pelastetaan_suomalainen_ruoka

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista pelastetaan_suomalainen_ruoka.


Vieras

#1

16.09.2011 13:00

Hyvän ja tärkeän asian puolesta!!

Vieras

#2

16.09.2011 18:58

Adressi tosi tarpeellinen,kansalaiset on saatava huomaamaan kuinka välinpitämättömiä suuret kaupparyhmittymät ja teollisuus ovat suomalaisen ruuan tuotannosta.Heille merkitsee vain suuret katteet ja voitot ei ole väliä mikä on alkuperämaa.Näin ajetaan Suomen elintarviketuotanto alas!Alas ahneus Suomalainen ruuantuottaja ja valmistajat kunniaan!
Suuret säilytysvarastot

#3 Pelastetaan suomalainen ruoka

16.09.2011 22:20

Tämä kyllä onnistuu.Viljellään ja myydään maatilojen omista myymälöistä
harmaana.
Lipponen

#4 Suomalainen maanviljely

17.09.2011 09:11

Maatalouspolitiikka on siksi monimutkaista politiikkaa,että siihen on perehdyttävä
perinpohjin ennenkuin voidaan tehdä mitään johto päätöksiä.Hallituksessahan on käsitelty erilaisia maataloutta koskevia asioita.Me SDP läiset jotka olemme ,jos ei nyt maatalouden vihollisia,niin
ainakin emme hyväksy maataloutta koskevia tuloratkaisuja.
Kaiken viisaus on tosiasioisen tunnustaminen

#5 Re: Suomalainen maanviljely

17.09.2011 21:22

#4: Lipponen - Suomalainen maanviljely

Mutta oletko Spd:läinen ajatellu asiaa että yllättävästi se voi sinun omaki leipa olla kiinni suomalaisessa maaseudussa. Valitettava tosiasia sosialisteillekki on, että jos maatalous häviää suomesta häviää myös 99% sosialistien työpaikoista

Maatalous suomen peruselinkeinona.

#6 Pelastetaan suomalainen ruoka

18.09.2011 08:47

Suomessahan on viljelty maata ja kasvatettu ruoka kaikille suomalaisille iät`kuut päivät ja varmasti huomattavassa määrin tulevaisuudessakin (ellei sitä jollakin Halosen lailla estetä,nykymaailmassa kaikki näyttää olevan mahdollista.Puhutaan plobalisestaelämästä tai kansojen yhteisöstä,ellei suorastaan vanhan-ajan selkeytetysti kommunismista.
Lakiasiantuntijat ajattelevat asioita pelkästään lainopillisesta näkökulmasta ja iskostavat kansaan lainopillisia näkemyksiään.Maalaiset taas ajattelevat,yleisesti puhutaan maalaisjärjellä.Tästä on hyvänä esimerkkinä entinen maalaisliitto nykyinen keskustapuolue.Sen kannatus on vähentynyt runsaaseen kahteetoista prosenttiin.Vastakkain ovat maataloudesta puhuva
sdp ja maataloutta arvostava keskustap.kokoomus herraspuolueena ei ole kovin kiinnostunut kovasta työstä.
Maatalouskin koneellistuu ja pystyy tuottamaan erittäin tehokkaasti ruokaa kaikille suomalaisille.Puhuipa kuka mitä tahansa,ruuasta on tarve tulevaisuudessakin ja sitä suomen
maatalous tulee tuottamaankin.




mie?

#7 Ruokapiirit

19.09.2011 11:15

Suoraan tiloilta voi ostaa helpoiten liittymällä johonkin ruokapiiriin. Ruuat tilataan etukäteen, tuottaja toimittaa ne tiettynä päivänä jakeluosoitteeseen ja tilaaja noutaa sieltä. Tiedät mitä syöt ja tulot menevät tuottajalle, ei suurkaupparyhmille.

Tuottajalle ei ole kovin taloudellista lähteä joka puolen kilon lihapakettia kuskaamaan tilaajan kotiin, eikä myöskään seisoskelemaan toreille, joka ei lihanmyynnissä ole edes mahdollista. Tilakauppa vaatii melkoisen paperisodan ja tilat, ei sovi sekään kaikille.

