Savisaaren eläinsuojan oloja parannettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Savisaaren eläinsuojan oloja parannettava.


Vieras

#1

21.08.2011 18:34

ihan totta

Vieras

#2

24.08.2011 19:13

Olen täysin samaa mieltä Kuopion eläinsuojan toiminnasta.
Aivan törkeää!!

Vieras

#3

30.08.2011 18:10

Eläinten suoja pois Arja Hälisen ahnaista kourista!
Jenni Ö.

#4

30.08.2011 18:21

Laittakaa minulle sähköpostilla omia kokemuksia jos haluatte auttaa saamaan tätä asiaa eteenpäin :) jenni.ozkaya@hotmail.com


Vieras

#5 Hei Jenni,Re:

01.09.2011 12:15

Hei Jenni,

voitko tulla kertomaan ihan itse, milä meillä on niin huonosti? Kaupungin ell valvoo toimintaa, ja käy tarvittaessa hoitamassa eläimiä, jos niillä havaitaan jotain terveysongelmia. Nyt on vaan niin, että yleisin hoito mitä kaupungin puolelta tarjotaan on lopetus. Sen takia yleensä Piskis ry auttaa ja hoitaa tarvittaessa löytöeläimiä.

Jos olet sitä porukkaa, jonka kanssa riitelin valkoisen kissan sijoituksesta, niin, minulla on puh.nro tallessa, + auton rekisteri nro, joten tiedän kyllä, kuka on tämän kirjoittelun takana. Sekin asia on niin, että edellisen kerran, kun annoin löytökissan ns. kotihoitoon, sain sapiskaa silloiselta kaupungineläinlääkäriltä, ja jouduin hakemaan kissan pois.

Toki kaupungille voi jättää tarjouksen löytöeläinten hoidon järjestämisestä. Tervetuloa, teet niin tai näin, aina saat haukkuja.

 

Arja

 

 

Jenni Özkaya
Adressin tekijä

#6

01.09.2011 16:36

Hei Arja,

Tulen kertomaan mikä kaikki teillä on huonosti, kunhan olen ensin tutkinut tarpeeksi asiaa. Jos eläintä näytetään eläinlääkärille heti sen suojalle tullessa, ennen kuin se kaksi viikkoa on kulunut, ei eläinlääkäri voi sitä noin vain lopettaa. (Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.) Kun minä toin teille kissan ei edes kukaan teidän työntekijöistä tarkastanut sitä, vaikka kerroin sen olevan sairas.

Olen juurikin sitä porukkaa eikä minua vaivaa että tiedät sen. Olisin itse pian ottanut sinuun yhteyttä ja kertonut asiasta. Sinä itse lähetit meidät Paavo Miettisen luo ja hän oli kanssamme samaa mieltä siitä että kissan oli parempi olla meillä sijaishoidossa. Muuten en ala sinun kanssasi asioimista julkisesti kommentoimaan, mutta oli se aika ala-arvoista käytöstä aikuiselta ihmiseltä.

Jos haluat keskustella asiasta lisää, laita ihmeessä minulle sähköpostia :)

Terveisin,
Jenni

Vieras

#7 Re:

01.09.2011 19:12

#6: Jenni Özkaya -

Kaupunki ei maksa löytöeläinten eläinlääkäritarkastuksia. Jos toki haluat tukea löytöeläinten hoitoa, voit toki kustantaa eläinlääkäripalvelut suojalle vaikka päivittäin. Emme toimi lahjoitusvaroille kuten esim. Piskis tai Hesy, vaan kaikki on maksettava omasta pussista. Eli Hyvä Jenni, ota yhteytä päättäviin politikkoihin, ja vaadi resusseja eläinten eläinlääkintään.

 

Arja

Jenni Özkaya
Adressin tekijä

#8

03.09.2011 13:34

Jos ei eläinlääkäri tarkasta eläimiä niin kai teidän työntekijät edes voisivat ne tarkastaa, eivätkä vaan heittäisi niitä häkkeihin sen kummemmin katsomatta. Ja miksi olet ottanut suojan hoitaaksesi jos ei teillä riitä aika ja raha sen kunnolla pitämiseen vaan se on vain ylimääräinen taakka teidän tallityöntekijöille?

Vieras

#9 Nina

09.09.2011 11:10

Olen käynyt suojalla ja näky siellä on surullinen, eläinten olot eivät todellakaan ole sellaiset, kuin pitäisi. Kun suoja sijaitsi uimahallin kupeessa, käynnin jälkeen ei jäänyt ollenkaan niin paha olo, kuin tuolla savisaaressa.

