69 Ruduksen pihakivimainos Ruduksen vastaisessa adressissa!

15.07.2016 09:43

Telkkarissa tällä varmaan pärjäisi kuukauden parhaat sekunnit -kilpailussa.


nöykkiöläinen

#70 Ehdoton ei hankkeelle.

15.07.2016 12:58

On täysin käsittämätöntä, että alueelle on rakennettu korkeat vallit tulevalle murskaamolle ja kukahan virkamies on myöntänyt luvat vallien tekoon? Muutenkin asiaa on valmisteltu täysin salassa vaikka Rudus väittää toimivansa alueen asukkaiden kanssa yhteistyössä. Tämä on sitä Espoolaista kuuluisaa avointa politiikkaa johon olemme kaikki tottuneet kun asioita valmistellaan pyöreän pöydän ääressä konjakkilasit kädessä.


Vieras

#71

15.07.2016 13:41

Tillinmäen perheiden terveys pitää olla ykkösasia ja sitten vasta bisnis.

Vieras

#72

15.07.2016 16:05

Päiväkotilasten ja yleensä lasten terveyden vaalimiseksi. Raskaat kivikuormaiset autot eivät ainakaan kapeilla kaduilla edistä liikenneturvallisuutta. Juuri nämä ajavat suurin ylinopeuksin teillämme.
Miten päiväkotilasten päiväunet hoituvat melskeessä ja ryskeessä?
Asuntojen hinnan mahdollinen arvonalennus ei liene asiallinen argumentti.

Vieras

#73 Suosin vain Suomalaisia

15.07.2016 18:03

Onko tarjolla omistussuhdetta aina viimeisimpään omistajaan? Tämä vaikuttaa minun päätökseen


Vieras

#74

15.07.2016 19:03

Poikani perhe asuu alle 500metrin etäisyydellä suunnitellusta kohteesta. Lapset käyneet/käyvät Tillinmäen päiväkodissa.

EI SAA SALLIA KIVENMURSKAAMOA ALUEELLE.
-Pölyhaitat
-Melusaaste
-Raskaanliikenteen haitat/ vaarat

t.Huolestunut mummi

Vieras

#75

15.07.2016 19:25

Koska haluan suojella eritysesti pikkuväkeä läheisessä päiväkodissa terveydelle erittäin haitalliselta kivipölyltä. Ko.suunnitelma sijainteineen on pöyristyttävä. Miksi Espoo laittaa miljoonia viihtyisän ympäristön ja ulkoilureittien rakentamiseen ja pilaisi sen tällaisilla toimilla?