"Lipposelle" sanoisin, että ei olisi pahitteeksi ottaa ensin selvää asioista ja sitten vasta laukoa mielipiteitä. Laitettaisko vastakkain vaikkapa maataloustuet ja asunto-sosiaalituet? Siis ne teidän äänestäjienne tuet?
volucella

#8 Re: Suomalainen maanviljely

19.09.2011 11:21

#4: Lipponen - Suomalainen maanviljely 

 Tuetko mieluummin maataloutta, jonka tulot eivät jää suomen kansantalouteen? Kannnatamalla globaalien jättien bisnestä et voi vaikuttaa oman ruokakorisi sisältöön, syöt kemikaaleilla kuorrutettua p-höttä. josta käytetään nimitystä ruoka.


Vieras

#9

19.09.2011 18:56

Syömään!

Vieras

#10

19.09.2011 21:47

Ei! kaikille ulkomailla tuotetulle ruoalle.Se on siinä

Vieras

#11 Re: Pelastetaan suomalainen ruoka

20.09.2011 10:11


Vieras

#12

20.09.2011 18:08

Tilaaja-tuottaja-järjestelmä on saatava Suomeenkin. Ts. teollisuus, kauppa ja viljelijä saman pöydän ääreen sopimaan siitä, että tärkein eli tuottaja ei jää mopen osalle. Järjestelmä on käytössä jo muutamissa Euroopan maissa. Kovassa huudossa viljelijöidenkin keskuudesssa ollut kokoomus esti järjestelmän voimaan tulon viime vaalikaudella. Näin kertoili radiossa eräänä päivänä Sirkka-Liisa Anttila.

Vieras

#13

20.09.2011 22:15

Upeaa että vihdoinkin kotimaista ruokaa aletaan arvostaa, ennenkuin se on myöhäistä. Toivottavasti kunnanisätkin huomaa luottamusmiesten tavoin miten tätkeää on säilyttää puhdas ja rurvallinen jotimainen ruoka, lisättynä lähirualla. Työllistävä ja terveydellinen ainut oikea ratkaisu. kauko Ukonmäki Lehtimäki.
duunariki tarvii ruokaa

#14 hei camoon

20.09.2011 22:16

Maailman arvioitu väestö lisääntyy n. 7 miljardiin vuoteen 2030. Luotettavat tutkimukset osoittavat että jokainen aari on tarpeen kylvää mikä on käytössä, siis tulevaisuudessa. Jos suomalainen tuotanto ajetaan alas, mitä me syödään 2030, varmaan käydään zsekkaamassa mitä roskapöntöstä löytyy. Eli järki käteen ja lopetetaan tämä maatalouden sorto, SE RUOKA EI TULE KAUPPAAN ITSESTÄÄN.

Vieras

#15 Re: Pelastetaan suomalainen ruoka

20.09.2011 22:19


Vieras

#16

20.09.2011 22:40

Jos ei ole suomalaista ruokaa, ei ole Suomeakaan!
Duunarin palkalla TJ:n vastuu ja ikuinen tuplavuoro

#17 Ajatuksia?

20.09.2011 22:51

Olen keskisuuren Länsi-Suomalaisen tilan ainoa mahdollinen tuleva jatkaja. Työskentelen vajaan kolmenkympin iästäni huolimatta ulkopuolella töissä, toimien maatilalla vain kiireapulaisena. Ja tämä täysin maatalouden kannattavuuskysymyksestä johtuen. Minulla on hyvä työ, joka ei ole terävimmässä kärjessä "laman" irtisanomislistalla.

MUTTA, siinäpä se piileekin: Kun alkaa tarkemmin katsomaan, niin oletteko huomanneet miten pitkälle maatalous vaikuttaa kaikkeen? Vaikka elänkin suhteellisen vauraassa ja omavaraisessa läänissä, niin kaikella on yhteys kaikkeen. Miten käy esimerkiksi maatalouskoneteollisuuden alihankkijoineen, joita ovat myös Suomen suurimmat konepajat, ja niiden alihankkijat. Entäs meijerit, ja lihanjalostamot kaikkine työntekijöineen, kuljetusliikkeineen,...? Ja kun siitä lähtee pikkuhiljaa katsomaan, että minkä kaikkien alojen yrityksiä läänissämme ylipäätään toimii... Samoin maatalouden laajennus, rakennus, kunnostus, korjaus, ja ylipäätään kaikki alan ympärillä toimivat yritykset ruokkivat vahvalla kädellä myös esim. rakennus-, sähkö-, lvi-, koneenkorjausmiesten-, peltiseppien ja lukemattomien muiden suomalaisten perheitä. Ja jälleen ketjun pidentyessä alkaa vaikutus kantautua myös kauppojen, tukkuliikkeiden, maatalouden hallinnon ja -virastojen, tilitoimistojen, pankkien... Jokainen varmaan pystyy itse hahmottamaan listan jatkumon, olemme kaikki siinä välillisesti. En missään nimessä väitä, että maatalous olisi ainoa suomalainen työllistäjä, mutta ei mielestäni riittävän pieni huomiotta jätettäväksi.

sonnimies

#18 Re: Pelastetaan suomalainen ruoka

21.09.2011 20:59

#6: Maatalous suomen peruselinkeinona. - Pelastetaan suomalainen ruoka

kaupan ylivallalle saatava loppu!