Valvontaa pitäisi todellakin kiristää. Samoin myös rahoitusta kaupungin taholta. Jos tienaisin sen verran, että itseni ja omien eläinteni ylläpidon jälkeen rahaa kuussa jäisi enemmän kuin parikymppiä säästöön, voisin ilomielin sen tähän asiaan sijoittaa.

Suojan tulisi ensinnäkin olla useammin avoinna niille, jotka eläimen ottoa harkitsevat, jotta sinne olisi helpompi tulla. Nyt olo on sellainen, että "tulette tänne meidän vaivoiksi, menkää pois". Lisäksi Suojan tulisi aktiivisesti hakea vapaaehtoisia hoitamaan eläimiä sekä pyytää suojalle lahjoituksia ihmisiltä ja yrityksiltä.

En tiedä, sokeutuuko toimija ajan myötä omalle toiminnalleen, jos ei huomaa, että pieleen on menty. Suojan ylläpitäjän kuitenkin pitäisi katsoa itsekin toimintaansa kriittisesti, tämä olisi paljon parempi, kuin ulkopuolinen valvonta.
Päivi

#10

12.09.2011 19:35

Tarinani on pitkä ja surullinen, mutta tässä lyhyesti kerrottuna ja vain pääkohdat.

Otimme huostaamme löytökissan. Ensin kysyin puhelimitse neuvoa Savisaaren löytöeläinsuojasta ja kissa käskettiin viedä sinne. Sitten kuitenkin löysimme netistä tietoa, että löytöeläimen voi hoitaa kotioloissakin kunhan hoitaa tiedottamisen löytymisestä. Netissä kehotettiin ilmoittamaan Savisaareen omat- ja löytöeläimen tiedot. Niinpä siis kissa kyydissä kotimatkan varrella poikkesimme sinne. Se olikin suuri virhe!

Savisaaren työntekijä ilmoitti ettei heillä ole aikaa vastailla puhelimeen ja antaa muiden ihmisten yhteystietoja, vaan jos eläintä kysellään suojalta, sen on myös oltava siellä. Hän kertoi meille myös laista, joka PAKOTTAA toimittamaan/jättämään löytöeläimen suojaan. Halusimme käyttää kissaa ensin eläinlääkärillä, koska sillä oli korvat täynnä korvapunkkeja ja silmät tulehtuneet, eikä suojalla käy eläinlääkäri. Vaan ei, meidät pakotettiin jättämään kissaressu sinne UHKAILEMALLA että rekkarimme on muistissa ja peräämme tullaan jos poistumme kissa mukana Savisaaren pihasta. "Nyt kun olette tänne ilmoittaneet siitä kissasta, se on pakko jättää tänne. Mitäs tulitte tänne, ette olisi tulleet." Mitä ihmettä?

Otettuamme asioista selvää, seuraavana päivänä alkoikin melkoinen "vääntö", kun halusimme kissan pois suojasta. Ei ole olemassa lakia joka pakottaa meidät jättämään löytöeläimen suojaan jos pystymme sitä itse hoitamaan. Järkyttävää, millaista kohtelua saimme Arja Häliseltä! Nyt olenkin hullu akka, joksi hän minua haukkui, ja huusi pitämään turpani kiinni. Hän väitti että minä valehtelin edellisen päivän tapahtumista, ja halusin vain VARASTAA tämän kissan. Pistää miettimään, että kukahan se hullu akka oikeen onkaan..

Onneksi suuren taistelun jälkeen kissa saatiin mukaan. Se pääsi käymään lääkärissä, sai lääkkeet vaivoihinsa ja voi nyt hyvin. Savisaaren eläin"suojalle" jäi kuitenkin vielä monen monta kissaressua, jotka kaipaavat apua.

Vieras

#11 Samaa mieltä!!

12.09.2011 23:40

Arja Hälinen EI TODELLAKAAN ole oikea ihminen tuohon toimintaan. Erittäin ala-arvoista ja vähättelevää kohtelua olen häneltä aikoinani saanut, eikä hän eläinsuojan eläimistä välitä, niin että likaisi niiden vuoksi sormiansa. Kissojen hoito on harjoittelijoiden hartioilla, jos sellaisia on, eikä kissojen olot ole todellakaan niille hyväksi. Erittäin omahyväistä toimintaa!! Ilman suojan aktiivista kissaihmistä, Irjaa, moni kissa olisi kokenut lopetuksen. Ja Jenni, sinulle laitan ehdottomasti omakohtaiset kokemukset sähköpostilla.

Vieras

#12

13.09.2011 14:21

Kissa joka kuoli oli lähtöisin Piskis ry:ltä. Kaikki Piskis ry:n sivuilla esitety väitteet ja neuvot ovat Irja Huttusen omia, eivät virallisia. Eläin on laissa rinnastettu tavaraan, joten toisen ihmisen eläimen ottaminen on rikosnimikkeeltään luvaton haltuunotto.

Js kyseessä olisi ollut kallis rotukoiranpentu, joka otettiin kotihoitoon, olisiko sitä koskaan nähty sen jälkeen? Kuka osaa etsiä omaa eläintä toisen kotoa, jos se vaikka on varastetu ja löydetty ihan toisesta kaupunginosasta. Entä jos eläimen löytäjä on alkoholisti, narkoottisten aineiden väärinkäyttäjä tai vaimon hakkaaja, joka pieksää samalla perheen lemmikit? Omakohtaisesti en todellakaan haluaisi, että oma eläimeni päätyy jonkun nistin hoiviin.

Vieras

#13

13.09.2011 14:46

Minäkin haluan eläimille hyvät olo suhteet on surullista kun eläimiä jätetään noin heitteille ja jos kukaan ei sitä sieltä hae niin se lopetetaan ja mielestäni se on kyllä vähän väärin koska se ei saa elämän nahdollisuutta enempäämielestäni siitä pitäisi huolehtia loppuun saakka että se saisi elää hyvän elämän eikä kuolla muitten hylkimänä kyllä valtiolla pitäisi sen verran rahaa liietä että joku eläin koti voisi elättää nämä hylätyt reppanat biiden luonnolliseen loppuun saakka aikuisena minä ainakin pelastan hyljätyt eläimet jotka viimeistä päiväänsä häkissä viettävät omaan kotiini ja huolehdin niistä niiden elämän loppuun saakka ja jos joku lupaa ja haluaa huolehtia myös jostainlemmikistäni annan sen hänelle joshän huolehtii ja rakastaa sitää
Jenni Özkaya
Adressin tekijä

#14

13.09.2011 14:49

Oli lähtöisin Piskis ry:ltä tarkoittanee, että joku vapaaehtoinen oli tuonut sen suojalle koska ei pystynyt hoitamaan sitä kotonaan? Epäilen myös että kissoja on kuollut enemmän kuin yksi näiden vuosien aikana?

Myös esim. karkurit.fi nettisivuilla neuvotaan seuraavasti:
"Talteenottaja ei siis riko eläinsuojelulakia, vaikka hän päättäisi hoitaa eläintä itse. Hän ei kuitenkaan saa salata, että on löytänyti vapaana liikkuneen lemmikin. Talteenotosta pitää heti tilaisuuden tullen ilmoittaa löytökunnan talteenottopaikkaan." http://www.karkurit.fi/etsintaohjeet/12221
Me ilmoitimme kyseisestä kissasta teille(?) eläinsuojaan ja sen vuorokauden aikana, jonka kissa oli suojalla, ehdimme jo levittää löytöilmoituksia löytöpaikalle ja sen lähelle (niiden avulla löydettiin myös omistaja, joka ei kuitenkaan halunnut enää lemmikkiään takaisin). Jos olisimme halunneet pitää kissan itsellämme, emme varmaankaan olisi ilmoitelleet siitä kenellekään? Keskustelimme asiasta seuraavana päivänä myös poliisin kanssa, emmekä poliisinkaan mielestä olleet tehneet mitään väärää, päin vastoin, hän kehoitti tekemään teistä ilmoituksen, mitä emme kuitenkaan tehneet.

Totta kai eläimen löytäjä voisi olla myös "joku nisti", mutta niin voisi olla sekin joka eläimen tulee suojalta ostamaan? Onko kohtuullista alkaa epäilemään kaikkia ihmisiä nisteiksi ja vaimon hakkaajiksi?