Masentavaa kun säännökset ja määräykset tiukkenee, tuotantopanokset kallistuu ja tuttajahinnat junnaa paikalla tai laskee.


Vieras

#19

22.09.2011 08:46

Olen ollut meijerialalla tiedottajana kaksikymmentä vuotta 1973-1993. Tiedän, mikä tuottovaikutus maitotuotteilla on kaupalle. Esimerkki: Kauppa käyttää maitotuotevarastoaan varten 1000 euroa. Se pyörittää tuolla tuhannella eurolla maitotuotemyyntiään. Maitovarasto vaihtaa kaupassa omistajaa lähes päivittäin ja kun tämä kauppa on käteiskauppaa, niin kauppa saa jokaisesta myymästään maitopurkista rahansa samana päivänä, mutta meijeriliikkeelle sen tarvitsee maksaa vasta parin viikon kuluttua. Näin tämä maitoon sijoitettu 1000 euroa onkin sijoitus, johon alkupääomaa ei tarvita itse tuottisiin koska ne maksavat jo etukäteen itsensä ja kun lasketaan sitten mitä maitovarastoon sijoitettu sijoitus vuodessa tuottaa. Maitovaraston varastokierto on lähes päivittäistä eli varovastikin laskien varasto vaihtuu lähes sata kertaa vuoden aikana. Siitä voi hyvin laskea maitotuotteiden tuottavuus kaupalle. Kaupan osuus maitolitran hinnasta x sata on paljon, monikymmenkertainen siihen sijoitettuun alkupääomaan. Minkään muun tuotteen kiertonopeus ei ole yhtä suuri, leipätuotteita lukuunottamatta. Tätä ei voida edes verrata viljelijän tuiotantopanosten kiertonopeuteen, jotka ovat kuukausia jopa vuosia. L. jokinen

Vieras

#20

22.09.2011 12:05

Tärkeä adressi! Haluan syödä kotimaista ruokaa. Lisätkää luomutuotantoa!
mimmi

#21

22.09.2011 15:18

Jos Suomesta oma ruuantuotanto loppuu, puolustusvoimatkin voi sen jälkeen lakkauttaa tarpeettomana.
Suomalaista luomua minulle, kiitos

#22 Re: Suomalainen maanviljely

22.09.2011 19:39

#4: Lipponen - Suomalainen maanviljely

Ruoka suussahan voi nakella mitä sattuu. Onko kaikki sdp:läiset yhtä kaukana perusasioiden ymmärtämisestä? Käykääpä Afrikassa nälänhätä -alueilla kokeilemassa mitä se on kun ei ole ruokaa. Eikä tässä ole kovinkaan kauan kun Suomessakin laitettiin pettua jauhojen jatkeeksi. Pitääkö tulla taas nälkävuodet tännekin ennenkuin ruuan arvo ja oman ruokahuollon arvo tajutaan. Luuletteko tosiaan, että kun eurooppaan tai amerikkaan tulee kuivuutta, tulvia, katovuosia,  niin tänne pohjan perukoille lähetetään ne vähät viljat? Lihavuudessa on eletty ja toisarvoisia asioita saivarreltu sekä bisnekset kohotettu kultaiselle jalustalle kun asioiden arvojärjestys on näin hukassa.


Vieras

#23

22.09.2011 21:06

Tuontiruualle samat tuotanto ja käsittelyvaatimukset kuin kotimaisellekin, jolloin vertailu on mahdollista.
Kauppa ja teollisuus ei sitä tule hyväksymään.

Vieras

#24 Re: hei camoon

24.09.2011 10:09

#14: duunariki tarvii ruokaa - hei camoon

Väkiluku on NYT jo tuo 7 miljardia.


Vieras

#25

24.09.2011 19:28

nautitaan KOTIMAISESTA RUUASTA kun sitä vielä on!Viljelijöiden selkänahka ei kestä enää kauaa.T:Lehmänlypsäjä VM:-47