Oletin siis kommentin takana olevan Arja tai joku muu Savisaaren työntekijä, vaikka nimeä ei ollut. Pahoittelen jos olen väärässä.
yrittäjä

#15 Eläinsuojan kuluista

13.09.2011 16:22

Arja Hälinen mainitsi, että kaupunki ei maksa eläinlääkärikuluja. Kaikista eläimistä kuitenkin yleensä veloitetaan 50€ luovutusvaiheessa uuteen kotiin. Olisikin mielenkiintoista tietää mitä kuluja suojan pidosta Savisaarelle koituu? No tilan sähkö, mutta sen lisäksi? Ymmärtääkseni ruuat tulevat aika pitkälti lahjoituksina. Itse olen ottanut suojalta 2 eläintä ja maksanut niistä yhteensä 100€. Mihin tämä raha on käytetty? Toinen eläimistä oli aikuinen leikkaamaton poikakissa, joten ensimmäisenä piti leikkauttaa ja eläinlääkärissä selvisi muutenkin, että eläinlääkärin tarkastus ei olisi ollut pahitteeksi. Vaikea kuvitella, että Kuopiossa ei olisi yhtään eläinlääkäriä, jonka kanssa voisi tehdä sopimuksen eläinten tarkastuksesta esimerkiksi 40€ hintaan per eläin.
Ei kai suojalla ole kuitenkaan tarkoitus saada voittoa Savisaarelle. Toki yrittäjän näkökulmasta ei ylimääräisiä kulujakaan voi kertyä, mutta jos Savisaari yrityksenä ei osaa tehdä yhteistyötä vapaaehtoisten hoitajien ja lahjoitusten hankkimiseksi niin sitten on eläinsuoja kyllä väärissä käsissä. En myöskään arvosta sitä, että Arja antaa reippaammalle koiralle suosituksen käyttää kuristuspantaa, jota esim. monet eläinlääkärit vastustavat.

Vieras

#16

14.09.2011 06:46

Itkonniemeltä on kadonnut 10.9 kultainen noutaja uros. Onko kukaan nähnyt tai kuullut koirasta? Toivottavasti koira ei ole päätyny junan alle tai varastettu.

Vieras

#17

14.09.2011 09:16

Eläimistä huolehdittava kunnolla. mutta Savisaaren eläinsuoja ei täytä ollenkaan näitä ehtoja.

Vieras

#18

14.09.2011 09:20

Eläimille turvalliset ja hyvät olosuhteet.

Vieras

#19

14.09.2011 13:04

Kiitos sille, joka aloitti sen ja otti asian esille.
Jenni Özkaya
Adressin tekijä

#20 Eläinsuojan kulut ja tuet

15.09.2011 10:47

Arja Hälinen sanoi viestissään että hänen on maksettava kaikki omasta pussistaan. Eläinsuojelineuvoja taas oli sitä mieltä että kaupunki maksaa eläimistä ylläpitokorvausta tietyn summan per eläin per päivä. Hän ei tiennyt paljonko. Hänen mielestään kaupinki maksaa, tai ainakin sen kuuluisi, myös eläinlääkärikäynnit. Kerron täällä heti kunhan saan jonkun kaupungilta vastaamaan onko näin vai ei. Olen kuullut että suojalle on saatu myös mm. ruokaa ja lääkkeitä lahjoituksina yksityisiltä henkilöltä, mutta lääkkeitä ei kuitenkaan ole annettu eläimille.

Vieras

#21

15.09.2011 20:37

Kannattaa tehdä ryhmä facebookiin;)siellä se leviäisi nopeammin ja ihmiset tietäisivät asiasta;)

Vieras

#22 Täsmennystä

16.09.2011 09:51

Voisiko joku suojalla käyneistä kertoa mitkä ovat ne perustelut, ettei Savisaaren eläinsuoja ole sopiva paikka löytöeläinten väliaikaiseen sijoitukseen? Aivan varmasti suojan tilat on eläinlääkärin toimesta tarkastettu sekä hyväksytty.Eihän eläinsuoja olisi muutoin saanut edes lupaa aloittaa toimintaansa. Eläinsuojan tilat ovat varmastikkin hyvinkin ankean näköiset jos niitä vertaa hyviin koti oloihin. Tilat antavat kuitenkin turvallisen suojapaikan eläimelle väliaikaisesti, kunnes omistaja noutaa karkulaisen tai mikäli lemmikki on hylätty sille etsitään uusi koti.
Mielestäni tämä adressi on nyt lipsahtanut väärille raiteille. Mikäli Arjan toimintaa halutaan arvostella olisi asiallista selvittää asiat henkilökohtaisesti eikä täällä nettisivustoilla.
Tämän ketjun aloittajan löytämän kissan tila ei ymmärtääkseni ole vaatinut välitöntä eläinlääkärin hoitoa. Korvapunkkeihin löytyy apteekista reseptivapaata lääkettä, uskoisin että eläinsuojan hoitajalla on näkemystä ja kokemusta löytökissojen hoidosta.
vieras

#23 kiitos

16.09.2011 10:43

Minusta on hienoa, että joku on viimein alkanut tehdä tämän asian eteen jotain! Ja viitaten Arjan edellisiin kommentteihin, joissa puhuu "nisteistä" ja "vaimon hakkaajista", millaisen ihmisen täytyy turvautua puolustuksekseen tuollaiseen? Toivon sydämeni pohjasta, että jos oma kissani joskus katoaa, sitä ei viedä Hälisen "hoiviin"!
Jenni Özkaya
Adressin tekijä

#24 Täsmennystä

16.09.2011 12:41

Varmaan tilat ovat eläinlääkärin tarkastamat, mutta montako vuotta sitten? Kun minä kävin kissojen huoneessa, siellä oli hämärää ja haisi todella pahalle. En ehtinyt tai halunnut kiinnittää huomiota häkkeihin, tilanne oli niin sekava. Ja miksi kissan olisi pitänyt olla siellä, kun tarjouduin hoitamaan sitä kotonani, missä sillä on varmasti paremmat oltavat, ja missä se ei kuormita eläinsuojan arkea entisestään? Varsinkin kissat viettävät usein suojalla paljon pidempiäkin aikoja kuin sen pakolliset 15 päivää, joten olojen ja tilojen on oltava paremmat kuin suojalla hetken omistajaansa odotteleville kissoille luodut tilat.

En perustanut tätä adressia, tai ottanut tätä asiaa esille arvostellakseni Arjan toimintaa. Tämä ei todellakaan ole mikään henkilökohtainen hyökkäys häntä vastaan. Tarkoituksena on vain parantaa eläinten oloja. Adressin allekirjoittaneet, ja Arja itse, johtivat keskustelua tähän suuntaan. Kehotin Arjaa ottamaan minuun yhteyttä jotta voisimme selvittää asioita keskenämme, mutta häntä ei ilmeisesti kiinnostanut. Ja onhan Arjalla ja hänen toiminnallaan suuri vaikutus suojan eläimiin. Moni on ollut sitä mieltä ettei hän ole oikea ihminen suojan hoitamiseen ja omakin käsitykseni siitä on ihmisten kokemuksia kuultuani vahvistunut. Hän on käsitellyt ainakin tiettyjä kissoja kovakouraisesti, koska ei ole pitänyt niistä. En tiedä koskeeko tämä kaikkia kissoja. Hän halusi lopettaa tietyn kissan koska ei pitänyt siitä. Minun käydessäni suojalla hän päästi kolme isoa koiraansa kissojen huoneeseen, mistä kissat menivät aivan paniikkiin. Myös suojalla vierailleita ihmisiä, jotka ovat olleet viemässä sinne löytöeläintä, hän on kohdellut väärin. En ole ainoa jolle hän on ollut enemmän kuin töykeä. Minulla hän myös sanoi etten saa enää koskaan viedä löytöeläimiä suojalle. Hän myös toivoi että oma kissani joskus katoaisi, ja sille sattuisi jotain. Kyseessä on kaupungin eläinsuoja, eikö hän silloin suojalla ollessaan edusta myös kaupunkia?

En tiedä onko eläinsuojalla näkemystä ja kokemusta löytökissojen hoidosta, mutta halua ja kiinnostusta ei ainakaan vaikuta olevan. Kuulin kissasta jonka löytäjät olivat käyttäneet sitä eläinlääkärissä korvapunkkien takia, saaneet lääkkeet, vieneet kissan suojalle ja antaneet lääkkeet sen mukaan. Lääkkeitä ei kuitenkaan ilmeisesti annettu kissalle, koska sen suojalta päästyä korvat olivat edelleen pahassa kunnossa.

Lajinsa viimeinen

#25 Yhteenveto

16.09.2011 15:39

Siis kysehän on yksinkertaisesti siitä mikä on tässä maailmassa valtauskontona. Eli rahasta. Joten kaikki jotka olette vielä vapaita ettekä yhtä pahasti rahan ja ahneuden orjuuttamia sekä sokeuttamia kuin arja hälinen niin liittykää tähän hienoon hankkeeseen! arja hälinen on eläinten kielillä kirosana!!